Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει την εντύπωση πως έχει τεράστια σημασία για τι πράγμα μιλάμε και αν αυτό έχει δημοσιοποιηθεί με οποιοδήποτε τρόπο. Π.χ. αν εσύ κάνεις την πατέντα του ταχυδρομείου για να κατοχυρώσεις έναν στίχο, αλλά δεν τον έχεις δημοσιοποιήσει πουθενά και κάποιος άλλος κυκλοφορήσει τραγούδι με ένα ίδιο στίχο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα δικαιωθείς. Αν αποδειχτεί πως δεν σου έκλεψε την "ιδέα", πιθανώς να θεωρηθεί ότι απλά σκεφτήκατε το ίδιο πράγμα. Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα στην Αμερική και αν δεν αποδειχτεί ότι στο έκλεψε, δεν δικαιώνεσαι. Σε ένα αμερικάνικο δικαστήριο π.χ. μπορεί το να είχες ανεβάσει στο YouTube το τραγούδι έστω και πρόχειρα να είχε μεγαλύτερη αξία από το να έστελνες σε super-προστατευτική συσκευασία τις νότες και τους στίχους στον εαυτό σου.

Οι πιο έγκυρες κατοχυρώσεις γίνονται σε επίσημο επίπεδο και δημοσιοποιούνται. Άλλο παράδειγμα: Αν πας π.χ. να ανοίξεις μια επιχείρηση και ζητήσεις έναν διακριτικό τίτλο, συνήθως τσεκάρουν στα αρχεία της ελληνικής και της ευρωπαϊκής υπηρεσίας κατοχύρωσης(π.χ. Link.png Site: TMView ) να δουν αν υπάρχει κάτι σχετικό και μετά το εγκρίνουν. Αν ο άλλος ονόμασε π.χ. την επιχείρηση του Mr. Foodman και δεν υπάρχει κατοχύρωση στα επίσημα κέντρα για αυτό το όνομα, δεν μπορείς εσύ να πας να του πεις "Να παιδιά, εγώ πριν 10 χρόνια έστειλα γράμμα στον εαυτό μου για να κατοχυρώσω το όνομα "Mr. Foodman" στάξτε τα μου τώρα για να το χρησιμοποιήσετε"

ευχαριστω ολους σας για τις απαντησεις .Οσο για το ταχυδρομειο ναι το γνωριζα αλλα αν ειναι να ανοιξεις μια επιχειρηση  πιστευω εισαι και ποιο ηρεμος αν πας σε εναν συμβολαιογραφο και δωσεις ενα 50αρικο.Tigran απλα νομιζω οτι με αυτον τον τροπο που λες εσυ εισαι χιλια τα 100 κατοχυρωμενος και εκει νομιζω παει με τα χρονια που θες να κατοχυρωσεις αυτο ηθελα να μαθω εξαρχης,γνωριζεις κατι σχετικο?

Δημοσ.

Η Ευρωπαϊκή κατοχύρωση που έχω χρησιμοποιήσει για Trademark έχει ισχύ 10 έτη (νομίζω για όλα αυτό ισχύει). Η διαδικασία κοστίζει γύρω στα 1000€(+ κάποια ακόμα αν πας σε δικηγόρο) και η αίτηση εγκρίνεται συνήθως εντός 6 μηνών. Η κατοχύρωση ανεβαίνει στο TMView και όποιος παει μετά να κατοχυρώσει κάτι σχετικό σε παγκόσμιο επίπεδο, σε ενημερώνουν και μπορείς να κάνεις ένσταση αν θεωρείς πως θίγονται τα δικαιώματα σου επί της κατοχύρωσης.

Δημοσ.

Καλά, το κόστος στον συμβολαιογράφο δεν είναι και τόσο τραγικό, μια πράξη κατάθεσης θα κάνει ο άνθρωπος, γύρω στα 50 ευρώ στοιχίζει. 

Εχω ακούσει οτι χρεώνουν με την σελίδα και για βιβλία με αρκετές σελίδες μπορεί να είναι μεγάλη η τιμή, ισχύει κάτι τέτοιο ή το ποσό είναι σταθερό με το τεμάχιο βιβλίου.

Δημοσ.

Η Ευρωπαϊκή κατοχύρωση που έχω χρησιμοποιήσει για Trademark έχει ισχύ 10 έτη (νομίζω για όλα αυτό ισχύει). Η διαδικασία κοστίζει γύρω στα 1000€(+ κάποια ακόμα αν πας σε δικηγόρο) και η αίτηση εγκρίνεται συνήθως εντός 6 μηνών. Η κατοχύρωση ανεβαίνει στο TMView και όποιος παει μετά να κατοχυρώσει κάτι σχετικό σε παγκόσμιο επίπεδο, σε ενημερώνουν και μπορείς να κάνεις ένσταση αν θεωρείς πως θίγονται τα δικαιώματα σου επί της κατοχύρωσης.

καλο πασχα ,καλο σουβλισμα και ευχομαι να σπασεις ολονων τα αυγα Τigran ,σε ευχαριστω πολυ για την πληροφορια θα το ψαξω και θα παρω και τηλεφωνο για να μαθω

• Moderators
Δημοσ.

Εχω ακούσει οτι χρεώνουν με την σελίδα και για βιβλία με αρκετές σελίδες μπορεί να είναι μεγάλη η τιμή, ισχύει κάτι τέτοιο ή το ποσό είναι σταθερό με το τεμάχιο βιβλίου.

Εμενα με ειχαν χρεωσει περιπου 60 ευρω και δεν ειχε να κανει με σελιδες, ηταν για το βιβλιο ως βιβλιο. Που ειναι και λογικο δηλαδη, δε νομιζω πως στεκει να κατοχυρωνεις καθε σελιδα ξεχωριστα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...