Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επειδή δεν ήξερα πως να το διατύπωσω στον τιτλο,αυτό που εννοώ είναι πως

άμα κάποιος θέλει να αγοράσει ένα βιβλίο ιστορίας (αρχαιας-συγχρονης) αλλά θέλει να είναι οσο γίνεται πιο αξιόπιστο (π.χ οι συγγραφείς να είναι τίποτα επίκουροι καθηγητές πανεπιστημίων και έτσι φτασμενοι και ο εκδοτικός οίκος να έχει καλή φήμη π.χ εκδοτική Αθηνων ή Διοπτρα) που πρέπει να πάει;

ο λόγος που το ρωταω είναι επειδή έχω διαβάσει κατά καιρούς διάφορα βιβλία ιστορίας και απτά βιβλία του γυμνασιου-λυκειου και σε pdf μορφή ηλεκτρονικά και έχουν ή ανακρίβειες ή δανείστηκαν το περιεχόμενο από άλλα βιβλία/συγγράματα/πηγές οπότε είναι κάτι σαν copy/paste κατά τη γνώμη μου.

Δηλαδή αυτό που ψάχνω είναι μερικούς τίτλους βιβλίων που το περιεχόμενο τους να μην έχει αλλοιωθεί από τον εκδότη ή κάποιο μέλος της συγγραφικής ομάδας και να είναι η ίδια πηγή απτην οποία αντλούν τα πρότυπα τους τα πανεπιστήμια..

Δημοσ.

δε γίνεται να τα αγορασω μου είπαν άμα δεν είμαι κεγω φοιτητης

εξάλλου και τα βιβλία που διανέμονται στα πανεπιστήμια έχουν πηγές άλλων βιβλίων..

Επισκέπτης
Δημοσ.

δε γίνεται να τα αγορασω μου είπαν άμα δεν είμαι κεγω φοιτητης

εξάλλου και τα βιβλία που διανέμονται στα πανεπιστήμια έχουν πηγές άλλων βιβλίων..

Προφανως και μπορείς, απλώς θα πληρώσεις.
Δημοσ.

είσαι σίγουρος/η πως μπορώ; στον Ιανο που ρωτησα μου είπαν "άμα δε σπουδαζεις κεσυδε μπορεις" και όταν ρωτησα γιατί απάντησαν "επειδή μπορεί να τα σκανναρεις και να τα ανεβάσεις κάπου χωρίς να έχεις την αρμοδιότητα "

ίσως να μη γίνεται επειδή άμα τα αγοράζει οποίος και όποιος τότε ποιος ο λόγος να πηγαίνει κανείς στο πανεπιστημιο αφου μπορεί μελετώντας τα βιβλία να παίρνει την ίδια γνώση..

Δημοσ.

είσαι σίγουρος/η πως μπορώ; στον Ιανο που ρωτησα μου είπαν "άμα δε σπουδαζεις κεσυδε μπορεις" και όταν ρωτησα γιατί απάντησαν "επειδή μπορεί να τα σκανναρεις και να τα ανεβάσεις κάπου χωρίς να έχεις την αρμοδιότητα "

ίσως να μη γίνεται επειδή άμα τα αγοράζει οποίος και όποιος τότε ποιος ο λόγος να πηγαίνει κανείς στο πανεπιστημιο αφου μπορεί μελετώντας τα βιβλία να παίρνει την ίδια γνώση..

Τουλάχιστον για γέλια η αιτιολόγηση. Απο την στιγμή που ειναι βιβλιο προς πώληση, οφείλει να στο πουλήσει, διαφορετικά υπάρχει ο νόμος.

Δημοσ.

Καμία σχέση.

Εσύ πες τι θες και θα σου πω βιβλία-μελέτες. Βέβαια υπάρχουν και περίοδοι όπου μόνο σκόρπια κομμάτια ιστορίας υπάρχουν κυρίως από μεταφρασμένα κείμενα 2-3 γλωσσών. Αλλά φυσικά θα πρέπει να αγοράσεις. 

π.χ αν θες Βυζαντινή Αυτοκρατορία, τα 3 βιβλία του John Julius Norwich είναι πραγματικά εντυπωσιακά με πάρα πολύ ερεύνα.

Αν θες ακόμα πιο "σύγχρονη πηγή", προσπάθησε να βρεις στα αρχαία Ελληνικά το βιβλίο της Άννας Κομνηνής, που γράφει την ιστορία του πατέρα της Αυτοκράτορα Αλέξιου, και είναι η μόνη σύγχρονη πηγή που έχουμε για τους Σταυροφόρους.

Απόκρυφη Ιστορία του Προκοπίου ίσως που βγάζει την βρώμα για τον Ιουστινιανό;

Για την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, δύο λύσεις. Το The Fall of the Roman Empire A new History of Rome and the Barbarians, ή καμία 400αριά βιβλία και χειρόγραφα στα λατινικά, αρχαία Ελληνικά και Ιταλικά που έχει η μελέτη.

Πάντα βρήκα εντυπωσιακές τις αναφορές του Ιούλιο Καίσαρα από την Gaul. Υπάρχει ολόκληρο βιβλίο στα Αγγλικά, Λατινικά και αρχαία Λατινικά (πρωτότυπο). Δεν έχω κοιτάξει για Ελληνική μετάφραση, αλλά έμαθα λατινικά μόνο και μόνο για να διαβάσω το πρωτότυπο και έκτοτε το έχω ρίξει ακόμα και στο Βιργίλιο, Οκταβιανό κ.α της εποχής.

Εσύ πες τι θες, περίοδο και χρόνο,  και μπορούμε να σου δείξουμε προς τα που να κοιτάξεις.

Και άσε τα βιβλία του σχολείου, που απλά περιλαμβάνουν την ιστορία του Παπαρηγόπουλου, και αυτή σε περίληψη.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παγκόσμια ιστορία από το έτος 1000 π.Χ (πιο αρχαια δεν με ενδιαφερει επειδη οι περισσοτερες κοινωνιες/πολιτισμοι μεχρι τον 10 π.Χ αιωνα ηταν ασταθης) μεχρι και μεσαιωνα. (μετά λιγο-πολυ ξερω τι διαδραματιστηκε επειδή έχω αυτό το βιβλίο http://www.politeianet.gr/books/9789606647352-burns-m-edward-epikentro-europaiki-istoria-203651 οπότε θέλω κάτι για αρχαιότητα ως και τον μεσαίωνα.

Επεξ/σία από salonikios95
Δημοσ.

αααα δεν θες κάτι συγκεκριμένο. π.χ Κινέζικη ιστορία κλπ.

The Penguin's History of the World, 6th Edition.

https://www.amazon.co.uk/Penguin-History-World-6th/dp/1846144434/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1462425030&sr=8-4&keywords=history+of+the+world

1200+ σελίδες μετά θα έχεις μία πολύ καλή άποψη :)

Το έχω διαβάσει στις διακοπές μου πέρυσι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αααα δεν θες κάτι συγκεκριμένο. π.χ Κινέζικη ιστορία κλπ.

The Penguin's History of the World, 6th Edition.

https://www.amazon.co.uk/Penguin-History-World-6th/dp/1846144434/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1462425030&sr=8-4&keywords=history+of+the+world

1200+ σελίδες μετά θα έχεις μία πολύ καλή άποψη :)

Το έχω διαβάσει στις διακοπές μου πέρυσι.

Ξέφρενες διακοπές φαντάζομαι!!!! :)

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 2
Δημοσ.

άμα ήθελα κάτι συγκεκριμένο θα έπρεπε να πάρω καμία 20αρια διαφορετικά βιβλία

καλό φαίνεται αλλά δεν έχω πιστωτική κάρτα για αγορές Amazon,eBay κτλπ,μήπως ξέρεις καποιο ελληνικό τίτλο;

Δημοσ.

για αγορά το θέλω όχι για δανεισμό επειδή θέλω να το μελετήσω και να διασταύρωσω/επαλήθευση τα στοιχεία με άλλα βιβλία. εξάλλου στις δανειστικες τα βιβλία είναι σε άθλια κατάσταση. μόνο και μόνο το γεγονος ότι, στον 3ο όροφο στη δανειστική βιβλιοθήκη στη θεσσαλονικη στην Εθνικής Αμύνης όσες φορές έχω πάει είδα εναν άστεγο/ναρκωμανη να μισοκοιμαται σε καποιο τραπέζι που προορίζεται για ανάγνωση,

αηδιασα.

άσε που τα βιβλία τα πιάνουν τόσα χέρια που αμα είναι να πλένομαι με Dettol πριν και μετά το διάβασμα που θα τα αγγιξω λέω άσε καλύτερα δεν αξιζει

Η εξέλιξη του μεσαιωνικού κόσμου : κοινωνία, διακυβέρνηση και σκέψη στην Ευρώπη, 312-1500

υπό Nicholas , David, Τζιαντζή , Μαριάννα, 1953 -

επίσης ενας ακόμη λόγος που δε παίρνω από δανειστικες είναι το παρωχημένο υλικό...δηλαδή άμα είναι να πάρω βιβλίο του 1953 που γράφτηκε πριν πόσα χρόνια,

καλύτερα να πληροφορηθώ ιντερνετιακα...

(απτό 1953 μέχρι τις μέρες μας έχει προχωρήσει η επιστήμη και σίγουρα

είμαστε πιο κοντά στη θέση του να ξερουμε τι ισχύει και τι όχι γι'αυτο και οι περισσότεροι εκδοτικοί οίκοι αναδημοσιευουν τα βιβλία πιο ενημερα και έγκυρα. π.χ τα ψηλά βουνά του παπαδιαμαντη που όταν πρώτο εκδόθηκε ήταν γραμμένο σε καθαρεύουσα )

Δημοσ.

Η εξέλιξη του μεσαιωνικού κόσμου : κοινωνία, διακυβέρνηση και σκέψη στην Ευρώπη, 312-1500

υπό Nicholas , David, Τζιαντζή , Μαριάννα, 1953 -

επίσης ενας ακόμη λόγος που δε παίρνω από δανειστικες είναι το παρωχημένο υλικό...δηλαδή άμα είναι να πάρω βιβλίο του 1953 που γράφτηκε πριν πόσα χρόνια,

καλύτερα να πληροφορηθώ ιντερνετιακα...

(απτό 1953 μέχρι τις μέρες μας έχει προχωρήσει η επιστήμη και σίγουρα

είμαστε πιο κοντά στη θέση του να ξερουμε τι ισχύει και τι όχι γι'αυτο και οι περισσότεροι εκδοτικοί οίκοι αναδημοσιευουν τα βιβλία πιο ενημερα και έγκυρα. π.χ τα ψηλά βουνά του παπαδιαμαντη που όταν πρώτο εκδόθηκε ήταν γραμμένο σε καθαρεύουσα )

Αυτο δεν λεει κατι απαραιτητα.Καποιος μπορει να πεθανε πριν δεκαετιες αλλα να ηταν απο τους επιφανεστερους ιστορικους-ακαδημαικους της γενιας του .

Για μεσαιωνα θα σου ελεγα να κοιταξεις και καποιο του R.Davis

Αλλα ναι στην τελικη καλυτερα να ψαξεις ιντερνικα  , να επιλεξεις μονος σου για καθε ιστορικη περιοδο

Δημοσ.

Έχει βάση αυτό που λες όμως άμα δεν έχεις ψάξει βιογραφικά συγγραφέων και δε ξέρεις ποιος είναι γνήσιος διατήρητης της γνώσης και ποιος είναι μιμητής (η ιστορία ειναι σαν περίληψη του κόσμου. παίζονται πολλά συμφέροντα άμα κάποιος την αλλοιώσει π.χ αν πληρώσουν κάποιον για να γράψει ανακρίβειες έτσι ώστε αυτοί που θα τις διαβάσουν να έχουν διαστρεβλωμένη αποψη) τότε είναι δύσκολο να είσαι σίγουρος πως αυτό που διαβαζεις είναι η αλήθεια,όπως έγιναν τα πράματα και όχι οι περασμένες στο χαρτί θρησκευτοπολιτικοκοινωνικες ιδεολογίες αυτουνου που τις έγραψε και θέλει να τις προμοταρει..

αυτός ο R Davis θεωρείται καλός ιστορικός;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...