Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν το είχα ξαναδεί αυτό το βίντεο και μου έκανε εντύπωση για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Πιστεύετε θα ήταν καλά να περίμεναν οι γονείς να βαπτίσουν τα παιδιά τους από μια ηλικία και μετά;

• Απαντ. 281
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Βαφτίζεσαι μικρός και άμα δεν θες να πιστεύεις κτλ δεν το κάνεις. Θα ήταν λίγο περίεργο να βαφτιστείς μεγάλος :/

Επίσης να ρωτάς ένα τόσο μικρό παιδί άμα θέλει ή όχι να βαφτιστεί το θεωρώ χαζό..

Άποψη μου.. Δεν θα κάτσω να την αιτιολογήσω.

Δημοσ.

το βαπτισμα ειναι η πνευμαυτικη αναγεννηση του ανθρωπου και τον ελευθερωνει απο το προπατορικο αμαρτημα δεν υπαρχει λογος να καθυστερησεις ενα τοσο σημαντικο μυστηριο και να στερησεις απο το παιδι σου την νεα ζωη

• Like 3
Δημοσ.

Βαφτίζεσαι μικρός και άμα δεν θες να πιστεύεις κτλ δεν το κάνεις. Θα ήταν λίγο περίεργο να βαφτιστείς μεγάλος :/

Επίσης να ρωτάς ένα τόσο μικρό παιδί άμα θέλει ή όχι να βαφτιστεί το θεωρώ χαζό..

Άποψη μου.. Δεν θα κάτσω να την αιτιολογήσω.

Και να το βαπτίζεις ενάντια στη θέλησή του αντιχριστιανικό.

• Like 2
Δημοσ.

Και να το βαπτίζεις ενάντια στη θέλησή του αντιχριστιανικό.

Θα συμφωνούσα άμα μιλούσαμε για έφηβο+

Δημοσ.

Θα συμφωνούσα άμα μιλούσαμε για έφηβο+

Ακόμα καλύτερα να περίμεναν μέχρι την εφηβεία να βαπτιστούν. 

• Like 1
Δημοσ.

Το βαπτισμα κανονικά γινόταν σαν ενηλικοι. Επειδή όμως πεθαιναν τα παιδιά μικρά και δεν προλάβαιναν να βαπτιστουν οριστικε να βαπτιζονται μικρά και να υπάρχει ο νονός ο οποίος είναι υπεύθυνος να μάθει στο παιδί τον Χριστιανισμο.

Δημοσ.

Εναν παπα χωρις υπομονη (σαν απατημενη γκομενα κανει βασικα) βλεπω και μια οικογενεια που αποφασισε καπως αργα να βαπτισει το παιδι της.

• Like 2
Δημοσ.

ο παππας επρεπε να αρνηθει κ να τους ελεγε να περιμενουν μεχρι το παιδι να ειναι σε θεση να ξερει τι θελει,αν γινοτανε με το ζορι σε τετοια ηλικια θα ηταν τραυματικη εμπειρια,επισης οπως ειπε κ ο kaliakman η βαπτιση γινοταν σε ενηλικους που ηξεραν τι θελουν,ο χριστος πηγε μονος του στο ιορδανη ,ετσι  ειναι το σωστο,αν το παιδακι πεθανει πριν βαπτιστει σιγουρα  ο θεος θα το καταλαβαινε κ δεν θα το εστελνε στην κολαση 

• Like 1
Δημοσ.

το βαπτισμα ειναι η πνευμαυτικη αναγεννηση του ανθρωπου και τον ελευθερωνει απο το προπατορικο αμαρτημα δεν υπαρχει λογος να καθυστερησεις ενα τοσο σημαντικο μυστηριο και να στερησεις απο το παιδι σου την νεα ζωη

Μιλας σα να προκειται για κατι δεδομενο και οχι απλες δοξασιες.

Οσοι δε βαφτιζονται (πχ. γιατι δεν ειναι χριστιανοι) μενουν καταραμενοι επ απειρον?

,ο χριστος πηγε μονος του στο ιορδανη ,

Σ' εμενα?? :confused:

,αν το παιδακι πεθανει πριν βαπτιστει σιγουρα  ο θεος θα το καταλαβαινε κ δεν θα το εστελνε στην κολαση 

Α, ευτυχως δηλαδη που ο θεος εχει κατανοηση και δε στελνει το παιδακι στη κολαση, kudos στο θεο λοιπον για την αμεση αντιδραση και ανταποκριση Του στις αναποδιες...

• Like 7
Δημοσ.

ηταν ειρωνικο το υφος

Ενω το δικο μου ηταν σοβαρο?

οπως ειπα θεωρω σωστο να βαπτιζεται καποιος με δικη του βουληση

Εξηγησε μου ομως τι συνεπειες υπαρχουν αν δεν βαφτιστει.

• Like 1
Δημοσ.

Εννοείς εκτός από το να το κοροϊδεύουν τα υπόλοιπα παιδάκια στο σχολείο, και οι γονείς τους να γίνονται δακτυλοδεικτούμενοι από τους υπόλοιπους «χριστιανούς» (έστω μικρή μερίδα αυτών), πιθανότατα αντιμετωπίζοντας διάφορα προβλήματα κοινωνικής και γραφειοκρατικής φύσεως; :D

Δεν ξέρω, αυτή η εντύπωση μου δίνεται κάθε φορά που σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο διαβάζω σχόλια περί ονοματοδοσίας αντί βάπτισης.

Δημοσ.

καμια συνεπεια

ο καθενας μπορει να πιστευει οπου θελει η να μην πιστευει σε τιποτα,ελευθερια εχουμε

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Επειδή η κοινωνία θα στιγματίσει το παιδάκι που δεν έχει βαπτιστεί, πρέπει να γίνει υποχρεωτική η βάπτιση με κυρώσεις στους γονείς που δεν το κάνουν, για να το ....προστατέψει.

Την ιδέα τν πήρα από το θρεντ για τις υιοθεσίες από ομοφυλόφιλα ζευγάρια

Fuck logic

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...