Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.εχω το παραπανω λαπτοπ.εκανα μεσα καθαρισμο και καινουργια παστα.

Τρεχω το προγραμμα speccy για τις θερμοκρασιες.

Χωρις να τρεχω καποιο προγραμμα (σε αδρανεια οι θερμοκρασιες μ ειναι)

΄CPU Στα 45-45

motherboard στα 45-55

η καρτα το ιδιο

Οταν τρεχω ενα βιντεο στο youtube η καποια ιστοσελιδα η κανω updates των windows φτανει εως

CPU 65-75

Motherboard 70-78

τα υπολοιπα σε νορμαλ

Ειναι φυσιολογικο?

Η ειναι ο κουβουκλιο ετσι και δεν εχει σωστη εξαερωση?

Τα specs

Intel Core i7 3520M @ 2.90GHz

LENOVO INVALID (U3E1)

Intel HD Graphics 4000 (Lenovo)
1023MB NVIDIA GeForce 610M (Lenovo)

post-390477-0-13081600-1463136752_thumb.png

Δημοσ.

ναι τα παντα,πριν καθαριστει οι θερμοκρασιες ηταν αναμεσα 80-92 χωρις να τρεχω τιποτα

Δημοσ.

Γενικα ειναι υψηλες θερμοκρασιες για καθαρο με αλλαγμενη παστα λαπτοπ,ποσο μαλλον οι θερμοκρασιες που ειχες πριν τον καθαρισμο.

Στο google βρηκα σε ενα φορουμ εναν με παρομοιο προβλημα με το δικο σου και του προτειναν bios update,γιατι επαιζε θεμα με την ταχυτητα που δουλευαν τα ανεμιστηρακια,σου παραθετω το λινκ να το δεις και μονος σου.

https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-B-and-G-Series-Notebooks/Lenovo-G580-Idle-Overheating/td-p/1216364

Δημοσ.

Δεδομένου του tjmax του cpu σου (http://ark.intel.com/products/64893/Intel-Core-i7-3520M-Processor-4M-Cache-up-to-3_60-GHz) οι θερμοκρασίες μου φαίνονται πέρα για πέρα νορμάλ. Θα μας βοηθούσε και μια εικόνα με τη χρήση του cpu και την αντίστοιχη θερμοκρασία, ωστόσο αν κρίνω στο περίπου από το speccy είσαι μια χαρά.

Όσον αφορά στη μητρική, δουλεύεις το λάπτοπ σε κάνα στρώμα/άλλη μη λεία και μαλακή επιφάνεια; Πάντως ως τώρα δεν έχει ακουστεί για καμένο chipset μητρικής, και δε νομίζω να έχεις θέμα ούτε κι εκεί. Γενικά στα λάπτοπ οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και είναι κατασκευασμένα για τέτοιες συνθήκες.

Με τέτοιο περιθώριο από το tjmax εγώ θα ανησυχούσα αν έβλεπα πάνω από 90-95 βαθμούς στο cpu σου.

• Like 1
Δημοσ.

Εκ πρώτης όψεως, οι θερμοκρασίες που αναφέρεις αν και τσιμπημένες προς τα πάνω, είναι  στα φυσιολογικά πλαίσια.

Για να δεις την απόδοση του συστήματος ψύξης, θα πρέπει να τρέξεις ένα CPU stress test σαν το OCCT.

Θα σου βγάλει μια καμπύλη σαν και αυτή:

post-294072-0-12585800-1463207288_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...