Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήταν με νοικιασμένο αυτοκίνητο. Μπήκα και στο site με τις παραβάσεις και είδα τη σχετική φώτο, δεν υπάρχει αμφισβήτηση της παράβασης - αν και εκείνη την ώρα δεν το πρόσεξα.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, roentgen είπε

Ήταν με νοικιασμένο αυτοκίνητο. Μπήκα και στο site με τις παραβάσεις και είδα τη σχετική φώτο, δεν υπάρχει αμφισβήτηση της παράβασης - αν και εκείνη την ώρα δεν το πρόσεξα.

αν είσαι 100% σίγουρος και όλα τα στοιχεία είναι σωστά

τότε πληρώνεις στο ΙΒΑΝ το ποσό που ζητάνε ώστε να γλυτώσεις την μετατόπιση του στην ΕΦΟΡΙΑ.

Δημοσ.

Να πληρώσω την παράβαση, οκ. Γιατί πρέπει να πληρώσω όλες τις προσαυξήσεις επειδή κάποιος υπάλληλος δικός τους ή δικός μας δεν έκανε τη δουλειά του; Δεν θα έπρεπε να σταλεί τουλάχιστον με συστημένο;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, ikorolis είπε

αν είσαι 100% σίγουρος και όλα τα στοιχεία είναι σωστά

τότε πληρώνεις στο ΙΒΑΝ το ποσό που ζητάνε ώστε να γλυτώσεις την μετατόπιση του στην ΕΦΟΡΙΑ.

Από πότε πρόστιμο και λοιπά έξοδα που έχουν καταλογιστεί σε άλλη χώρα πηγαίνουν στην Ελληνική εφορία?

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, teot είπε

Από πότε πρόστιμο και λοιπά έξοδα που έχουν καταλογιστεί σε άλλη χώρα πηγαίνουν στην Ελληνική εφορία?

Αν το ψάξεις στο διαδίκτυο θα δεις ότι ισχύει 100%

Επίσης όταν πας στο εξωτερικό και ενοικιάζεις αυτοκίνητο υπογράφεις κάτι χαρτιά στην εταιρεία για μάντεψε σε αυτά τα χαρτιά τι όρους/προυποθέσεις αναφέρει...

Επεξ/σία από ikorolis
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ikorolis είπε

Αν το ψάξεις στο διαδίκτυο θα δεις ότι ισχύει 100%

Επίσης όταν πας στο εξωτερικό και ενοικιάζεις αυτοκίνητο υπογράφεις κάτι χαρτιά στην εταιρεία για μάντεψε σε αυτά τα χαρτιά τι όρους/προυποθέσεις αναφέρει...

Θεωρητικά υπάρχει αυτη διαδικασία εδώ και μερικά χρόνια,μεταξύ χωρών της Ε.Ε.,αλλά για μικρά ποσά δεν στέλνουν τίποτα στις αντίστοιχες αρχές. 

Γερμανία π.χ μέχρι 70 ευρώ πρόστιμο δεν το επιβάλλουν οι γερμανικές αρχές αν γερμανικό αμάξι κάνει παράβαση σε άλλη χώρα της Ε. Ε. 

Γνώμη μου, εφοσων έγινε η παράβαση, πληρώνεται το αρχικό ποσό και όχι οι προσαυξήσεις. 

Δημοσ.

Πληρωσε να εισαι ΗΣυχος ....εχω δεχτει προ 4 ετιας προστιμο παλι ΙΤΑΛΙΑ...τυχαιο??? και μου ηρθε 5 μηνες μετα εμαιλ απο την Εταιρεια......οτι μπηκα σε απαγορευμενη ΔΑΚΤΥΛΙΟ ζωνη στο BERGAMO....εσκασα τα 200 ευρω και ησυχασα ηταν με τα εξοδα αποστολης μεταφρασης και δικαιωμα της εταιρειας ενοικιασεως. Η εταιρεια ειχε την πιστωτικη καρτα μου και μπορουσε να με βρει..... Το παραλογο ειναι οτι ειχα νοικιασει το ΙΧ για 3 μερο με 120 ευρω και πληρωσα αλλα 200 για μια παραβαση που ουτε καν προσεξα την πινακιδα για Δακτυλιο...ειχε 2 φωτο η ενοικαζοεμενη Εταιρεια! μιλα με καποιον εκπροσωπο της Εταιρειας καλυτερα!

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας, πραγματικά χρειάζομαι την βοήθεια σας γιατί αυτή την στιγμή νιώθω ότι με έχουν κλέψει και δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω, ήμουν 3 ήμερο στην Βιέννη και νοίκιασα ένα αυτοκίνητο για 3 μέρες και τις 3 μέρες μου έβαλαν πρόστιμο μετά από 4 μηνεσ Αφού έχω επιστρέψει εδώ, τον Δεκέμβριο του 2024 27 Δεκεμβρίου και σήμερα έχουμε 15 Απριλίου. χωρίς να διευκρινίζουν για ποιον ακριβώς λόγο και απλά αναφέρουν παρκάρισμα / υπερβολικό όριο ταχύτητας 

επίσης την ώρα που αναγράφει το πρώτο πρόστιμο εγώ ούτε καν είχα ξεκινήσει την διαδικασία της πληρωμής(πρώτο πρόστιμο 16:24 και εγώ ξεκίνησα να νοικιάζω το αυτοκίνητο 17:30 

παρακαλω πολύ βοήθεια !

Η εταιρεία είναι weego 

Επεξ/σία από Lomer27
Δημοσ.

σιγα να μη συνταξει και διατριβη

Ειναι κοινη πρακτικη αυτης τη εταριας (δεν ηξερες, δε ρωταγες;) να σκαμαρει πελατες και να τρωει λεφτα για το παραμικρο

Ριξε μια ματια εδω με παρα πολλες καταγγελιες για παρομοια περιστατικα.....

Καλα ξεμπερδεματα

https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g187275-i116-k14470386-Is_Wheego_Car_rental_a_reputable_good_car_rental_company-Germany.html

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 hours ago, vamvakoolas said:

σιγα να μη συνταξει και διατριβη

Ειναι κοινη πρακτικη αυτης τη εταριας (δεν ηξερες, δε ρωταγες;) να σκαμαρει πελατες και να τρωει λεφτα για το παραμικρο

Ριξε μια ματια εδω με παρα πολλες καταγγελιες για παρομοια περιστατικα.....

Καλα ξεμπερδεματα

https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g187275-i116-k14470386-Is_Wheego_Car_rental_a_reputable_good_car_rental_company-Germany.html

Ετσι ακριβως, εφαγαν το τυρακι με τις χαμηλες τιμες αλλα δεν ειδαν την φακα!

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή έχω πληρώσει πρόστιμο στην Ιταλία (που ήρθε μετά από ένα χρόνο) - φαντάζομαι το ίδιο ισχύει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες - θα πρέπει η υπηρεσία που βεβαίωσε την παράβαση να σου στείλει φωτογραφία με την ακριβή ώρα και τον τύπο της παράβασης. Θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την υπηρεσία που έκοψε την κλήση (π.χ. δημοτική αστυνομία) που απαρτίζεται συνήθως από πολύ πιο σοβαρά άτομα από τους υπαλλήλους των τυχαίων εταιρειών ενοικιάσης. 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ειμαι σε ψιλοπαρομοια κατασταση αλλα δεν εχω καταλαβει τι πρεπει να κανω

Ταξιδι Ιταλια (Τοσκανη) με νοικιαρικο εκει, μπηκα σε ZTL στην Σιενα, το πηρα ειδηση στα πρωτα 5 λεπτα και εκανα αναστροφη και βγηκα αλλα ο πελεκυς επεσε🙂

Χτες εσκασε SMS απο Avis, με ενα link που με παει στο infomulte.agita.it οπου γραφει τα στοιχεια του αυτοκινητου, COMUNE DI SIENA -POLIZIA MUNICIPALE και Fine's type 79/14

Εχει κι ενα pdf που δεν ανοιγει. Απο το λιγο που εψαξα το 79/14 ειναι οντως προστιμο για ZTL

τωρα τι γινεται?Καθομαι και περιμενω την λυπητερη?

Ποσο ειναι περιπου να υπολογιζω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 minutes ago, tutuyo said:

Ειμαι σε ψιλοπαρομοια κατασταση αλλα δεν εχω καταλαβει τι πρεπει να κανω

Ταξιδι Ιταλια (Τοσκανη) με νοικιαρικο εκει, μπηκα σε ZTL στην Σιενα, το πηρα ειδηση στα πρωτα 5 λεπτα και εκανα αναστροφη και βγηκα αλλα ο πελεκυς επεσε🙂

Χτες εσκασε SMS απο Avis, με ενα link που με παει στο infomulte.agita.it οπου γραφει τα στοιχεια του αυτοκινητου, COMUNE DI SIENA -POLIZIA MUNICIPALE και Fine's type 79/14

Εχει κι ενα pdf που δεν ανοιγει. Απο το λιγο που εψαξα το 79/14 ειναι οντως προστιμο για ZTL

τωρα τι γινεται?Καθομαι και περιμενω την λυπητερη?

Ποσο ειναι περιπου να υπολογιζω?

84 με 335 εουρο

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...