Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια και βγήκε η πρώτη έκδοση beta του brave είπα να ανοίξουμε ένα νήμα να συζητάμε όσοι τον χρησιμοποιούν.

Τι είναι ο Brave broswer? Είναι ένας broswer που δημιουργήθηκε από τον Brendan Eich δημιουργό του Mozilla Project.

Τι διαφορά έχει από τους σημερινούς broswer? Απλά είναι ότι ποιο ελαφρύ και γρήγορο έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Ιδίως το δεύτερο και αυτό το πετυχαίνει γιατί από default κόβει όλες τις διαφημίσεις που βάζουν τα site.

Και όχι μόνο αυτό αλλά το πάει και ένα βήμα παραπάνω καθώς μπορεί κάποιος να αντικαταστήσει αυτές τις διαφημίσεις με διαφημίσεις που προσφέρει ο brave αλλά για να τις δει να πληρώνετε ο χρήστης με bitcoin.

Ναι καλά διαβάσατε οι δημιουργοί του brave υπόσχονται να βλέπουμε διαφημίσεις και να πέρνουμε χρήματα :) μια κατάσταση win win για όλους κάτι όμως που ήδη έχει εξοργίσει το κατεστημένο στην Αμερική που απειλεί με μυνήσεις τους δημιουργούς του Brave.

Πάντως η δυνατότητα για πληρωμές δεν είναι μέχρι στιγμής ενεργοποιημένη.

Τώρα για να πάμε στον broswer. Η πρώτη αυτή έκδοση αν και λειτουργική είναι σε πολύ αρχικό στάδιο.

Δλδ ενώ είναι φοβερά γρήγορος έχει νομίζω ότι ποιο χειρότερο bookmark έχω δοκιμάσει ποτέ σε broswer. Αν έχει καταλάβει κανείς πως λειτουργεί ας μου πει και μένα ιδίως αν έχετε κάνει τα bookmarks σας από html.

Μετά λείπουν τα πρόσθετα αν και οι προγραμματιστές έχουν υποσχθεί ότι θα είναι ο broswer συμβατός με τα πρόσθετα και του firefox και του chrome.

Για όσους θέλουν να τον δοκιμάσουν μπορούν να τον κατεβάσουν από εδώ

https://www.brave.com/

Κατεβάστε τον και πείτε και εσείς την γνώμη σας. περιμένω ιδίως για τα bookmark ...

• Like 2
Δημοσ.

Το εχω περασει εδω κι ενα μηνα περιπου, ειναι οντως ελαφρυ αλλα κατα την περιηγηση μου πεταγε πορνοσελιδες και ηταν μπροστα και το παιδι μου και απο τοτε δεν τον ξανα χρησιμοποιησα, και το χειροτερο δεν μπορω να τον κανω απεγκατασταση απο το 'προγραμματα και δυνατοτητες',δεν λεει να φυγει.

• Like 1
Δημοσ.

αυτό με τα bookmark πως το αντιμετώπισες? και είσαι σίγουρος ότι έχεις κατεβάσει τον brave γιατί σε μένα όχι μόνο δεν εμφανίζει διαφημίσεις αλλά αν βάλεις στις ρυθμίσεις του την επιλογή για να δείχνει τις δικές του στα κενά κουτάκια δείχνει coming soon. Εδώ και ένα μήνα μπορεί και παραπάνω. 

Δημοσ.

Το εχω περασει εδω κι ενα μηνα περιπου, ειναι οντως ελαφρυ αλλα κατα την περιηγηση μου πεταγε πορνοσελιδες και ηταν μπροστα και το παιδι μου και απο τοτε δεν τον ξανα χρησιμοποιησα, και το χειροτερο δεν μπορω να τον κανω απεγκατασταση απο το 'προγραμματα και δυνατοτητες',δεν λεει να φυγει.

Τουλάχιστον ο πόνος σου μας γλίτωσε από τρεχάματα, οπότε thanks!

Δημοσ.

Όταν είχε ανακοινωθεί είχα γραφτεί στο newsletter αλλά δεν έχω προλάβει να το κάνω δοκιμαστική εγκατάσταση. Πάντως το newletter έρχεται με links από mailchimp οπότε δεν φαίνονται καλά τα πράγματα...

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αρχές Σεπτέμβρη αναμένετε η πρώτη έκδοση του Broswer και τότε θα έχει και ενσωματωμένο ένα bitcoin wallet για να γίνονται προς τους χρήστες οι μικροπληρωμές σε Bitcoin.

Είναι φοβερά γρήγορος broswer σε απόκριση, κόβει τις διαφημίσεις αλλά προσωπικά δεν μπορώ να συνηθίσω με τπτ το σύστημα bookmark που έχει.

Ιδίως αν πάς να τα περάσεις από άλλο broswer γίνετε ένα μπάχαλο. 

Εύχομαι να το φτιάξουν κάπως αυτό μέχρι την πρώτη σταθερή έκδοση. αν το φτιάξουν για μένα θα γίνει ο πρώτος broswer μου και επιτέλους θα απαλλαγώ από τον ρουφιάνο τον chrome. Σε απόκριση ο brave είναι ποιο γρήγορος ακόμα και από τον chrome.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Βγήκε η beta έκδοση του Brave και πλέον έχουν προστεθεί η μικροπληρωμές με Bitcoin αν και όχι ολοκληρωμένα αλλα σου δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου πορτοφόλι και να το φορτώσεις να θέλεις με bitcoin ώστε να κάνεις donate στα site που ενδεχομένως στο μέλλον επισκέπτεσαι και θελήσεις να δώσεις κάποια δωρεά.

https://blog.brave.com/introducing-brave-payments/#oo

brave_payments_intro_screen.png

στην επόμενη φυσικά θα έχουμε πλέον την δυνατότητα για μικροπληρωμές από τα site προς τους χρήστες και κυρίως από τις διαφημίσεις προς τους χρήστες για να απενεργοποιούν το adblock τους. 

Στον brave το adblock έρχετε ενεργοποιημένο από default και κόβει όλες τις διαφημίσεις των site.

Το δοκίμασα λίγο τον broswer και για μένα θέλει αρκετή δουλειά κυρίως στα bookmark του έτσι όπως είναι διαμορφωμένα. Νομίζω η διαχείριση των bookmark σου καθώς και η περιήγηση σε αυτά είναι τελείως λανθασμένη σχεδιαστικά και απορώ γιατί συνεχίζουν και δεν το αλλάζουν.

Το δε import των bookmark στον broswer από html αρχείο είναι τελείως σπασμένο.

Σε γενικές γραμμές όμως το Brave είναι ένας ταχύτατος broswer νομίζω φτάνει την ταχύτητα του chrome.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το δοκίμασα τώρα σε mac OS.

Μια χαρά πηγαίνει.

Απλά επειδή είναι operation system agnostic το thread που άνοιξες καλύτερα να το μεταφέρεις στο Internet για παράδειγμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...