andreas4067 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Καλησπέρα σε όλο το Insomnia. Είπα να γράψω εδώ την απορία μου, μιάς και λόγω φόρουμ πληροφορικής, θα βρεθούν πιο εύκολα άτομα κατάλληλα να μου απαντήσουν και να γίνει μια ουσιώδη συζήτηση. Είμαι τεχνικός υπολογιστών με εργασιακή εμπειρία κοντά 5 χρόνια. Τον τελευταίο καιρό, σκέφτομαι να ξεκινήσω την οδό των πιστοποιήσεων αν θέλω κάτι καλύτερο επαγγελματικά. Για CCNA δεν το σκέφτομαι ακόμα γιατί είναι πολλά χρήματα. Οπότε ρωτώντας έμαθα το CompTia A+ και αυτομάτως μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες. 1) Έχει κάποια αξία σαν χαρτί στην αγορά εργασίας ή είναι σαν το ECDL ; 2) Μπορώ να το διαβάσω μόνος μου και απλά να τυπώσω αυτό το voucher και να πάω να εξεταστώ; 3) Άλλες ισάξιες πιστοποιήσεις που προτείνετε για τεχνικός υπολογιστών που να είναι για εξειδίκευση; Αν είναι και κάποιος απο δω που το έχει πάρει, θα ήμουν περίεργος να ακούσω την εμπειρία του... Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ανδρέας
tarantules Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μακρυά εγώ θα έλεγα , εκτός και εαν το κάνεις για την εμπειρία... Είχα πάρει παλιά το Comptia Network+ και είχα περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις για το Comptia A+ (Hardware). Οι πιστοποιήσεις έχουν αξία (σε ένα βαθμό) μόνο εαν πας εξωτερικό.Ελλάδα, απλά θα γελάνε μαζί σου αν τους δείξεις αυτές τις ιπστοποιήσεις...
andreas4067 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μακρυά εγώ θα έλεγα , εκτός και εαν το κάνεις για την εμπειρία... Είχα πάρει παλιά το Comptia Network+ και είχα περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις για το Comptia A+ (Hardware). Οι πιστοποιήσεις έχουν αξία (σε ένα βαθμό) μόνο εαν πας εξωτερικό.Ελλάδα, απλά θα γελάνε μαζί σου αν τους δείξεις αυτές τις ιπστοποιήσεις... Αρα να φανταστώ οτι δεν σε βοήθησαν πουθενά απολύτως? Εξωτερικό δεν το βλέπω, ούτε επιθυμώ να πάω. (τουλάχιστον προς το παρόν) Για Ελλάδα, η άποψη σου είναι οτι το θεωρούν λές και έχεις το Palso Elementary στα αγγλικά? (κάτω απο λοουερ δηλαδή)
tarantules Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δεν ξέρω τι το θεωρούν στην Ελλάδα , αλλά πολύ πιο σημαντικό είναι τι γνώσεις έχεις πάνω στον τομέα παρά το τι χαρτιά/πιστοποιήσεις κουβαλάς. Το πολύ πολύ να παίρνεις κάποια μόρια παραπάνω σε τίποτα διαγωνισμούς.Παραπάνω χρήσιμη δεν νομίζω να είναι μια τέτοια πιστοποίηση. Το Network+ απλά το έδωσα γιατί ήταν δωρεάν η εξέταση λόγω του οτι παρακολουθούσα ένα επιδοτούμενο σεμινάριο του ΟΑΕΔ. Για να καταλάβεις το επίπεδο της Ελληνικής αντιπροσώπου της εταιρίας, μας έστειλαν demo σε CD πως θα είναι οι ερωτήσεις με τις απαντήσεις από κάτω και είχαν δώσει εξώφθαλμα λάθος απαντήσεις ακόμα και σε εύκολες ερωτήσεις δικτυακού περιεχομένου... Τα "ψιλά" που μας έδωσαν στο σεμινάριο τότε , είπα να τα επενδύσω και να πάω να δώσω και το A+.Ενδιαφερόμουν όμως μόνο για το hardware κομμάτι.Το Software δεν με ενδιέφερε.Πάω σκάω τα λεφτά για την εξέταση να δώσω μόνο το Hardware , περνάω επιτυχώς την εξέταση και μαθαίνω εκ των υστέρων οτι για να πάρω επίσημη πιστοποίηση Α+ πρέπει να δώσω και το β σκέλος το οποίο ήταν το software.Φυσικά δεν πήγα να το δώσω γιατί θέλανε άλλα τόσα οι μάγκες... Δεν το άφησα όμως εκεί.... Επειδή η εταιρία είναι σοβαρή , Αμερικάνικη αν θυμάμαι καλά, τους έστειλα email και τους εξήγησα την κατάσταση και μου είπαν οτι στο Α+ μπορείς να δώσεις σε όποιο από τα 2 μέρη θέλεις , ενώ στην Ελλάδα οι εδώ αντιπρόσωποι για να βγάλουν κέρδος το έσπασαν σε 2 υποχρεωτικά μέρη για να στα πάρουν από 2 μεριές. Δεν ξαναασχολήθηκα. Κατά καιρούς η μαμά εταιρία μου έστελνε email με θέσεις εργασίας αλλά μόνο Αμερική. 1
andreas4067 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Χμμ αρχικά σε υπερ-ευχαριστώ για την αναλυτική και καλογραμμένη απάντηση σου. Ομολογώ οτι με έβαλαν σε σκέψεις αυτά που διάβασα... Περιμένω να δώ και απόψεις απο άλλα άτομα μήπως αλιεύσω και άλλες πληροφορίες. Να σαι καλά.
e-tic Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Έχει ένα δίκιο ο tarantules. Εδώ στην Ελλάδα όσα πτυχία/πιστοποιήσεις και να έχεις θα σε προσλάβουν για κατσαβιδάκια και μετά ίσως καταφέρεις να προαχθείς σε μια καλύτερη θέση με περισσότερες αρμοδιότητες, ευθύνες και ίσως (όχι απαραίτητα) καλύτερο μισθό. Έχω το Network+ και εδώ στην Ελλάδα ο HR manager μιας και μόνο εταιρείας έδειξε ενδιαφέρον για αυτό. Σε όλους τους υπόλοιπους ήταν σαν να μην το είπα καν, πιθανώς επειδή δεν ήξεραν τι είναι. Σε όσες συνεντεύξεις έχω περάσει σε εταιρείες του εξωτερικού, πάντα μιλάγαμε και για αυτό το πτυχίο και τις γνώσεις μου πάνω στα δίκτυα. Όσον αφορά τις εξετάσεις... Οι μεταφράσεις είναι γτπ. Τα αγγλικά βιβλία είναι πιο solid, παρότι έχουν και εκεί κάποια λαθάκια. Στο κέντρο εκμάθησης που είχα πάει, όταν είπα στο "καθηγητή" οτι έχω δουλέψει σε windows server 2000, μου απάντησε οτι δεν υπάρχει τέτοια έκδοση των windows...(!!!???) Στο εξεταστικό κέντρο πέρασα το δικό μου test και άλλων δύο παιδιών που καθόντουσαν δίπλα μου. Εν κατακλείδι, το πτυχίο της CompTIA είναι για προσωπική επιβεβαίωση των γνώσεών σου εντός Ελλάδος. Έξω θα μπορούσε να σε βοηθήσει. Δεν είναι ECDL, αλλά ούτε και CCNA, μάλλον κάπου ανάμεσα αλλά πιο κοντά στο CCNA. 1
andreas4067 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Έχει ένα δίκιο ο tarantules. Εδώ στην Ελλάδα όσα πτυχία/πιστοποιήσεις και να έχεις θα σε προσλάβουν για κατσαβιδάκια και μετά ίσως καταφέρεις να προαχθείς σε μια καλύτερη θέση με περισσότερες αρμοδιότητες, ευθύνες και ίσως (όχι απαραίτητα) καλύτερο μισθό. Έχω το Network+ και εδώ στην Ελλάδα ο HR manager μιας και μόνο εταιρείας έδειξε ενδιαφέρον για αυτό. Σε όλους τους υπόλοιπους ήταν σαν να μην το είπα καν, πιθανώς επειδή δεν ήξεραν τι είναι. Σε όσες συνεντεύξεις έχω περάσει σε εταιρείες του εξωτερικού, πάντα μιλάγαμε και για αυτό το πτυχίο και τις γνώσεις μου πάνω στα δίκτυα. Όσον αφορά τις εξετάσεις... Οι μεταφράσεις είναι γτπ. Τα αγγλικά βιβλία είναι πιο solid, παρότι έχουν και εκεί κάποια λαθάκια. Στο κέντρο εκμάθησης που είχα πάει, όταν είπα στο "καθηγητή" οτι έχω δουλέψει σε windows server 2000, μου απάντησε οτι δεν υπάρχει τέτοια έκδοση των windows...(!!!???) Στο εξεταστικό κέντρο πέρασα το δικό μου test και άλλων δύο παιδιών που καθόντουσαν δίπλα μου. Εν κατακλείδι, το πτυχίο της CompTIA είναι για προσωπική επιβεβαίωση των γνώσεών σου εντός Ελλάδος. Έξω θα μπορούσε να σε βοηθήσει. Δεν είναι ECDL, αλλά ούτε και CCNA, μάλλον κάπου ανάμεσα αλλά πιο κοντά στο CCNA. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις απαντήσεις σας. Το σκέφτομαι ακόμα και θα δω μες το καλοκαίρι τι θα κάνω.... Πάντως σχετικά με την πιστοποίηση, μπορώ να το διαβάσω μόνος μου και απλά να τυπώσω αυτό το Site: voucher και να πάω να εξεταστώ; Επίσης γνωρίζετε άλλες ισάξιες πιστοποιήσεις να προτείνετε για τεχνικός υπολογιστών που να είναι για εξειδίκευση; Ευχαριστώ. 1
techm Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δε νομίζω οι τεχνικοί υπολογιστών και γενικά όσοι ασχολούνται με Η/Υ να χρειάζονται πιστοποίηση.Οι πιστοποιήσεις,πιο πολύ μετράνε στο Δημόσιο,αλλά αφού έχεις από την Σχολή σου εκπληρώσει ένα ορισμένο αριθμό μαθημάτων(που σίγουρα έχεις σαν τεχνικός),τότε δε χρειάζεσαι καμία πιστοποίηση.
andreas4067 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Δε νομίζω οι τεχνικοί υπολογιστών και γενικά όσοι ασχολούνται με Η/Υ να χρειάζονται πιστοποίηση.Οι πιστοποιήσεις,πιο πολύ μετράνε στο Δημόσιο,αλλά αφού έχεις από την Σχολή σου εκπληρώσει ένα ορισμένο αριθμό μαθημάτων(που σίγουρα έχεις σαν τεχνικός),τότε δε χρειάζεσαι καμία πιστοποίηση. Χμμ.. δεκτον. απλα στο χωρο της πληροφορικής παιζουν πολύ οι πιστοιποιήσεις βλεπω. Πιο πολυ το βλεπω σαν ενα εξτρα χαρτι για πλεονεκτημα, απλα αν δεν ειναι δυνατο, δεν εχει νοημα να το αποκτησω....
e-tic Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Δε νομίζω οι τεχνικοί υπολογιστών και γενικά όσοι ασχολούνται με Η/Υ να χρειάζονται πιστοποίηση.Οι πιστοποιήσεις,πιο πολύ μετράνε στο Δημόσιο,αλλά αφού έχεις από την Σχολή σου εκπληρώσει ένα ορισμένο αριθμό μαθημάτων(που σίγουρα έχεις σαν τεχνικός),τότε δε χρειάζεσαι καμία πιστοποίηση. Μπερδέυεσαι με το ECDL μάλλον. Όπου σου ζητάνε απόδειξη γνώσης χρήσης υπολογιστών σου λένε οτι ή θα προσκομίσεις μια πιστοποίηση τύπου ECDL ή ένα χαρτί απο την σχολή σου που να δείχνει οτι έχεις διδαχθεί μαθήματα που σχετίζονται με την πληροφορική για τουλάχιστον τέσσερα εξάμηνα. Επομένως, κάποιος που έχει περάσει σε ΙΕΚ/ΤΕΙ/ΑΕΙ σε τμήμα που να σχετίζεται με την πληροφορική ΔΕΝ χρειάζεται πιστοποίηση βασικών γνώσεων υπολογιστών όπως είναι το ECDL. Οι πιστοποιήσεις που αναφέρει ο TS είναι πιστοποιήσεις εξιδίκευσης και όχι γενικών γνώσεων. Στην Ελλάδα μπορεί να μην τα εκτιμάνε, αλλά στο εξωτερικό μετράνε στα προσόντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα