Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ αρχάς μη γελάτε ρε!!!  :P  :D  :P  :D

 

εμεις οι ξενιτεμενοι 2 καημους εχουμε: καλο πιτογυρο και καλο καφε! ευτυχως εδω που ειμαι εχει 2 πολυ καλα γυραδικα με κανονικο γυρο.

 

καφε ομως δε βρηκα... και των starbucks/dunkin donuts δεν πινεται..

 

οποτε homemade...

 

καφετιερα τσεκ.

 

αφρογαλο; νο τσεκ.

 

δοκιμασα με 3 διαφορετικες φραπεδιερες χειρος και σταθερες. με καμμια δεν πετυχαινω καλο αφρογαλο. ολα βγαινουν με μεγαλες φουσκαλες και καθονται στο λεπτο... οποτε φταιει το γαλα. δοκιμασα με 0%, 1%, 2% και πληρες.. τα ιδια χαλια... το αφησα 5 λεπτα καταψυξη, 20 λεπτα.. καμμια διαφορα. δυστυχως εδω δεν εχουνε αυτο το υψηλης παστεριωσης που εχουμε ελλαδα. καμμια ιδεα απο κανεναν μανιακο του καφε τι γαλα να χρησιμοποιησω για καλο αφρογαλο για φρεντο; να βγαινει μπετο.. στην ελλαδα επαιρνα νουνου family, το εβαζα 5 λεπτα καταψυξη, χτυπημα 2-3 λεπτα και γινοτανε στοκος.. δεν επεφτε απο το τσιγκινο.... 

 

βοηθεια στον ξενιτεμενο ρεεεε!  :lol:  :)  :mrgreen:

 

 

ΥΓ: μη γελάτε ρεεεε!

Δημοσ.

Δεν πρέπει να βάζεις πολύ γάλα. Βάλε ίσα ίσα να καλύπτει το χτυπητήρι. Χτύπα το 1-2 λεπτά και θα γίνει κρέμα.

Δημοσ.

ποτε δε βαζω πολυ. οσο ειπες βαζω..

 

επισης εχουν και κατι creamers εδω οι ψυχακηδες που ειναι ειτε 50-50 γαλα/κρεμα γαλακτος η σκετο κρεμα γαλακτος. ειναι το μονο που δεν εχω δοκιμασει...

Δημοσ.

ποτε δε βαζω πολυ. οσο ειπες βαζω..

 

επισης εχουν και κατι creamers εδω οι ψυχακηδες που ειναι ειτε 50-50 γαλα/κρεμα γαλακτος η σκετο κρεμα γαλακτος. ειναι το μονο που δεν εχω δοκιμασει...

Περίεργο τότε...εμένα έτσι γίνεται με όλα τα γάλατα!

 

edit, μόλις ξαναδοκίμασα με ένα δέλτα 1,5% και έγινε κρέμα σε λιγότερο από ένα λεπτό...

  • Like 1
Δημοσ.

εβαπορε και ζαχαρουχο εβαπορε βρισκω. αλλα θυμαμαι οτι αφρογαλο με εβαπορε δε βγαινει καλο... το εχεις δοκιμασει μπομπερ;

 

@zio: we need the milk! it speeds up other processes!!! :P :P :P

  • Like 1
Δημοσ.

εγω παντως βάζω γάλα κανονικο ή και ημιαποβουτυρομενο, βαζω αρκετη ποσοτητα, 3-4 παγάκια και του δινω να καταλάβει. Οι φουσκάλες είναι γιατί έχεις το χτυπητηρι πολυ ψηλα. Έχε το στη βαση της φλυτζανας/ποτηριου να μην παιρνει αχρείαστα πολύ αέρα.

 

13151431_10154203150364375_1898449438801

κ εγω πχ το χτύπησα με μανία (πανω κατω τη φραπεδιέρα) γιαυτό και οι φουσκάλες.

 

ps, το χάλι της κουζίνας δεν ειναι δικο μου :P :mad:  :mad:  :mad:

  • Like 1
Δημοσ.

Ειναι απλο. Παιρνεις ενα σταθερο και δυνατο μηχανημα . Βαζεις ενα στεγνο ποτηρη καταψυξη. Το γαλα οτιδηποτε αρκει να ειναι ψυγειο. Βγαζεις το ποτηρι βαζεις γαλα μεσα (δυο δαχτυλα). Βαζεις το μιξερ (η οπως λεγετε) μεσα και το κρατας σταθερα ισα να μην ακουμπαει τον πατο για να μην χανει δυναμη. Μολισ δεις οτι εχει σταματησει να σου γυρναει το γαλα σαν τρελο μεσα στο ποτηρι αρχιζεισ και ανεβοκατεβαζεις το ποτηρι με σταθερο οχι πολυ γρηγορα ρυθμο . Ειναι 100000 % επιτυχια αρκει να μην υπαρχει σταγονα νερου στο ποτηρι και να κρατησεις σταθερα το μιξερ μεχρι να γινει κρεμα

  • Like 2
Δημοσ.

αυτα που ειναι σαν μπουκαλι χλωρινης δεν ειναι παστεριωμενα κτλ?

εγω ηξερα οτι αυτα επιναν οι αμερικανοι και οχι 1-3 μερες ημερ.νια ληξης(αν υπαρχουν)....

Kirkland_Milk_Jug.JPG

Ultra- Pasteurized & Homogenized 

 

 

ισως το γαλα θα ειναι διαφορετικο σε καποια συστατικα-περιεκτικοτητας και γι αυτο δεν βγαινει..

αλλα θα βρεις μια ακρη..αλλιως παρε φυτικη κρεμα ή εβαπορε(googlare greek food usa ή greek importers usa)

τωρα αν το μιξερακι ειναι χειρος αυτα με τα 10ε μπορει να μην φτανουν οι στροφες...ψαξε για drink mixer 

  • Like 1
Δημοσ.

αρχικα ειχα παρει ενα χειρος των 10 δολλαριων.

 

τωρα μολις μου ηρθε το παρακατω:

http://www.amazon.com/Difora-Stand-Frappe-Maker/dp/B01BZBTVQG?ie=UTF8&psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00

 

ειναι αρκετα δυνατο.

 

γμτ δεν εχω Costco εδω που ειμαι. θα δω αν υπαρχει κατι αναλογο σε γαλα. κι αυτο ομως ειναι απλα παστεριωμενο. δεν ειναι υψηλης παστεριωσης που λεμε.. νομιζω δηλαδη. δεν ειμαι και ειδικος τροφιμων..

Δημοσ.

Δοκίμασε κάτι γάλατα που γράφουν 'Barista' στις συσκευασίες μπας και πετύχει!

  • Like 1
Δημοσ.

Κατά πάσα πιθανότητα φταίει το χτυπητήρι.


Κάτι σαν αυτό φτιάχνει το καλύτερο αφρόγαλα με μηχανάκι μπαταρίας .

http://www.coffee24.gr/c/%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%B1%CF%81/996-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CF%8C-%CE%BC%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CF%81-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%86%CF%81%CF%8C%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B1.html

 

Δεν κρατάει βέβαια όπως της μηχανής.

 

Στο flocafe όταν δούλευα για το αφρόγαλα χρησιμοποιούσαμε φρέσκο γάλα πλήρες (δελτα, παίρναμε κι από αλλού αν ξεμέναμε).

Αλλά το χτυπάγαμε σε hamilton beach.
Στα ίδια χτυπάγαμε και το παγωτό για τα milk shakes.

Κάτι σαν αυτό εδώ http://www.orangedove.net/hamilton-beach-936-02-drink-mixer-n800.html

Αν βρεις σε τιμή που μπορείς να το τσιμπήσεις, δεν παίζεται (και για milk shakes - χυμούς, οτιδήποτε θέλει χτύπημα).
Βέβαια δύσκολο να φτιάξεις αφρόγαλα για ένα καφέ (θέλει 1 δάχτυλο γάλα στο shaker και να το "ξύνεις" με τη φτερωτή για να το χτυπήσει).
Φτιάχναμε ένα shaker τη φορά, βάζοντας 1/3 του shaker γάλα , και έμπαινε ψυγείο αν δεν το χρειαζόμασταν όλο.

Do the math για λίγους καφέδες..
 

Τέλος , υπάρχει κι αυτό http://lifervoice.blogspot.gr/2011/02/aeroccino.html

Δεν ξέρω πόσο καλό αφρόγαλα φτιάχνει..


Γενικά με χτυπητήρι, πρέπει η φτερωτή να "ξύνει" τον πάτο για να μη σου γίνεται αραιό...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...