*nenya* Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Kathy ό,τι και να είναι τελικά σου εύχομαι καλή δύναμη να το ξεπεράσεις! Με καλή ψυχολογία φυσικά...και αυτό προϋποθέτει να κρατήσεις γύρω σου τα κατάλληλα άτομα, όχι μίζερους κλπ. Και επίσης η απόφαση αντιμετώπισης είναι δική σου μόνο! Να επισκεπτεις διάφορους γιατρούς και να συγκρίνεις συμπεράσματα και συμβουλές. 1
Weiss Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να το αφήσεις πίσω σου γρήγορα. Για κάθε ασθένεια καλό είναι να έχεις άποψη από διαφορετικούς γιατρούς. 1
nickarmy Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 νομίζω οτι μισό τον καρκίνο έχει παραγίνει πλεον το θέμα (απορώ αν στο μελλον χαρακτηρίζεται σαν τη πανουκλα που υπήρχε τον 21 αιώνα ). Δύσκολα ξέρω καποιον που να μην εχει καποιον συγγενή με κάποιο θέμα .. Γνωρίζω δυο πολύ κοντινα περιστατικά και άλλο ένα απο γνωστό όπου ο πατέρας του διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο . Οι γιατροί του έδωσαν ενα 6μηνο ~ 1 ζωής , αλλα επειδή δεν περιορίστηκε απο αυτό και φερόταν σαν να μην ειχε γίνει τπτ και πήγαινε κανονικά στο κτήμα κτλ σίγουρα έζησε πάνω απο 5 χρονια απο τη στιγμή που το είπαν (τώρα εχω καιρό να μιλήσω με εκείνο το άτομο ). (οι γεωργοί έχουν αυξημένα ποσοστά καρκίνων επειδή πολύ δεν τηρούν τα πρότυπα ασφαλείας όταν ψεκάζουν ) 3
damian1977 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Και εγω με την σειρα μου να ευχηθω να το ξεπερασεις γρηγορα Kathy... Το σημαντικοτερο απο ολα ειναι η καλη ψυχολογια....το πεισμα...το κουραγιο...η εσωτερικη ισορροπια... Οπως ειπαν και τα παιδια απο επανω....υπαρχουν δεκαδες περιπτωσεις γνωστων μας που τα περασαν και τα περνουν .....δεν εισαι μονη σε ολο αυτο!!! Υπαρχουν ομαδες υποστηριξης και πληροφορισης...που θα σε κατευθυνουν.... Μαυρες και σκοτεινες σκεψεις που θα σε δυσκοεψουν στον αγωνα σου....απομονωσε τις!! Ξερω πως δεν ειμαι ικανος να δινω συμβουλες μιας και ειμαι εξω απο ολο αυτο (ακομα τουλαχιστον...αυριο δεν ξερει ποτε κανεις) αλλα οπως συνηθιζω να λεω....σε αυτες τις περιπτωσεις τα λεει ολα η φραση μιας κοπελας (δεν θυμαμαι το ονομα της τωρα) που εδωσε την μαχη με τον καρκινο για χρονια και συμβολιζει το πεισμα και το παθος της για την ζωη. Θα λες πως 'Δεν επαθε η Kathy καρκινο,αλλα ο καρκινος επαθε Kathy'.... Mπορεις να νικησεις!!! 2
kathytherion Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Ο πατερας μου το 1980 διεγνωσθει με ψυχολογικα προβληματα. Εκτοτε η κατασταση του χειροτερευε διαρκως και εχοντας δει πολλους γιατρους(και καθηγητες πανεπιστημιου) εφτασε το 2011 πια η αγωγη του να ειναι για σχιζοφρενεια. Το 2011 παρουσιασε και κινητικα προβληματα οποτε ενας απο τους γιατρους αποφασισε να τον στειλει για μαγνητικη. Φανηκε οτι ειχε μηνιγγειωμα, το οποιο ο χειρουργος σε γνωματευση το χαρακτηρισε γιγαντιαιων διαστασεων. Αφαιρεθηκε ολοκληρωτικα και επιτυχως απο ενα εξαιρετικο χειρουργο σε δημοσιο νοσοκομειο.(και χωρις κανενα φακελακι). Βεβαιως ολη η αγωγη για τα ψυχικα προβληματα σταματησε μετα το περας της εγχειρησης. Αυτη τη στιγμη ο πατερας μου βρισκεται σε κωματωδη κατασταση στην εντατικη. Μετα απο εμφραγμα και στεφανιογραφια βρεθηκε οτι ειχε τρεις αρτηριες με ανω του 80% βουλωμα. Πανεπιστημιακοι γιατροι μετα απο 5 μερες νοσηλεια και παρα το βαρυ προβλημα και το ιστορικο του αποφασισαν να τον στειλουν σπιτι του(φυσικα υπηρξε φακελακι) και θα μας επαιρναν τηλεφωνο μετα απο ενα μηνα για να κανονισουμε την εγχειρηση. Μετα απο 4 μερες επαθε ανακοπη. Ενα βαθυ ευχαριστω στο ελληνικο κρατος απο μερους μου Πολυ κριμα. Δυστυχως ενω πολλοι γιατροι ειναι καλοι στη δουλεια τους Κ καταρτισμενοι δεν υπαρχει οργανωση στα δημοσια νοσοκομεια και πολλες φορες αν δεν το ψαξεις διεξοδικα καταληγεις σε λαθος διαγνωση. Εμενα δεν μου ρχοταν περιοδος για χρονια, το ψαχνα σε διαφορους γιατρους και ολοι μου γραφανε αντισυλληπτικα κ κανα 2 μ παν οτξ εχω πολυκυστικες και οτι θα φτιαξει μονο του η με εγκυμοσυνη(η οποια ειναι εξαιρετικα απιθανη αν δεν εχεις κυκλο). Εφτασα 25 για να ψυλλιαστει καποιος να με στειλει για μαγνητικη, και ολοι ψηφιζουν να κανω εξω την επεμβαση. Και εγω με την σειρα μου να ευχηθω να το ξεπερασεις γρηγορα Kathy... Το σημαντικοτερο απο ολα ειναι η καλη ψυχολογια....το πεισμα...το κουραγιο...η εσωτερικη ισορροπια... Οπως ειπαν και τα παιδια απο επανω....υπαρχουν δεκαδες περιπτωσεις γνωστων μας που τα περασαν και τα περνουν .....δεν εισαι μονη σε ολο αυτο!!! Υπαρχουν ομαδες υποστηριξης και πληροφορισης...που θα σε κατευθυνουν.... Μαυρες και σκοτεινες σκεψεις που θα σε δυσκοεψουν στον αγωνα σου....απομονωσε τις!! Ξερω πως δεν ειμαι ικανος να δινω συμβουλες μιας και ειμαι εξω απο ολο αυτο (ακομα τουλαχιστον...αυριο δεν ξερει ποτε κανεις) αλλα οπως συνηθιζω να λεω....σε αυτες τις περιπτωσεις τα λεει ολα η φραση μιας κοπελας (δεν θυμαμαι το ονομα της τωρα) που εδωσε την μαχη με τον καρκινο για χρονια και συμβολιζει το πεισμα και το παθος της για την ζωη. Θα λες πως 'Δεν επαθε η Kathy καρκινο,αλλα ο καρκινος επαθε Kathy'.... Mπορεις να νικησεις!!! Το παλευω οσο μπορω, ειμαι τυχερη κι εχω υπεροχους ανθρωπους διπλα μου. Μαυρες σκεψεις ειχα οταν συνειδητοποιησα πληρως τι μου συμβαινει, πλεον ομως πιστευω πως πρεπει να το παλεψω ακομη κι αν μου αφησει αλλα προβληματα υγειας( που θα μου αφησει λογω περιοχης) 2
soteras Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Κοίτα να δεις εγώ είμαι γεμάτος από καλοήθης όγκους καθώς έχω μια πάθηση που απλά δημιουργεί όγκους και είναι κληρονομικό.Δεν είναι τίποτα το τραγικό απλά πας για εξετάσεις πολλές εξετάσεις μέχρι τα 18 πήγαινα κάθε 3-6 μήνες σε σημείου που τα cd από εξετάσεις τα κάνω πιατάκια για ποτήρια.Η ζωή μου δεν έχει αλλάξει καθόλου τρέλο με θυμάμαι από μικρό πεδί τώρα έιμαι ακόμα πιο τρελός απλά και καλά μου έχουν πει ότι βάση εξετάσεων επειδή παέι πολυ΄καλά μην κάνεις πράγματα που θα τους πιέσουν παρά πολύ όπως να σηκώνεις κάτι πολυ πολύ βαρυ.Όλα επιτρέπνται γυμναστήριο,τρέξιμο και ότι άλλο θέλω άλλα όχι πολύ βάρος και πρλάγματα που θα με τραντάξουν πολύ.Τι άλλο επειδη΄για εγκέφανο έλεγες και λεω γενικά στον εγκέφαλο έχω 3 - 4 καλοηθής όπως και στα μάτια αλλά κλαιν όλα μαι χαρά είναι τώρα είμαι 23 και συνεχίζω ακάθεκτος.άμα θες μπορείς να με στείλεις πμ να σου λύσω πολλές απορίες. Με αυτό που γελάω είναι πάω στο νοσοκομείο και απλά πλέον με ξέρουν όλοι σε σημείο πετυχαίνω στο διάδρομο γιατρους νοσκομες και άλλο προσωπικο και ειναι η φάση Σωτηράκι τι έγινε ήρθες πάλι να τα κάνεις όλα μπουρδελάκι σήμερα κανονήσε να γέλάσουμε εε και έλα μετά μέσα που είναι κάτι νέα παιδία να δουν την περιπτωσή σου και μην τους τρελάνεις πολύ. Από μαγνητικές και αξονικές δεν το συζητώ έχω κλείσει εκεί μέσα 2-3 ώρα ( αα και έχω ένα χειρουργείο στο ενεργιακό το οποίο απλά είχα ρίξει το γέλιο της ζωής μου με τον γιατρό που ήταν να χειρουργήσει το τι μου έλεγε όσο με ετοιμάζαν πχ το θυμάμαι ακόμα εγώ στο κρεβάτι και δίπλα μια που έκανε πρακτίκη 2 χρόνια μεγάλύτερη να μου λέει εδώ ελέυθερη η Μαρία μας και η Μαρία εκείνο το άλλο είχμαε κλασει στα γέλια όλοι εκεί μεσά) Έχουν γράψει και βιβλίο για την περιπτωσή μου καθώς τους έχω καταρύξει πολλά για την πάθηση υπάρχει και δημοσιευμένο άμα το βρω μπορώ να στο στείλω 4
Apoll Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δε διαφωνω, αλλα ειναι αποτομος ο τροπος που συνειδητοποιεις οτι το ρολοι μετραει αντιστροφα. Γενικα προσπαθω να μη με ριχνει και κανω και πλακα ενιοτε. Το ρολόι μετράει αντίστροφα από την στιγμή που γεννιόμαστε, δεν το γυρνά ο καρκίνος. Πόσο μάλλον εν έτη 2016 που με τις σημερινές ιατρικές γνώσεις καθαρίζεις και μπορείς να ζήσεις μία άνετη φυσιολογική ζωή μέχρι τα βαθιά γεράματά σου. Όπως κάνουν η συντριπτική πλειοψηφία που το πιάνουν αμέσως και δεν περιμένουν. Μερικοί που έγραψαν για δεκαετίες του 80, 90, ακόμα και 00 είναι σαν να έγραφαν και για τον μεσαίωνα. Καμμία σχέση με το σήμερα. Και καμμία σχέση το σήμερα με το 2020. 2
soteras Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Το μυστικό είναι να μην σε παίρνει από κάτω ξέρεις τι πλάκες κάνουμε με την παρέα μου και τι μακακίες λέμε και να μην το σκέφτεσε καν να το έχεις τελείως στην άκρη του μιαλού σου π.χ ότι πρέπει να προσέχω το και το αλλά μην είναι το μόνο πράγμα του σκέφτεσαι συνέχεια ότι αα έχω αυτό.Σκέψου ξέρω γω καλύτερα ρε έχω 20 ευρώ να πληρώσω το κινητό μου και θα το ξεχάσεις τελείως αυτό. Γενικά αν έχεις στην παρέα άτομα που μιξοκλέγονται αα έχεις αυτό ή πες του κόφτε τελείως βγήκαμε να περάσουμε καλά και όχι να κλαίμε για το τι έχω δεν λέω καλό είναι να έχεις ένα άτομο να ρωταέι πως παν οι εξετάσεις και όλα αλλά όχι κάθε 5 λεπτά αα τι έχεις μήπως εκείνο το άλλο.
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Περαστικα και απο μενα..... Θυμαμαι το 1992 που εγχειριστηκε ο πατερας μου με καρκινο στομαχου (εζησε 22 μηνες μετα) που ο γιατρος του ειχε πει μπροστα σε μενα και την μαννα μου οτι ενας στους τρεις μας θα πεθανει απο καρκινο ...Τοσο συχνη αρωστια... Η μητερα μου εφυγε μετα απο 10 χρονια απο καρκινο στον ορθο .Οσους θυμαμαι στην οικογενεια εκτος απο μια δυο περιπτωσεις ολοι απο αυτη την αρωστια ...Για αυτο φοβαμαι πολυ και κανω τακτικα ελεγχο στομαχιου κα εντερου με ενδοσκοπιση. Υπαρχουν ομως καιπεριπτωσεις ελαχιστες βεβαια που καποιοι εγιναν καλα . Πριν περιπου 7-8 χρονια ενα κοριτσι 16 ετων τοτε ειχε πονοκεφαλους . Ο πατερας της γαιτρος ακτινολογος χωρις να εχει καμμια υπονοια για την αρωστια της εκανε μαγνητικη και ηταν ο πρωτος που ειδε τοαποτελεσμα ...Μπορει καποιος πολυ ευκολα να καταλαβει τι ενοιωσε . Το κοριστι βγηκε εξωτερικο εκανε επεμβαση και θεραπεις και μεχρι τωρα παει καλα αλλα ο φοβος παντα υπαρχει. Πριν3+ χρονια πηγαμε την πεθερα μου 77 ετων με υπονοια για γριπη σε εφημετευων νοσοκομειο και ειχε οξεια λευχαιμια ...Εζησε χωρις κανεις να το περιμενει 40 μερες. Προσωπικα δεν ξερω καποιον αλλο να εχει επιζησει αλλα καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη .Λενε οτι η λευχαιμια σεμικρεςηλικιες "παλευεται"μεμεταμοσχευση μυελου. 1
xstreamgamer Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Οι αποψεις πολλες, ή κρανιοφαρυγγιωμα, η γλυωμα τα επικρατεστερα. Σ ευχαριστω για τα καλα λογια. Απ οτι φαινεται το ξεπερασες το προβλημα χωρις να σου αφησει σημαδια. Στην πρωτη μαγνητικη ειχαν συμπεριλαβει στη διαγνωση πιθανοτητα για μηνιγγιωμα αλλα δεν το ανεφερε μετα κανενας νευροχειρουργος. Αρχιζω να υιοθετω κι εγω αυτον το τροπο σκεψης. Οταν σου λενε οι γιατροι και βλεπεις γυρω περιστατικα μετα το χεορουργειο να εχουν φτασει ολοι σε σημειο ακινησιας απο το ανεξελεγκτο παχος(λογω βεβαιης ζημιας στον υποθαλαμο) και με ψυχολογικα, νοητικα και προβληματα ορασης, προτιμας να μεινεις οπως εισαι και οσο παει... κι εμενα μ χαν πει μετα το χειρουργειο θα εχω ακτιθεραπειες και μετα εννοειται συνεχη ορμονικο ελεγχο και μαγνητικη καθως ο ογκος ξαναβγαινει. Σε τι σημειο εχεις και ειναι επικινδυνο? Εμενα ειναι μεταξυ υποθαλαμου, οπτικου νευρου και τριτης κοιλιας. Δεν εχω συμπτωματα αλλα στον οφθαλμιατρο βρηκαν ελαφρια επιδεινωση της περιφερικης ορασης(δεν ειχα καταλαβει κατι παντως) Να σαι καλα, σ ευχαριστω. Δυστυχως αυτο που ποναει περισσοτερο ειναι που δεν μπορεις να κοιταξεις την οικογενεια σου στα ματια γιατι υπαρχει τετοια συμαισθηματικη φορτιση που δεν αντεχεται. Δε διαφωνω, αλλα ειναι αποτομος ο τροπος που συνειδητοποιεις οτι το ρολοι μετραει αντιστροφα. Γενικα προσπαθω να μη με ριχνει και κανω και πλακα ενιοτε. Χαχχαχα μ εκανες και γελασα, ηταν ωραια ατακα αυτη της μητερας σου! Η ψυχολογια σιγουρα παιζει μεγαλο ρολο αλλα οι επιπτωσεις απο το χειρουργειο σε αφηνουν ρακος ψυχολογικα και σωματικα, διχως ενεργεια, με πολλα κιλα και με μειωμενη οραση. Με λιγα λογια θες φροντιδα επ απειρον μετα απο κατι τετοιο και δεν ξερω αν μπορω να τ αντεξω. Κάθυ το γράφω το nick με συντομία sorry η μάνα μου ήταν παχουλή για μια τριετία περίπου μετά τις χημειοθεραπείες. Επίσης στην Θεσσαλονίκη (ΑΧΕΠΑ) τελευταία φορά που πήγε ήταν το 1993 που έφυγα εγώ για φαντάρος και δεν πάτησε ξανά ποτέ εκεί παρά τις αντίθετες γνώμες των γιατρών.Δεν πάω με τίποτα έλεγε ξανά εκεί για κανέναν λόγο.Και σου είπα είναι ακόμα εδώ.Θάρρος να έχεις κούκλα μου και όλα θα πάνε καλά!Ελπίζω ότι όταν ολοκληρωθεί η γνωμάτευση να έχεις καλά νέα να μας πεις και ότι σου έχω γράψει να μην ισχύει για την περίπτωση σου.Και πάλι περαστικά και σιδερένια! 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Το τραγικο με αυτη την αρωστια ή μαλλον ενα απο τα τραγικα ειναι οτι γινονται θεραπειες με φαρμακα και ακτινοβολιες ενω ξερουν οτι δεν θα εχουν κανενα αποτελεσμα για καθαρα οικονομικους λογους οσων ασχολουνται μετα εν λογω φαρμακα και θαρεπειες.
kathytherion Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Κοίτα να δεις εγώ είμαι γεμάτος από καλοήθης όγκους καθώς έχω μια πάθηση που απλά δημιουργεί όγκους και είναι κληρονομικό.Δεν είναι τίποτα το τραγικό απλά πας για εξετάσεις πολλές εξετάσεις μέχρι τα 18 πήγαινα κάθε 3-6 μήνες σε σημείου που τα cd από εξετάσεις τα κάνω πιατάκια για ποτήρια.Η ζωή μου δεν έχει αλλάξει καθόλου τρέλο με θυμάμαι από μικρό πεδί τώρα έιμαι ακόμα πιο τρελός απλά και καλά μου έχουν πει ότι βάση εξετάσεων επειδή παέι πολυ΄καλά μην κάνεις πράγματα που θα τους πιέσουν παρά πολύ όπως να σηκώνεις κάτι πολυ πολύ βαρυ.Όλα επιτρέπνται γυμναστήριο,τρέξιμο και ότι άλλο θέλω άλλα όχι πολύ βάρος και πρλάγματα που θα με τραντάξουν πολύ.Τι άλλο επειδη΄για εγκέφανο έλεγες και λεω γενικά στον εγκέφαλο έχω 3 - 4 καλοηθής όπως και στα μάτια αλλά κλαιν όλα μαι χαρά είναι τώρα είμαι 23 και συνεχίζω ακάθεκτος.άμα θες μπορείς να με στείλεις πμ να σου λύσω πολλές απορίες. Με αυτό που γελάω είναι πάω στο νοσοκομείο και απλά πλέον με ξέρουν όλοι σε σημείο πετυχαίνω στο διάδρομο γιατρους νοσκομες και άλλο προσωπικο και ειναι η φάση Σωτηράκι τι έγινε ήρθες πάλι να τα κάνεις όλα μπουρδελάκι σήμερα κανονήσε να γέλάσουμε εε και έλα μετά μέσα που είναι κάτι νέα παιδία να δουν την περιπτωσή σου και μην τους τρελάνεις πολύ. Από μαγνητικές και αξονικές δεν το συζητώ έχω κλείσει εκεί μέσα 2-3 ώρα ( αα και έχω ένα χειρουργείο στο ενεργιακό το οποίο απλά είχα ρίξει το γέλιο της ζωής μου με τον γιατρό που ήταν να χειρουργήσει το τι μου έλεγε όσο με ετοιμάζαν πχ το θυμάμαι ακόμα εγώ στο κρεβάτι και δίπλα μια που έκανε πρακτίκη 2 χρόνια μεγάλύτερη να μου λέει εδώ ελέυθερη η Μαρία μας και η Μαρία εκείνο το άλλο είχμαε κλασει στα γέλια όλοι εκεί μεσά) Έχουν γράψει και βιβλίο για την περιπτωσή μου καθώς τους έχω καταρύξει πολλά για την πάθηση υπάρχει και δημοσιευμένο άμα το βρω μπορώ να στο στείλω Ειναι καλο που εχεις συμφιλιωθει με την ολη κατασταση, και μαλλον ειναι κ το μονο που μπορω να κανω για να μην φουνταρω. Η κατασταση οπως εχει η θα την αμτιμετωπισω και θα γινω 200 κιλα με προβληματα στην οραση και το ορμονικο συστημα, η θα την αφησω στην τυχη της. Φοβαμαι παρα πολυ την επεμβαση και το τι θα γινει μετα. Ειμαι και σε μια σχεση που αν παρω τοσο βαρος και δεν μπορω να κουνηθω θα αλλαξουν πολυ οι ισορροπιες( και εξναι λογικο νομιζω) Κάθυ το γράφω το nick με συντομία sorry η μάνα μου ήταν παχουλή για μια τριετία περίπου μετά τις χημειοθεραπείες. Επίσης στην Θεσσαλονίκη (ΑΧΕΠΑ) τελευταία φορά που πήγε ήταν το 1993 που έφυγα εγώ για φαντάρος και δεν πάτησε ξανά ποτέ εκεί παρά τις αντίθετες γνώμες των γιατρών.Δεν πάω με τίποτα έλεγε ξανά εκεί για κανέναν λόγο.Και σου είπα είναι ακόμα εδώ.Θάρρος να έχεις κούκλα μου και όλα θα πάνε καλά!Ελπίζω ότι όταν ολοκληρωθεί η γνωμάτευση να έχεις καλά νέα να μας πεις και ότι σου έχω γράψει να μην ισχύει για την περίπτωση σου.Και πάλι περαστικά και σιδερένια! Να σαι καλα πραγματικα. Περιμενω κι εγω να δβ τι θα γινει...
j0hnn1e Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Το τραγικο με αυτη την αρωστια ή μαλλον ενα απο τα τραγικα ειναι οτι γινονται θεραπειες με φαρμακα και ακτινοβολιες ενω ξερουν οτι δεν θα εχουν κανενα αποτελεσμα για καθαρα οικονομικους λογους οσων ασχολουνται μετα εν λογω φαρμακα και θαρεπειες. Ισοπεδωτικό και καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το να λες οτι δεν έχουν αποτέλεσμα, ενώ το αποτέλεσμα μπορεί να είναι παράταση ζωής για 1-2 βδομάδες (έστω, ή μήνες) ή συρρίκνωση του όγκου κατά 1-2mm είναι άστοχο. Εύχομαι να μην φτάσουμε σε σημείο να τα χρειαστούμε, αλλά η ανθρώπινη ματαίωδοξία αποζητά την ελπίδα. Και ο "ανήμπορος" για κάτι άλλο θα δώσει λεφτά και θα ελπίσει ότι η ακτινοβολία ή τα κυτταροτοξικά φάρμακα τα βοηθήσουν. Οι εταιρίες το εκμεταλεύονται απλά επειδή υπάρχει ζήτηση.
Βασίλης_29 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Το ρολόι μετράει αντίστροφα από την στιγμή που γεννιόμαστε, δεν το γυρνά ο καρκίνος. Πόσο μάλλον εν έτη 2016 που με τις σημερινές ιατρικές γνώσεις καθαρίζεις και μπορείς να ζήσεις μία άνετη φυσιολογική ζωή μέχρι τα βαθιά γεράματά σου. Όπως κάνουν η συντριπτική πλειοψηφία που το πιάνουν αμέσως και δεν περιμένουν. Διαφωνώ 100% με την παραπάνω άποψη, είναι πολύ γενική και μπορεί να το λες με βάση δικά σου προσωπικά βιώματα. Το "άνετη και φυσιολογική ζωή" είναι υποκειμενικό για τον καθένα. Υπάρχουν ασθένειες που ακόμα η επιστήμη δεν γνωρίζει την αιτία που τις προκαλεί και υπάρχουν μόνο εικασίες για αυτές. Για μένα με την σημερινή εξέλιξη της ιατρικής είτε βελτιώνεις την ζωή σου σε κάποια θέματα είτε αυξάνεις το προσδόκιμο ζωής, αύξηση προσδόκιμου δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερο επίπεδο ζωής, μπορεί να έχεις ασθένειες και προβλήματα που κάποτε θα σου κόστιζαν την ζωή σε χρόνο Α ενώ τώρα σε χρόνο Β > Α. Με αυτό που γελάω είναι πάω στο νοσοκομείο και απλά πλέον με ξέρουν όλοι σε σημείο πετυχαίνω στο διάδρομο γιατρους νοσκομες και άλλο προσωπικο και ειναι η φάση Σωτηράκι τι έγινε ήρθες πάλι να τα κάνεις όλα μπουρδελάκι σήμερα κανονήσε να γέλάσουμε εε και έλα μετά μέσα που είναι κάτι νέα παιδία να δουν την περιπτωσή σου και μην τους τρελάνεις πολύ. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν πολύ καλή μνήμη, εμένα με θυμόταν ένας νοσηλευτής σε νοσοκομείο από το 2014 που είχα πάει 2 φορές για κολονοσκόπηση, μόλις με είδε μου ειπε οτι με θυμόταν, του λέω ναι ναι είχα έρθει τότε και με εξέτασε ο γιατρός κύριος τάδε. Μόλις ακούγεται το επίθετο του γιατρού σηκώνεται από ένα γραφείο εκεί δίπλα και με κοιτάει, χάρηκε που με είδε με θυμόταν και αυτός. Μιλάμε για άτομα που εξετάζουν καθημερινά πολλούς ανθρώπους. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις