akpe Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Γράψτε τα ίδια και για τους ισλαμιστές. Για ποιο λόγο δεν αναφέρεστε ΠΟΤΕ σε αυτούς;Σε λίγο καιρό θα μας κατακλύσουν.Το τι θα φταίει το ξέρεις.Αυτή η ιδεολογία θα φταίει. Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει μόνο για την τελευταία μου ερώτηση; Ίσως το ότι ζούμε σε χώρα της οποίας η επίσημη θρησκεία είναι ο χριστιανισμός και το ότι τρώμε στη μάπα το νταβατζιλίκι των «εκπροσώπων» του, σημαίνει πως οι άθεοι θα αναφέρονται κατά κύριο λόγο σε αυτούς; Λέω εγώ τώρα edit: ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ (pun intended) ΤΙ ΜΑΤΙΑ ΕΒΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ; Καφέ και γρήγορα 1
palawiaris Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Από το παραλήρημα που διάβασα θα απαντήσω όντως μόνο στην τελευταία ερώτηση. Από τη στιγμή που η συζήτηση είναι για ορθόδοξο παπαδαριό, κολυπμήθρες και όλο το νταβατζιλίκι που έχουν στη ζωή μας εδώ στην ελλάδα, δεν θα κάτσω να μιλάω για το ιράν. Να είσαι σίγουρος ότι αν ζούσα στο ιράν, θα έλεγα τα ίδια: δεν υπάρχει θεός και σκατά στους παπάδες. Εσύ αν ζούσες στο ιράν, πάλι τους παπάδες θα υποστήριζες. Να είσαι απολύτως σίγουρος αν ζούσες στο Ιράν και έλεγες τέτοια δεν θα είχες το κεφάλι σου ενωμένο με τον λαιμό σου.Το γνωρίζεις καλά οπότε....πες κάτι άλλο να πιάσει Δεν υποστηρίζω κανέναν παπά.Υποστηρίζω την θρησκεία που έμαθα και μεγάλωσα με αυτήν και θεωρώ σωστή για μένα. Και δεν έχω κανένα παραλήλημα εγώ προσωπικά.Την φλυαρία εσείς κάθε τόσο την ανοίγετε και μας τα πρήζετε.Θέλετε να βαφτίσετε κάντε το.Δεν θέλετε μην το κάνετε.Απλά. 1
akpe Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Και το γεγονός αυτό το φέρνεις ως παράδειγμα ή ως ελπίδα; Γιατί κάποιοι «χριστιανοί» θα γούσταραν τρελλά να παίρνουν κεφάλια «αλλόπιστων», ΙΚ style. Να ξέρουμε δηλαδή με τι έχουμε να κάνουμε, όχι τίποτα άλλο... 1
palawiaris Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Και το γεγονός αυτό το φέρνεις ως παράδειγμα ή ως ελπίδα; Γιατί κάποιοι «χριστιανοί» θα γούσταραν τρελλά να παίρνουν κεφάλια «αλλόπιστων», ΙΚ style. Να ξέρουμε δηλαδή με τι έχουμε να κάνουμε, όχι τίποτα άλλο... Εμένα μου φαίνεται ότι κάποιοι αλλόπιστοι θα γούσταραν τρελά να παίρνουν κεφάλια χριστιανών. 3
AtiX Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Να είσαι απολύτως σίγουρος αν ζούσες στο Ιράν και έλεγες τέτοια δεν θα είχες το κεφάλι σου ενωμένο με τον λαιμό σου.Το γνωρίζεις καλά οπότε....πες κάτι άλλο να πιάσει Δεν υποστηρίζω κανέναν παπά.Υποστηρίζω την θρησκεία που έμαθα και μεγάλωσα με αυτήν και θεωρώ σωστή για μένα. Και δεν έχω κανένα παραλήλημα εγώ προσωπικά.Την φλυαρία εσείς κάθε τόσο την ανοίγετε και μας τα πρήζετε.Θέλετε να βαφτίσετε κάντε το.Δεν θέλετε μην το κάνετε.Απλά. Ευχαριστούμε πάρα... πάρα... πολύ, που το κεφάλι μας είναι στην θέση του... Μ' αρέσει σαν επιχείρημα... Είστε καλύτεροι, δεν κόβετε κεφάλια, άρα εσάς θα πιστέψουμε... 2
ANHLIKOS Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Αυτο που θελω να πω ειναι οτι μια βουτια στην κολυμπηθρα δεν θα σου καταστρεψει την ζωη απο την στιγμη που σου δινεται η ελευθερια στην πορεια της ζωης σου να επιλεξεις τι πεποιθησεις θα εχεις.Αντιλαμβάνεσαι πως η βάφτιση, αλλά ακόμα και οποιαδήποτε θρησκεία δεν είναι θέμα "μιας βουτιας", αλλά κάτι πιο βαθύ;Αν εσύ ως χριστιανή ορθόδοξη χαρακτηρίζεις τα πιστεύω σου ως μια βουτιά, αυτό δίνει σε μένα το δικαίωμα να τα χαρακτηρίσω τρις χειρότερα. Οι θρησκείες είναι κάτι δομημένο με αρχή, μέση, τέλος δεν μπορείς να πάρεις οποια κομμάτια σε βολεύουν και να θέλεις να λέγεσαι χριστιανός, μουσουλμάνους, πασταφαριαν (τυπικά μπορείς. Στην ουσία του πράγματος όχι). Εσύ λες πως "καν του μωρέ μια βουτιά κει πέρα να πούμε. Δεν χάνεις τίποτα, ας έχουμε τον κωλο μας προστατευμένο καλού κακού". -Νοοτροπία σούπερ μάρκετ- Εγώ λέω πως η βάφτιση πρέπει να γίνεται όταν ο υποψήφιος είναι έτοιμος, γνωριζει και συνειδητά αποφασίζει. Κανονικά οι ίδιοι οι Χριστιανοί θα έπρεπε να προστατεύουν τη θρησκεία τους και πριν βαφτιστεί κάποιος να τον υποβάλλουν σε ένα τεστακι αν γνωρίζει αυτό που θέλει να γίνει. Όπως γίνεται σε όσους παίρνουν υπηκοότητα ή πριν περάσεις σε μια σχολή κλπ... Όπως θα έπρεπε να γίνεται και σε κάποιους πριν ψηφίσουν για να διαπιστώσουμε αν κατέχουν τα μίνιμουμ κριτήρια του δικαιώματος της ψήφου, αλλά αυτό είναι πολύ ακραίο. Όπως είχα ξαναγράψει σ αυτό το θέμα: Το αστείο είναι πως μερικοί άθεοι παίρνουμε περισσότερο στα σοβαρά τη θρησκεία, απ ότι μερικοί θρησκευόμενοι 4
akpe Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Εμένα μου φαίνεται ότι κάποιοι αλλόπιστοι θα γούσταραν τρελά να παίρνουν κεφάλια χριστιανών. Σαφέστατα, αφού οι άθεοι κάθε λίγο και λιγάκι προβαίνουν σε κυρήγματα μίσους κατά των χριστιανών, ηλίου φαεινότερο είναι. Στην ερώτηση μου δεν απάντησες πάντως, κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι μάλλον η υπόθεση σου αποτελεί ελπίδα και όχι παράδειγμα. Διαφορετικά ποιός ο σκοπός της επίκλησης της σε μια -υποτίθεται- πολιτισμένη χώρα; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Εμένα μου φαίνεται ότι κάποιοι αλλόπιστοι θα γούσταραν τρελά να παίρνουν κεφάλια χριστιανών. Ιστορικά κάτι άλλο έχει αποδειχτεί πάντως. Μην παριστάνεις το θύμα λοιπόν αντιστρέφοντας ποιος είναι ο θύτης (πανίσχυρη εκκλησία και η ιδεολογία της) και ποιοι τα θύματα (=αυτοί που αμφισβητούν μια εξουσία που τη θεωρούν παράλογη, άδικη κτλ)
φιρίκι Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Ενα εμπόδιο που συναντά κανείς εξαιτίας της βάφτισης είναι το να μην μπορεί να παντρευτεί με άνθρωπο που ανήκει (ανήκει...) σε άλλη θρησκεία. Θα πρέπει είτε να ασπαστεί την θρησκεία του άλλου είτε να τελεστούν δύο γάμοι. Υποτίθεται οτι το λάδι που σου βάζουν εκεί στην κολυμπήθρα είναι καθαγιασμένο και ενσταλάζει στο νεοφώτιστο παιδάκι τα καλά του θεού των ορθοδόξων. Ας μου επιτραπεί μια σκέψη εδώ για την νοοτροπία αυτών των τελευταίων: ορθή δόξα = σωστή άποψη, άρα εμείς έχουμε δίκιο κι' οι άλλοι άδικο γιατί έτσι λέμε εμείς. Για το σκέλος της παράδοσης, σε κάμποσα μέρη της Αφρικής επικρατεί ακόμη το έθιμο, η παράδοση, της κλειτοριδεκτομής. Επειδή έτσι έκαναν παλιά, θα κάνουμε κι' εμείς έτσι τώρα γιατί αυτό είναι το σωστό. Μάλιστα. Κριτική σκέψη υπό του μηδενός δηλαδή. Αυτά όσον αφορά το επιχείρημα περί παράδοσης. Η συζήτηση που έγινε στις προηγούμενες σελίδες μου θύμισε τους οπαδούς του Δημιουργισμού (Creationism), κάτι άκρως αντιδραστικούς τύπους, που έχουν επιτύχει να διδάσκεται η κοσμοθεωρία τους στα σχολεία κάποιων από τις πολιτείες των ΗΠΑ ισότιμα με την εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου. Καλά είναι όλα αυτά, μπορούν οι πιστοί (και κυριώς οι επικεφαλής τους) να συζητούν για το φύλο των αγγέλων, το πόσοι άγγελοι χωρούν πάνω στο κεφάλι μιας καρφίτσας ή για το εάν η γυναίκα είναι άνθρωπος, αδιαφορώντας στο μεταξύ για την παντελώς επίγεια προέλευση της αδικίας και των ανισοτήτων, αρκεί να μην προσπαθούν να μου επιβάλουν να ζήσω σύμφωνα με τις δικές τους αντιλήψεις. Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει αυτό το τελευταίο και έτσι βλέπουμε πολλούς πιστούς να αντιδρούν επιθετικά όταν αμφισβητούνται τα καθιερωμένα. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Να είσαι απολύτως σίγουρος αν ζούσες στο Ιράν και έλεγες τέτοια δεν θα είχες το κεφάλι σου ενωμένο με τον λαιμό σου.Το γνωρίζεις καλά οπότε....πες κάτι άλλο να πιάσει Δεν υποστηρίζω κανέναν παπά.Υποστηρίζω την θρησκεία που έμαθα και μεγάλωσα με αυτήν και θεωρώ σωστή για μένα. Και δεν έχω κανένα παραλήλημα εγώ προσωπικά.Την φλυαρία εσείς κάθε τόσο την ανοίγετε και μας τα πρήζετε.Θέλετε να βαφτίσετε κάντε το.Δεν θέλετε μην το κάνετε.Απλά. Ναι πράγματι θα μου έκοβαν το κεφάλι οι αγιατολλάχ αλλά μπορεί να είχα τα κότσια να υποστηρίξω τα πιστεύω μου. Προς τι η ειρωνία; Οσο για τη φλυαρία μας, και ότι σας τα πρήζουμε, έτσι είναι η ελευθερία του λόγου, υπάρχει και η άλλη άποψη. Αν θες μόνο μία άποψη, περνάς σε αγιατολλάχ επίπεδο και συ. Που ιδεολογικά έχεις ήδη περάσει.
LongTom Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Σαφέστατα, αφού οι άθεοι κάθε λίγο και λιγάκι προβαίνουν σε κυρήγματα μίσους κατά των χριστιανών, ηλίου φαεινότερο είναι. Στην ερώτηση μου δεν απάντησες πάντως, κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι μάλλον η υπόθεση σου αποτελεί ελπίδα και όχι παράδειγμα. Διαφορετικά ποιός ο σκοπός της επίκλησης της σε μια -υποτίθεται- πολιτισμένη χώρα; Εεε, αυτό συμβαίνει πολλάκις και το ανησυχητικό είναι ότι αυξάνεται με τα χρόνια. Μην πας μακρυά και στο ινσο βρίσκεις τέτοια ποστ.... Από εκεί και πέρα, όπως έγραψα πριν, πολλοί θεωρούν τον αθεϊσμό ως θρησκεία και είναι φανατίλες για αυτό. Δεν διαφέρουν καθόλου από τους μούσλιμ γιαχαμπίμπιδες και τους Ελ ρασοφόρους... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Από εκεί και πέρα, όπως έγραψα πριν, πολλοί θεωρούν τον αθεϊσμό ως θρησκεία και είναι φανατίλες για αυτό. Αλλος ένα που όταν τελειώνουν τα επιχιερήματα καταφεύγει σε αντιστροφή των ρόλων
akpe Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Εεε, αυτό συμβαίνει πολλάκις και το ανησυχητικό είναι ότι αυξάνεται με τα χρόνια. Μην πας μακρυά και στο ινσο βρίσκεις τέτοια ποστ.... Δεν νομίζω ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο άνθρωποι που δηλώνουν άθεοι να βγαίνουν με κάθε αφορμή και να στρέφονται με προσβολές κατά των δικαιωμάτων και της προσωπικότητας των συνανθρώπων τους. Αν αναφέρεσαι στις καφρίλες του «φανερού δείπνου» και λοιπές τέτοιες «αντιδράσεις», φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις ότι δεν είναι το ίδιο.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Και η καφρίλες έχουν το δίκιο τους γιατί είναι σάτιρα. Οταν η εκκλησία είναι πανίσχυρη, τα σκάνδαλα του αγίου όρους αμέτρητα και κανείς δεν τους αγγίζει, όταν το άγιο φως ταξιδεύει με αεροπλάνο κλπ το μόνο που έχει μείνει είναι μερικές καφρίλες για να γελάσουμε. Σιγά που κινδύνεψε η ορθοδοξία σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις