Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια, καλησπέρα έδωσα την τέταρτη αρχαια και μαλλον πάτωσα, οποτε ειναι χαμένη η υπόθεση για είσοδο σε καλή σχολή αθηνα, καθώς εκτος Αθηνών δεν εχω την οικονομική δυνατοτητα. Επειδή δεν έχω το κουράγιο να ξαναδώσω, τι πρέπει να κάνω με τον επαγγελματικό προσανατολισμό μου απο δω και στο εξης; τι επαγγελμα μπορώ να ακολουθήσω;

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μην κάνεις το λάθοε που έχουν κάνει πολλοί και απογοητεύονται. Να ξανά διαβάσεις και να δώσεις και πάλι και 2η και 3η φορά.

• Like 2
Δημοσ.

Μην κάνεις το λάθοε που έχουν κάνει πολλοί και απογοητεύονται. Να ξανά διαβάσεις και να δώσεις και πάλι και 2η και 3η φορά.

αυτο ακριβως.. εχεις εναν χρονο μπροστα σου και μπορεις να διαβασεις για να γραψεις μεχρι και αριστα.

μια φιλη μου στην Γ' Λυκειου πατωσε (με το ζορι περασε την ταξη απο Μεσο Ορο) και ελιωσε ενα χρονο στο διαβασμα και περασε Νομικη.. (το παραδειγμα ειναι 100% αληθινο, ολα γινονται αρκει να το αποφασισεις)

παιρνεις 3-4 καλα βοηθηματα (ενα για καθε μαθημα) και ξεκινας, για μολις εναν χρονο διαβασματος ειναι χαζο να κανεις ολα τα υπολοιπα χρονια κατι που θα θες πολυ πιο λιγο.

συμβουλη επιτυχιας: θετεις προγραμμα (πχ διαβασμα 2 συγκεκριμενων μαθηματων καθε μερα) και το ακολουθεις πιστά.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όπως είπαν και οι άλλοι, πιστεύω ότι πρέπει να ξαναδώσεις. Αν θες τόσο πολύ να μπεις σε καλή σχολή στην Αθήνα φυσικά και θα ξαναδώσεις. Είναι θέμα πάθους πιστεύω.

Δημοσ.

ξαναδωσε

εγω τα παράτησα και πηγα σε ιδιοτικο ιεκ και σπουδασα τεχνικος δυκτιων. και κοιτα με τωρα. ΚΟΙΤΑ ΜΕ, έγινα.. youtuber..

Δημοσ.

Αρχικά μην τα παρατάς επειδή ΜΑΛΛΟΝ δεν πήγε καλά ένα μάθημα. Δώστα όλα(και μαθήματα και ψυχικά αποθέματα) και όταν βγουν οι βαθμοί σου τότε σκέψου τι θα κάνεις.

• Like 1
Δημοσ.

Γενικα μην απογοητευεσαι για ενα μονο μαθημα. Προσπαθησε να γραψεις οσο το δυνατον καλυτερα στα υπολοιπα και να ξες οτι ακους για τις βασεις ειναι μεγαλες παπατζες. Μεχρι να βγουνε οι βασεις οτι σου λενε απλα μην το ακους. Σου μιλαω εκ πειρας,πριν  7 χρονια που εδινα ολοι ελεγαν οι βασεις θα πεσουν και οι βασεις θα πεσουν(καναλια,site,εφημεριδες),δηλωσα σχολες που ημουν 1000+ μορια πανω και απλα δεν τις επιασα γιατι ανεβηκαν 1500++ . Οποτε γραψε οτι μπορεις και στο μηχανογραφικο βαλε ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ο,τι σου αρεσει , ποτε δεν ξες τι γινεται. Γιατι ετσι πως ανεβαινουν οι βασεις,ετσι πεφτουν κιολας.

Δημοσ.

εγω παντως εδωσα δευτερη φορα πανελληνιες και τωρα αναρωτιεμαι γιατι εδωσα καν την πρωτη φορα
σιγουρεψου πως θες να σπουδασεις και δες τι εναλλακτικες εχεις. οι πανελληνιες σιγουρα δεν ειναι μονοδρομος

• Like 1
Δημοσ.

Αν εισαι σιγουρος οτι θελεις καποια σχολη ή γενικα σε ενδιαφερουν καποιες συγκεκριμενες σχολες , μη τα παρατησεις γιατι θα το μετανοιωσεις πολυ μετα απο χρονια. Σιγουρα ακουγεται πολυ κουραστικο αλλα δεν ειναι τοσο οσο ακουγεται. Αφου δε θα εχεις το σχολειο κι αφου θα τα εχεις περασει κι ηδη μια φορα τα μαθηματα,σιγουρα θα τα πας πολυ καλυτερα και χωρις να σκιστεις στο διαβασμα απλα συστημα θελει.

Φυσικα αν δε θες με τιποτα να ξαναδωσεις και δεν εισαι αποφασισμενος να διαβασεις σοβαρα,μη το κανεις και χασεις τζαμπα αλλον εναν χρονο γιατι εννοειται πως παλι δε θα περασεις αν δε το δεις σοβαρα.

Τωρα απο εκει και περα υπαρχουν καποιες λυσεις,οπως ας πουμε ενα παραδειγμα διαφορα πανεπιστημια που προσφερουν προγραμματα απο αποσταση αλλα θελει χρηματα και τρελο διαβασμα.

Σε ιεκ δε θα σε συμβουλευα με τιποτα να πας,το χαρτι δεν αξιζει τιποτα εκτος αν θες να ασχοληθεις με μαγειρικη,ζαχαροπλαστικη ή κομμωτικη αλλιως μη μπεις καν στο κοπο πραγματικα.

Δημοσ.

Σε ιεκ δε θα σε συμβουλευα με τιποτα να πας,το χαρτι δεν αξιζει τιποτα εκτος αν θες να ασχοληθεις με μαγειρικη,ζαχαροπλαστικη ή κομμωτικη αλλιως μη μπεις καν στο κοπο πραγματικα.

Τα ΙΕΚ παντως εξω μια χαρα αναγνωριζονται και μπορεις να κανεις και μαστερ.

υπαρχουν και δημοσια ΙΕΚ.

γενικα υπαρχουν πολλες εναλλακτικες, οπως πχ και η αυτομορφωση. αντι να περασει εναν χρονο να διαβαζει για πανελληνιες μπορει απλα να κατσει εναν χρονο και να μαθει μια γλωσσα προγραμματισμου

Δημοσ.

Τα ΙΕΚ παντως εξω μια χαρα αναγνωριζονται και μπορεις να κανεις και μαστερ.

υπαρχουν και δημοσια ΙΕΚ.

γενικα υπαρχουν πολλες εναλλακτικες, οπως πχ και η αυτομορφωση. αντι να περασει εναν χρονο να διαβαζει για πανελληνιες μπορει απλα να κατσει εναν χρονο και να μαθει μια γλωσσα προγραμματισμου

Εχω τελειωσει κι εγω ιεκ ταυτοχρονα με το πανεπιστημιο. εκτος οτι δεν εμαθα τιποτα απολυτως γιατι το μορφωτικο επιπεδο ειναι εξαιρετικα χαμηλο,το χαρτι δε μετραει μια μπροστα σε αλλα. οταν εχεις να συναγωνιστεις τοσα ατομα που βγαινουν απο πανεπιστημια και με μεταπτυχιακα. εκτος αν διαλεξεις κατι που δεν υπαρχει σε πανεπιστημιο. μαστερ με χαρτι ιεκ? δε το εχω ξανακουσει , δε νομιζω πως υπαρχει κατι τετοιο. 

Δημοσ.

Γιατί τέτοια απαξίωση για τα ΙΕΚ δηλαδή δεν μπορώ να το καταλάβω. :huh:

Δεν είναι το πανεπιστήμιο που κάνει τη διαφορά αλλά ο Φοιτητής.

Έχω ακούσει ότι κάποια στιγμή το πτυχίο των ΙΕΚ θα αναβαθμιστεί. :-)

Άλλωστε μην ξεχνάμε και τα ΤΕΙ ήταν υποβαθμισμένα σε ΚΑΤΕΕ και αναβαθμίστηκαν μετά B)

πάντως κάνε μια 2η προσπάθεια και ξανα δώσε δεν χάνεις και τίποτα :-)

Και μην στεναχωριέσαι βρίσκεσαι στην Αθήνα όπου υπάρχουν πολλές εναλλακτικές απο ΙΕΚ,ΤΕΙ,ΑΕΙ,Κολέγια,Ανοιχτό πανεπιστήμιο, έχεις όλες τις εναλλακτικές.

Τι να πούμε και εμείς που ζούμε στην επαρχία.

Δημοσ.

Είσαι σε λάθος κατηγορία. Το κάνω αναφορά στους mods να μεταφερθεί στο Μπλα-Μπλα

Δημοσ.

Καταρχάς μην επαναπαύεσαι και σκίσου να γράψεις καλά έχεις άλλα 2 μαθήματα αν δεν κάνω λάθος.

Κατα δεύτερον Αν όντως θες να περάσεις κάπου ξαναδώσε και 2η φορά αν τελικά δεν τα πας καλά.

Και τέλος μην σκεφτείς καν την επιλογή του ΙΕΚ, το χαρτί του έχει την ίδια αξία με χαρτί τουαλέτας.

Φυσικά και δεν έχει αναβαθμιστεί ούτε θα αναβαθμιστεί ποτέ, ούτε αναγνωρίζεται έξω, ούτε φυσικά μπορείς να κάνεις Master με πτυχίο ΙΕΚ γιατί πολύ απλά δεν είναι πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ένα απλό ταπεινό πιστοποιητικό εξειδίκευσης σε μια ειδικότητα είναι. Τίποτα παραπάνω. 

Δημοσ.

Βρα άσε τις πανελλήνιες.. άνεργος θέλεις να μείνεις?

Δυο είναι τα επαγγέλματα με μέλλον…

1. Βοθροφόρο Ο Αχόρταγος

2. Γραφείο κλειδιών.

Θα χεστείς στο τάλιρο… με το συμπάθιο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...