Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Επειδή τον τελευταίο καιρό η samsung plasma TV που έχω, "τα έφτυσε" και εμφανίζει μαύρη οθόνη, αναγκαστικά πρέπει να κινηθώ στην αγορά μιας καινούργιας.

Δυστυχώς δεν βγαίνουν plasma πλέον οπότε θα πρέπει να συμβιβαστώ με αυτές που έχουν LED/IPS panel...

Τα βασικά πράγματα που θέλω να έχει:

1) 43" ακριβώς (ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω)

2) 4K

3) WiFi

4) Smart TV

5) Υψηλό HZ

Δεν έχω κανένα θέμα αν είναι curved ή όχι. Ούτε εάν υποστηρίζει 3D ή όχι.

Έχω βάλει 2 τηλεοράσεις στο μάτι, αλλά από τα reviews που έχω δει ως τώρα, το μαύρο τους (εννοώ το μαύρο χρώμα σε διάφορες σκηνές κατά τη διάρκεια μιας ταινίες) δεν είναι καθόλου καλό

Δε θέλω η τιμή να ξεπερνάει τα 1300 ευρώ. Οπότε, οτιδήποτε μεταξύ 600-1300 ευρώ και έτος κυκλοφορίας 2015-2016.

Οπότε, αν κάνατε καμιά αγορά τώρα τελευταία (ή κάποιος φίλος/συγγενής) η οποία πληρεί αυτά που ανάφερα παραπάνω και είστε ευχαριστημένος, βοηθήστε σας παρακαλώ απαντώντας παρακάτω  :)

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Samsung UE43KU6000/6400/6500
  Sony KD-43X8305C
  LG 43UH661V

Προσωπική μου επιλογή ,μία απο τις samsung. Εμπιστεύομαι εδώ και χρονια τη σειρά 6 για τα γρήγορα panel της (native 100hz συνήθως, που ανεβαίνει με επεξεργασία). Για sony & LG ,μπορουν να σε συμβουλέψουν καλύτερα άλλα μελη του forum με περισσότερη εμπειρία σε αυτες.

• Like 1
Δημοσ.

Samsung UE43KU6000/6400/6500

Sony KD-43X8305C

LG 43UH661V

Προσωπική μου επιλογή ,μία απο τις samsung. Εμπιστεύομαι εδώ και χρονια τη σειρά 6 για τα γρήγορα panel της (native 100hz συνήθως, που ανεβαίνει με επεξεργασία). Για sony & LG ,μπορουν να σε συμβουλέψουν καλύτερα άλλα μελη του forum με περισσότερη εμπειρία σε αυτες.

Είμαι μεταξύ της Samsung UE43KU6400 και της LG 43UH661V.

Μήπως γνωρίζεις τα hz της καθεμιάς ?

H LG είναι SUHD και είναι φθηνότερη ενώ η Samsung είναι UHD.

Υπάρχει κάτι άλλο στις διαφορές που εγώ δε βλέπω και η Samsung κοστίζει περισσότερο ?

Δημοσ.

Επειδή είσαι συνηθισμένος σε plasma, μην περιμένεις να δεις το μαύρο που έχουν (ή και την αντίθεσή τους) σε οποιαδήποτε IPS/LED TV. Μια καλή plasma (π.χ. Pioneer Kuro) είναι απλά μίλια μακριά σ' αυτό το θέμα.

Δε ξέρω ποια είχες (αν ήταν καλή ή "της σειράς"). Αλλά εδώ κι εγώ με την ταπεινή Panasonic U10 που έχω, δεν ικανοποιούμαι απ' τα χρώματα (και δη τα μαύρα) όσων νέων, μη-plasma τηλεοράσεων βλέπω στα καταστήματα.

Δημοσ.

Μιλάμε για υπάρχουσες, εμπορικές συσκευές, με κόστος "γήινο", not? :P

Ναι, οι OLED έχουν καλύτερο μαύρο απ'τις καλύτερες plasma, αλλά αν μπω σε κατάστημα, τι θα βρω στις 32" - 55" με το πολύ 1500€; Φυσικά, μόνο IPS/LED. Καμία OLED. Οπότε τα χαρακτηριστικά των OLED είναι καλά για την εγκυκλοπαίδεια μόνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα δεν βαλαμε τον παραγοντα τιμη πουθενα σ αυτα που λεμε, ειπες οτι δεν υπαρχει πουθενα το μαυρο σε οτιδηποτε μη πλασμα και σου ειπα απλα οτι υπαρχει στις oled! Δεν υπαρχουν κατω απο 55 ιντσες oled . Στα 1600 περιπου βρισκεις την eg910 της lg. Μια χαρα εμπορικο μοντελο ειναι... σαφως και δεν θα την παρει καποιος που θελει να βλεπει digea.

Φυσικα και δεν εχουν καλα μαυρα στις ips, εχεις δει ομως τις καλες va τι μαυρο και αντιθεση εχουν;(εννοειται δεν συγκρινονται με plasma/oled)

Επεξ/σία από heavyrain
Δημοσ.

Επειδή είσαι συνηθισμένος σε plasma, μην περιμένεις να δεις το μαύρο που έχουν (ή και την αντίθεσή τους) σε οποιαδήποτε IPS/LED TV. Μια καλή plasma (π.χ. Pioneer Kuro) είναι απλά μίλια μακριά σ' αυτό το θέμα.

Δε ξέρω ποια είχες (αν ήταν καλή ή "της σειράς"). Αλλά εδώ κι εγώ με την ταπεινή Panasonic U10 που έχω, δεν ικανοποιούμαι απ' τα χρώματα (και δη τα μαύρα) όσων νέων, μη-plasma τηλεοράσεων βλέπω στα καταστήματα.

Είχα μια Samsung plasma τα τελευταία 6 χρόνια, μου διαφεύγει το μοντέλο αυτή τη στιγμή. Αν θυμάμαι καλά κόστιζε γύρω στα 1200-1300 ευρώ τότε.

Ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος, κρίμα που δε βγαίνουν τέτοιες TV πλέον και κρίμα που άρχισαν να τα παίζουν οι πυκνωτές σε σημείο που μόλις ζεσταίνονταν να χάνετε η εικόνα (να μαυρίζει). Έπρεπε να είχα πάρει και μια 2η ίδια TV τότε και να την είχα στην αποθήκη ρεζέρβα :P

Μα δεν βαλαμε τον παραγοντα τιμη πουθενα σ αυτα που λεμε, ειπες οτι δεν υπαρχει πουθενα το μαυρο σε οτιδηποτε μη πλασμα και σου ειπα απλα οτι υπαρχει στις oled! Δεν υπαρχουν κατω απο 55 ιντσες oled . Στα 1600 περιπου βρισκεις την eg910 της lg. Μια χαρα εμπορικο μοντελο ειναι... σαφως και δεν θα την παρει καποιος που θελει να βλεπει digea.

Φυσικα και δεν εχουν καλα μαυρα στις ips, εχεις δει ομως τις καλες va τι μαυρο και αντιθεση εχουν;(εννοειται δεν συγκρινονται με plasma/oled)

Ο μόνος λόγος που δεν κινούμε σε μια αγορά OLED τηλεόρασης είναι οι ίντσες. Καλώς ή κακώς η απόσταση θέασης είναι μεταξύ 2 εως 4,5 μέτρα και η 43 ιντσών TV που είχαμε τόσα χρόνια ήταν μια χαρά για αυτές τις αποστάσεις.

-------------------

Βλέπω να κινούμε στην αγορά της http://www.skroutz.gr/s/9004421/Samsung-UE43KU6400.html ... λογικά η παραγγελία θα γίνει την ερχόμενη τρίτη. Αν έχει κάποιος να προτείνει και καμιά άλλη που θεωρεί ότι είναι καλύτερη, ευχαρίστως να το checkaro.

Δημοσ.

Μεταξύ 2 και 4,5 μέτρων,υπάρχει τεράστια διαφορά.Επίσης,τελείως αχρείαστο το 4K πολλώ δε μάλλον,σε 43".

• Like 1
Δημοσ.

Μεταξύ 2 και 4,5 μέτρων,υπάρχει τεράστια διαφορά.Επίσης,τελείως αχρείαστο το 4K πολλώ δε μάλλον,σε 43".

Δεν υπάρχει τεράστια διαφορά, τουλάχιστον για εμάς. Σε αυτά τα μέτρα μια 43" οθόνη είναι υπεραρκετή.

Το 4K είναι καλό όχι μόνο για 43" αλλά ακόμα και σε τηλεοράσεις μικρότερων ιντσών. Η TV θα αγοραστεί για να μείνει τουλάχιστον για τα επόμενα 5 χρόνια οπότε εκτός από τις ταινίες που μπορώ να δω ήδη σε 4K, σε 2 χρόνια το πολύ θα υπάρχει full support των 4K ακόμα και στα κανονικά τηλεοπτικά κανάλια κτλπ. Οι τιμές τους είναι πολύ καλές οπότε όποιος πάει σε τηλεοράσεις λιγότερου των 4K είναι το λιγότερο εκτός τεχνολογίας και κάνει τραγική επιλογή αγοράς.

Δημοσ.

Ειναι αχριστο απ τη αποψη οτι δεν θα μπορεις να διακρινεις τη διαφορα μεταξει full hd και ultra hd σ αυτη την αποσταδη θεασης.

Δημοσ.

Ειναι αχριστο απ τη αποψη οτι δεν θα μπορεις να διακρινεις τη διαφορα μεταξει full hd και ultra hd σ αυτη την αποσταδη θεασης.

Μα καλά, τι μάτια έχεις και δε μπορείς να διακρίνεις τη διαφορά μεταξύ FHD και UHD σε τέτοια απόσταση ? Μιλάμε για 8,294,400 pixels σε σύγκριση με 2,073,600. Αυτή η φωτογραφική εικόνα και η ομαλότητα που σου παρέχει και σε ξεκουράζει τα μάτια είναι κορυφαίο. Σε λίγο θα μας πεις γιατί να αγοράζουμε καν FHD ? Άχρηστο.. αφού μπορούμε να πάρουμε HD.. άλλωστε σιγά τη διαφορά.. 2,073,600 σε σύγκριση με 921,600.

Επειδή τυχαίνει όλα τα σπίτια να έχουν γεμίσει από 4K TVs και έχω δει την ποιότητα τους από κοντά, δε μπορείς καν να τις συγκρίνεις με οτιδήποτε κατώτερο.

Αν μου έλεγες για 4K πριν 2 χρόνια θα έλεγα όχι. Αλλά ήρθε πλέον ο καιρός για αυτές τις τηλεοράσεις. Όπως σε 4-6 χρόνια (ίσως να λέω και πολλά) θα έχει έρθει ο καιρός και για τις 8Κ.

Δημοσ.

Οτι να ναι... διαβασε περι του αθληματος τι μετρησεις εχουν κανει οι ειδικοι και τα ξαναλεμε...

Επειδή υπάρχει η πιθανότητα να μη γνωρίζεις τι σημαίνει απόσταση 2-4.5 μέτρων, υπολόγισε ότι η απόσταση που έχεις όταν είσαι μπροστά από μια οθόνη του Η/Υ είναι 60-75 εκατοστά. Μετά υπολόγισε αυτήν την απόσταση επί 3 έως 6 φορές μακρύτερα.

Ποιοι είναι ειδικοί για σένα ?

Μου δείχνεις μια μικρογραφία που μόνο για γέλια είναι. 0.6m για UHD ? καλύτερα να πας σε κανέναν οφθαλμίατρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...