Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειμαι α'λυκειου και σκεφτομαι να ασχοληθω με τη βιοτεχνολογια. το θεμα ειναι οτι εχω δει οτι εχει σχολη στη λαρισα αλλα εχει και τμημα στων χημικων μηχανικων και στη γεωπονικη. θελω να ρωτησω το τμημα που εχει στη γεωπονικη ασχολειται μονο με τα φυτα; δηλαδη βιοτεχνολογια πανω μονο στα φυτα; επισης με συμφερει να παω χημικων μηχανικων ή υπαρχει περιπτωση να μη μ'αρεσει η σχολη και να μη σχετιζεται τοσο αμεσα με τη βιοτεχνολογια; τι μου προτεινετε;   :P  (δεν μπορω με τιποτα να παω λαρισα παρεπιπτοντως)  ευχαριστω προκαταβολικα

Επεξ/σία από exertion
Δημοσ.

ειμαι α'λυκειου και σκεφτομαι να ασχοληθω με τη βιοτεχνολογια. το θεμα ειναι οτι εχω δει οτι εχει σχολη στη λαρισα αλλα εχει και τμημα στων χημικων μηχανικων και στη γεωπονια. θελω να ρωτησω το τμημα που εχει στη γεωπονια ασχολειται μονο με τα φυτα; δηλαδη βιοτεχνολογια πανω μονο στα φυτα; επισης με συμφερει να παω χημικων μηχανικων ή υπαρχει περιπτωση να μη μ'αρεσει η σχολη και να μη σχετιζεται τοσο αμεσα με τη βιοτεχνολογια; τι μου προτεινετε;   :P  (δεν μπορω με τιποτα να παω λαρισα παρεπιπτοντως)  ευχαριστω προκαταβολικα

Θα πας είτε χημικός μηχανικός, είτε ηλεκτρολόγος μηχανικός. (Ναι ξέρω ότι δεν έχει άμεση σχέση αλλά έχοντας δει την σχολή απο μέσα μπορείς άνετα να πας σε τομέα βιοτεχνολογίας ;) )

Θέλει και μια μεταφορά το θέμα, το ανέφερα, κάνε το και εσύ.

Δημοσ.

Θα πας είτε χημικός μηχανικός, είτε ηλεκτρολόγος μηχανικός. (Ναι ξέρω ότι δεν έχει άμεση σχέση αλλά έχοντας δει την σχολή απο μέσα μπορείς άνετα να πας σε τομέα βιοτεχνολογίας ;) )

Θέλει και μια μεταφορά το θέμα, το ανέφερα, κάνε το και εσύ.

ευχαριστω για την απαντηση σου.

δηλαδη στη γεωπονικη η βιοτεχνολογια ειναι καθαρα για φυτα; το γνωριζεις αυτο; :P

μαλλον χημικων θα παω οπως, γιατι ηλεκτρολογος λιγο δυσκολο να μ'αρεσει!

Δημοσ.

Γεωπονική να πας σε βιοτεχνολογία για σοβαρή έρευνα, δεν το βλέπω, δύσκολο.

Απο χημικός μηχανικός πολύ ευκολότερα ;)

• Like 1
Δημοσ.

θετικά : δεν εχω την ίδια άποψη , η βιοτεχνολογία της γεωπονικής ναι ασχολείται με φυτά αλλα μην το σκέφτεσαι τόσο περιορισμένα . Δες τα μαθήματα σαν σύνολο που υπάρχουν καλύτερα και σκέψου το και επαγγελματικά μιας και με το γεωπονικό αποκτάς πολύ παραπάνω προσόντα ... ( υπάρχουν έλληνες γεωπόνοι που γνωρίζω που μία  είναι σ manager 3 εργοστασίων πολύς γνωστής εταιρίας στην ελλάδα και στο εξωτερικό και τελείωσε τρόφιμα και ξεκίνησε σαν απλή εργαζόμενη , ενας άλλος στη μπαγιερ (τη βιομηχανία φαρμάκων) σε θέση που δεν εχει να κάνει με το θεμα των γεωπονικών φαρμάκων ) κτλ  άρα εσυ είναι να το κυνηγήσεις .

αρνητικά : Δεν θα σου ελεγα να πας γιατι οι ίδιοι μεσα εχουν τάση αυτοδιάλυσεις , όχι απο τους μαθητές όσο απο τους καθηγητές που θέλουν να μοιάσουν περισσότερο στο βιολογικό ! (στο μεταξύ το βιολογικό προσπαθεί να ασχοληθεί με τα φυτά , τουλάχιστον έτσι εχω ακούσει)

Δημοσ.

θετικά : δεν εχω την ίδια άποψη , η βιοτεχνολογία της γεωπονικής ναι ασχολείται με φυτά αλλα μην το σκέφτεσαι τόσο περιορισμένα . Δες τα μαθήματα σαν σύνολο που υπάρχουν καλύτερα και σκέψου το και επαγγελματικά μιας και με το γεωπονικό αποκτάς πολύ παραπάνω προσόντα ... ( υπάρχουν έλληνες γεωπόνοι που γνωρίζω που μία  είναι σ manager 3 εργοστασίων πολύς γνωστής εταιρίας στην ελλάδα και στο εξωτερικό και τελείωσε τρόφιμα και ξεκίνησε σαν απλή εργαζόμενη , ενας άλλος στη μπαγιερ (τη βιομηχανία φαρμάκων) σε θέση που δεν εχει να κάνει με το θεμα των γεωπονικών φαρμάκων ) κτλ  άρα εσυ είναι να το κυνηγήσεις .

αρνητικά : Δεν θα σου ελεγα να πας γιατι οι ίδιοι μεσα εχουν τάση αυτοδιάλυσεις , όχι απο τους μαθητές όσο απο τους καθηγητές που θέλουν να μοιάσουν περισσότερο στο βιολογικό ! (στο μεταξύ το βιολογικό προσπαθεί να ασχοληθεί με τα φυτά , τουλάχιστον έτσι εχω ακούσει)

ναι οντως!!

για αυτο σκεφτομαι να παω στο πολυτεχνειο (χημικων μηχανικων) και οχι σε σχολη μεμονωμενα βιοτεχνολογιας στη λαρισα.

ισως να βρω και κατι αλλο που να με ενδιαφερει περισσοτερο μετα :P 

Δημοσ.

Θα πας σε αυτό που σε ενδιαφέρει.

Η βιοτεχνολογία που θέλεις έχει (με αρκετή απλούστευση) δύο υπό-πεδία, το "βιό" και το "τεχνολογία".

Εάν είσαι καλός σε κάποιο, αρχίνα από εκεί. Κανείς δεν έχει και τα δύο και μαθαίνεις το άλλο όταν έρθει η ώρα σου. Αυτή την στιγμή ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι σου αρέσει κάτι, κατά 90% θα αλλάξεις άποψη μέχρι να βγεις από την σχολή και εάν κάνεις τώρα την όποια επιλογή ενδέχεται να το μετανιώσεις μετά.

Διάλεξε αυτό που σου αρέσει σαν σύνολο και όχι μόνο έχοντας κάτι τόσο συγκεκριμένο στο μυαλό σου.

Δημοσ.

βιολογια, βιοτεχνολογια, γενετικη ειναι το ιδιο πραγμα... μην μπερδευεστε με τους τιτλους, η ουσια ειναι η ιδια. απο εκει βγαινεις βιολογος με γνωσεις μοριακου επιπεδου στην εμβια υλη, και γνωση να αλληλεπιδρας με.το γενετικο υλικο... ηλεκτρολογος μηχανικος απο που και ως που; θα αλλαζεις λαμπες στα κατσικακια; εκτος και αν αναφερεσαι στον τομεα της βιοπληροφορικης που οι γνωσεις προγραμματισμου ειναι ενα.μεγαλο συν...

Δημοσ.

οριακη βιολογια και γενετικη στην.αλεξ/πολη, βιολογικων εφαρμογων.και τεχνολογιων στα γιαννενα και βιοτεχνολογια στην.λαρισσα ειναι η ιδια σχολη με αλλα ονοματα. 95% του προγραμματος σπουδων.ειναι το ιδιο. Θα πας σε αυτη που ειναι πιο κοντα στο σπιτι σου. Στο λεω γιατι εχω τελειωσει στην αλεξ/πολη και εκανα μεταπτυχιακο Λαρισσα

Δημοσ.

βιολογια ή ιατρικη ειναι οι κυριες επιλογες σου.Οι μηχανικοι(ηλεκτρολογοι,μηχανικοι και χημικοι) εχουν το πλεονεκτημα   οτι οι σπουδες τους μπορουν να βρουν εφαρμογη σε συγκεκριμενα κομματια της βιολογιας. Για παραδειγμα η φυσικη πισω απο τα ρευστα ειναι  η ιδια στις φλεβες ή στους αγωγους οποτε καποιος που ειναι καλος στο δευτερο μπορει να ειναι καλος στο πρωτο.

• Like 1
Δημοσ.

βιολογια, βιοτεχνολογια, γενετικη ειναι το ιδιο πραγμα... μην μπερδευεστε με τους τιτλους, η ουσια ειναι η ιδια. απο εκει βγαινεις βιολογος με γνωσεις μοριακου επιπεδου στην εμβια υλη, και γνωση να αλληλεπιδρας με.το γενετικο υλικο... ηλεκτρολογος μηχανικος απο που και ως που; θα αλλαζεις λαμπες στα κατσικακια; εκτος και αν αναφερεσαι στον τομεα της βιοπληροφορικης που οι γνωσεις προγραμματισμου ειναι ενα.μεγαλο συν...

Mου θυμίζει την άποψη, "αα, τελειωσες ΗΜΜΥ πολυτεχνείο, πρίζες αλλάζεις έ?"

Η μοντελοποίηση είναι κοινή. Με κάλυψε ο προλαλλήσαντας.

Προφανώς ο χημικός μηχανικός είναι πιο καλή επιλογή.

Δημοσ.

Mου θυμίζει την άποψη, "αα, τελειωσες ΗΜΜΥ πολυτεχνείο, πρίζες αλλάζεις έ?"

Χάριν υπερβολής αγαπητέ.

Η βιοτεχνολογία είναι καθαρά παρέμβαση στο γενετικό υλικό in vitro και in vivo.

Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός μπορεί να ειδικευτεί μονο στη βιοπληροφορική, στοιχίσεις αλληλουχιών, βασεις δεδομένων και δημιουργία προγραμμάτων που θα χρησιμοποιήσουν οι βιολόγοι για να κόψουν και να ραψουν το γενετικό υλικό εκεί που θέλουν. Παρέχει τα εργαλεία στον γενετιστή να κάνει τα πειράματα In silico πρίν πιάσει την πιπέττα στο εργαστήριο...

Όντως ο χημικός μηχανικός, είναι σε καλύτερη μοίρα απο όλους..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...