Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιός είναι ο πιό εύκολος και γρήγορος τρόπος για να γράφω με το πληκτρολόγιο χωρίς να κοιτάω ή να σκέφτομαι?

Μπορείς με κάτι τέτοιο [δοκίμασε και δες]: http://download.cnet.com/Typing-Instructor-Platinum/3000-2051_4-75123278.html

Και φυσικά με την εμπειρία, δαχτυλογράφηση εργασιών κλπ.

Αρχικά μάθε να τοποθετείς σωστά τα χέρια σου στο πληκτρολόγιο:

keypositions.jpg

• Like 1
Δημοσ.

το προβλημα που έχω εγώ είναι ότι όταν "σπάω" τα δάκτυλα μου για να χτυπήσω ένα γράμμα στην πάνω ή κάτω σειρά πάνε στο παραδιπλανό πλήκτρο.. όταν πάω να το κάνω με ταχύτητα χτυπάω το παρα-παρα-διπλανό.. ειδικά στα δύο μεσαία δάκτυλα βαράω ότι ναναι..

Δημοσ.

Και αυτο εδω ειναι πολυ καλο και εχει και ελληνικα

http://www.rapidtyping.com

Χωρις να εχω μαθει λογω βαρεμαρας, θα σου προτεινα να κανεις τετοιες ασκησεις, οπως και τα link του jeep13 και οχι απλα να εξασκησε με κανονικες λεξεις. Αυτα νομιζω ειναι καλυτερα για πιο μετα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Με την πολλή χρήση του πληκτρολογίου. Βάζω το χέρι μου στην φωτιά ότι οι περισσότεροι εδώ στο φόρουμ γράφουμε τυφλά από εμπειρία.

Δημοσ.

Με την πολλή χρήση του πληκτρολογίου. Βάζω το χέρι μου στην φωτιά ότι οι περισσότεροι εδώ στο φόρουμ γράφουμε τυφλά από εμπειρία.

Ναι δεν αντιλεγω, απλα θεωρω οτι ισως ειναι καλυτερα να τα παρει με μια σειρα και να μην μπει κατευθειαν στα "βαθια"

Δημοσ.

1. Βάλε τα δάχτυλα όπως σου έγραψε ο χρήστης *nenya*.

2. Άνοιξε το word.

3. Βάλε ένα βιβλίο μπροστά στην οθόνη.

4. ΣΒΗΣΕ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ! 

5. Ξεκίνα και γράφε ότι μπορείς, με όση ταχύτητα μπορείς.

Σε κάθε πάτημα τα δάχτυλα επανέρχονται στην αρχική θέση πριν το επόμενο πάει να πατήσει. (σαν το μποξ, πρώτα γροθιά, επαναφορά, επόμενη γροθιά).

Μην σε νοιάζει τι λάθη θα κάνεις και αν δεν ξέρεις τι γράφεις. Εξάσκηση λέγεται, χαλάρωσε.

Με αυτό τον τρόπο εμένα μου πήρε 3 μήνες για πολύ καλό τυφλό σύστημα (περίπου 4-5 ώρες κάθε μέρα).

Δημοσ.

Βάζω το χέρι μου στην φωτιά ότι οι περισσότεροι εδώ στο φόρουμ γράφουμε τυφλά από εμπειρία.

Τυφλο συστημα χωρις Τ9 πολλοι γραφαμε μεχρι το 2007-8 με τα κινητα μας.

Με εντυπωσιαζει να βλεπω ανθρωπους να γραφουν, ακομα και το ευκολο λογω λιγων πληκτρων, αριθμους με το κομπιουτερακι δεξια του πληκτρολογιου και να κοιταζουν την οθονη.

Εγω οποτε γραφω ειτε τα passwords μου ειτε κατι αλλο το ξανακοιταω δευτερη φορα, δεν μπορω να ειμαι σιγουρος.

Συνηθως το τυφλο συστημα το εχουν οσοι δουλευουν καιρο σε εφοριες τηλ κεντρα κλπ. Μοα φορα που ειχα παει για συνεντευξη σε τηλ. Κεντρο με εβαλαν να γραψω ενα κειμενο και με χρονομετρησαν. Οποτε δεν αρκει πλεον να ξερεις απο υπολογιστες αλλα να εισαι και γρηγορος....

Δημοσ.

Εμπειρικά κανείς δέν έχει μάθει.. με τα πρώτα 3 δάκτυλα των χεριών μπορώ να γράφω γρήγορα χωρίς να κοιτάω αρκέι να είναι μόνο γράμματα.. όταν πάω όμως να γράψω και με τα τα 5 δάκτυλα πιό σύνθετο κείμενο δέν μπορώ.. εσείς μάλλον το πρώτο κάνετε και λέτε ότι ξέρετε.. 

καλά δέν είναι και τόσο σημαντικό.. δεν παώ και δακτυλογράφος.. για φιγούρα θέλω να μάθω γιατί θα ξαναρχίσω τον προγραμματισμό.. μόνο δουλειες για Developers θέλουν στη Σκωτία που θα μεταναστεύσω 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...