Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θέλω γνώμες για την συγκεκριμένη ειδικότητα των ΙΕΚ. Επείσης πιο ΙΕΚ είναι το καλύτερο; Ακμη,δέλτα κτλ; θα βρω δουλεια αν ακολουθησω κάτι τέτοιο; Τα δίδακτρα πανω κάτω ποσο είναι;Το πρόγραμμα σπουδών τι περιέχει; Εκτός απο συναρμολόγηση και φορμάτ θα μαθω και κάτι παραπανω; πχ θα μαθω να κάνω επεμβάσεις σε μητρικές σταθερού/λάπτοπ (αλλαγή πυκνωτών μοσφερ και αλλά) ; Περιμένω και τελειόφοιτους αυτής της ειδικότητας. Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

γεια σου φιλε. ειχα κανει την ειδικοτητα αυτη σε ΙΕΚ δημοσιο το 2009. ειχα κανει και ΤΕΕ την ιδια ειδικοτητα οποτε εκανα μονο εναν  χρονο ΙΕΚ αντι για δυο που ειναι νμζ. οποτε τον πρωτο χρονο δεν ξερω τι κανουνε. στο δευτερο καναμε καποια τεχνικα μαθηματα, προγραμματισμο σε python, animation με adobe flash , τηλεπικοινωνιακα δικτυα κ.α που δεν θυμαμαι. ΣΙγουρα δεν καναμε επεμβασεις σε μητρικες και δεν νομιζω γενικα να κανεις στην ειδικοτητα αυτη. Για να κανεις τετοια εγω απο οσο γνωριζω πρεπει να πας Ηλεκτρονικος Η/Υ. Εγω εδινα νμζ τοτε 400 ευρω το εξαμηνο. Για δουλεια αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να ψαξεις αγγελιες να δεις τι ζητανε π.χ αποφοιτους ΙΕΚ ή ΤΕΙ ή ΑΕΙ? παντως να ξερεις παντου πρεπει να εχεις προυπηρεσια..... ΑΝ μπορεις να βρεις καποιο ΙΕΚ που να σε βαζουν να κανεις πρακτικη καπου ετσι ωστε να εχεις μια προυπηρεσια οταν τελειωσεις το ΙΕΚ , εχει καλως, αν και, συνηθως ζητανε 2 χρονια. αλλιως μετα λιγο δυσκολο να βρεις δουλεια. Γενικα το να βρεις δουλεια οτι και αν εισαι πλεον στην ΕΛλαδα ειναι δυσκολο. Οποτε δεν ξερω αν σαν κριτηριο εχει βαση.... κανε αυτο που θες εσυ και ψαξτο και πολυ μονος σου γτ γενικα πουθενα δεν μαθαινεις κατι 100% . Αυτοι απλα σου δινουν το ερεθησμα για να κανεις κατι και μετα πρεπει να ψαχτεις μονος σου

Δημοσ.

Καλησπέρα θέλω γνώμες για την συγκεκριμένη ειδικότητα των ΙΕΚ. Επείσης πιο ΙΕΚ είναι το καλύτερο; Ακμη,δέλτα κτλ; θα βρω δουλεια αν ακολουθησω κάτι τέτοιο; Τα δίδακτρα πανω κάτω ποσο είναι;Το πρόγραμμα σπουδών τι περιέχει; Εκτός απο συναρμολόγηση και φορμάτ θα μαθω και κάτι παραπανω; πχ θα μαθω να κάνω επεμβάσεις σε μητρικές σταθερού/λάπτοπ (αλλαγή πυκνωτών μοσφερ και αλλά) ; Περιμένω και τελειόφοιτους αυτής της ειδικότητας. Ευχαριστώ πολύ

Καλή ανεργία...βρες κάτι άλλο. Θα πας να πληρώσεις λεφτά για να συναρμολογεις pc και να κάνεις format;

Μάθε κάποια τέχνη που να αξίζει μη πετάς χρόνο και χρήμα σε μαλακίες.

• Like 1
Δημοσ.

Έβγαλα δημόσιο ΙΕΚ ως "Τεχνικός Η/Υ και ηλεκτρονικών μηχανών γραφείου" (2000-2002).

Δεν έμαθα κάτι πρακτικό ούτε για Η/Υ, ούτε για τις λοιπές μηχανές γραφείου, και είχα άμεσο μέτρο εκτίμησης καθώς ταυτόχρονα εργαζόμουν σε εταιρεία του κλάδου.

Κάναμε αρκετά ηλεκτρονικά (αναλογικά και ψηφιακά), απο απλούς μετασχηματιστές εως ραδιοπομπούς και ψηφιακούς μετρητές αλλά περισσότερο στη θεωρία. Κολλητήρι πιάσαμε μια φορά, κάναμε κανα δυό ψυχρές κολλήσεις και τέλος. Breadboard δουλεύαμε σε ομάδες των 6+ ατόμων, οπότε άκρη δεν έβγαζες.

Υπολογιστή ανοίξαμε μια φορά, μας έδειξε ο καθηγητής που είναι ο επεξεργαστής, οι μνήμες κτλ και τον ξανακλείσαμε.

Εκτυπωτή, fax, μόνο απο απόσταση.

Αρκετή θεωρία για μηχανολογικά (βίδες, παξιμάδια, γκρόβερ, τόρνους) 

Ελάχιστα πράγματα που αφορούσαν software.

Πρώτη φορά άκουσα την λέξη "δίκτυο" στις εξετάσεις πιστοποίησης...

Στην πορεία πέρασα και σε πανεπιστήμιο, οπου δεν έμαθα τα περι "τεχνικών Η/Υ" αλλά διδάχθηκα περι "πληροφορικής", οπότε βάση της δικής μου εμπειρίας θεωρώ οτι είναι καλύτερο να προσπαθήσεις να περάσεις σε ένα ΑΕΙ/ΤΕΙ και την λύση του ΙΕΚ να την αφήσεις τελευταία.

Δημοσ.

Τα ίδια με το παλικάρι από πάνω. Το 2000-2002 σε ιδιωτικό ΙΕΚ. Όπως τα λέει είναι,ίσως λίγο καλύτερα στο ιδιωτικό αλλά η ουσία που μου έμεινε είναι ότι εμαθα ελάχιστα πράγματα παραπάνω από αυτά που ήξερα. Για το χαρτί γίνεται η ιστορία αλλά και αυτό της πλάκας είναι.

Να φανταστείς ότι στο ιδιωτικό πήραν το χαρτί παλικάρια που ούτε υπολογιστή δεν είχαν.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις δουλειά ούτε εδώ ούτε έξω.

Οι εταιρίες πια χρησιμοποιούν άλλους κλάδους (Προγραμματιστές, Τεχνικούς δικτύων κτλ. ) για να κάνουν αυτήν την δουλειά.

Βρες κάτι άλλο δεν είμαστε στο '90.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...