doubtful Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Απο παιδι ημουν πολυ αγχωτικος, αλλα πλεον το κακο εχει αρχισει και γινεται ολο και περισσοτερο. Πιανω τον εαυτο μου , λογο δουλειας και αλλων προβληματων να εχω τρελο αγχος. Και μεσα στην καθημερινοτητα μου να ποναει το στομαχι μου και να μην μπορω να κουνηθω και να θελω απλα να τεζαρω στο κρεβατι μου. Ετσι οπως το βλεπω ή αλκοολικος θα καταντησω ή θα το ριξω στα φαρμακα. Καποιος φιλος μου προτινε μεχρι και να βρω να το σκαω τα βραδυα γιατι λεει τον χαλαρωνει απιστευτα. καμια καλυτερη πιο ρεαλιστικη λυση? 1)Περπατημα 1-2 ωρες και αν γινετε στη φυση. Τρεξιμο επισης καλο. 2)Ξαπλωσε στο κρεβατι και για 10-15 λεπτα μην σκεφτεσε τιποτα. Θα σου ερχονται διαφορες σκεψεις και εικονες στο μυαλο, διωξε τις! 3)Μια καλη εγκεφαλικη λειτουργια απαιτη καλη μηνημη. Αφιερωσε 5-20 λεπτα και ανελισε ενα θεμα, οπως μια φιλοσοφικη εκφραση η οτιδηποτε αλλο. Ο στοχος ειναι η αυτοσυγκεντρωση. Μην αφηνεις το μυαλο να τεμπελιαζει, control it!. Παρεμπιπτωντος σκεφτεσαι καλυτερα οταν εισαι ορθιος και ακομα καλυτερα οταν περπατας.
AntiCambeR Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Η κάνναβη δεν λύνει κανένα πρόβλημα,αλλά δεν καίει κύταρρα του εγκεφάλου,απλά έχει κάποια προσωρινα συμπτώματα.Ζημιά κάνει μόνο στους πνεύμονες λόγω των τοξικών ουσιών που παράγονται κατά την καύση καπνού όπως και με το τσιγάρο,με την διαφορά οτι στο τσιγάρο υπάρχει φίλτρο που μειώνει την ζημιά.Στην Ολλανδία νομίζω πως δεν βάζουν καπνό στην κάνναβη,απαγορεύεται,ίσως με την λογική να μην γίνεται μεγάλη χρήση. Το link που βρήκα πρόχειρα εξηγεί τον τρόπο που επηρεάζει η ινδική κάνναβη τον άνθρωπο διότι το THC είναι ψυχοδραστική ουσία.«Μπαλώνει» το πρόβλημα,δεν το λύνει.Η διακοπή χρήσης έχει ψυχολογικά συμπτώματα,οχι σωματικά.Βγάζει στην επιφάνεια αρνητικές συμπεριφορές που οφείλονται σε ψυχογενείς αλλά και σε περιβαλλοντογικούς παράγοντες.Δεν είναι αθώα ουσία,αλλά ανήκει στα μαλακά ναρκωτικά,υπάρχει η άποψη οτι δεν είναι καν ναρκωτικό.Καμία σχέση με άλλες ουσίες. http://www.psychologia.gr/guestb/category.php?id=15
Norone92 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Έχω παρατηρήσει ότι όσο και με κάνουν να ξεχνιέμαι games, σειρές και ταινίες, μετά έχω full υπερένταση και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με το άγχος: δε με παίρνει ο ύπνος. Με ράδιο και μουσική πριν κοιμηθώ το ίδιο αλλά σε λιγότερο βαθμό. Ένα καλό βιβλίο την κάνει όμως τη δουλειά. Το ίδιο και όταν ξεκίνησα γυμναστήριο, το πρόβλημα με αυτό είναι ότι αν δεν ενδιαφέρεσαι πολύ το παρατάς, όπως συνέβη και μ' εμένα. Ένα χαλαρωτικό νέο ενδιαφέρον επίσης βοηθάει να ξεφύγεις, εγώ πχ εδώ και μήνες έχω αρχίσει να φτιάχνω origami και όσο περνάει ο καιρός και τα σχέδια δυσκολεύουν, τόσο πιο πολύ συγκεντρώνομαι σε αυτό με αποτέλεσμα να αφήνω προσωρινά τα προβλήματα. Προσωπική άποψη για τη φούντα, κάνε άμα σ' αρέσει αλλά για να περάσεις καλά με παρέα κλπ, όχι για να ξεφύγεις από άγχος και προβλήματα.
groot Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Εγώ το είπα... αλλά αντιληπτός δεν έγινα. Το "άγχος" που προκαλείται από υπερένταση δεν είναι το άγχος που λέει ο TS. Μπορεί εσύ, εγώ και ο καθένας να νιώθει υπερένταση επειδή (π.χ.) έπαιξε COD στις 2 το πρωί. Επειδή νιώθει υπερένταση, αρχίζει και σκέφτεται ό,τι να 'ναι. Αρκετά συχνά σκέφτεται και τα ρίσκα που έχει στη ζωή του και (δικαιολογημένα) τον πιάνει άγχος. Το ίδιο από την υπερένταση της ημέρας. Αυτό δεν είναι το ίδιο με αυτό που λέει ο TS. 2
Norone92 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δεν είπα για την υπερένταση ως άγχος, αλλά για το τί προκαλούν για 'μένα ταινίες, games κλπ επειδή απλά αναφέρθηκε πριν. Την τρίχα τριχιά.. 1
groot Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δεν είπα για την υπερένταση ως άγχος, αλλά για το τί προκαλούν για 'μένα ταινίες, games κλπ επειδή απλά αναφέρθηκε πριν. Την τρίχα τριχιά.. μετά έχω full υπερένταση και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με το άγχος Ό,τι πεις. Μην σε αγχώσουμε κιόλας
Norone92 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Ό,τι πεις. Μην σε αγχώσουμε κιόλας Πάμε πάλι: Είπα ότι η υπερένταση που μου δημιουργούν αυτές οι λύσεις δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα με το άγχος που μπορεί να έχω, το οποίο (το αποτέλεσμα) είναι να μη μπορώ να κοιμηθώ... Εκεί είναι, γιατί να λέμε ότι να 'ναι; 1
AntiCambeR Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Ο TS χάθηκε απο χθές στις 21:58... Μάλλον το «έσκασε»... 4
DDevil Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Είπα ότι η υπερένταση που μου δημιουργούν αυτές οι λύσεις δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα με το άγχος που μπορεί να έχω, το οποίο (το αποτέλεσμα) είναι να μη μπορώ να κοιμηθώ... Εκεί είναι, γιατί να λέμε ότι να 'ναι; Καλα βρηκες και εσυ άτομο να συνεννοηθεις τωρα Στριπτιζαδικο ? Και το pc gaming μια χαρα χαλαρωτικο ειναι
arxangelos Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Εδώ που είμαι δεν μπορώ να βρω καλό πράγμα οπότε λίγο δύσκολο ???? Δεν ξέρω ίσως είναι η καθημερινότητα έτσι όπως έχει γίνει και πιέζομαι από καταστάσεις που αλλιώς περιμένα να πάνε κ αλλιώς πήγανε. Απλά θέλω να πιστεύω ότι θα γυρίσει το πράγμα προς το καλύτερο, μέχρι κ το γυμναστήριο αναγκαστικα να διακόψω λόγο φορτου εργασίας κ έχω σκάσει και από αυτό
silverado Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 μέχρι κ το γυμναστήριο αναγκαστικα να διακόψω λόγο φορτου εργασίας κ έχω σκάσει και από αυτό Σου μενουν τα υπολοιπα. http://www.onmed.gr/ygeia-psyhikh/item/329590-endorfines-oi-ormones-tis-eftyxias-kai-pos-tha-tis-energopoiisete
arxangelos Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Σου μενουν τα υπολοιπα. http://www.onmed.gr/ygeia-psyhikh/item/329590-endorfines-oi-ormones-tis-eftyxias-kai-pos-tha-tis-energopoiisete Γι αυτό έχω σκάσει στη σοκολάτα τον τελευταίο μήνα; 1
GreekMonkey Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Λύνε μαθηματικά και διάβαζε προγραμματισμό. Από μικρός είχα δημιουργήσει την πεποίθηση πως άμα λύνω μαθηματικά/γενικά μαθήματα του σχολείου όλα θα πάνε καλά και έτσι συνδιάζω 35 σμπάρους σε 1 τριγώνι με αυτήν την μέθοδο. 1
V for Vagelis Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Απο παιδι ημουν πολυ αγχωτικος, αλλα πλεον το κακο εχει αρχισει και γινεται ολο και περισσοτερο. Πιανω τον εαυτο μου , λογο δουλειας και αλλων προβληματων να εχω τρελο αγχος. Και μεσα στην καθημερινοτητα μου να ποναει το στομαχι μου και να μην μπορω να κουνηθω και να θελω απλα να τεζαρω στο κρεβατι μου. Ετσι οπως το βλεπω ή αλκοολικος θα καταντησω ή θα το ριξω στα φαρμακα. Καποιος φιλος μου προτινε μεχρι και να βρω να το σκαω τα βραδυα γιατι λεει τον χαλαρωνει απιστευτα. καμια καλυτερη πιο ρεαλιστικη λυση? Καλύτερα φάρμακα παρά αλκοολικός... Αγχώνεσαι πχ λόγω deadlines ή μήπως για το αν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις προσδοκίες τρίτων; Τι έχει βοηθήσει εμένα: - Εντονη άθληση. (χρειάζεται ειδικά αν είσαι γενικά ανήσυχος και υπερκινητικός σαν κι εμένα) - Μελέτη και κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου. Νευροεπιστήμες γενικότερα. - Κατά περιόδους έντονου άγχους προσπαθώ να είμαι ειλικρινείς στους γύρω μου, δεν υπόσχομαι πολλά, μειώνω προσδοκίες ενδεχομένως. - Ριζικές αλλαγές σε ακραίες καταστάσεις, παρατάω τα πάντα αν με παίρνει. 1
bluesattack Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Υπαρχει καλυτερο αγχωλυτικο απο τα thread της παρασκευης ? 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις