toul10 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Μια νέα μόδα φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί στις διαδικτυακές πωλήσεις. Κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι την αντικαταβολή παραγγέλνουν το ίδιο προϊόν από 3-4 διαφορετικά καταστήματα και κρατάνε αυτό που τους έρχεται πρώτο, Έχει τύχη αρκετές φορές σε εμάς άλλα από ότι γνωρίζουμε συμβαίνει και σε άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα. Μάλιστα κάποιοι με απερίσκεπτο θράσος το παραδέχονται κιόλας. Θα με θέλαμαι να ακούσουμε γνώμες και αν (πιθανότατα όχι) υπάρχει επίλυση του προβλήματος αυτού.
La_MoRt Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Διόρθωσε αν θέλεις το Link στην υπογραφή σου. Όσο για το θέμα σου δε το βρίσκω σωστό είναι η αλήθεια αλλά υπάρχουν και κάποια καταστήματα που στα site τους ο χρόνος για τη διαθεσιμότητα του προϊόντος δεν είναι πραγματικός, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να έχει κουραστεί με αυτή τη κατάσταση. Μου έχουν τύχει και εμένα με πολύ γνωστά καταστήματα παρόμοιες εμπειρίες και άκρη δεν έβγαλα ποτέ. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπερ αυτών των ενεργειών αλλά και τα καταστήματα από τη μεριά τους θα πρέπει να διορθώσουν αυτό το πρόβλημα. Επίσης ο χαρακτηρισμός επιτήδειοι δεν είναι και ο καλύτερος γιατί αντίστοιχα πως θα έπρεπε να χαρακτηρίσουμε τα καταστήματα που δουλεύουν με αυτό το τρόπο; 3
Demon Lord Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Από τη στιγμή που τα καταστήματα δεν στέλνουν τα αντικείμενα μέσα στο περιθώριο που λένε τότε μια χαρά λογικότατο μου φαίνεται. Δε γίνεται να λέει το κατάστημα αποστολή εντός 2 εργάσιμων και να κάνουν 7 εργάσιμες να μου το στείλουν εντός Αττικής. Το αν έχουν πρόβλημα με την αποθήκη, το κούριερ, δεν ξέρω και γω τι άλλο δε με απασχολεί καθόλου, αυτό που θέλω είναι η αποστολή να γίνεται εντός του ορίου που θέτουν. Αλλιώς να μη θέτουν καν όριο. Όχι δε δέχομαι τον όρο επιτήδειοι μιας και δεν είναι ούτε παράνομο, ούτε ανήθικο, ούτε αντιδεοντολογικό. 3
toul10 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Συγνώμη παιδιά άλλα αυτό μου ακούγεται σαν το παρακάτω παράδειγμα: Η θάλασσα είναι Νερό, Το νερό πίνεται, ΑΡΑ η Θάλασσα πίνεται! Δεν μπορεί ένα κακό κατάστημα να συμπαρασύρει τα υπόλοιπα όπως επίσης ένας κακός πελάτης να σουμάρισε όλους.
La_MoRt Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Ναι σίγουρα μόνο που στην Ελλάδα η πλειοψηφία των καταστημάτων λειτουργεί με αυτό το τρόπο. Οι διαθεσιμότητες των προϊόντων τις περισσότερες φορές αν όχι όλες είναι εικονικές. Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις δεν είπα ότι όλοι μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι αλλά δυστυχώς μαζί με το βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα. Υπάρχουν καταστήματα που ξεχωρίζουν ακόμα και σε αυτή τη χάλια αγορά που έχουμε σαν χώρα και δε νομίζω να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις, αλλά και αυτοί από τη μεριά τους είναι σωστοί επαγγελματίες. Δε μπορείς να κατηγορείς μόνο τους καταναλωτές για αυτές τις καταστάσεις όταν τα καταστήματα λειτουργούν με τόσο λάθος τρόπο.
toul10 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δεν κατηγορώ τους καταναλωτές άλλα κατηγορώ την ενεργεία αυτή! Σε ένα πρόβλημα η λύση δεν είναι ένα άλλο πρόβλημα! Μπορεί κάποια καταστήματα να έχουν ψευδή διαθεσιμότητα άλλα η λύση δεν είναι να παραγγείλω από πέντε καταστήματα το ίδιο προϊόν για να το έχω από κάποιο γρήγορα! Η λύση είναι να διαχωριστεί πιο κατάστημα είναι σοβαρό και πιο όχι.
cosmos000 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Αν στο μαγαζί σου τα στέλνεις στην ώρα τους και έχεις διαθεσιμότητα αυτή που αναγράφεις...κανένας δεν θα στο στείλει πίσω.... Και αξιόπιστο θα είναι και κριτικές καλές θα λάβεις... Σαν πελάτης γενικότερα δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό...αλλά σίγουρα αποφεύγω να παραγγείλω απο κατάστημα που "έχει βγει βρώμα" ότι καθυστερεί... Γενικότερα πάντως αν είναι οκ και γρήγορη η αποστολή ...τα νέα μαθαίνονται και η αξιοπιστία ανεβαίνει... Τώρα αν κάποιοι πιτσιρίκοι δεν έχουν τί να κάνουν και στο τσακίρ κέφι παραγγέλνουν από 10 καταστήματα ποιο θα έρθει πρώτο....μάλλον έχουν χρόνο για σκότωμα...και δεν μπορεί να αλλάξει...
ziaba Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Μια νέα μόδα φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί στις διαδικτυακές πωλήσεις. Κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι την αντικαταβολή παραγγέλνουν το ίδιο προϊόν από 3-4 διαφορετικά καταστήματα και κρατάνε αυτό που τους έρχεται πρώτο, Έχει τύχη αρκετές φορές σε εμάς άλλα από ότι γνωρίζουμε συμβαίνει και σε άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα. Μάλιστα κάποιοι με απερίσκεπτο θράσος το παραδέχονται κιόλας. Θα με θέλαμαι να ακούσουμε γνώμες και αν (πιθανότατα όχι) υπάρχει επίλυση του προβλήματος αυτού. Οταν παραγγελνει καποιος τον περνεις αμεσως τηλεφωνο για επιβεβαίωση και ενημερωση διαθεσιμοτητας, και το ποτε θα το χει στα χερια του + αμεσως μετα την αποστολη παλι των ενημερώνεις με τρακ number κτλ.... δεν πιστευω μετα απ ολα αυτα θα σ κανει την ζημια.... αλλα αν τον εχεις γραμμενο μετα την παραγγελια πανω απο 16ωρο (εκτος αργιας) λογικο ειναι να παρει απο αλλου
cabdik Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 δεν βγαζεις ακρη. ουτε με την συμπεριφορα των καταστηματων, ουτε με την συμπεριφορα των καταναλωτων..!! και τα 2 μερη, "προσαρμοζονται" αναλογα την οικονομικη περιοδο..!! προ κρισης, ολα ηταν μελι-γαλα. υπηρχαν διαθεσιμοτητες σε οτι ηθελες, και αμεση παραδοση. μετα κρισης, που ζορισαν τα πραγματα -οικονομικα-, ολοι προσαρμοστηκαν με το δικο τους τροπο, ο καθενας. τα μεν καταστηματα ειχαν διαθεσιμοτητες σε "σιγουρα" προιοντα, και -σιγουρα- με μικροτερες ποσοτητες, και στα αλλα προιοντα "κατοπιν παραγγελιας"..! αλλα και απο την πλευρα των καταναλωτων, "προσαρμοστηκε" αντιστοιχα η συμπεριφορα τους. οταν ψαχνεις να αγορασεις ενα προιον, το θελεις σε ευλογο χρονικο διαστημα. οχι μετα απο 15-30 μερες....!!!! δεν λεω οτι ειναι σωστο να παραγγελνεις απο 5 καταστηματα το ιδιο προιον και απο οπου ερθει πιο γρηγορα το κρατας, καθως ολα αυτα ειναι επιπλεον κοστος για τα καταστηματα που κανουν τις αποστολες και τελικα δεν γινεται παραλαβη..! το πιο σωστο και ηθικο απο μερους των καταναλωτων, πιστευω... ειναι απλα να κανουν ενα τηλεφωνο στο καταστημα, να δουν αν εχει διαθεσιμοτητα...! τι πιο απλο?
turbat0s Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Έχει τύχη αρκετές φορές σε εμάς ... Παρεπιπτόντως, ποιοί είστε εσείς?
toul10 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Εγώ προσωπικά εργάζομαι ως υπάλληλος στο Pairno.gr. Δε νομίζω βέβαια ότι έχει μεγάλη σημασία, ούτε την εκπροσωπώ επίσημα, απλά αυτό το θέμα μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Και δεν αναφέρομαι φυσικά σε περιπτώσεις όπως αυτές που προαναφέρθηκαν, αλλά για περιπτώσεις πελατών πλήρως ενημερωμένοι για την παραγγελία τους και μετά από σχετικές επικοινωνίες της εταιρίας μας μαζί τους.
WalkerSW Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δυστυχώς η μονη λυση ειναι να κοπουν οι αντικαταβολες απο τα καταστηματα. Στο εξωτερικο , τουλαχιστον στις χωρες που εζησα εγω; δεν υπαρχει η έννοια της αντικαταβολής! Τα παντα γινονται ειται με καρτες, ειτε με καταναλωτικό ειτε με paypal!
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Η λύση είναι απλή. Να μην υποστηρίζεις αντικαταβολή. Όποιος θέλει πληρώνει με την κάρτα. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά η εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Τι έχει κάνει η αγορά γι αυτό; Απολύτως τίποτα.
ziaba Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δυστυχώς η μονη λυση ειναι να κοπουν οι αντικαταβολες απο τα καταστηματα. Στο εξωτερικο , τουλαχιστον στις χωρες που εζησα εγω; δεν υπαρχει η έννοια της αντικαταβολής! Τα παντα γινονται ειται με καρτες, ειτε με καταναλωτικό ειτε με paypal! Προσωπικα δεν ἐμπιστεύομαι τα καταστιματα εδω στην Ελλαδα (οχι οτι οι εξω ειναι ολοι αψογοι αλλα αλλα οι τιμες τους πολλες φορες αξιζουν το ρισκο) για να κανω προπληρωμη γιατι οι περισσότεροι μολις τους πληρωσεις σε γραφουν κανονικοτατα γιατι δυστυχως ετσι ειναι η νοοτροπια μας....
tarantules Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Επίσης να συμπληρώσω στις "πονηριές" που κάνουν πολλά πλέον από τα ελληνικά καταστήματα , βγάζουν επιπλέον μίζα από τις αντικαταβολές τις οποίες και χρεώνουν extra , διαχωρίζοντας το κόστος μεταφορικών.Καπέλο στο καπέλο δηλαδή. Πάμπολες φορές , επειδή είμαι από επαρχία , παίρνω τηλέφωνο και ρωτάω για ποιό λόγο έχουν τόσο μεγάλη χρέωση στην αντικαταβολή και τα μεταφορικά και με παραπέμπουν στους επίσημους τιμοκαταλόγους των courier.Όταν όμως τους ρωτάω για ποιο λόγο έχουν τέτοια χρέωση τη στιγμή που τα έξοδα για αυτούς είναι λιγότερα λόγω συνεργασίας με τη συγκεκριμένη courier , εκεί δεν ξέρουν τι να πουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα