nickts1 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Πρόσφατα έκανα αναβάθμιση της γραμμής μου από ADSL σε VDSL στα 50mbps (vodafone). Είχα πρόβλημα με την ταχύτητα καθώς το ρούτερ μου συγχρονίζει στα 20-22mbps. Ήρθε τεχνικός του ΟΤΕ να ελέγξει τη γραμμή και διαπίστωσε ότι έξω από το σπίτι η γραμμή πιάνει 45mbps, απώλεια η οποία κρίνεται φυσιολογική, και μου είπε ότι η απώλεια που έχω είναι θέμα καλωδίωσης του σπιτιού (μονοκατοικία). Για να το λύσω, μου είπαν να φωνάξω ηλεκτρολόγο που θα τραβήξει κατευθείαν γραμμή για το ιντερνετ από έξω από το σπίτι προς το ρούτερ μου, παρακάμπτοντας την καλωδίωση των τηλεφώνικών πριζών. Με μια κουβέντα που είχα με γνωστό μου τεχνικό, μου είπε ότι αυτό είναι το λεγόμενο "εναέριο" καθώς το καλώδιο που θα έρχεται από το κουτί του οτε ως το μπαλκόνι μου θα είναι στον αέρα, και ότι θα ήταν καλύτερα να μη το επιχειρήσω, γιατί η ποιότητα της σύνδεσης θα εξαρτάται σε αυτή την περίπτωση από τα καιρικά φαινόμενα (η αλήθεια είναι ότι στην περιοχή έχουμε δυνατό αέρα πολλούς μήνες το χρόνο). Έχω μπερδευτεί και δε ξέρω τι πρέπει να κάνω για να βελτιώσω την ταχύτητα της σύνδεσης. Αν έχετε οποιαδήποτε ιδέα θα το εκτιμούσα πολύ.
soteras Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Σε πρώτη φάση μάλλον εννοεί ότι από εκει που καταλήγει το καλώδιο στο σπίτι το κουτί πρέπει να κοπεί το καλώδιο που γίνετε οι ένωση για το μέσα σπίτι και από εκεί να φύγει ένα για μέσα στο σπίτι απευθείας πάνω στο μόντεμ.Πριν τα κάνεις όλα αυτα βέβαια τ΄σεκαρε για εμένα όλες τις πρίζες μήπως κάποια είναι πολύ καπλία με πυκνωτάκι μέσα ή κάποια βραχυκυκλώνει αν όχι τότε το καλώδιο είναι η μόνη λύση καθώς κάπου κάποιο καλώδιο μέσα στον τοίχο έχει θέμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα