Laurelien Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δεν το είχα ξαναδεί αυτό το βίντεο και μου έκανε εντύπωση για τα δεδομένα της Ελλάδας. Πιστεύετε θα ήταν καλά να περίμεναν οι γονείς να βαπτίσουν τα παιδιά τους από μια ηλικία και μετά;
jmirko15 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Βαφτίζεσαι μικρός και άμα δεν θες να πιστεύεις κτλ δεν το κάνεις. Θα ήταν λίγο περίεργο να βαφτιστείς μεγάλος :/ Επίσης να ρωτάς ένα τόσο μικρό παιδί άμα θέλει ή όχι να βαφτιστεί το θεωρώ χαζό.. Άποψη μου.. Δεν θα κάτσω να την αιτιολογήσω.
Lazlow Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 το βαπτισμα ειναι η πνευμαυτικη αναγεννηση του ανθρωπου και τον ελευθερωνει απο το προπατορικο αμαρτημα δεν υπαρχει λογος να καθυστερησεις ενα τοσο σημαντικο μυστηριο και να στερησεις απο το παιδι σου την νεα ζωη 3
Laurelien Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Βαφτίζεσαι μικρός και άμα δεν θες να πιστεύεις κτλ δεν το κάνεις. Θα ήταν λίγο περίεργο να βαφτιστείς μεγάλος :/ Επίσης να ρωτάς ένα τόσο μικρό παιδί άμα θέλει ή όχι να βαφτιστεί το θεωρώ χαζό.. Άποψη μου.. Δεν θα κάτσω να την αιτιολογήσω. Και να το βαπτίζεις ενάντια στη θέλησή του αντιχριστιανικό. 2
jmirko15 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Και να το βαπτίζεις ενάντια στη θέλησή του αντιχριστιανικό. Θα συμφωνούσα άμα μιλούσαμε για έφηβο+
Laurelien Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Θα συμφωνούσα άμα μιλούσαμε για έφηβο+ Ακόμα καλύτερα να περίμεναν μέχρι την εφηβεία να βαπτιστούν. 1
kaliakman Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Το βαπτισμα κανονικά γινόταν σαν ενηλικοι. Επειδή όμως πεθαιναν τα παιδιά μικρά και δεν προλάβαιναν να βαπτιστουν οριστικε να βαπτιζονται μικρά και να υπάρχει ο νονός ο οποίος είναι υπεύθυνος να μάθει στο παιδί τον Χριστιανισμο.
anwnymh29 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Εναν παπα χωρις υπομονη (σαν απατημενη γκομενα κανει βασικα) βλεπω και μια οικογενεια που αποφασισε καπως αργα να βαπτισει το παιδι της. 2
volos27 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 ο παππας επρεπε να αρνηθει κ να τους ελεγε να περιμενουν μεχρι το παιδι να ειναι σε θεση να ξερει τι θελει,αν γινοτανε με το ζορι σε τετοια ηλικια θα ηταν τραυματικη εμπειρια,επισης οπως ειπε κ ο kaliakman η βαπτιση γινοταν σε ενηλικους που ηξεραν τι θελουν,ο χριστος πηγε μονος του στο ιορδανη ,ετσι ειναι το σωστο,αν το παιδακι πεθανει πριν βαπτιστει σιγουρα ο θεος θα το καταλαβαινε κ δεν θα το εστελνε στην κολαση 1
iordanis77 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 το βαπτισμα ειναι η πνευμαυτικη αναγεννηση του ανθρωπου και τον ελευθερωνει απο το προπατορικο αμαρτημα δεν υπαρχει λογος να καθυστερησεις ενα τοσο σημαντικο μυστηριο και να στερησεις απο το παιδι σου την νεα ζωη Μιλας σα να προκειται για κατι δεδομενο και οχι απλες δοξασιες. Οσοι δε βαφτιζονται (πχ. γιατι δεν ειναι χριστιανοι) μενουν καταραμενοι επ απειρον? ,ο χριστος πηγε μονος του στο ιορδανη , Σ' εμενα?? ,αν το παιδακι πεθανει πριν βαπτιστει σιγουρα ο θεος θα το καταλαβαινε κ δεν θα το εστελνε στην κολαση Α, ευτυχως δηλαδη που ο θεος εχει κατανοηση και δε στελνει το παιδακι στη κολαση, kudos στο θεο λοιπον για την αμεση αντιδραση και ανταποκριση Του στις αναποδιες... 7
volos27 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 ηταν ειρωνικο το υφος οπως ειπα θεωρω σωστο να βαπτιζεται καποιος με δικη του βουληση 1
iordanis77 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 ηταν ειρωνικο το υφος Ενω το δικο μου ηταν σοβαρο? οπως ειπα θεωρω σωστο να βαπτιζεται καποιος με δικη του βουληση Εξηγησε μου ομως τι συνεπειες υπαρχουν αν δεν βαφτιστει. 1
akpe Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Εννοείς εκτός από το να το κοροϊδεύουν τα υπόλοιπα παιδάκια στο σχολείο, και οι γονείς τους να γίνονται δακτυλοδεικτούμενοι από τους υπόλοιπους «χριστιανούς» (έστω μικρή μερίδα αυτών), πιθανότατα αντιμετωπίζοντας διάφορα προβλήματα κοινωνικής και γραφειοκρατικής φύσεως; Δεν ξέρω, αυτή η εντύπωση μου δίνεται κάθε φορά που σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο διαβάζω σχόλια περί ονοματοδοσίας αντί βάπτισης.
volos27 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 καμια συνεπεια ο καθενας μπορει να πιστευει οπου θελει η να μην πιστευει σε τιποτα,ελευθερια εχουμε 2
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Επειδή η κοινωνία θα στιγματίσει το παιδάκι που δεν έχει βαπτιστεί, πρέπει να γίνει υποχρεωτική η βάπτιση με κυρώσεις στους γονείς που δεν το κάνουν, για να το ....προστατέψει. Την ιδέα τν πήρα από το θρεντ για τις υιοθεσίες από ομοφυλόφιλα ζευγάρια Fuck logic
Προτεινόμενες αναρτήσεις