OneTwo Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Ανέμελος σήμερα μιλούσα στο Facebook μου ήρθε μήνυμα για unusual sign-in στον λογαριασμό μου στο Facebook. Ευτυχώς πάτησα πάνω και είδα τα δεδομένα του. Login attempt από Αθήνα, Αγία Παρασκευή (HOL). Προσπάθησα ν' αλλάξω κωδικό, δε γινόταν καθώς ο τωρινός μου είχε ήδη αλλάξει. Μπήκα στο email μου, (είχα προνοήσει και είχα βάλει δύο), έκανα confirm με το τηλέφωνο μου, ήρθε security code, άλλαξα κωδικό στο facebook και ξαναμπήκα. Δεν είχε αλλάξει τίποτα. Ούτε recent activity. Μπήκα στις ρυθμίσεις και των τριών email που διαθέτω με hotmail. Άλλαξα κωδικούς και έβαλα κι άλλα τείχη προστασίας. Τα δύο ήταν εντάξει. Το πρώτο όμως που χρησιμοποιούσα για το login του facebook εμφάνισε ύποπτες κινήσεις. Στο recent activity υπήρχαν 3 security challenge. Ένα από Αθήνα όπως είπα και 2 από Σουηδία. Ξέρει κανείς τι είναι αυτό; Είναι legit attempt κάποιου ή είναι τίποτα αυτόματο όπως π.χ. bot; Από τη μία κάθομαι και σκέφτομαι ότι παίζει να είναι αυτόματα αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι μέσα σε λίγα λεπτά είχε κάνει reset τον κωδικό στο Facebook. Κανείς να δώσει τα φώτα του; Ονλάιν που το έψαξα, είχαν αρκετοί παρόμοια σκηνικά αλλά είχαν προωθήσει το email τους σε μία εταιρία με το όνομα http://www.mfluent.com/ αλλά προσωπικά δεν έχω καμία σχέση και δε ξέρω καν περί τίνος πρόκειται. Είμαι αρκετά μπερδεμένος και ταυτόχρονα ανησυχώ λίγο μήπως και αποδειχθεί τίποτα σοβαρό. Και δεν είναι τόσο τα email γιατί αυτά spam emails είναι, αλλά αν χαθεί το facebook profile, θα χαθούν δικαιώματα διαχειριστή σε αρκετά γκρουπ και θα μείνουν ακέφαλα και συν τοις άλλοις, υπάρχουν συζητήσεις που δε θέλω να βγουν στην επιφάνεια. ΥΓ. Δε ξέρω αν ποστάρω στο σωστό σημείο. Αν όχι, κάντε το μεταφορά όπου πρέπει.
NikosKallithea Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Αν θέλεις το κεφάλι σου ήσυχο φύγε από το hotmail τωρα.
OneTwo Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δεν έχω θέμα με αυτά. Όπως είπα, spam emails είναι. Απλά μου φαίνεται πολύ περίεργο το όλο σκηνικό. Κανείς καμία ιδέα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα