Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν εχει δει το βιντεο ο δεσποτης θα τον εχει ξυρισει τον συγκεκριμενο.Αν ρωτουσαν οι παπαδες για να τελεσουν τις τελετουργιες θα το ειχαν κλεισει το μαγαζι.

• Απαντ. 281
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Eγω θα προτεινα, πριν βαπτισουμε ενα παιδι, πριν το στειλουμε σχολειο, πριν το στειλουμε αγγλικα, γενικα πριν λαβουμε οποιαδηποτε αποφαση για αυτο, να περιμενουμε να ενηλικιωθει πρωτα ωστε να παρει αυτο τις αποφασεις για τον εαυτο του, ωριμα και μονο του.

Εως τοτε playstation, φαι, τσιγαρο και καφε.

• Like 1
Δημοσ.

Σιγα μην το ρωτησουμε κιολας,ενα μπανιο ειναι θα το ξεπερασει.

ε βεβαια κ αν αρχισει κ ουρλιαζει  πλακωσε το κ στις μπουνιες μεχρι να λιποθυμήσει,σιγα θα το ξεπερασει

ε ναι αφου ειμαστε καλοι χριστιανοι πρεπει να το βαφτισουμε με το που γεννηθει μην μας γινει αθεο

Δημοσ.

Πληροφορίες που μου έδωσε παπάς (ένας απο τους κλασικούς που δεν είχανε στον ήλιο μοίρα και απο νταλικιέρης που ήτανε πήγε και έβγαλε μια ιερατική σχολή του κ@λου και φόρεσε τα ράσα), μιλάνε για την κατάργηση/απαγόρευση των βαπτίσεων ανηλίκων βάση ευρωπαϊκής οδηγίας που πρόκειται να ψηφιστεί στο άμεσο μέλλον.

Προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο.

-EDIT-

Προφανώς Fake είδηση. Διαβάστε τα παρακάτω post.

• Like 1
Δημοσ.

Πληροφορίες που μου έδωσε παπάς (ένας απο τους κλασικούς που δεν είχανε στον ήλιο μοίρα και απο νταλικιέρης που ήτανε πήγε και έβγαλε μια ιερατική σχολή του κ@λου και φόρεσε τα ράσα), μιλάνε για την κατάργηση/απαγόρευση των βαπτίσεων ανηλίκων βάση ευρωπαϊκής οδηγίας που πρόκειται να ψηφιστεί στο άμεσο μέλλον.

Εμ, όχι;

(αν εννοούσε αυτό δηλαδή)

• Like 1
Δημοσ.

Ποτε θα σταματησετε να θεωρειτε το koulouri ειδησεογραφικο site; Eιτε εσυ, ειτε ο "γνωστος σου παπας".
Δημοσ.

Εμ, όχι;

(αν εννοούσε αυτό δηλαδή)

Δεν το είχα ψάξει προσωπικά και απλά πίστεψα τον "άγιο" πατέρα που μου το είπε!

Κρίμα πάντως, γιατί όπως έγραψα και παραπάνω είμαι υπέρμαχος της ιδέας ο καθένας να διαλέγει τον δικό του πνευματικό δρόμο και όχι να του επιβάλεται απο μικρός.

Δημοσ.

Eγω θα προτεινα, πριν βαπτισουμε ενα παιδι, πριν το στειλουμε σχολειο, πριν το στειλουμε αγγλικα, γενικα πριν λαβουμε οποιαδηποτε αποφαση για αυτο, να περιμενουμε να ενηλικιωθει πρωτα ωστε να παρει αυτο τις αποφασεις για τον εαυτο του, ωριμα και μονο του.

Εως τοτε playstation, φαι, τσιγαρο και καφε.

Καλά τους τα λες. Αν δεν πάει το παιδί σχολείο πριν ενηλικιωθεί τον ήπιαμε γιατί προφανώς η διανοητική του εξέλιξη θα μείνει καταστροφικά, ανεπανόρθωτα πίσω. Ακριβώς το ίδιο γίνεται και αν δε βαπτιστεί. Ακριβώς το ίδιο.

Because fuck logic που είπαμε και παραπάνω.

• Like 13
Δημοσ.

Καλά τους τα λες. Αν δεν πάει το παιδί σχολείο πριν ενηλικιωθεί τον ήπιαμε γιατί προφανώς η διανοητική του εξέλιξη θα μείνει καταστροφικά, ανεπανόρθωτα πίσω. Ακριβώς το ίδιο γίνεται και αν δε βαπτιστεί. Ακριβώς το ίδιο.

Because fuck logic που είπαμε και παραπάνω.

Θα πρεπει να αποφασισετε ομως πανω σε ποια επιχειρηματολογια στηριζεστε.

Αποφασιστε λοιπον. Πρεπει οι γονεις να παιρνουν πρωτοβουλιες για το παιδι ή οχι; Αν ναι, τοτε οπως και σε ενα σωρο αλλα θεματα (σχολειο κλπ) η βαπτιση ειναι θεμα και αποφαση γονιων.

Αν οχι, τοτε οσο εξαναγκασμος, καταπατηση δικαιωματων του παιδιου μπλαμπλα-μπουρδομπλαμπλα ειναι η βαπτιση, αλλο τοσο ειναι και το σχολειο και πολλα αλλα.

Οσον αφορα το νεο επιχειρημα που εσκασε, του τι ειναι χρησιμο και τι οχι, ειναι τελειως υποκειμενικο. Οσο εσυ θεωρεις οτι το παιδι εξελισσεται νοητικα μεσα απο το σχολειο, αλλο τοσο μπορει οι γονεις ή το ιδιο το παιδι στην δικη τους κοσμοθεωρια να θεωρουν οτι η εξελιξη επιτυγχανεται μεσα απο το λογο του Θεου/της ορθοδοξιας, πχ. Αρα οσο εσυ θεωρεις θεμιτο να αναγκαζεται το παιδι να παει σχολειο, καποιος αλλος μπορει να θεωρει επιβεβλημενο το παιδι να βαπτιστει και να παει κατηχητικο. Μια η αλλη λοιπον.

Και τελος, η βαπτιση γινεται ως παραδοση κι οχι ως ντε και καλα μυηση στην ορθοδοξια κλπ μπουρδες. Για τον ιδιο λογο ακριβως που προχθες ψηνατε σουβλες και φορτωνατε λιπος και τον εαυτο σας και τα παιδια σας.Δεν ειδα βεβαια τοπικ να μιλα για εξαναγκασμο των παιδιων στο να φανε σουβλα στο ονομα της Αναστασης του Κυριου.

Ολα τα παιδια σε ολο τον κοσμο βαφτιζονται βαση του αντιστοιχου τελετουργικου που στηριζεται σε ηθη, εθιμα και κουλτουρα. Το οτι το βρεφος πρεπει να δωσει αδεια στους γονεις του για να παρει ονομα, μονο απο κατι open minded wannabe τυπους θα το διαβαζε κανεις.

• Like 2
Δημοσ.

Τόσες φορές που είχα πάει μικρός εκκλησία,τόσες φορές που έχασα τα πρωινά το dragonball στον ΑΝΤ1.

Ευτυχώς,έχω διαλλακτικούς(ή αδιάφορους) γονείς που τελικά με απάλλαξαν από τα συγκεκριμένα δεσμά στα 10 μου.

FWP

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή ακριβώς δεν θα καταστραφεί ανεπανόρθωτα από μια βουτιά που ούτε καν θα τη θυμάται, κούρασε το θέμα.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν το είχα ξαναδεί αυτό το βίντεο και μου έκανε εντύπωση για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Πιστεύετε θα ήταν καλά να περίμεναν οι γονείς να βαπτίσουν τα παιδιά τους από μια ηλικία και μετά;

Καλή φάση αλλά δυστυχώς δουλεύομαστε καθώς δεν ειναι δυνατόν να έχει άποψη το 4χρονο.

Η άποψή μου είναι πως θα έπρεπε να απαγορεύεται η βάφτιση και ο προσηλυτισμός στα παιδιά.

το βαπτισμα ειναι η πνευμαυτικη αναγεννηση του ανθρωπου και τον ελευθερωνει απο το προπατορικο αμαρτημα δεν υπαρχει λογος να καθυστερησεις ενα τοσο σημαντικο μυστηριο και να στερησεις απο το παιδι σου την νεα ζωη

Δηλαδή εμενα που με βάφτισαν βρέφος τι ακριβώς κέρδισα?

Για να ξέρω και να χαρώ ρωτάω.

• Like 3
Δημοσ.

...την πνευματική αναγέννηση;

Ερωτήσεις που κάνεις και εσύ τώρα...

• Like 3
Δημοσ.

Εναν παπα χωρις υπομονη (σαν απατημενη γκομενα κανει βασικα) βλεπω και μια οικογενεια που αποφασισε καπως αργα να βαπτισει το παιδι της.

Εγώ βλέπω έναν cool παπά με τάσεις εκσυγχρονισμού (όσο γίνεται στο χριστιανικό πλαίσιο) και μια οικογένεια που αποφάσισε να επιβάλει την βάφτιση στο παιδί της πολύ νωρίς.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...