Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στη παρέα

Στα καλά καθούμενα σε  Laptop HP με γνήσια 10αρια σχετικά πρόσφατα βαλμένα,χτες μου έκανε περιστροφή την οθόνη κατά 180 μοίρες Έκανα επανεκκίνηση και επανήλθε στα ίσια της

Σήμερα πάλι στα καλά καθούμενα έκανε κατά 90 μοίρες περιστροφή,

Κάποια απάντηση γιατί γίνετε αυτό?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Μήπως παίζεις MAME ή κάποιο άλλο παιχνίδι που το χειρίζεσαι με τα βελάκια και τα ctrl κι alt;

Και εξηγούμαι...

Το hp (μάλλον) έχει κάρτα γραφικών της INTEL η οποία χρησιμοποιεί συνδυασμούς πλήκτρων για να περιστρέψει την οθόνη. Οι συνδυασμοί είναι:

CTRL+ALT+UP = Κανονική οθόνη

CTRL+ALT+LEFT = Περιστροφή 90 μοίρες

CTRL+ALT+DOWN = Περιστροφή 180 μοίρες

CTRL+ALT+RIGHT= Περιστροφή 270 μοίρες

Όταν παίζουμε ΜΑΜΕ, χρησιμοποιούμε συνήθως τα default πλήκτρα CTRL, ALT, SHIFT και SPACE για ενέργειες και τα βελάκια για κίνηση, οπότε το να πατήσουμε έναν από τους παραπάνω συνδυασμούς είναι πολύ εύκολο.

Αν θέλεις απενεργοποίησε τα πλήκτρα πρόσβασης από τον πίνακα ελέγχου της intel (δεξί κλικ->ιδιότητες γραφικών), αφού πρώτα πατήσεις τον 1ο συνδυασμό για να σου γυρίσει η οθόνη σωστά.

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις δίκιο για τον συνδυασμό των πλήκτρων όντως δουλεύει άλλα η πλάκα είναι οτι δεν παίζω κάποιο παιχνίδι-α ούτε πείραξα τίποτα απο τις ρυθμίσεις Απενεργοποιησα τα πλήκτρα πάντως απο τις ρυθμίσεις όπως μου είπες :-D

Δημοσ.

Αν απενεργοποίησες τα πλήκτρα τότε πως το κάνει;

Κάνε μια απεγκατάσταση τους drivers της κάρτας γραφικών και ξαναβάλτους.

• Like 1
Δημοσ.

Η πλάκα είναι οτι το κάνει 5-6 φορές στην αρχή που τον ανοίγω και μετα στρώνει :-D 

Επειδή δεν ξέρω πως να κάνω επανεγκατάσταση των οδηγών θα το πάω να μου το σενιαρη κάνας τεχνικός,

Δημοσ.

Πρώτα θα πας στην hp και θα κατεβάσεις τους display drivers για το μοντέλο σου, αν μας πεις το ακριβές μοντέλο θα σου δώσουμε λινκ ή μπορείς να πας "Εντοπισμός τώρα" και θα στο βρει μόνο του. Μετά επέλεξε το λειτουργικό σου και κατέβασε το ανάλογο αρχείο.

Μετά δοκίμασε να κάνεις εγκατάσταση από πάνω μήπως και στρώσει. Αν δε στρώσει κατέβασε το ddu και αποθήκευσε το στην επιφάνεια εργασίας για να το βρεις εύκολα.

Τρέξε το ddu (είναι Portable) και καθάρισε τους drivers.

Κάνε επανεκκίνηση και άσε τα win να προσπαθήσουν να στήσουν μόνα τους τους οδηγούς. Αν τα καταφέρουν κάνε πάλι επανεκκίνηση και δες αν όλα πάνε καλά. Αν δε βρουν τους οδηγούς, κάνε setup από το αρχείο που κατέβασες από την hp.

.

..

...

Μόλις γλύτωσες 30€ από τον τεχνικό ή έναν καφέ κέρασμα αν το πήγαινες σε φίλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...