Gabriel Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2003 Pε παιδιά ξέρετε κανένα μαγαζί σε Αθήνα Πειραιά που να έχει SCSI Convertor 80 pin σε 68pin? Έχω ψάξει αλλά δε βρίσκω... Σε μαγαζί με ηλεκτρονικά λέτε να έχει? Ξέρετε τηλ μεγάλων καταστημάτων με ηλεκτρονικά?π.χ. Κατουμάς. Thanx. :wink:
madsc Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2003 Αν δεν απατώμαι Gabriel τέτοιους conveters είχα δει στο 2ο RamShop (αυτό που είναι μέσα στο στενάκι της Στουρνάρη), καθώς κ σε ένα γωνιακό σχεδόν απέναντι(πάνω στη Στουρνάρη) που είχε κάμποσα καλούδια για scsi. Όσο για τα τηλ, το 131 τα ξέρει καλύτερα από εμάς . sc
SATELLITE2SATELLITE Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2003 Παρασκευά, γειά σου. Θα πρότεινα κάποιον, αλλά δεν ξέρω αν ο adapter, που θα σου δώσει, είναι 80MBs/sec ή 160MBs/sec LVD πάντα. Tα υλικά αυτά είναι σίγουρα ακριβά. Έχω βέβαια τέτοια. Αν ενδιαφέρεσαι, να κοιτάξω τιμή.
Jaco Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2003 80 pin εννοείς SCA βύσμα...;;; Δηλαδή SCA 2 SCSI adapter...;;; Αν είναι το SCA των hot-swap, είχα ψάξει πριν 1.5 χρόνο περίπου και είχα βρει μόνο για 80 MB/sec και ο μαμάκας ο Πουλιάδης που είχε 160 δεν μου έδινε, γιατί λεέι ότι έδινε μόνο χονδρική ή σε εταιρία...
Gabriel Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2003 Ναι Jaco,αυτόν εννοώ,για Hot swap SCSI,ούτως η άλλως ο controller μου είναι U2W IBM RAID 68pin. Kυριε Κώστα,το ακριβά σε τι τιμή προσδιορίζεται;Ενδιαφέρομαι και φυσικά θέλω να αγορασω adaptor,το θέμα είναι ότι υπάρχει και το ebay,στο οποίο μπορείς να φέρεις 18άρη δίσκο 10000 u160 με 40 ευρώ+έξοδα... Πείτε μου τιμή οκ;
Jaco Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2003 Τώρα κατάλαβα τι θες... Λοιπόν επειδή μέχρι τον u2w το bus για το LVD είναι στα 80 MB/sec, τότε χρειάζεσαι ένα 16bit SCA 2 LVD converter... Αν όμως αλλάξεις scsi adapter και πας σε 32 η 64bit, τότε θα χρειαστείς ένα 32bit για να σου δίνει τα 160MB/sec... Το μαγαζί που είχα βρει 16bit adapter είναι ένα γωνιακό στην Στουρνάρη, στο ύψος του Ram Shop επί της Στουρνάρη... βασικά το απέναντί του Ram από την ίδια πλευρά όμως του δρόμου... Όταν δούλευα ένα SCA της seagate θυμάμαι ότι δεν χρειαζότα και τερματισμό, σε συνδιασμό με την u2w...
Gabriel Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2003 Πόσο τον είχες αγοράσει;Οι απώλειες στη ταχύτητα θα είναι μεγάλες λόγω controller ή θα είναι κάτι σαν το ΑΤΑ133 vs ATA100;Άμα είναι να πάρω 32bit (άμα βρώ)
Jaco Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2003 Στην ταχύτητα σου δεν θα αλλάξει τίποτα δραματικά... βέβαια ο δίσκος σου θα είναι μάλλον 160 LC, που σημαίνει ότι περισσότερες δυνατότητες... όμως αν τον περιορίζει κάτι δεν είναι τόσο το SCA 2 LVD όσο ο ίδιος ο u2w... Γενικά όμως, αφού το average seek time του δίσκου σου είναι γύρο στα 5-6ms, που είναι λιγότερο από το μισό του IDE, τότε ο σκληρός σου μπορεί να μην κάνει μεγάλα burst λόγο των 80ΜΒ/sec, αλλά θα αντισταθμίζει την ταχύτητα του λόγο του ότι θα κινείται πολύ γρήγορα η κεφαλή στα platers... Γνώμη μου είναι με τον controler που έχεις και αν είναι ο μοναδικός scsi δίσκος πάνω σε αυτόν, να παίξεις σε 16 bit adaptor-άκι... Αν όμως σκέφτεσαι κάποια στιγμή να βάλεις και άλλον δίσκο ή να αλλάξεις scsi adapter, τότε κοίτα να βρείς 32bit... Σκέψου απλά ότι με ένα δίσκο δεν δημιουργείς bottleneck στον u2w, εκτός από τα burst που μπορεί να ξεπερνούν τα 80MB/sec, πράγμα όχι πολύ συχνό και μόνο με μεγάλα αρχεία... Αν λειτουργούν δυο δίσκοι όμως πάνω στο ίδιο κανάλι, τότε το εύρος του scsi adapter δεν είναι αρκετό και θα τους μοιράζει τα 80ΜΒ/sec ανάλογα με το τι τρέχουν... Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεσαι έναν Ultra 160 adapter και 32bit adaptor-άκι...
SATELLITE2SATELLITE Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2003 Ενα θα σου πω μόνο : Μου αρέσει το χιούμορ μου.. Έτσι... το ακριβά προσδιορίζεται στο αστρονομικό ποσό των δεκαπέντε (15)€ για τον 16-αρη 80-αρη μετατροπέα. Φιλικά, Κώστας.
Jaco Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2003 Κάπου τόσο (σε δραχμές όμως) το είχα βρει και εγώ... το 32bit πόσο πάει το μαλλί...;;;
Gabriel Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 Με τον 16άρη convertor και με 29160 Adaptec έχω 100,5 MB Burst Speed και 7,5 ms access time (ο δίσκος είναι U160-10Κ RPM Seagate),κανονικά το burst speed δε θα πρεπε να είναι 80MB max? Στο bios του adaptec,όταν αναγνωρίζει το δίσκο,του δίνει 160MB/Sec mode και 16 bit bus,φυσιολογικά δε θα πρεπε να ναι 80MB/sec αφού ο convertor πάει ώς εκεί?
Jaco Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 Είσαι σίγουρος ότι είναι 16-bit...;;; Εμένα δεν μου είχε δουλέψει... τον έβλεπε 80 στην 29160 με 160-άρι καλώδιο... Μήπως δεν είναι το 16-bit...;;;
Gabriel Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 jaco το πήρα από τον satellite,δε ξέρω πάντως πάει σφαίρα,πολύ νεύρο το SCSI,πάντως το δίσκο σίγουρα τον βλέπει 160MB/sec.Με το Hdtach 2.70 burst speed 100 MB/sec Read speed 60Mb/sec max 35MB/Sec min avg 48Mb/sec CPU utilization 15% (ψιλομεγάλο μου φαίνεται)
Jaco Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 Gabriel... 100MB/sec burst με 15% utilization και σου φαίνεται μεγάλο...;;; Πάντως καλώς ήρθες στον κόσμο του SCSI...!!! Θα περάσεις καλά...!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.