Προς το περιεχόμενο

Η υπηρεσία BitTorrent Live θέλει να κάνει πολύ πιο αποδοτικές τις ζωντανές μεταδόσεις βίντεο


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η BitTorrent Inc. η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλές ομώνυμο πρωτόκολλο επικοινωνίας Peer2Peer για ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των χρηστών, ετοιμάζεται να εγκαινιάσει μια νέα υπηρεσία η οποία θα επιτρέπει το streaming τηλεοπτικών καναλιών.

Το BitTorrent Live όπως είναι η επίσημη ονομασία της υπηρεσίας, παρέχει τη δυνατότητα για ζωντανό streaming βίντεο το οποίο είναι βελτιστοποιημένο για τη μετάδοση πολλαπλών τηλεοπτικών καναλιών σε πολλούς θεατές, χρησιμοποιώντας το δημοφιλές πρωτόκολλο του BitTorrent. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέσα στο χρόνο για Apple TV, iOS, Android και Mac, αφήνοντας εκτός υποστήριξης την πλατφόρμα των Windows.

 

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι υπηρεσίες streaming που μεταδίδουν ζωντανό περιεχόμενο μέσω Internet, βασίζονται στην τεχνολογία HTTP Live Streaming, η οποία είναι γνωστή για τα προβλήματα καθυστέρησης σε πολλές περιπτώσεις, ή αλλιώς, το γνωστό lag. Στο πρόβλημα αυτό εστιάζει το BitTorrent Live, όπου σε περιπτώσεις μετάδοσης ζωντανού περιεχομένου το οποίο παρακολουθεί ένα μεγάλο κοινό, η καθυστέρηση στην απόκριση μετράται με χρόνους κάτω των 10 δευτερολέπτων, και χωρίς την ανάγκη ο εκδότης να στηρίζεται σε υπηρεσίες τύπου CDN. Όπως ισχύει και στις περιπτώσεις κατεβάσματος αρχείων μέσω του πρωτοκόλλου BitTorrent, έτσι και σ' αυτή την περίπτωση κάθε θεατής, δεν χρησιμοποιεί τη σύνδεση του μόνο για το κατέβασμα του ζωντανού περιεχομένου αλλά την ίδια στιγμή «ανεβάζει» το ίδιο περιεχόμενο σε άλλους χρήστες που παρακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα την ίδια στιγμή.

 

Με την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας, θα υπάρχει ένα δωρεάν πακέτο με το οποίο ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να παρακολουθήσει δωρεάν τηλεοπτικά κανάλια που έχουν σχέση με κατηγορίες όπως αθλητικά, μουσική, κουλτούρας και τεχνολογίας. Ήδη η εταιρεία ανακοίνωσε μερικά από αυτά τα κανάλια το οποία είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό και συγκεκριμένα τα AWE, Clubbing TV, Fast & Fun, Fightbox, Filmbox Arthouse, Heroes TV, Newsmax, NUsicTV, OANN, One World Sports, OpenNews TV, Pursuit Channel, TWiT.

 

Το 2014, ο διευθύνων σύμβουλος του BitTorrent, Eric Klinker, είχε απευθύνει έκκληση στο Netflix να μεταβεί στην αρχιτεκτονική peer2peer για το streaming του περιεχομένου του, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η γνωστή υπηρεσία έχει ήδη προσλάβει αρκετούς μηχανικούς προκειμένου να εργαστούν πάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

 

Link.png Site: ArsTechnica

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.