cabdik Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Εγώ προσωπικά εργάζομαι ως υπάλληλος στο Pairno.gr. Δε νομίζω βέβαια ότι έχει μεγάλη σημασία, ούτε την εκπροσωπώ επίσημα, απλά αυτό το θέμα μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Και δεν αναφέρομαι φυσικά σε περιπτώσεις όπως αυτές που προαναφέρθηκαν, αλλά για περιπτώσεις πελατών πλήρως ενημερωμένοι για την παραγγελία τους και μετά από σχετικές επικοινωνίες της εταιρίας μας μαζί τους. δεν την εκπροσωπεις επισημα, αλλα -εστω και μη ηθελημενα- την διαφημιση, μολις την εκανες........!!! και εχεις και στην υπογραφη σου τη διευθυνση του Site......... ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ Insomnia...... "11. Nα μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία." 1
killer76 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Μου είχε πει ένας φίλος (δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει), οτι και καλα το "εξτρα" ποσό της αντικαταβολής (π.χ. φωτο), είναι ωστε ο πελάτης που πάρει το προιόν να καλύψει και την χρονική καθυστέρηση που θα κάνει το κατάστημα να πάρει τα λεφτά του, Εκτός της Γενικής Ταχυδρομικής, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ΟΛΕΣ οι κουριερ κάνουν 15-25 μέρες να σου βάλουν τα λεφτά? αλλά και πληρώνει τα σπασμένα του επόμενου πελάτη που ΔΕΝ θα πάρει το προιόν.
sinikos Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Η λύση είναι απλή. Να μην υποστηρίζεις αντικαταβολή. Όποιος θέλει πληρώνει με την κάρτα. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά η εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Τι έχει κάνει η αγορά γι αυτό; Απολύτως τίποτα. Μια άλλη ωραία λύση που την κάνω εγώ ως ιδιώτης, όταν πουλάω κάτι δικό μου σε αγγελίες, και ίσως θα μπορούσαν να κάνουν τα καταστήματα είναι η εξής. Ό μόνος τρόπος που έχω πουλήσει κάποια πράγματα από αγγελίες είναι με αντικαταβολή και εντολή ανοίγματος, γιατί ως ιδιώτης δεν με εμπιστεύεται ο άλλος να μου προπληρώσει το προιον (οπως και εγώ φυσικα δεν εμπιστευομαι). Επειδη όμως εχω στειλει πράγματα, ο αγοραστης το μετάνιωσε και δεν το πηρε απο την κουριερ και εγω ιχα διπλή χασούρα (και 15 μερες μακρια απο τα χερια μου και εξοδα αποστολής), πλέον ζητάω ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ τα έξοδα αποστολής. Αλλιώς δεν στελνω και ας χασω την πωληση. Επειδή η αντικαταβολή βολεύει (και ψυχολογικα) από το να προπληρώσεις όλο το ποσό και μετά να περιμένεις, νομίζω ο καλύτερος τρόπος που θα έπρεπε να υιοθετησουν τα μαγαζιά (*σχεδον ολα ομως), θα ήταν να αγοραζεις το προιον, να προπληρωνεις με χρεωστική ή paypal ένα 15ευρο και μετά αντικαταβολή το υπόλοιπο ποσό. Μετά ποιος θα παραγγείλει από 5-6 καταστήματα? *Πρέπει να καθιερωθει από όλα όμως, γιατί αν το κάνουν 5 καταστήματα και άλλα 200 όχι, τότε δεν θα ψωνίσει κανείς από αυτά τα 5 καταστήματα.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη χρήση πιστωτικής πρέπει να γίνουν βήματα από τις τράπεζες. Να αναλάβουν οι τράπεζες το ρόλο του διαμεσολαβητή προς όφελος του πελάτη, ώστε να ξέρω πως αν κάτι πάει στραβά μπορώ να ακυρώσω την πληρωμή χωρίς παρατράγουδα. Ότι γίνεται ας πούμε με το PayPal. Οι ελληνικές τράπεζες βέβαια δεν ενδιαφέρονται για τέτοια πράγματα. Λειτουργούν ακόμα με νοοτροπίες της δεκαετίας του '80.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη χρήση πιστωτικής πρέπει να γίνουν βήματα από τις τράπεζες. Να αναλάβουν οι τράπεζες το ρόλο του διαμεσολαβητή προς όφελος του πελάτη, ώστε να ξέρω πως αν κάτι πάει στραβά μπορώ να ακυρώσω την πληρωμή χωρίς παρατράγουδα. Ότι γίνεται ας πούμε με το PayPal. Οι ελληνικές τράπεζες βέβαια δεν ενδιαφέρονται για τέτοια πράγματα. Λειτουργούν ακόμα με νοοτροπίες της δεκαετίας του '80.Βασικά σε όλες τις τράπεζες του πλανήτη οι ακυρώσεις γίνονται όπως και στην Ελλάδα, καμιά διαφορά.
mousatoi.gr Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Από προσωπική εμπειρία μετά από χρόνια σε μεγάλη εταιρεία ταχυμεταφορών έχω συναντήσει περιπτώσεις ακόμα και ανθρώπων που παραγγέλνουν 50 διαφορετικά πράγματα μέσα στον μήνα και στο τέλος αποφασίζουν τι τους αρέσει περισσότερο και κρατάνε. Βέβαια μιλάμε για περιπτώσεις 1 στους 500.000. Τώρα από εκεί και πέρα είναι αλυσίδα το θέμα "διαθεσιμότητα - καθυστέρηση". Τα εμπλεκόμενα μέρη είναι πολλά - πωλητής , κατάστημα κούριερ παραλαβής , κατάστημα κούριερ παράδοσης , πελάτης. Μέσα στην αλυσίδα μπορεί να υπάρξει οπουδήποτε καθυστέρηση δεν φταίνε πάντα τα καταστήματα. Επίσης όσον αφορά το καπέλο της αντικαταβολής υπάρχει γιατί πολύ απλά η μεταφορές τραπεζικών εμβασμάτων μεταξύ λογαριασμών διαφορετικών τραπεζών κοστίζει σε προμήθειες για τις κούριερ και για τα καταστήματα και κανείς δεν θέλει να την καλύψει από την τσέπη του όπως είναι λογικό. Η πιο τίμια λύση κατα την άποψη μου είναι η προπληρωμή των μεταφορικών πράγμα που πρακτικά προς το παρών είναι ανέφικτο δυστυχώς. Αν και από τα capital controls και μετά υπάρχει όλο και μεγαλύτερη εξοικείωση με τις κάρτες πράγμα που πιστεύω ότι θα αυξηθεί ραγδαία στο προσεχές μέλλον προς όφελος όλων ελπίζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα