Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πραγματικα δεν περιμενα οτι θα μου απαντουσαν κιολας και ο στοχος τους ποιοσ ειναι δεν καταλαβαινω αυτοι τι κερδιζουν με το να μοιραζουν ιους...

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλησπερα, μου ξαναστειλαν μνμ επειδη τους ειχα στειλει και εγω στην αρχη να μου πουν ποια εταιρεια ειναι και τι ειδους παραγγελια εκανα και μετα απο τοσες μερες μου στειλαν απο διαφορετικο email και λεει να ανοιξω το επισυναπτομενο αρχειο για να παρω τις πληροφοριες που θελω. βεβαια δεν τολμω να το ανοιξω γτ εμαι σιγουρη οτι εχει ιο και αλλωστε ηδη λεει οτι δεν ειναι δυνατη η προεπισκοπηση πανω στο εγγραφο και να το πατησω δεν θα ανοιξει οπως και στα προηγουμενα...

αυτο ειναι το email που μου στειλαν..

Τις περισσότερες φορές αυτού του είδους τα e-mail στέλνονται αυτοματοποιημένα σε λίστες επαφών από κάποιο bot. Από τη στιγμή που έκανες το λάθος και τους απάντησες είναι δεδομένο ότι το e-mail σου προστέθηκε σε λίστα επαφών με ενεργά e-mails που επιπλέον ανήκουν στην κατηγορία των αυξημένης πιθανότητας υποψήφιων "θυμάτων", οπότε για κάποιο χρονικό διάστημα να αναμένεις ότι θα δέχεσαι παρόμοια e-mails και από διαφορετικές διευθύνσεις κάθε φορά. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τα αγνοείς και να μην απαντήσεις άλλη φορά σε αυτά, ούτε φυσικά να ανοίξεις το επισυναπτόμενο αρχείο. Κατευθείαν διαγραφή τέτοιων e-mail και τίποτα παραπάνω...

Η προεπισκόπηση του αρχείου δεν είναι δυνατή, όχι επειδή περιέχει ιό μέσα, αλλά γιατί το αρχείο είναι συμπιεσμένο σε μορφή .zip.

Πάντα τα συμπιεσμένα αρχεία δεν γίνεται να εμφανίσουν προεπισκόπηση προτού αποσυμπιεστούν πρώτα.

Όμως, μην επιχειρήσεις καν να το αποσυμπιέσεις, γιατί είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι εμπεριέχει κάποιο ιό.

πραγματικα δεν περιμενα οτι θα μου απαντουσαν κιολας και ο στοχος τους ποιοσ ειναι δεν καταλαβαινω αυτοι τι κερδιζουν με το να μοιραζουν ιους...

Υπάρχουν δεκάδες λόγοι που μπορεί να στείλει κάποιος ιό.

Ενδεικτικά σου αναφέρω μερικούς από τους πιο σημαντικούς:

1) Κλειδώνουν τα αρχεία του υπολογιστή σου με ειδική κρυπτογράφηση και σου ζητούν λεφτά για να σου στείλουν τον κωδικό αποκρυπρογράφησης ώστε να μην τα χάσεις μια για πάντα.

2) Σου υποκλέπτουν όλους τους κωδικούς που έχεις αποθηκευμένους στον υπολογιστή σου.

3) Σου βάζουν keylogger και καταγράφουν κάθε πλήκτρο που πατάς όταν συμπληρώνεις ειδικές φόρμες, όπως π.χ. τις φόρμες που βάζεις κωδικούς για να μπεις στο web-banking της τράπεζάς σου.

Συνεχίζεις λοιπόν να έχεις απορία τι κερδίζουν με το να μοιράζουν ιούς; ;)

• Like 1
Δημοσ.

η αληθεια ειναι οτι δεν τους γνωριζα αυτους τους λογους και θελει μεγαλη προσοχη!!!! ναι μου στειλαν αλλα 2 μηνυματα κ προφανως οντως απο δω και περα θα λαμβανω τετοιου ειδους μνμ ισως πρεπει να διαγραψω αυτο το email μου ή απλα να μη δινω σημασια.

μια ακομη ερωτηση εγω μπορω να καταλαβω αν καποιος ¨ελεγχει¨ τον υπολογιστη μου? και εχει προσβαση στους κωδικους μου? 

Δημοσ.

οχι βεβαια, απλα την πρωτη φορα που δεν ηξερα τι ακριβως γινεται πηγα να το ανοιξω πατησα πανω αλλα πτ δεν ανοιγε και το ειχα κατεβασει στον υπολογιστη αλλα νομιζω παλι δεν ανοιγε δεν εκανα αποσυμπιεση..

Δημοσ.

οχι βεβαια, απλα την πρωτη φορα που δεν ηξερα τι ακριβως γινεται πηγα να το ανοιξω πατησα πανω αλλα πτ δεν ανοιγε και το ειχα κατεβασει στον υπολογιστη αλλα νομιζω παλι δεν ανοιγε δεν εκανα αποσυμπιεση..

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ - ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΑ ΥΠΟΠΤΑ e-mail ΑΜΕΣΑ !!!  Θα κολλήσετε κανα Crypto Virus και θα κλαίτε τα αρχεία σας :cry: (έγγραφα, εικόνες, βίντεο) .   Σε ενα τέτοιο παρόμοιο email που δέχτηκα και εγω πρόσφατα μέσα στο zip αρχείο (ναι μπορεις να δεις τα συμπιέσμενα δίχως να τα αποσυμπιέσεις) υπήρχε αρχείο σε javascript ... 1000% ύποπτο  :confused:  Αν το είχα αποσυμπιέσει...καληνύχτα σε δευτερόλεπτα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...