Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

εδώ και λίγο καιρό θέλω να αλλάξω το setup που έχω στο σαλόνι για να πάω σε κάτι πιο κομψό και μικρό. Χρησιμοποιώ ήδη το παλιό μου pc, συνδεδεμένο μόνιμα με την τηλεόραση αλλά έχω πλέον λίγο θέμα με την διάταξη του χώρου και τον όγκο του συστήματος, οπότε σκέφτομαι να "συμπιέσω" την κατάσταση, διαδικασία στην οποία θα ήθελα την γνώμη σας. 

Το hardware που ήδη έχω είναι:

Case   Coolermaster Elite 430 Black

Cpu     Amd FX-6100

Mobo  Gigabyte 990XA-D3 ATX

Ram    Corsair XMS 8gb

PSU    Turbo-X 500w Value (Ξέρω, ασχολίαστο :) )

GPU    Sapphire Radeon 6790 1gb

Cooler  Coolermaster Hyper TX3 Evo

Hard Drive  1Tb WD Green

Έχω ψάξει για αρκετά cases μικρότερα αλλα δεν βρίσκω κάτι που να χωράει τα παραπάνω και να είναι λιτό/όμορφο ώστε να μπεί στο έπιπλο της τηλεόρασης. Απο την άλλη, τα περισσότερα HTPC Cases που βλέπω, δεν χωράνε κάτι απο τα παραπάνω (gpu η mobo ή cpu cooler η και όλα τα προηγούμενα). 

Αναρωτιέμαι αν αξίζει να ασχοληθώ με το hardware αυτό βρίσκοντας κάποιο case που να τα χωράει αλλά αν είναι να πάω σε case των 200 ευρώ, μπαίνω στον πειρασμό να κάνω νέο budget σύστημα.

Το pc χρησιμοποιείται κυρίως για ταινίες και browsing και ενίοτε κανένα παιχνιδάκι, κυρίως moba.

Μια ιδέα για το τί ψάχνω είναι τα παρακάτω:

https://www.skroutz.gr/s/3730454/LC-Power-3001B.html

https://www.skroutz.gr/s/4331393/Cooltek-G3.html

https://www.skroutz.gr/s/5630565/Silverstone-Grandia-GD10.html

...αλλα δεν χωράνε το hardware μου ώς έχει. Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω  θα σου πρωτινα να κανεις νεο συστημα.

Η ATX μητρικη πως να μπει σε HTPC που περνει μεχρι matx.Και αν βρεις κατι που να περνει ATX θα ειναι πανακρυβο.

Βεβαια αν εχεις μερακι και χρονο και τα καταλληλα υλικα μπορεις να φτιαξεις μονος σου ενα matx κουτακι που να ειναι ακριβως για το επιπλο σου.

Δημοσ.

Το μονο που μπορεις να κανεις με αυτο που εχεις ειναι να αλλαξεις καρτα γιατι φανταζομαι xx90 ειναι οι τεραστιες με τα 2 power inputs και κολπα και να αλλαξεις την motherboard. Το προβλημα ειναι οτι απο αυτα θα μπορεσεις να πουλισεις μονο την gpu για να παρεις μια μικρη + κουτι, οποτε μπαινεις μεσα ουτως η αλλως.

Με 200 ευρω παιρνεις μικρο συστηματακι και τα mobas (lol, dota, hots) παιζουν ανετα με integrated gpu.
Οποτε κατα την γνωμη μου καλυτερα καινουργιο συστημα σε φαση pentium skylake.

• Like 2
Δημοσ.

Το μονο που μπορεις να κανεις με αυτο που εχεις ειναι να αλλαξεις καρτα γιατι φανταζομαι xx90 ειναι οι τεραστιες με τα 2 power inputs και κολπα και να αλλαξεις την motherboard. Το προβλημα ειναι οτι απο αυτα θα μπορεσεις να πουλισεις μονο την gpu για να παρεις μια μικρη + κουτι, οποτε μπαινεις μεσα ουτως η αλλως.

Με 200 ευρω παιρνεις μικρο συστηματακι και τα mobas (lol, dota, hots) παιζουν ανετα με integrated gpu.

Οποτε κατα την γνωμη μου καλυτερα καινουργιο συστημα σε φαση pentium skylake.

ή και i3 6300.

Δημοσ.

Κουτι + Low profile ψυκτρα της προκοπης 100-200ευρω. με το Cooltek G3 και μια Noctua NH L9A βγαινει 145€
Αν πουλησεις το υπαρχον σετ ποσο θα πιασει? (δεν εχω ιδεα) Αν πιασει κανενα 150αρι με 300 ευρω φτιαχνεις ωραιοτατο mini ITX ο'τι πρεπει για αυτη τη δουλεια.

• Like 2
Δημοσ.

Δηλαδή να προτιμήσω τελείως καινούριο σύστημα; Κάπου εκεί καταλήγω κι εγώ απλά το hardware που έχω με υπέρ καλύπτει κι αυτό με κρατάει πίσω μαζί με το γεγονός ότι το παλιό setup δεν πουλιέται πλέον... Εκτός κι αν το σκοτώσω.

Δημοσ.

Παιζει να χωραει οπως ειναι το cooltek λεει atx support οποτε ισως να χωραει και γιγαντιεες καρτες. Αν και το κουτι αυτο δεν φαινετε και τοσο μικρο.

Δημοσ.

Δεν μπορώ να θυμηθώ τι ακριβώς είδα και σκέφτηκα ότι δεν κάνει. Νομίζω ότι δεν θα πάρει την κάρτα γραφικών άλλα δεν είμαι σίγουρος.

Θα το τσεκάρω πάλι αργότερα γιατί δεν είμαι σπίτι και θα ενημερώσω.

Σε περίπτωση που πάω στον i3 6100, χωρίς extra gpu, τα onboard γραφικά του θα είναι αντίστοιχα της 6790; Μήπως ξεφορτωθώ την gpu για να μειώσω το θόρυβο αφού το Cooltek το κόβω να γίνεται φούρνος.

Δημοσ.

^Στο μόνο που έχει θέμα είναι στην ψύχτρα για ένα χιλιοστό περίπου,που μπορεί με λίγο ζόρι και να μπαίνει.

Το κακό είναι όμως πως συνεχίζεις να μην το ψάχνεις,αλλά τέλος πάντων ότι γουστάρεις κάνεις.

Δημοσ.

^Στο μόνο που έχει θέμα είναι στην ψύχτρα για ένα χιλιοστό περίπου,που μπορεί με λίγο ζόρι και να μπαίνει.

Η ψύκτρα είναι το λιγότερο... Θέλω να την πετάξω ούτως η άλλως μιας και είναι χαμένα λεφτά. Οπότε δεν μας απασχολεί καθόλου. :)

Edit: Δεν θέλω να σας συγχύσω παιδιά. Κι εγώ μπερδεμένος είμαι, ψάχνω να δω που θα καταλήξω γι αυτό είπα να ζητήσω τη γνώμη σας. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...