Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρονιά πολλά.

Σε ένα μηνά τελειώνω με το ΙΕΚ και πρέπει να ξεκινήσω την πρακτική άσκηση, άλλα δεν ξέρω που να πάω. Φυσικά με το να ρωτήσω τους εκπαιδευτικούς μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο.

Οι επιλογές μου είναι οι εξής:

- ΙΕΚ

- Πανεπιστήμιο

- Τράπεζα

- Γραφείο για Software

- Κατάστημα ηλεκτρονικών

- ΟΤΕ

Εάν ήσασταν στην θέση μου ποιο θα επιλέγατε; Στην αρχή έλεγα για το πανεπιστήμιο γιατί είναι πανεπιστήμιο, αλλά ρώτησα γύρω και μου είπαν ότι δεν θα πληρώνομαι οπότε το ξανασκέφτομαι.

Δημοσ.

γενικα νομιζω τα ιεκ παιρνουν πολυ λιγα λεφτα, η οτε η τραπεζα θα ελεγα 

Έχω φίλους στον ΟΑΕΔ που παίρνουν 500-600 τον μήνα, φαντάζομαι τα ίδια δεν είναι και για τα ΙΕΚ:

Δημοσ.

Σε ΙΕΚ του ΟΑΕΔ πηγαίνω και δεν θα παίρνω μία για 6 μήνες πρακτικής.

Φίλος μου από την τάξη ξεκίνησε για λίγο την πρακτική του στα Public, δεν παίρνει τίποτα απολύτως.

Δημοσ.

Πρακτική και λεφτά δεν πάνε εύκολα μαζί στις μέρες μας. Διάλεξε καλύτερα ένα μέρος που θα σου δώσει λίγη εμπειρία γι αυτό που θες να ακολουθήσεις.

Δημοσ.

Σε ΙΕΚ του ΟΑΕΔ πηγαίνω και δεν θα παίρνω μία για 6 μήνες πρακτικής.

Φίλος μου από την τάξη ξεκίνησε για λίγο την πρακτική του στα Public, δεν παίρνει τίποτα απολύτως.

Μαθαίνει τίποτα; Αυτός είναι ο σκοπός της πρακτικής, όχι να καλύψει την θέση κάποιου που θα πληρωνοταν κανονικά και με ένσημα.

Ρώτα τους συμμαθητές σου τι έκαναν, αν έμαθαν κάτι, πώς είναι το κλίμα, άγχος, χαλαρά, κτλ αν υπάρχει περίπτωση για πρόσληψη μετά την πρακτική, κτλ.

Δημοσ.

Πρακτική και λεφτά δεν πάνε εύκολα μαζί στις μέρες μας. Διάλεξε καλύτερα ένα μέρος που θα σου δώσει λίγη εμπειρία γι αυτό που θες να ακολουθήσεις.

Επισης και κατι με μικρες προοπτικές προσληψης.

• Like 1
Δημοσ.

Μαθαίνει τίποτα; Αυτός είναι ο σκοπός της πρακτικής, όχι να καλύψει την θέση κάποιου που θα πληρωνοταν κανονικά και με ένσημα.

Ρώτα τους συμμαθητές σου τι έκαναν, αν έμαθαν κάτι, πώς είναι το κλίμα, άγχος, χαλαρά, κτλ αν υπάρχει περίπτωση για πρόσληψη μετά την πρακτική, κτλ.

Ναι ευτυχώς κάτι μαθαίνει. Κάποια προγράμματα που έχουν καθώς και το πώς να συμπεριφέρεται με τους πελάτες.

Για πρόσληψη μετά την πρακτική δεν γνωρίζω αν είναι πιθανό αλλά νομίζω είχαν κρατήσει κάποιον από προηγούμενη πρακτική, ωραίο το κλίμα πάντως. Μια χαρά περνάει.

• Like 1
Δημοσ.

Πιστεύω άμα το κοιτάξουμε από πλευράς εκμάθησης τότε το καλύτερο θα ταν το πανεπιστήμιο. Φαντάζομαι θα ξέρουν πολλά περισσότερα από τους δικούς μας στο ΙΕΚ. Αλλά από την άλλη, σε μια τράπεζα ή στα Public παίρνεις και μια ιδέα για το πως δουλεύει μια επιχείρηση, και υπάρχει και η περίπτωση να σε κρατήσουν. Όμως εγώ δεν έχω τελειώσει ακόμα στρατό οπότε ίσως να μην ισχύει και το δεύτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...