volos27 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 δεν σε κοροιδευω,απλα μου φαινονται ανουσια ολα αυτα,κ οντως δεν τα ξερω ολα,στην πραγματικοτητα ξερω πολυ λιγα γενικως,απλα λεω οτι δεν ενδιαφερομαι να μαθω κατι που υποτιθεται το μαθαινεις μεσα απο τον αποκρυφισμο,ακομη κ αν οντως υπαρχουν μυστικα που θα με κανουν να μαθω πραγματα που ουτε περνανε απο το μυαλο μου,δεν θελω να τα μαθω
HALF EVIL Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δεν υπάρχουν μυστικά και απόκρυφα. Μπούρδες πολλές υπάρχουν.
AtiX Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Όχι βέβαια. Και να έλεγα ότι εντρυφησα θα ήταν ψέμα επειδή κανείς δε γίνεται να τα ξέρει όλα όμως, όπως βλέπεις ο AtiX , ο patriot21 και ο volos27 κοροϊδεύουν χωρίς κάποιο ουσιώδη λόγο. Άμα δε θέλει κάποιος να πάρει μέρος σε μία συζήτηση (που ξέρει εξ αρχής το θέμα της συζήτησης οπότε ξέρει τι πρόκειται να ακολουθήσει/συζητηθεί) αλλά δε λαμβάνει μέρος. Υπάρχουν τόσες δεκάδες χιλιάδες θρεντς γύρω από κάθε θέμα που είναι αδύνατο να μη βρεις κάτι να συζητήσεις και αναλύσεις. Οπότε, γιατί ασχολείται αφού δε θέλετε να μιλήσετε γι'αυτο; Μα ρε φίλε μου, τίποτα απο τα μέχρι τώρα λεγόμενα σου δεν φανερώνει κάποια προσπάθεια για συζήτηση πάνω στο θέμα που ξεκίνησες... Αλήθεια την κοροϊδία που την είδες;;;
salonikios95 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 δεν σε κοροιδευω,απλα μου φαινονται ανουσια ολα αυτα,κ οντως δεν τα ξερω ολα,στην πραγματικοτητα ξερω πολυ λιγα γενικως,απλα λεω οτι δεν ενδιαφερομαι να μαθω κατι που υποτιθεται το μαθαινεις μεσα απο τον αποκρυφισμο,ακομη κ αν οντως υπαρχουν μυστικα που θα με κανουν να μαθω πραγματα που ουτε περνανε απο το μυαλο μου,δεν θελω να τα μαθω Κεγω της ίδιας άποψης είμαι δηλαδή,πως όλα αυτά είναι ανούσια. Και αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός που άνοιξε αυτό το θρεντ, για να μου πουν αυτοί που έχουν ασχοληθεί αν με τις βιωματικες τους εμπειριες έμαθαν κάτι που τους βοήθησε ή αν ήταν χάσιμο χρόνου που ασχολήθηκαν με αυτά. Δεν υπάρχουν μυστικά και απόκρυφα. Μπούρδες πολλές υπάρχουν. Μυστικά σίγουρα υπάρχουν με την έννοια του ότι είναι αλήθειες οι οποίες δεν είναι γνωστές ευρέως. Π.χ σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι με τόσο υψηλοβαθμες θέσεις που είναι σε θέση να γνωρίζουν άμα θα γίνει 3ος παγκόσμιος,αν θα κηρύξει το πόλεμο η ρωσσια στην αμερικη και ποιος θα πλουτίσει από όλα αυτά (ή π.χ απορρητα μυστικα των κυβερνησεων) Δηλαδή πράματα που έμεις θα τα μαθουμε απτις ειδήσεις μετά από χρόνια. Με το 'αποκρυφα' εννοώ κάτι το οποίο εκτός του ο,τι είναι μυστικό (πρέπει να είσαι μέλος μιας ανάλογης ομάδας για να το μάθεις κέσυ) δεν είναι δυνατόν να το κατανοησεις πληρως. Π.χ αποκρυφισμός δε θεωρείται ή πίστη στο θεό όμως άμα πας στο Άγιο Όρος θα διαπιστώσεις πως οι περισσότεροι μοναχοί/παπάδες διαφέρουν από αυτούς στις εκκλησίες εκτός αγίου όρους σαν στο άγιο όρος να διδάσκονται (ή να είναι σε θέση να κατανοήσουν καλύτερα με την αφοσίωση τους στη μαθηση) κάτι διαφορετικό απ'οτι στις ιερατικες σχολές... Μα ρε φίλε μου, τίποτα απο τα μέχρι τώρα λεγόμενα σου δεν φανερώνει κάποια προσπάθεια για συζήτηση πάνω στο θέμα που ξεκίνησες... Αλήθεια την κοροϊδία που την είδες;;; Χαχαχα σοβαρά;;; Και το ότι ξεκίνησα το ίδιο το θέμα δε φανερώνει τη καλή μου θέληση (και ανοχη/υπομονή για όσους δεν έχουν οι ίδιοι καλή θέληση) για συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα; Περίεργο...
HALF EVIL Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Χάριν συζήτησης ας δεχτούμε ότι υπάρχουν απόκρυφες αλήθειες όπως πχ. ότι ο Ιησούς ήταν γήινος και δεν πέθανε στην σταύρωση αλλά φυγαδεύθηκε και έκανε απογόνους, πιστεύεις ότι είμαστε εδώ αρκετά σοβαροί και γνωστές των μυστικών για να κάτσουμε να τα συζητήσουμε;
AtiX Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Χαχαχα σοβαρά;;; Και το ότι ξεκίνησα το ίδιο το θέμα δε φανερώνει τη καλή μου θέληση (και ανοχη/υπομονή για όσους δεν έχουν οι ίδιοι καλή θέληση) για συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα; Περίεργο... Δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει, αλλά το στυλ σου είναι σαν κάτι μικρά παιδάκια που ακούνε κάτι από τους μεγάλους και μετά τρέχουν να το πούνε στην παρέα τους για να το παίξουν έξυπνοι... Όταν οι πρώτες δύσκολες ερωτήσεις εκφραστούν, αρχίζουν τις γενικότητες και τα χωρίς νόημα “σεντόνια” μπας και γλυτώσουν... Με κάθε συμπάθιο αλλά αυτό μου θυμίζεις...
salonikios95 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Χάριν συζήτησης ας δεχτούμε ότι υπάρχουν απόκρυφες αλήθειες όπως πχ. ότι ο Ιησούς ήταν γήινος και δεν πέθανε στην σταύρωση αλλά φυγαδεύθηκε και έκανε απογόνους, πιστεύεις ότι είμαστε εδώ αρκετά σοβαροί και γνωστές των μυστικών για να κάτσουμε να τα συζητήσουμε; Για το άμα είμαστε (συμπεριλαμβανομένου και μένα) σοβαροί θα έλεγα εξαρτάται τον καθένα ξεχωριστά και το mood του. Π.χ οι 3 οι από πάνω μπορεί να είναι απτή φύση τους σοβαροί όμως να μην έχουν την διαθεση/το mood να συζητήσουν για τέτοια θέματα. Ή ίσως να μην είναι σοβαροί σαν χαρακτήρες όμως να έχουν τη διαθεση να συζητήσουν. Για το άμα είμαστε γνωστές ισχύει κάτι παρόμοιο: Μπορεί κάποιος να μην είναι ο ίδιος μύστης και να έχει τη διάθεση να συζητήσει Μπορεί κάποιος να είναι μύστης και να γνωρίζει όμως να μην έχει τη διάθεση να μας πει τι ξέρει και γενικότερα τις ιδεολογίες του. Είναι απολυτα σεβαστό & κατανοητό. Πέραν όμως του 'σοβαρού' και του 'γνώστη' που σωστά ανεφερες, υπάρχει και ένας ακόμη εξίσου σημαντικός παράγοντας και λέγεται 'κλισε' (ή ταμπού) π.χ αυτό που είπες ως παράδειγμα για τον χριστό είναι κάτι που είναι στη κοινωνία μας απτην πλειοψηφία της έστω αποδεκτό πως ήταν θεάνθρωπος οπότε το να πεις σε κάποιον 'όχι δεν ήταν θεάνθρωπος αλλά εξωγήινος' ή 'δε σταυρώθηκε αλλα έκανε απογόνους με τη μαρία μαγδαληνη' αν και δεν είναι διόλου απίθανο είναι κάτι το οποίο θα δημιουργήσει έντονες αντιπαραθέσεις και το πιο πιθανόν είναι να μη καταλήξουμε κάπου συγκεκριμένα απλά θα λέει ο καθένας την δικιά του άποψη και θα την υποστηρίζει φανατικά μέχρις ότου ένας admin κλειδώσει το θρεντ. Δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει, αλλά το στυλ σου είναι σαν κάτι μικρά παιδάκια που ακούνε κάτι από τους μεγάλους και μετά τρέχουν να το πούνε στην παρέα τους για να το παίξουν έξυπνοι... Όταν οι πρώτες δύσκολες ερωτήσεις εκφραστούν, αρχίζουν τις γενικότητες και τα χωρίς νόημα “σεντόνια” μπας και γλυτώσουν... Με κάθε συμπάθιο αλλά αυτό μου θυμίζεις... Λογικό αφού δεν υπάρχει κάποια ποιότητα στα ελληνικά φορουμς.. Πιο πολύ όρεξη έχουν οι χρήστες να συζητάνε για τα αγαπημένα τους φαγητα,τραγουδια, και κάθε λογής ασχετοσυνη παρά κάτι το οποίο ασκεί σημαντική επιρροή στο κόσμο και δεν είναι τόσο εύκολο να ξεχωρίσει κανείς το που σταματάει η αλήθεια και αρχίζει η μυθοπλασία.
HALF EVIL Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Συμπάθα μας , αλλά αυτοί που ασκούν την πραγματική επιρροή στον κόσμο, δεν αδειάζουν, έχουν άλλες δουλειές. Ούτε τους κόβω διατεθeιμένους να τα ξεράσουν όλα στο insomnia. 1
AtiX Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Λογικό αφού δεν υπάρχει κάποια ποιότητα στα ελληνικά φορουμς.. Πιο πολύ όρεξη έχουν οι χρήστες να συζητάνε για τα αγαπημένα τους φαγητα,τραγουδια, και κάθε λογής ασχετοσυνη παρά κάτι το οποίο ασκεί σημαντική επιρροή στο κόσμο και δεν είναι τόσο εύκολο να ξεχωρίσει κανείς το που σταματάει η αλήθεια και αρχίζει η μυθοπλασία. Ασχετοσύνη???? Μα αυτά που αναφέρεις υπάρχουν πραγματικά και δίνουν χαρά στην ζωή μας... Σε έναν κόσμο που είναι ένα κλικ δίπλα η γνώση, πιστεύεις ότι θέλει κόπο ή τρόπο για να την αποκτήσεις??? Τι θέλω να πω... η σημαντικότητα της αλήθειας είναι τέτοιου μεγέθους που καμία “ομάδα” δεν θα μπορούσε να την κρύψει... Άρα ή δεν υπάρχει ή εντέχνως και μέσω ψεμάτων προσπαθεί να δημιουργηθεί...
salonikios95 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Και ούτε κεγω. Εξάλλου όπως καταλαβαίνεις η οποιαδήποτε ξεκάθαρη (σύμφωνα με τα λεγόμενά αυτού που θα τα πει) διευκρίνιση γύρω από μία αποκρυφιστική αλήθεια ή θεωρία συνωμοσίας (μοιάζουν επικίνδυνα πολύ αυτά τα δύο) θα δημιουργούσε θύελλα αντιδράσεων και ακόμα και αν ήταν αληθεια, κανείς δε θα το πιστεύε... Συνεπώς,δεν με ενδιαφέρει τόσο το να μάθω μία αλήθεια αφού αυτη θα είναι αβάσιμη όσο το να δω διαφορετικές οπτικές γωνίες από την ιδια άποψη.. Ασχετοσύνη???? Μα αυτά που αναφέρεις υπάρχουν πραγματικά και δίνουν χαρά στην ζωή μας... Σε έναν κόσμο που είναι ένα κλικ δίπλα η γνώση, πιστεύεις ότι θέλει κόπο ή τρόπο για να την αποκτήσεις??? Τι θέλω να πω... η σημαντικότητα της αλήθειας είναι τέτοιου μεγέθους που καμία “ομάδα” δεν θα μπορούσε να την κρύψει... Άρα ή δεν υπάρχει ή εντέχνως και μέσω ψεμάτων προσπαθεί να δημιουργηθεί... Ενώ οι μασόνοι δεν είναι υπαρκτοί,έτσι; Και ίσως (αν όχι σίγουρα) τα μέλη τους θα βρίσκουν την ιδια χαρά που βρίσκεις εσύ στα τραγουδια στη στοά.. Ένα κλικ η γνώση; Ωραία λοιπόν...έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ άρα είσαι και παντογνώστης χάρις σε αυτό; Για πες μου τότε αναλυτικά τι ξέρεις για την αρχιτεκτονική των κτηρίων του 16ου αιώνα (αναγέννηση) Δίπλα μου κάθεται στον καναπέ η μητέρα μου που σπούδασε στη φλωρεντια αρχιτεκτονική. Άρα αφού εσύ ξέρεις με το πάτημα μερικών κουμπιών ο,τι έμαθε η μητέρα μου σε διάστημα 5 χρόνων τότε ας καταργηθούν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα γιατί να πηγαίνουν τα παιδιά στα σχολεία όταν μπορούν απτό σπίτι να τα μάθουν όλα για ολα; (φαντάζομαι καταλάβεις τι θέλω να σου εξηγήσω χωρίς να παρεξηγηθηκες) Άμα θέλουν να τη κρύψουν τότε σίγουρα μπορούν να το κάνουν Ποιος θα τους εμποδίσει; Άμα π.χ η αληθεια είναι ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και ΟΗΕ τότε γιατί υπάρχουν διαφορετικά κόμματα ΝΔ,Πασοκ,ΣΥ.ΡΙΖ.ΑΝΕΛ,ΚΚΕ κτλπ; Άρα άμα η αλήθεια στη προκειμένη περίπτωση είναι πως ολα τα κόμματα παίρνουν εντολές τότε σίγουρα εσύ με το πάτημα ενός κουμπιού δε θα μπορέσει να το μάθεις. Δε νομιζω πως τόσο σημαντικά πράματα είναι κάπου ανεβασμένος με αποδείξεις...μόνο εικασίες μπορεί να κάνει ο καθένας.. 1
AtiX Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Και ούτε κεγω. Εξάλλου όπως καταλαβαίνεις η οποιαδήποτε ξεκάθαρη (σύμφωνα με τα λεγόμενά αυτού που θα τα πει) διευκρίνιση γύρω από μία αποκρυφιστική αλήθεια ή θεωρία συνωμοσίας (μοιάζουν επικίνδυνα πολύ αυτά τα δύο) θα δημιουργούσε θύελλα αντιδράσεων και ακόμα και αν ήταν αληθεια, κανείς δε θα το πιστεύε... Συνεπώς,δεν με ενδιαφέρει τόσο το να μάθω μία αλήθεια αφού αυτη θα είναι αβάσιμη όσο το να δω διαφορετικές οπτικές γωνίες από την ιδια άποψη.. Ενώ οι μασόνοι δεν είναι υπαρκτοί,έτσι; Και ίσως (αν όχι σίγουρα) τα μέλη τους θα βρίσκουν την ιδια χαρά που βρίσκεις εσύ στα τραγουδια στη στοά.. Ένα κλικ η γνώση; Ωραία λοιπόν...έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ άρα είσαι και παντογνώστης χάρις σε αυτό; Για πες μου τότε αναλυτικά τι ξέρεις για την αρχιτεκτονική των κτηρίων του 16ου αιώνα (αναγέννηση) Δίπλα μου κάθεται στον καναπέ η μητέρα μου που σπούδασε στη φλωρεντια αρχιτεκτονική. Άρα αφού εσύ ξέρεις με το πάτημα μερικών κουμπιών ο,τι έμαθε η μητέρα μου σε διάστημα 5 χρόνων τότε ας καταργηθούν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα γιατί να πηγαίνουν τα παιδιά στα σχολεία όταν μπορούν απτό σπίτι να τα μάθουν όλα για ολα; (φαντάζομαι καταλάβεις τι θέλω να σου εξηγήσω χωρίς να παρεξηγηθηκες) Άμα θέλουν να τη κρύψουν τότε σίγουρα μπορούν να το κάνουν Ποιος θα τους εμποδίσει; Άμα π.χ η αληθεια είναι ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και ΟΗΕ τότε γιατί υπάρχουν διαφορετικά κόμματα ΝΔ,Πασοκ,ΣΥ.ΡΙΖ.ΑΝΕΛ,ΚΚΕ κτλπ; Άρα άμα η αλήθεια στη προκειμένη περίπτωση είναι πως ολα τα κόμματα παίρνουν εντολές τότε σίγουρα εσύ με το πάτημα ενός κουμπιού δε θα μπορέσει να το μάθεις. Δε νομιζω πως τόσο σημαντικά πράματα είναι κάπου ανεβασμένος με αποδείξεις...μόνο εικασίες μπορεί να κάνει ο καθένας.. Ή δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις... Και μόνο που κάνεις υποθέσεις ακυρώνετε οποιαδήποτε κουβέντα σου... Πες μου όμως ένα παράδειγμα που η αλήθεια ήταν κρυμμένη... και εξήγησε μου γιατί, ας πούμε, μαθεύτηκε το Γουότεργκέιτ ή το πρόσφατο Panama Papers?
salonikios95 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 3 σενάρια μπορώ να σκεφτώ... (τα καταταθετω με σειρά πιο πιθανό = 1 , πιο απίθανο = 3) 1ο το σενάριο κάποιο υψηλοβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης διέρρευσε πληροφορίες σε δημοσιογράφο για κάποιους αγνώστους (σε μας άγνωστους,ο δημοσιογράφος θα ξέρει λογικά) λόγους. Αυτός με τη σειρά του το μετέφερε στην εφημερίδα και η εφημερίδα πλούτισε (ή έστω απέκτησε καλή φήμη,πως νομίζεις εφημερίδες όπως ΝΥ times και daily planet έγιναν απτή μία μέρα στην άλλη διάσημες και κάπως έτσι το μάθαμε και εμείς ,ο απλός κοσμακης 2ο σενάριο παρόμοιο με το 1ο όμως αντι να το πει κάποιος επίσημος πληροφοριοδότης στον τύπο,πήγε στα κρυφά ένας ριψοκίνδυνος δημοσιογράφος και με μαγνητόφωνο και Polaroid κάμερα κατάφερε να το αποκαλύψει (και ενδεχομένως ο δημοσιογράφος έμπλεξε μετά επειδή πάντα όταν τα βάζεις με την εξουσία μπλεκεις) 3ο σενάριο τυχαία (ή ίσως λόγω κακής οργάνωσης των υπευθύνων) εσκασε σα βόμβα και μαθευτηκε. Και όσο για τις υποθέσεις να ξέρεις πως ο έξυπνος ο άνθρωπος ποτέ δεν είναι σίγουρος για κάτι (μόνο για λίγα πράματα τα οποία είναι αδύνατον να μην ισχύουν ) επειδή τις περισσότερες φορές η αλήθεια είναι καμουφλαρισμένα ψεμματα που σκοπό έχουν να μας κρατανε στο σκοτάδι.. Πως ελεγχεις (άμα ανηκεις στο 0,01% που ελέγχει τον κόσμο) καλύτερα τη μάζα; Όταν τους λες την αλήθεια ή όταν τους λες αυτό που θέλουν να ακούσουν ; Ζούμε σε έναν μεσαίωνα από πληροφορίες ωπου,επειδή θέλουμε να κατηγορήσουμε κάποιον για όλα τα κακά του κόσμου (ακόμα και για αυτά που φταίμε κ εμείς οι ιδιοι) ψάχνουμε κάποιον να του ρίξουμε τις ευθύνες και να πληρώσει. Οι ίδιοι που 'αποκαλύπτουν' όλες τις απάτες κάθε μορφής είναι οι ίδιοι που συμμετείχαν σε αυτές.
zio10 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Μπορούν, όπως όλα τα πράγματα έχουν να μας διδάξουν κάτι! Το θέμα είναι κατά πόσο αξίζει και κατά πόσο αντιλαμβανόμαστε κάτι!
salonikios95 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Μπορούν, όπως όλα τα πράγματα έχουν να μας διδάξουν κάτι! Το θέμα είναι κατά πόσο αξίζει και κατά πόσο αντιλαμβανόμαστε κάτι! Επισης, το θέμα είναι αυτά που θα μας διδαξουν να μην υπερβαίνουν αυτά που θα ξοδεψουμε (χρόνος,ενέργεια) μέχρι να τα μάθουμε. Να υπάρχει δηλαδή μία σωστή αναλογια οπότε να κατανοούμε την αξία της κάθε διδασκαλίας χωρίς να χαραμιζομαστε Άσχετο όμως,εσύ έχεις δει κάποια αλλαγή προς το καλύτερο στη ζωή σου από τότε που ξεκίνησες να ασχολείται; (αν κρίνω απο αυτό που εγραψες πως μπορούν να μας διδάξουν θα πρέπει να το ξέρεις βιωματικά αυτό)
Zerg13 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Κάποιος άλλος άνοιξε νήμα στο insomnia έλεγε κατι για Διαβόλους και συμβόλαια μετά απο λίγο μπανιαρίστηκε. (είχε κανει λογαριασμό την ίδια μέρα) http://www.insomnia.gr/topic/605180-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%BF/?hl=%2B%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%89+%2B%CF%84%CE%B7%CE%BD+%2B%CF%88%CF%85%CF%87%CE%B7+%2B%CE%BC%CE%BF%CF%85 Εσύ λες να πάθεις το ίδιο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις