Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο παιδι ημουν πολυ αγχωτικος, αλλα πλεον το κακο εχει αρχισει και γινεται ολο και περισσοτερο.

Πιανω τον εαυτο μου , λογο δουλειας και αλλων προβληματων να εχω τρελο αγχος. Και μεσα στην καθημερινοτητα μου να ποναει το στομαχι μου και να μην μπορω να κουνηθω και να θελω απλα να τεζαρω στο κρεβατι μου. Ετσι οπως το βλεπω ή αλκοολικος θα καταντησω ή θα το ριξω στα φαρμακα. Καποιος φιλος μου προτινε μεχρι και να βρω να το σκαω τα βραδυα γιατι λεει τον χαλαρωνει απιστευτα.

καμια καλυτερη πιο ρεαλιστικη λυση?

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν γίνεις μπαφιάρης θα χάσεις περίπου το 99% των εγκεφαλικών κυττάρων.

*potheads incoming*

Δημοσ.

Κάθεσαι αναπαυτικά σε μια καρέκλα, κλείνεις τα μάτια και παίρνεις βαθιές αναπνοές εισπνέοντας απο τη μύτη και εκπνέοντας απο το στόμα αργά. Κάντο για 10 λεπτά και μετά να δεις πως χαλαρώνεις. Άμα κάνεις κάτι τόσο απλό δυο φορές τη μέρα βοηθάει πάρα πολύ. Βέβαια άμα έχεις πολύ σοβαρό πρόβλημα διαχείριση άγχους, προφανώς πρέπει να απευθυνθείς σε ψυχίατρο.

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασε γιόγκα. Κάποιο είδος που συνδιάζει έντονη άσκηση, αναπνοές και διαλογισμό - όχι Χαθα πχ, ίσως Κουνταλίνι. Σε κάποια στούντιο έχει και ειδικά τμήματα για στρεσαρισμένους..
Έχω κι εγώ τις αγχωτικές φάσεις μου λόγω δουλειάς κυρίως και με βοηθάει άπειρα να αδειάσω το στρες.

Κάνα τσιγάρο πριν τον ύπνο βοηθάει επίσης, αλλά εγώ μετά πέφτω σαν τούβλο και δεν μπορώ να ξυπνήσω το πρωί. Αλκοόλ εξίσου, ενίοτε και συνδιαστικά. Όμως ισχύει κι αυτό που λες, κάποια στιγμή παίζει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχεις φίλους και παραμιλάς στο μετρό. Οπότε δοκίμασε γιόγκα που φτιάχνει και κορμί :Ρ
Παρόλα αυτά, μην περιμένεις από τέτοια "υποστηρικτικά" μέτρα να λύσεις το πρόβλημα, το πώς θα ανταπεξέρχεσαι με το στρες όταν σε πιάνει θέλει άλλου τύπου δουλειά, που είτε την κάνεις μόνος σου με εισπνοές/εκπνοές, μετράς μέχρι το 30 και λες μέσα σου ότι δεν αξίζει να ανεβάζεις πίεση γι' αυτό τώρα κτλ είτε αν ξεφεύγει εξωπραγματικά με ψυχολόγο.

Δημοσ.

γυμναστικη....διαβασμα..ποδηλασια

κοινως πραγματα που θα χαλαρωσουν το μυαλο σου και θα σου κανουν καλό!

• Like 1
Δημοσ.

Πέρα από τις πρακτικές δραστηριότητες, πχ γυμναστική, φούντα(που διαφωνώ) και τις ασκήσεις αναπνοής πιστεύω ότι βοηθάει να αναλύσεις λίγο τον τρόπο που σκέφτεσαι. 

Καμία φορά αγχωνόμαστε για βλακείες και δεν κοιτάμε τα θετικά της ζωής μας και όλα τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να γράφεις στις δερμάτινες μπάλες σου ότι δεν έχει σημασία, και ακόμη και τα πράγματα που ίσως να δικαιολογούν κάποιο άγχος να μάθεις να τα διαχειρίζεσαι καλύτερα, με περισσότερο χιούμορ και με θετική προοπτική. Το χιούμορ είναι το καλύτερο όπλο για το άγχος κατά τη γνώμη μου. 

Επίσης πρόσεχε τα άτομα με τα οποία συναναστρέφεσαι επειδή μπορούν να σε επηρεάσουν. Έχω μάθει εδώ και χρόνια να μην ασχολούμαι καθόλου με αγχώδεις βλακείες που προσπαθούν να μου επιβάλλουν, γράψιμο κανονικά, και να φεύγω αν ο άλλος αρχίσει να με κουράζει. 

• Like 1
Δημοσ.

τι γνωμη εχετε για την ψυχαναλυση(σε ψυχολογο ομως)

το τσιΓΑΡΟ δεν το θεωρω ρεαλιστικη λυση γιατι αν ολοι το ειχαμε ριξει στα ναρκωτικς με καθε προβλημα μας αλι αλι και 3 αλι

Δημοσ.

Γυμναστικη και ενασχοληση με κηπο ακομα καλυτερα με λαχανικα ωστε να χεις και καποιο επιπλεον οφελος.Οποτε παω στον κηπο μου ξεχναω τα παντα, πεφτει η πιεση, μπομπες να πεφτουν διπλα αδιαφορω.

Δημοσ.

Γυμναστικη , κυριως τρεξιμο και ποδηλασια

Απλα προσεχε οπως τρεχεις/οδηγας μην χαθεις στις σκεψεις σου και πεσεις σε κανα δεντρο

Δημοσ.

Αυτά μπορούν να καταπολεμησουν το άγχος μακροπροθεσμα, αλλά όταν χτυπάει το άγχος για κάτι μέσα στο βράδυ ούτε οι ανάσες κάνουν κάτι ούτε το γυμναστήριο.

Συνήθως ανοιγω κανένα πακέτο κ βάζω κανένα ουίσκι κ πάει όλο το βράδυ έτσι

Δημοσ.

-Αναπνοές

-Κάνε ένα ζεστό μπάνιο/ντους

-Βάλε ήρεμη και χαλαρωτική μουσική

-Λύσε κάποιο sudoku (θα κάνει το μυαλό σου να ξεφύγει απ' αυτό που σκέφτεσαι και σ' αγχώνει)

-Πιες κάποιο αφέψημα πχ χαμομήλι, τίλιο. Ή βαλεριάνα.

-Βγες για λίγα λεπτά στο μπαλκόνι να σε χτυπήσει ο αέρας και να εισπνεύσεις καθαρό οξυγόνο, ή βγες να περπατήσεις

Αν το άγχος σου είναι τόσο έντονο, που κάνει την καθημερινότητά σου δυσλειτουργική, τότε καλό θα ήταν να το κοιτάξεις με κάποιον ειδικό, εφόσον μόνος σου δεν μπορείς να καταφέρεις κάτι (είτε με κάποιο "τρικ" που αναφέρθηκε είτε "ανακατασκευάζοντας" τον τρόπο σκέψης σου, και πώς αντιμετωπίζεις τα πράγματα εν γένει.)

• Like 1
Δημοσ.

Τουλαχιστον αγχωνεσαι για σοβαρο λογο ? Πχ χρεη στην εφορια , δανεια , γαλα των παιδιων κλπ.Ελπιζω να μην αγχωνεσαι για καμμια καριερα η για καμμια γκομενα  :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...