Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την Καλησπέρα μου σε όλους. Πρόσφατα πέρασε αγωγός φυσικού αερίου απο τον δρόμο μου. Τώρα το δίλημμα πάνω στο οποίο πιστεύω να με βοηθήσετε να οριστικοποιήσω την απόφαση μου είναι το αν αξίζει (Πλεονεκτήματα-Μειονεκτήματα) να αυτονομηθώ με ατομικό επιτοίχιο λέβητα φυσικού αερίου στο μπαλκόνι μου απο τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες των 7 διαμερισμάτων. Οι υπόλοιποι συμφωνούν μεταξύ τους σε κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου με αυτονομία και περιμένουν την απόφαση μου για να υπολογίσουν εκ νέου τον λέβητα-καυστήρα που θα χρησιμοποιήσουν. Η Πολυκατοικία 8 διαμερισμάτων είναι του '80 το διαμέρισμα μου 1ος Όροφος 120 τμ ,Πυλωτή-ψυγείο χωρίς θερμομόνωση,Κουφώματα και σώματα καλοριφέρ (5 μεγάλα 2 μικρά και 1 μπάνιου) απο τοτε που ανεργέθη-παλιά. Ζεστό νερό με Ηλεκτρικό Θερμοσίφωνα....αυτά. Θέλω βοήθεια με αυτά τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή με προοπτική στο απώτερο μέλλον (Μαύρο το μέλλον) να προσπαθήσω να το αναβαθμίσω ενεργειακά. (Σώματα Καλοριφέρ-Θερμομόνωση Πυλωτής-Κουφώματα κλπ) Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο που θα αφιερώσετε για τις πολύτιμες Συμβουλές-Εμπειρίες πάνω στο θέμα που με απασχολεί.... :-D

Δημοσ.

Αυτονομία ειναι οτι καλύτερο

Εφ οσον όμως συμφωνούν ολοι για αέριο τοτε γιατι δεν συμμετέχεις και εσυ?

Αν δεν συμμετάσχεις πρεπει να επιβαρυνθείς ενα σημαντικό κόστος αλλαγής των σωληνώσεων σου, της εγκατάστασης του επιτοίχιου καυστήρα, την μελέτη συν τον μετρητή σου

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί να βάλεις ξεχωριστά αέριο και όχι μαζι με τους αλλους αφού θέλουν και αυτοί?

Να πω οτι οι αλλοι μενανε σε πετρελαιο να συμφωνούσα. Τι διαφορά έχει το να έχεις φυσικο αεριο απο τον κεντρικο καυστηρα της πολυκατοικιας (του οποιου το κοστος εγκαταστασης θα ειναι δια 7) από το να βάλεις εσυ επιτοίχιο μονος σου και να επωμιστείς το κοστος εγκαταστασης μονος σου?Το ΦΑ ούτως ή αλλως οσο το καψεις εσύ δεν ειναι και πληρωνεις στο τελος του μηνα? (σαν το ρευμα ενα πραγμα δλδ)

Δημοσ.

Το Κόστος είναι ένα θέμα στην αυτονομία αλλά δίνω βάση στην αυτονόμηση καθ'αυτού και στα πλεονεκτήματα που αυτή θα μου δώσει όπως για παράδειγμα άμεσα ζεστό νερό (μπάνιο-κουζίνα) δυνατότητα αλλαγής σωμάτων καλοριφέρ χωρίς άδεια απο τους υπολοίπους κάποια στιγμή στο μέλλον όπως και την δυνατότητα να χρησιμοποιώ κουζίνα φυσικού αερίου. Στα έξοδα ίσως το μόνο που θα εξοικονομήσω είναι το πάγιο κεντρικής θέρμανσης αλλά θα έχω +5 ευρώ το μήνα πάγιο. Η Εμπειρία μου απο την προηγούμενη θέρμανση που είχαμε πετρελαίου με αυτονομία Ωρομέτρηση δεν ήταν και η καλύτερη,σίγουρα η απόδοση του καινούριου λέβητα-καυστήρα φυσικού αερίου θα είναι πολύ καλύτερη αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να μπώ στην διαδικασία να βλέπω κάθε φορά τα κοινόχρηστα και να αναλύω τι έκαψε ο καθένας,γιατί τόσο πολύ μου ήρθε κλπ.... :-D

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου οι άλλοι θα δώσουν τζάμπα λεφτά για την μετατροπή. Αν έχεις τα χρήματα κάντο αυτόνομο. Εκτός αν ήτανε όλα τέλεια πριν δηλ να συμφονουσατε ποτέ θα δουλεύει η θέρμανση και να πλήρωναν όλοι σωστά. Αλλά η μετατροπή κεντρικού καυστήρα από πετρέλαιο για μένα είναι πεταμενα λεφτά

Δημοσ.

Η αυτονομια με ατομικο λεβητα αν συμφωνουν και οι αλλοι εχει το πλεοενεκτημα  οτι δεν εχει καμμια συμετοχη στο παγιο που εχει

στη  κεντρικη αυτονομια .

Εχουμε 4 διαμερισματα με αυτονομη θερμανση με φυσικο αεριο με θερμιδομετρητες αλλα υπαρχει καποιο παγιο αναλογο με την συνολικη καταναλωση  που μετεχουν ολοι .

http://www.energycycle.gr/

Ειναι λιγο πιο 100% αυτονομια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...