Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί η Nvidia να παρουσίασε πριν λίγο καιρό την ταχύτερη κάρτα γραφικών της GeForce GTX 1080, και να έκανε γνωστό ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει και την οικονομικότερη GeForce GTX 1070, ωστόσο μέχρι πρόσφατα δεν γνωρίζαμε και πολλά για τις προδιαγραφές της.

Από ότι φαίνεται, ο λιγότερο γρήγορος τύπος μνήμης δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικά που διαφοροποιεί την GeForce GTX 1070 από την κορυφαία GTX 1080. Η Nvidia έχει μειώσει τον αριθμό των πυρήνων CUDA, έχει μειώσει σημαντικά τον αριθμό των μονάδων TM (TMUs) και έχει επιπλέον χαμηλώσει την συχνότητα λειτουργίας της GPU.

Πιο συγκεκριμένα, η GPU βασίζεται στον πυρήνα GP104 των 16nm, που ενσωματώνει 1920 πυρήνες CUDA και χρονίζεται στα 1506MHz (Base Clock) με την συχνότητα ρολογιού να μπορεί να αυξηθεί έως και στα 1683MHz (Boost Clock). Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία έχει “ενεργοποιημένα” 15 από τους 20 συνολικά streaming multiprocessors, ενώ επιπλέον υπάρχουν 120 TMUs και 64 ROPs. Η μνήμη έχει μέγεθος 8GB και “τρέχει” στα 8Gbps ενώ είναι τύπου GDDR5 με το εύρος του interface να παραμένει στα 256-bit. To memory bandwidth έχει αξιολογηθεί στα 256GB/s.

Σύμφωνα με την Nvidia, η απόδοση στους υπολογισμούς κινητής υποδιαστολής μονής ακρίβειας αγγίζει τα 6,45TFLOPs. Η GeForce GTX 1070 επιδεικνύει TDP στα 150W και για την τροφοδοσία της ενσωματώνει επιπλέον έναν 8-pin PCI-E connector, όπως και η μεγαλύτερη αδερφή της. Φυσικά, υποστηρίζει 2-way SLI με υποστήριξη SLI HB και διαθέτει τρεις θύρες DisplayPort 1.4 και μία HDMI 2.0b.

Link.png Site: TechPowerUp
Link.png Site: TechPowerUp

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τερας η 1070, δυνατοτερη απο GTX980ti και Titan X, με πολυ μεγαλυτερες overcloking δυνατοτητες και χαμηλοτερη καταναλωση και θερμοκρασιες.

Σε σχεση με την 1080 ειναι περιπου 25% πιο αδυναμη (shader/texture/geometry performance) με βαση τα χαρακτηριστικα τους.

Benchmarks απο την 1070 δεν εχουμε δει ακομα.

• Like 13
Δημοσ.

Τωρα να βγει η ατι και να την συνεφερει την αγορα γιατι χωρις ανταγωνισμο θα βγουνε οι τιμες στα υψη

Επισκέπτης
Δημοσ.

παρα πολλα νουμερα και δεν εχω ιδεα τι σημαινουν :S

συγκριτικα με τη 1080 που ακριβως βρισκεται?

είχαν ισχυριστεί ότι θα έχει τα 3/4 της δύναμης μιας 1080 

Δημοσ.

Δυνατή σίγουρα αλλά μην ξεχνάμε πως έχει αρχηκή τιμή ένα 50ρι πάνω απο την προιγούμενη γενιά.

Πέραν αυτού,βλέποντας benchamrks την 1080 vs 980ti βλέπουμε πως είναι περίπου 20% ταχύτερη.Οπότε δεν ξέρω αν πρέπει να περιμένουμε την 1070 να είναι και αυτή ταχύτερη απο την 980τι.Πιστεύω πως στα ίδια επίπεδα θα παίζουν.

Όπως η 970 με την 780ti.

• Like 1
Δημοσ.

Δυνατή σίγουρα αλλά μην ξεχνάμε πως έχει αρχηκή τιμή ένα 50ρι πάνω απο την προιγούμενη γενιά.

Πέραν αυτού,βλέποντας benchamrks την 1080 vs 980ti βλέπουμε πως είναι περίπου 20% ταχύτερη.Οπότε δεν ξέρω αν πρέπει να περιμένουμε την 1070 να είναι και αυτή ταχύτερη απο την 980τι.Πιστεύω πως στα ίδια επίπεδα θα παίζουν.

Όπως η 970 με την 780ti.

Γυρω στο 30-40% ειναι η διαφορα 1080 με 980ti συμφωνα με τα benchmarks:

GTA V 159 vs 113fps - 40%

Division 108 vs 81fps -33%

Witcher 3 105 vs 76fps - 38%

Ashes Of The Singularity 80 vs 57fps - 40%

Tomb Raider (2016) 131 vs 104fps - 26%

• Like 1
Δημοσ.

Γυρω στο 30% ειναι η διαφορα 1080 με 980ti συμφωνα με τα benchmarks:

GTA V 159 vs 113fps - 29%

Division 108 vs 81fps -33%

Witcher 3 105 vs 76fps - 28%

1080perf.jpg

με 33% λιγότερα cuda απο 1080 έχω αμφηβολίες πως θα  είναι ακόμα και ισάξια της 980 ti.Μακάρι να είμαι λάθος γιατί πούλησα την 970 μου με σκοπό την 1070 αλλά τα specs της τα περίμενα καλύτερα.

• Like 3
Δημοσ.

Εκανα λαθος στους υπολογισμους, γυρω στο 40% βγαινει στην πλειοψηφεια των αποτελεσματων απο 10-15 παιχνιδια που εγιναν benchmark.

Fixed.

Δημοσ.

1080perf.jpg

με 33% λιγότερα cuda απο 1080 έχω αμφηβολίες πως θα  είναι ακόμα και ισάξια της 980 ti.Μακάρι να είμαι λάθος γιατί πούλησα την 970 μου με σκοπό την 1070 αλλά τα specs της τα περίμενα καλύτερα.

Δεν ξερω απο που προκειπτει το chart της φωτο που δειχνεις, αλλα με βασει τα benchmark απο 10-15 games που εκανε το guru3d, δεν στεκει.

H Nvidia ειπε στην παρουσιαση της καρτας οτι θα ειναι δυνατοτερη απο 980ti και Titan X. Μαλλον οχι κατα πολυ, αλλα τα νουμερα ετσι δειχνουν. Οπως και να εχει θα ξερουμε σε 1 βδομαδα που θα δωσουν καρτες για benchmark.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξερω απο που προκειπτει το chart της φωτο που δειχνεις, αλλα με βασει τα benchmark απο 10-15 games που εκανε το guru3d, δεν στεκει.

H Nvidia ειπε στην παρουσιαση της καρτας οτι θα ειναι δυνατοτερη απο 980ti και Titan X. Μαλλον οχι κατα πολυ, αλλα τα νουμερα ετσι δειχνουν. Οπως και να εχει θα ξερουμε σε 1 βδομαδα που θα δωσουν καρτες για benchmark.

και πολλά άλλα bencharks videos.Μου φαίνεται περίεργο γιατί απο site σε site βλέπω μεγάλες διαφορές στα αποτελέσματα και αρχίζω και προβήματίζομαι καθώς με το φιάσκο με την 970 κρατάω μικρό καλάθι για την nvidia.

11:30 και μετά δες.

• Like 1
Δημοσ.

Επισης, η GTX980ti ειναι δυνατοτερη απο την 970 περιπου κατα 35%.
Στο site της η nvidia εχει ενα απλοποιημενο benchmark απο δυο games (Witcher 3 και Tomb Raider που διχνει την 1070 περιπου 80% πανω απο την 970.

• Like 1
Δημοσ.

και πολλά άλλα bencharks videos.Μου φαίνεται περίεργο γιατί απο site σε site βλέπω μεγάλες διαφορές στα αποτελέσματα και αρχίζω και προβήματίζομαι καθώς με το φιάσκο με την 970 κρατάω μικρό καλάθι για την nvidia.

11:30 και μετά δες.

Το συγκεκριμενο καναλι στο youtube δεν το ξερω, το guru3d το εμπιστευομαι παντως.

Διαφορετικα νουμερα μπορει να οφειλονται σε διαφορετικα settings, drivers, setups κτλ.

Δημοσ.

Δε ξέρω φίλε cowboy.Όπως είδες στο βίντεο που σου έβαλα έχω κάνει και σχόλιο πρίν μέρες τονίζοντας το πόσο διαφορετικά είναι τα benchmarks που έχουν κυκλοφορίσει μέχρι τώρα.

Πάντος το τι λέει η nvidia στο site και οπουδήποτε δεν το υπολογίζω καθόλου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...