Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα θέμα με τον ήχο με ένα τέτοιο laptop από αυτά τα φθηνά.
Γνωρίζω ότι είναι περιορισμένων δυνατοτήτων αλλά το θέμα μου είναι ο ήχος.
Το μηχάνημα έχει ένα και μοναδικό μικρό ηχείο και φυσικά ο ήχος είναι μονοφωνικός ποιότητας τρανζίστορ των 5 ευρώ το οποίο και αυτό το γνώριζα.
Είπα ότι θα έλυνα το θέμα με ένα ζευγαράκι εξωτερικά ηχεία. 
Αυτό όμως που διαπίστωσα είναι ότι ο ήχος που βγάζει από το combo jack είναι και από εκεί μονοφωνικός. Συνδέοντας δηλαδή ένα σετ ακουστικών ή ένα ζεύγος ηχείων ο ήχος που βγαίνει σε κάθε περίπτωση είναι mono. Στην αρχή το κατάλαβα από κάποια μουσικά κομμάτια και μετά από τεστ της κάρτας ήχου.

Πήγα στο κατάστημα με δυο ζεύγη ακουστικά και δοκίμασα και αυτό που έχουν για επίδειξη. Και εκεί τα ίδια. Πιθανόν όλη η σειρά να έχει πρόβλημα.
Ο πωλητής μου είπε ότι η λύση είναι κάρτα usb κτλ και ότι έτσι έρχονται αυτά τα laptop. Δεν έδωσα σημασία στην αρχή και συμφιλιώθηκα γιατί δεν είχα άλλα 100 ευρώ να πάω σε καλύτερο μοντέλο.
Τελικά ότι βγάζει το αριστερό βγάζει και το δεξί στο τεστ ήχου.

33f972u.png

Δεν υπάρχει left και right αλλά ούτε και η δυνατότητα στην επιλογή στερεοφωνικό. Ότι και να πατήσεις παίζουν ταυτόχρονα και τα δύο ακουστικά η ηχεία.

Πριν μερικές μέρες επικοινώνησα με την lenovo για άλλο θέμα για τα προγράμματα bloatware και μου απάντησαν στο e-mail και για αυτό το θέμα που τους έθεσα σαν ερώτημα.
η απάντηση που πήρα είναι η παρακάτω:

Η έξοδος από το combo jack θα πρέπει να είναι στερεοφωνική. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα σας προτίναμε να επικοινωνήσετε με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης στο 211-1984507 για να σας εξυπηρετήσουμε.

Σε επικοινωνία που είχα μετά μαζί τους μου είπαν να τους το στείλω για service έλεγχο επισκευή.
Αλλά τι να επισκευάσουν αφού όπως φαίνεται όλα έτσι είναι. 
Στα δε specifications δεν προσδιορίζεται τι ήχος βγαίνει από το combo jack.
Σημειώνω ότι έχω πάρει όλα τα updates και λειτουργεί με Windows 10

Aν κάποιος φίλος έχει το ίδιο μηχάνημα ας δοκιμάσει και να μας πει.
Φοβάμαι μην το στείλω στο service και απαντήσουν. Το laptop είναι OK και ο ήχος που αναπαράγεται είναι εντός προδιαγραφών. 

Ακούω απόψεις και προτάσεις για το θέμα.

:unsure: 

Επεξ/σία από mr.Vox

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...