Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως γνωρίζουμε σε διάφορες ασιατικές χώρες κ όχι μόνο υπάρχει κόσμος που καταναλώνει έντομα. Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει παρα μόνο μια φορά κατα λάθος που κατάπια μια μύγα αλλα έβηξα και βγήκε. 

Σήμερα όπως έτρωγα είδα στο πιάτο μου ένα μυρμήγκι, το είδα να πέφτει απ τα μαλλιά μου , πρέπει να ανέβηκε όταν πήγα στον κήπο να ποτίσω τις κότες.
Δεν το έφαγα, το πήρα με ένα χαρτί και το άφησα ελεύθερο σε μια γλάστρα να φάει τα φυτά της μάνας μου. 

Η ερώτηση μου και απορία είναι πόση πρωτεΐνη μπορεί να έχει ένα μυρμήγκι ? δεν βρίσκω κάτι με googlάρισμα , κάποιοι λένε 1000 ants = 10-11g protein αλλα δεν είμαι σίγουρος. 
Πως μου ήρθε η απορία? είμαι σχεδόν 100% σίγουρος πως το κρέας τους είναι άπαχο αφού είναι αδύνατα!
Τι ισχύει με τα έντομα ? είναι εφικτό να τα καταναλώνουμε χωρίς προβλήματα υγείας ή υπάρχουν κίνδυνοι ?  

ξέρω λίγο συχαμένες οι απορίες μου αλλα μη μου πείτε οτι ποτέ δεν αναρωτηθήκατε 

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το μυρμήγκι έχει μυρμηγκικό οξύ και γι' αυτό θέλει τσιγάρισμα, αλλιώς σου αφήνει μια ξινή γεύση

Η βασίλισσα των μυρμηγκιών έχει περισσότερες θερμίδες, οπότε καλό είναι για να μη χάσεις τη γράμμωση να τρως μόνο στρατιώτες

Δημοσ.

χαχαχαχ^

είχα ακούσει πως τα έντομα είναι πολύ καλή πηγή πρωτείνης και πως θεωρείται η τροφή του μέλλοντος (εύκολη παραγωγή σε ποσότητες με χαμηλό κόστος) οπότε γιατί όχι ?

Δημοσ.

Όπως γνωρίζουμε σε διάφορες ασιατικές χώρες κ όχι μόνο υπάρχει κόσμος που καταναλώνει έντομα. Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει παρα μόνο μια φορά κατα λάθος που κατάπια μια μύγα αλλα έβηξα και βγήκε.

Τα σαλιγγαρια ειναι φημοφιλης πιατο σε ολη την Ελλαδα, και αν και οχι εντομο, πολλοι τρωμε γαριδες κτλ, οπου σαν θεωρια δεν ειναι και τοσο μακρυα απο το να τρωμε πχ ακριδες.

Για τις τελευταιες τωρα, θεωρουντε φοβερη πηγη πρωτεινης και αλλων χρησιμων στοιχειων. Ξερω μονο ενα εστιατοριο που εχει, αλλα τις τηγανιζουν και δεν τρωω τηγανιτα.

• Like 2
Δημοσ.

ναι κ ο αστακος σαν μεγαλη ακριδα ειναι,40 ευρω το κιλο πουλιεται στα εντομαδικα,πανακριβα ειναι κ τα αλογακια της παναγιας ,αλλα κανουν καλη σαλατα

εδω στα τσιπουραδικα φερνουν κ παστο σκαθαρι

Δημοσ.

Τα σαλιγγαρια ειναι φημοφιλης πιατο σε ολη την Ελλαδα, και αν και οχι εντομο, πολλοι τρωμε γαριδες κτλ, οπου σαν θεωρια δεν ειναι και τοσο μακρυα απο το να τρωμε πχ ακριδες.

Για τις τελευταιες τωρα, θεωρουντε φοβερη πηγη πρωτεινης και αλλων χρησιμων στοιχειων. Ξερω μονο ενα εστιατοριο που εχει, αλλα τις τηγανιζουν και δεν τρωω τηγανιτα.

και εγώ , ποτέ δεν κατάφερα να φάω τηγανιτά χωρίς να με πιάσει καούρα στο λαιμό , εκτός απο πατάτες και αυτές με χωριάτικη κ τζατζίκι , σκέτες δεν παίζει 

αυτό που λες για τις γαρίδες το έχω σκεφτεί και εγώ , έντομα του νερού είναι , γιατί να θεωρούνται οκ αλλα να συχαινόμαστε να φάμε ακρίδες για παράδειγμα? Νομίζω πως επειδή όντως τα έντομα είναι η τροφή του μέλλοντος , τα επόμενα χρόνια θα αναθεωρήσουμε αρκετά. 

• Like 1
Δημοσ.

ενα πληρες γευμα που μπορει να σε κρατησει ολη μερα ειναι ρυζι βραστο με ασπρη σαλτσα απο σπερμα αρσενικου κουνουπιου τυπου τιγρη κ  απο πανω ψειρες στον ατμο

Δημοσ.

Η φαση ειναι οτι παρακολουθω το θρεντ τρωγοντας..

Σουβλάκι σουβλάκι σαύρας και κατσαριδοσουπα;

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...