CptBill Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Χαιρετω το φορουμ φτιαχνω για ενα φιλο υπολογιστη που θα χρησιμοποιεί ως επι των πλέιστων για παρακαλουθηση ταινιων (προβολεας φαση κ ετσι). Εχω κολλησει μεχρι στιγμης στην επιλογη επεξεργαστη αλλα και στην επιλογη τροφοδοτικου για τα οποια δεν ειμαι σιγουρος. Οτι προτασεις για αλλαγες ευπροσδεκτες. Εχουμε κ λεμε: Intel Core i3 6100 3.70G LGA1151 (εναλλακτικες προτασεις ευπροσδεκτες αφου φοβαμαι μηπως ειναι αρκετα αδυναμος, Βεβαια η αμεσως επομενη λυση σε i5 εκτοξευει το κοστος) CORSAIR CARBIDE SERIES 330R TITANIUM EDITION SILENT MID TOWER ASUS H170 PRO GAMING RETAIL μητρικη (edit: ειχα ξεχασει να τη προσθεσω, ναι ειναι λιγο overkill αλλα ο μελλοντικος κατοχος επιμενει πως θελει αυτη. Βασικη προυποθεση να βγαζει spdif εξοδο ηχου) CORSAIR CX430 (μηπως ειναι λιγο?) Samsung 850 Evo 250GB 2 Χ MUSHKIN 992098 4GB DDR3 1600MHZ PC3L-12800 (δεν υπαρχουν πλεον στο eshop οποτε οτι εχετε να προτεινετε εναλλακτικα, ευπροσδεκτο) TP-LINK Archer T6E (wifi αναγκες...) το συνολικο κοστος ολων αυτων βγαινει περιπου 620 ευρω. Η αγορα θα γινει απο eshop Επεξ/σία 1 Μαΐου 2016 από CptBill 1
bromiaris Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Μια χαρά είσαι με τον ι3.. ο 6100 είναι δυνατός επεξεργαστής και είναι υπέρ αρκετός για αυτό που θέλεις… Εγώ θα προτείνω για τροφοδοτικό να δεις κάτι άλλο… όχι με περισσότερα watt γιατί είναι πολλά Μητρική έχεις σκεφτεί? Θα σου πρότεινα αυτή με 3 χρόνια εγγύηση και δοκιμασμένη.. και αυτή για κάτι φτηνότερο Για μνήμη θα σου προτείνω αυτήν
πανοςτ52 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Κομπλε ειναι ο cpu και μην σ πω και πολυς αν ειναι μονο για ταινιες και με g4400 βλεπεις τελεια
CptBill Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 προσθεσα και τη μητρικη που ειχα ξεχασει να βαλω. Οποτε μενουμε στον i3 ως cpu. Το corsair το επελεξα ως μονο κριτηριο οτι ειναι αρκετα αθορυβο στο δικο μου συστημα κ δουλευει 24Χ7 επι εναμιση χρονο.
bromiaris Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Για την μητρική είναι ολίγων πεταμένα χρήματα.. αλλά αν την θέλει… Το CX430 το έχω και εγώ σε σταθερό μηχάνημα αλλά και πάλι, προτείνω το super flower Οι μνήμες που είχες επιλέξει είναι DDR3… και είναι κρίμα σε νέα σύνθεση να μην πας σε DDR4
SpirosZ68 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 προσθεσα και τη μητρικη που ειχα ξεχασει να βαλω. Οποτε μενουμε στον i3 ως cpu. Το corsair το επελεξα ως μονο κριτηριο οτι ειναι αρκετα αθορυβο στο δικο μου συστημα κ δουλευει 24Χ7 επι εναμιση χρονο. To Super Flower ειναι πολυ καλυτερο. Αν πας σε μητρικη με 2 σλοτς βαλε 1Χ8GB αντι για 2Χ4GB. Η MSI που σου προταθηκε απο πανω ειναι καλη επιλογη οπως και η μνημη. To κουτι επισης ειναι σε μια κατηγορια τιμης με μεγαλο ανταγωνισμο και πολυ καλυτερες κατα τη γνωμη μου επιλογες. Δες και αυτα http://www.e-shop.gr/case-phanteks-eclipse-p400-black-window-p-PER.816419 http://www.e-shop.gr/case-phanteks-enthoo-pro-m-midi-tower-black-window-p-PER.815651 http://www.e-shop.gr/case-nzxt-source-340-midi-tower-black-red-window-p-PER.815641 1
CptBill Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Για την μητρική είναι ολίγων πεταμένα χρήματα.. αλλά αν την θέλει… Το CX430 το έχω και εγώ σε σταθερό μηχάνημα αλλά και πάλι, προτείνω το super flower Οι μνήμες που είχες επιλέξει είναι DDR3… και είναι κρίμα σε νέα σύνθεση να μην πας σε DDR4 συμφωνω για τη μητρικη. overkill. Για τη μνημη, οκ, εχεις δικιο, ddr4 it is. Πρεπει να παρω ζευγαρι οπως στις ddr3 η μιλαμε για αμελητεες διαφορες? update: μολις επεσε στο τραπεζι κ η πιθανη επιλογη με επιπλεον κοστος φυσικα για i5. Σκεφτομουν τον http://www.e-shop.gr/cpu-intel-core-i5-6400-270ghz-lga1151-box-p-PER.558500
SpirosZ68 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Υπερβολη ο i5 για αυτη τη χρηση, ο i3 ειναι πολυ δυνατος επεξεργαστης και με τρομερο VFM.Βασικα και τα κουτια σε αυτην την κατηγορια τιμης υπερβολη ειναι. Για τη χρηση αυτη και τα 400ευρω πολλα ειναι
bromiaris Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Να πάρεις μια 8αρα και θα είναι μια χαρά… Πάλι πεταμένα χρήματα ο i5 για την χρήση που τον θέλει… να μου πεις ότι χρειάζεται επεξεργαστική ισχύ να πω ναι… i3 και μην σκέπτεστε τίποτα παραπάνω (είναι και πολύ).
ChubbyFatBoy Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Αμα ειναι για προβολη ταινιων ειναι πολυ overkill, προσωπικα θα πηγαινα για kabini η pentium για χαμηλωτερη καταναλωση και κοστος και ισως να εβαζα μια gtx 750 για τυχον παιχνιδια κλπ, η οποια παλι εχει χαμηλη καταναλωση. Και θα εδινα τα extra λεφτα για καλο airflow.
BlueBlood7 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Εναλλακτικό τροφοδοτικό αν θες να είναι και λίγο modular. http://www.e-shop.gr/psu-thermaltake-sps-530mpcbeu-smart-se-series-530w-cm-87--p-PER.640644
CptBill Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 συμφωνα με τις συμβουλες σας, μενουμε σε i3, παμε στο psu που προτεινατε και παμε σε ddr4. σας ευχαριστω για τη πολυτιμη βοηθεια σας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα