Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οχι, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τρόπος να ανακτηθούν τα αρχεία, δυστυχώς.

Πιο αναλυτικά, καθάρισε πρώτα τον υπολογιστή σου (εύκολο με malwarebytes και έλεγχο επιπλέον με hitmanpro), δεν χρειάζεσαι τίποτα σε Premium ούτε να βγάλεις το eset.

Τα αρχεία που κρυπτογραφήθηκαν, αν θες σώστα κάπου, και ΑΝ βγει κάποια στιγμή μέθοδος ανάκτησης το χρησιμοποιείς.

Για τώρα μπορείς να δοκιμάσεις ShadowExplorer λύση, ή την λύση ενός file recovery software όπως το δωρεάν recuva.

Μην περιμένεις πολλά.

Γιαννης Platano και σε όσους ενδιαφέρονται χρησιμοποιήστε προληπτικά και το cryptoprevent (είναι η free version σε δοκιμαστική έκδοση αλλά προσφέρει μια άμυνα παραπάνω σε σχέση με τον συγκεκριμένο ιό, όπως και το malware bytes anti exploit - για τρύπες ασφαλείας του browser).  Eφόσον μολύνθηκες μόνο με χρήση ShadowExplorer προς το παρόν και ότι σώσεις...  Εξυπακούεται πάντα backup σε εξωτερικό σκληρό μη συνδεδεμένο μόνιμα σε δίκτυο.

Δημοσ.

Θα πονταρω πως ηταν το piratebay. Χτες σερβιρε τον Cerber και γι αυτο ειναι κατω αυτη τη στιγμη.

To βασικοτερο ολων ειναι το updated software (πχ Flash και συγκεκριμενα αυτο το προβλημα, το οποιο εκμεταλλευονται οι πιο προσφατες εκδοσεις του Cerber) και φυσικα τα patches των Windows, μεσω Windows Update.

Εαν δεν εχεις τα παραπανω, οσα antivirus και να βαλεις, δεν εισαι ασφαλης.

Αφου φροντισεις τα updates, ενα up to date antivirus της αρεσκειας σου προσθετει ακομα ενα επιπεδο ασφαλειας, το οποιο βασιζεται στο κλασικο παιχνιδι γατας-ποντικιου: Το antivirus κανει update για να εντοπισει την πιο προσφατη εκδοση του Cerber (στην προκειμενη περιπτωση). Εαν η εκδοση του Cerber που σε χτυπησε δεν εχει περαστει στα definitions του AV, εισαι ατυχος.

Και σου λέει ο άλλος ότι δεν κάνει τα updates των windows επειδή δεν έχουν νόημα. -_- (για κάποιους γνωστούς μου το λέω)

• Moderators
Δημοσ.

Και σου λέει ο άλλος ότι δεν κάνει τα updates των windows επειδή δεν έχουν νόημα. -_- (για κάποιους γνωστούς μου το λέω)

Υup.

Οι τυπικες δικαιολογιες ειναι πως "Δεν θελω να με παρακολουθει η Microsoft", "Δεν παιζει το ταδε παιχνιδι", "Πιανουν χωρο" ή "Ελα μωρε, εχω firewall και AV αγορασμενα, δεν περναει κουνουπι" και το επισης επικο, "Προσεχω".

Right.

• Like 1
Δημοσ.

Υup.

Οι τυπικες δικαιολογιες ειναι πως "Δεν θελω να με παρακολουθει η Microsoft", "Δεν παιζει το ταδε παιχνιδι", "Πιανουν χωρο" ή "Ελα μωρε, εχω firewall και AV αγορασμενα, δεν περναει κουνουπι" και το επισης επικο, "Προσεχω".

Right.

Νομίζω αρκετοί δεν κατεβάζουν τα updates γιατι έχουν "σπασμένα windows" και αν κατέβει η ενημέρωση που κάνει έλεγχο γνησιότητας- ενεργοποίησης θα πρεπει να τα ενεργοποιήσουν ξανά  :-(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...