defacer Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Όπως και για την ανωτερώτητα των άθεων να σε παραπέμψω στις πρωην κουμουνιστικές χώρες και τις δημοκτονίες που κάνανε και που υπάρχουν ακόμα...Βορεια Κορέα.Και είναι πιο πολλές από την ιερά εξέταση Ή ακόμα και τώρα ακριβώς με την άθεη κυβέρνησή μας και κανα δυο ακόμα πιο πριν και τον διεθνή πάτο που πιάσαμε,τις χιλιάδες αυτοκτονίες και την σκλαβιά που ζούμε στον εργασιακό τομέα.... Εγώ με αυτά που γράφω δεν θέλω να δείξω ότι ένας χριστιανός ή ένας άθεος είναι ανώτερος.Όπου υπάρχει άνθρωπος υπάρχει και το κακό. Εσείς οι άθεοι το ξεφτιλίσατε που νομίζετε ότι για όλα φταίνε οι χριστιανοί και μόνο. Γράψτε τα ίδια και για τους ισλαμιστές. Για ποιο λόγο δεν αναφέρεστε ΠΟΤΕ σε αυτούς;Σε λίγο καιρό θα μας κατακλύσουν.Το τι θα φταίει το ξέρεις.Αυτή η ιδεολογία θα φταίει. Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει μόνο για την τελευταία μου ερώτηση; Με την ίδια "λογική" στην Ελλάδα η χούντα ήταν πολύ χριστιανική, και η χούντα έκανε βασανισμούς, άρα να αρχίσουμε να λέμε για την "ανωτερώτητα" των χριστιανών που βασανίζουν. Αυτές τις μαλακίες τις σκέφτεστε καθόλου πριν τις πείτε; Τα hardcore "κομμουνιστικά" καθεστώτα ήταν βασικά δικτατορίες, και όλα τα όμορφα που γίνονταν εκεί γίνονταν για χάρη της δικτατορίας. Το αν η δικτατορία είχε αθεϊστικό ή χριστιανικό ή ισλαμικό προσανατολισμό (υπάρχουν καραμπινάτα παραδείγματα για όλες τις περιπτώσεις) τι σχέση έχει; Και αν δεν έχει γιατί το βάζεις στην κουβέντα; Το "για όλα φταίνε οι χριστιανοί και μόνο" από πού προκύπτει; Είπε κάποιος κάτι τέτοιο; Δεν το πρόσεξα, μπορείς να το υποδείξεις; Για ποιό λόγο δεν αναφερόμαστε στους ισλαμιστές; Πολύ απλό, η κουβέντα γίνεται μεταξύ Ελλήνων για την κατάσταση στην Ελλάδα, όπου δεν υπάρχουν ισλαμιστές. Για τον ίδιο λόγο επίσης δεν αναφερόμαστε σε ινδουϊστές, βουδιστές. Δεν ήταν τόσο δύσκολο έτσι; Οι θρησκείες είναι κάτι δομημένο με αρχή, μέση, τέλος δεν μπορείς να πάρεις οποία κομμάτια σε βολεύουν και να θέλεις να λέγεσαι χριστιανός, μουσουλμάνους, πασταφαριαν (τυπικά μπορείς. Στην ουσία του πράγματος όχι). Εγώ θα έλεγα ότι de facto μόνο αυτό συμβαίνει, οπότε η ουσία του πράγματος είναι θρησκεία a la carte και τα υπόλοιπα είναι καθαρά για φιλοσοφική χρήση. 6
LongTom Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Αλλος ένα που όταν τελειώνουν τα επιχιερήματα καταφεύγει σε αντιστροφή των ρόλων Εντάξει, ότι πεις. Δεν νομίζω ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο άνθρωποι που δηλώνουν άθεοι να βγαίνουν με κάθε αφορμή και να στρέφονται με προσβολές κατά των δικαιωμάτων και της προσωπικότητας των συνανθρώπων τους. Αν αναφέρεσαι στις καφρίλες του «φανερού δείπνου» και λοιπές τέτοιες «αντιδράσεις», φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις ότι δεν είναι το ίδιο. Από την άλλη βλέπω ότι πολλοί "άθεοι" νοιάζονται και κόπτονται τι κάμουν οι συνάνθρωποι τους, με έμμεσες προσωπικές επιθέσεις και χλευασμό για τα πιστεύω των άλλων,εφόσον δεν είναι και αυτοί "άθεοι",χάνοντας έτσι την ουσία του αθεϊσμού. Τεσπα, το θέμα είναι να μην υπάρχει φανατίλα.Όλα τα άλλα βρίσκονται.
φιρίκι Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Τεσπα, το θέμα είναι να μην υπάρχει φανατίλα.Όλα τα άλλα βρίσκονται. Amen
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Η φανατίλα εκπορεύεται από τα δόγματα. Οι θρησκείες βασίζονται σε δόγματα. Η αθεϊα ειναι μια κριτική στάση απέναντι σε ένα δόγμα. My two cents
LongTom Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Η φανατίλα εκπορεύεται από τα δόγματα. Οι θρησκείες βασίζονται σε δόγματα. Η αθεϊα ειναι μια κριτική στάση απέναντι σε ένα δόγμα. My two cents H αθεϊα είναι έλλειψη πιστεύω προς ανώτερο ον/ανώτερη δύναμη,οιαδήποτε μορφής/ ουσίας με στόχο τον κανέναν άλλο παρά το άτομο που είναι/νιώθει άθεος. Δεν αφορά κανέναν άλλο,δεν κάνει κανέναν ανώτερο/εξυπνότερο και δεν είναι σημαία για να "νικήσει" κάποιος τους κακούς ένθεους(ή και αγνωστικιστές). Δεν ξέρω τι είναι αυτό που περιγράφεις,αλλά αθεΐα δεν είναι.
AtiX Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 H αθεϊα είναι έλλειψη πιστεύω προς ανώτερο ον/ανώτερη δύναμη,οιαδήποτε μορφής/ ουσίας με στόχο τον κανέναν άλλο παρά το άτομο που είναι/νιώθει άθεος. Δεν αφορά κανέναν άλλο,δεν κάνει κανέναν ανώτερο/εξυπνότερο και δεν είναι σημαία για να "νικήσει" κάποιος τους κακούς ένθεους(ή και αγνωστικιστές). Δεν ξέρω τι είναι αυτό που περιγράφεις,αλλά αθεΐα δεν είναι. Τα ζώα μπορείς να τα χαρακτηρίσεις άθεα??? Η φύση γενικότερα??? Το σύμπαν??? Ρωτάω γιατί το μοναδικό είδος στην πλάση που πιστεύει σε ανώτερα - θεϊκά όντα είναι ο άνθρωπος... Κάτι σαν και τις κατασκευές του... Λέω εγώ τώρα...
LongTom Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Τα ζώα μπορείς να τα χαρακτηρίσεις άθεα??? Η φύση γενικότερα??? Το σύμπαν??? Ρωτάω γιατί το μοναδικό είδος στην πλάση που πιστεύει σε ανώτερα - θεϊκά όντα είναι ο άνθρωπος... Κάτι σαν και τις κατασκευές του... Λέω εγώ τώρα... Τα ζώα επίσης δεν μπορούν να εκτιμήσουν την Τέχνη, εάν θέλεις τα λες και άτεχνα.... Είπαμε.
AtiX Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Τα ζώα επίσης δεν μπορούν να εκτιμήσουν την Τέχνη, εάν θέλεις τα λες και άτεχνα.... Είπαμε. Άρα η θρησκεία όπως και η τέχνη είναι ανθρώπινη δημιουργία - κατασκευή... Είπαμε...
ScorpioX777 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Εχουν δικιο οι κοπελιτσες που μου λενε οτι ειναι βλακες οι νεοι σημερα.
anwnymh29 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Αντιλαμβάνεσαι πως η βάφτιση, αλλά ακόμα και οποιαδήποτε θρησκεία δεν είναι θέμα "μιας βουτιας", αλλά κάτι πιο βαθύ; Αν εσύ ως χριστιανή ορθόδοξη χαρακτηρίζεις τα πιστεύω σου ως μια βουτιά, αυτό δίνει σε μένα το δικαίωμα να τα χαρακτηρίσω τρις χειρότερα. Οι θρησκείες είναι κάτι δομημένο με αρχή, μέση, τέλος δεν μπορείς να πάρεις οποια κομμάτια σε βολεύουν και να θέλεις να λέγεσαι χριστιανός, μουσουλμάνους, πασταφαριαν (τυπικά μπορείς. Στην ουσία του πράγματος όχι). Εσύ λες πως "καν του μωρέ μια βουτιά κει πέρα να πούμε. Δεν χάνεις τίποτα, ας έχουμε τον κωλο μας προστατευμένο καλού κακού". -Νοοτροπία σούπερ μάρκετ- Εγώ λέω πως η βάφτιση πρέπει να γίνεται όταν ο υποψήφιος είναι έτοιμος, γνωριζει και συνειδητά αποφασίζει. Κανονικά οι ίδιοι οι Χριστιανοί θα έπρεπε να προστατεύουν τη θρησκεία τους και πριν βαφτιστεί κάποιος να τον υποβάλλουν σε ένα τεστακι αν γνωρίζει αυτό που θέλει να γίνει. Όπως γίνεται σε όσους παίρνουν υπηκοότητα ή πριν περάσεις σε μια σχολή κλπ... Όπως θα έπρεπε να γίνεται και σε κάποιους πριν ψηφίσουν για να διαπιστώσουμε αν κατέχουν τα μίνιμουμ κριτήρια του δικαιώματος της ψήφου, αλλά αυτό είναι πολύ ακραίο. Όπως είχα ξαναγράψει σ αυτό το θέμα: Το αστείο είναι πως μερικοί άθεοι παίρνουμε περισσότερο στα σοβαρά τη θρησκεία, απ ότι μερικοί θρησκευόμενοι Η βουτια ειναι δανεισμενη λεξη απο το θρεντ εδω,το τι ειναι για εμενα η βαπτιση και ο Χριστιανισμος το γνωριζω-νιωθω εγω,ειναι κατι τοσο βαθυ και προσωπικο που δεν θα κατσω να το αναλυσω σε ενα φορουμ,δεν εχω την αναγκη να το κανω εν εντιθεσει με εσας τους αθεους που συμπεριφερεστε λες και σας σταυρωνουν. Οπως ειπα και χτες η βαπτιση ειναι καθαρα αποφαση του γονιου,υπαρχουν πολλοι που δεν εχουν βαπτισει τα παιδια τους και τους εχουν κανει ονοματοδοσια,αρα λοιπον δεν μιλαμε για κατι υποχρεωτικο..για κατι που προσβαλλει την Δημοκρατια σας,ουτε για κατι που αν το υποστεις σε σταματαει στην πορεια της ζωης σου να αλλαξεις ροτα στις πεποιθησεις σου. Αυτα.
AtiX Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Η βουτια ειναι δανεισμενη λεξη απο το θρεντ εδω,το τι ειναι για εμενα η βαπτιση και ο Χριστιανισμος το γνωριζω-νιωθω εγω,ειναι κατι τοσο βαθυ και προσωπικο που δεν θα κατσω να το αναλυσω σε ενα φορουμ,δεν εχω την αναγκη να το κανω εν εντιθεσει με εσας τους αθεους που συμπεριφερεστε λες και σας σταυρωνουν. Οπως ειπα και χτες η βαπτιση ειναι καθαρα αποφαση του γονιου,υπαρχουν πολλοι που δεν εχουν βαπτισει τα παιδια τους και τους εχουν κανει ονοματοδοσια,αρα λοιπον δεν μιλαμε για κατι υποχρεωτικο..για κατι που προσβαλλει την Δημοκρατια σας,ουτε για κατι που αν το υποστεις σε σταματαει στην πορεια της ζωης σου να αλλαξεις ροτα στις πεποιθησεις σου. Αυτα. Αφού όπως λες είναι κάτι τόσο βαθύ και προσωπικό για 'ΣΕΝΑ... γιατί το επιβάλεις ακόμα και στο παιδί σου???
anwnymh29 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Α και κατι τελευταιο επειδη μιλησες για τεστακια..η πιστη δεν ειναι τεστακι,ειναι βιωματα και καταστασεις..Ολοι εχουμε περασει απο αμφισβητησεις,εγω πρωτη-πρωτη.
defacer Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Οπως ειπα και χτες η βαπτιση ειναι καθαρα αποφαση του γονιου,υπαρχουν πολλοι που δεν εχουν βαπτισει τα παιδια τους και τους εχουν κανει ονοματοδοσια,αρα λοιπον δεν μιλαμε για κατι υποχρεωτικο..για κατι που προσβαλλει την Δημοκρατια σας,ουτε για κατι που αν το υποστεις σε σταματαει στην πορεια της ζωης σου να αλλαξεις ροτα στις πεποιθησεις σου. Αυτα. Για μία και μοναδική φορά στη ζωή σου, προσπάθησε να δεις τα πράγματα πέρα από τη μύτη σου. Αν άυριο το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία άλλαζε προσανατολισμό και αντί για χριστιανισμό μιλούσε για το ισλάμ, εσύ και κάποιοι άλλοι που σήμερα δηλώνετε όλα καλά θα βγάζατε αφρούς από το στόμα. Γιατί όμως; Αφού η ενημέρωση για το ισλάμ λέω "ενημέρωση" γιατί προφανώς δεν είναι προσηλυτισμός αυτό που γίνεται στα θρησκευτικά έτσι; γιατί ο προσηλυτισμός είναι παράνομος και φυσικά δε θα μπορούσε να συμβαίνει στα σχολεία μας έτσι; δεν είναι κάτι "που προσβάλλει τη Δημοκρατία σας", ούτε κάτι "που αν το υποστείς σε σταματάει να αλλάξεις τις πεποιθήσεις σου", γιατί θα βγάζατε αφρούς; Άλλο παράδειγμα: και γω προσωπικά που τυχαίνει να είμαι άντρας μπορεί να μη βλέπω κανένα πρόβλημα με την ανατολίτικη νοοτροπία. Θέλουν οι γυναίκες της ζωής μου να με υπηρετούν και το κάνουν, δεν τις υποχρεώνω, δεν τις δέρνω, αν δεν τους αρέσει μπορούν να πάνε αλλού. Άρα δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα να λέμε στα αγοράκια να είναι ανατολίτες, και αυτά και τα κοριτσάκια είναι ελεύθερα να επιλέγουν τι θα κάνουν στη ζωή εξάλλου έτσι; Κανένα πρόβλημα δηλαδή μέχρι τη στιγμή που κάποιος θα δώσει μπάτσα στην κόρη σου επειδή το φαγητό ήταν κρύο. Ματαιότης ματαιοτήτων βέβαια που τα γράφω αυτά αλλά whatever. 3
φιρίκι Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Οπως ειπα και χτες η βαπτιση ειναι καθαρα αποφαση του γονιου,υπαρχουν πολλοι που δεν εχουν βαπτισει τα παιδια τους και τους εχουν κανει ονοματοδοσια,αρα λοιπον δεν μιλαμε για κατι υποχρεωτικο.. Εμένα με βάφτισαν μετά απο τον ωμότατο εκβιασμό και των δυο, βαθύτατα θρησκ-όληπτ-ων, γιαγιάδων μου οτι <<το παιδί θα βγει διάολος και εμείς δεν θα το κρατάμε>>. Ηταν το μόνο πράγμα στο οποίο συμφώνησαν ποτέ αυτές οι δυο. Τις αγαπάω και τις δύο αλλά όλο το υποχρεωτικό τζατζίκι του εκκλησιασμού και του συμπαρομαρτούντος ανορθολογισμού δεν ξεπερνιέται εύκολα. Ο δε τράγος παπάς αρνούνταν να με βαφτίσει με αρχαίο ελληνικό όνομα μέχρι που του είπαν πως θα πάνε σε άλλη ενορία. Γραφικότητες
AtiX Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Α και κατι τελευταιο επειδη μιλησες για τεστακια..η πιστη δεν ειναι τεστακι,ειναι βιωματα και καταστασεις..Ολοι εχουμε περασει απο αμφισβητησεις,εγω πρωτη-πρωτη. Άρα δεν σε ενοχλεί που κάποιος άλλος να φτάσει σε κάποιο άλλο αποτέλεσμα???
Προτεινόμενες αναρτήσεις