Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Τον κολησα σε ενα pc πουε εχω βιντεο και φωτογραφιες και τα μετονομασε ολα προσθετοντας την καταληξη του πχ O8DAOxHE43.cerber Υπαρχει τροπος να αφαιρεθει και να επανελθουν τα αρχεια στην αρχικη τους μορφη και καταληξη ? Το NOD 32 δεν εκανε κατι και τωρα εχω βαλει το Malwarebytes Anti-Malware Prem 2.2.1.1043 να ψαξει Καποιο αλλο ή αλλη λυση ? Ευχαριστω.
BlueBlood7 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Αν πληρώσεις τον τύπο που έκανε τον ιο τότε μπορείς να ανακτήσεις τα αρχεία. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Μαλιστα..τα αρχεια ειναι σε αλλο partition απο το λειτουργικο Αν κανω format θα επανελθουν και τα αρχεια ? Ευχαριστω.
flik Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Οχι, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τρόπος να ανακτηθούν τα αρχεία, δυστυχώς. Πιο αναλυτικά, καθάρισε πρώτα τον υπολογιστή σου (εύκολο με malwarebytes και έλεγχο επιπλέον με hitmanpro), δεν χρειάζεσαι τίποτα σε Premium ούτε να βγάλεις το eset. Τα αρχεία που κρυπτογραφήθηκαν, αν θες σώστα κάπου, και ΑΝ βγει κάποια στιγμή μέθοδος ανάκτησης το χρησιμοποιείς. Για τώρα μπορείς να δοκιμάσεις ShadowExplorer λύση, ή την λύση ενός file recovery software όπως το δωρεάν recuva. Μην περιμένεις πολλά. 1
BlueBlood7 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Το έχω ξανά γράψει ότι για να αποφύγει κανείς τα ransomware είναι κρατά τα αρχεία του σε ένα εξωτερικό δίσκο ο οποίος θα συνδέεται στο pc μονάχα κατά την αντιγραφή των αρχείων και στη συνέχεια θα αποσυνδέεται. Και αυτό γιατί τα κρούσματα με ransomware ιους αυξάνονται ραγδαία. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Το έχω ξανά γράψει ότι για να αποφύγει κανείς τα ransomware είναι κρατά τα αρχεία του σε ένα εξωτερικό δίσκο ο οποίος θα συνδέεται στο pc μονάχα κατά την αντιγραφή των αρχείων και στη συνέχεια θα αποσυνδέεται. Και αυτό γιατί τα κρούσματα με ransomware ιους αυξάνονται ραγδαία. Εκτος απο ταινιες που ξαναβρισκω ολες μου τις φωτογραφιες και προσωπικα video τα εχω και σε αλλο pc και σε εξωτερικο δισκο .
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Εσβησα οτι ειχε απομειενει με καταληξη που δεν ανοιγε , επανεφερα το λειτουργικο με ghost και συνεχιζω. Η αληθεια ειναι οτι επειδη το htpc δεν το χρησιμοποιω για internet (δυσκολο σε 55αρα οθονη ) δεν ειχα antiviruus Η ζημια εγινε χθες που πηγε να δει μια on line ταινια η κορη μου και μπηκε σε κατι περιεργες σελιδες . Αν ειχα antivirius θα γλυτωνα τον cerber ?
Moderators Gi0 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Η ζημια εγινε χθες που πηγε να δει μια on line ταινια η κορη μου και μπηκε σε κατι περιεργες σελιδες . Θα πονταρω πως ηταν το piratebay. Χτες σερβιρε τον Cerber και γι αυτο ειναι κατω αυτη τη στιγμη. Αν ειχα antivirius θα γλυτωνα τον cerber ? To βασικοτερο ολων ειναι το updated software (πχ Flash και συγκεκριμενα αυτο το προβλημα, το οποιο εκμεταλλευονται οι πιο προσφατες εκδοσεις του Cerber) και φυσικα τα patches των Windows, μεσω Windows Update. Εαν δεν εχεις τα παραπανω, οσα antivirus και να βαλεις, δεν εισαι ασφαλης. Αφου φροντισεις τα updates, ενα up to date antivirus της αρεσκειας σου προσθετει ακομα ενα επιπεδο ασφαλειας, το οποιο βασιζεται στο κλασικο παιχνιδι γατας-ποντικιου: Το antivirus κανει update για να εντοπισει την πιο προσφατη εκδοση του Cerber (στην προκειμενη περιπτωση). Εαν η εκδοση του Cerber που σε χτυπησε δεν εχει περαστει στα definitions του AV, εισαι ατυχος. 3
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Ολα τα update ηταν περασμενα οπως και στον κυριο υπολογιστη αλλα nod32 τωρα εβαλα ενω στον κανονικο υπολογιστη ειναι παντα ενημερωμενο . Κλασικο παιχνιδι ποιο εννοεις ? Ευχαριστω και Καλη Ανασταση !
Moderators Gi0 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Κλασικο παιχνιδι ποιο εννοεις ? Eννοω την ολη φιλοσοφια ενος antivirus, η οποια βασιζεται καθαρα στον εντοπισμο κακοβουλου λογισμικου μεσω "ορισμων/υπογραφων" (definitions) και στο ποσο γρηγορα θα εντοπιστει η νεα εκδοση του x malware (του Cerber στην προκειμενη περιπτωση) και ποσο γρηγορα θα γινει το update του antivirus ανα τον κοσμο, για να μπορει να αντιμετωπισει την συγκεκριμενη εκδοση του x malware. Αντιστοιχα απο την μερια τους, οι δημιουργοι του x malware βγαζουν και αυτοι καινουρια εκδοση του δικου τους δημιουργηματος, η οποια δεν εντοπιζεται απο το updated antivirus. Στη συνεχεια προσπαθουν να "κολλησουν" οσο το δυνατον περισσοτερους υπολογιστες πρωτου ενημερωθει το x-y-z antivirus για να κανουν και αυτοι την "δουλεια" τους. Και ξεκιναει ο ολος κυκλος απο την αρχη. Το antivirus ανανεωνει τα definitions του για να εντοπιζουν την νεωτερη εκδοση, κλπ, κλπ, κλπ. Και αυτο το παιχνιδι γατας και ποντικιου (δλδ δημιουργων malware και δημιουργων antivirus) ειναι ενας απο τους αρκετους λογους που ενα antivirus -οποιο και να ειναι αυτο- ΔΕΝ αποτελει και δεν πρεπει να αποτελει τη βασικοτερη γραμμη αμυνας ενος υπολογιστης. Καλη ανασταση Γιαννη 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Αν πληρώσεις τον τύπο που έκανε τον ιο τότε μπορείς να ανακτήσεις τα αρχεία. Χωρις βεβαια να εχω τετοια προθεση ειναι δυνατον κατι τετοιο ?
Moderators Gi0 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Χωρις βεβαια να εχω τετοια προθεση ειναι δυνατον κατι τετοιο ? Ναι. Χωρις ομως να μπορει κανεις να σου εγγυηθει 100% οτι οντως θα σου στειλουν το κλειδι της αποκρυπτογραφησης, στην συντριπτικη πλειοψηφια οσων την εχουν πατησει και εχουν πληρωσει, πηραν τα δεδομενα τους πισω. Και γι αυτο εχει καταντησει τοσο επιτυχημενος τροπος εκβιασμου η συγκεκριμενη επιθεση. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Ναι. Χωρις ομως να μπορει κανεις να σου εγγυηθει 100% οτι οντως θα σου στειλουν το κλειδι της αποκρυπτογραφησης, στην συντριπτικη πλειοψηφια οσων την εχουν πατησει και εχουν πληρωσει, πηραν τα δεδομενα τους πισω. Και γι αυτο εχει καταντησει τοσο επιτυχημενος τροπος εκβιασμου η συγκεκριμενη επιθεση. Μαλιστα...Δεν ειδα καπου να μου ζηταει λεφτα παντως...Καθως επαιζε η on line ταινια ακουστηκε στα αγγλικα ηχητικο μηνυμα που η κορη μου μου ειπε οτι ελεγε κατι τοι φωτογραφιες , αρχεια και κατι για datbase ειναι σε κινδυνο.
johnmegarythmos Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 αν κανεις επαναφορα συστηματος σιγουρα θα διαγραφει ο ιος αλλα δεν ξερω για τα αρχεια σου αμα θα μπορεις να τα επαναφερεις στην αρχικη τους κατασταση κατι που δεν το πολυ πιστευω. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 αν κανεις επαναφορα συστηματος σιγουρα θα διαγραφει ο ιος αλλα δεν ξερω για τα αρχεια σου αμα θα μπορεις να τα επαναφερεις στην αρχικη τους κατασταση κατι που δεν το πολυ πιστευω. Δυστυχως δεν ειχα ενεργοποιησει επαναφορα αλλα μαλλον δεν θα γινοταν .Επανεφερα απο ghost αλλα τα αρχει δεν τα ανοιγα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα