Προς το περιεχόμενο

Τα videogames που… γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα ταινία είπαμε;


Ocelote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Gaming και κινηματογράφος έχουν αποδείξει ουκ ολίγες φορές τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να θεωρούνται συγγενείς μορφές, αν όχι τέχνης, τότε σίγουρα ψυχαγωγίας.

Με τα λεγόμενα “κινηματογραφικά παιχνίδια” να αυξάνονται σταθερά με τον καιρό και την αισθητική των ΑΑΑ τίτλων να παραπέμπει ολοένα και περισσότερο σε χολιγουντιανές παραγωγές, δεν είναι δα και λίγοι οι τίτλοι στους οποίους ο παίκτης μοιάζει να έχει “βοηθητικό” ρόλο, συνεισφέροντας απλώς στο ξετύλιγμα του κουβαριού της ιστορίας που τόσο επιμελώς έχουν στήσει οι δημιουργοί τους. Παραδεχτείτε το, υπήρξαν παιχνίδια στα οποία νιώσατε πως συμμετείχατε σε “interactive” περιπέτειες, που μετά χαράς αφήσατε κάτω το χειριστήριο για να παρακολουθήσετε κάποιο απ’ τα πολλά cutscenes τους.

 

Μ’ αυτά τα παιχνίδια θα καταπιαστούμε σήμερα λοιπόν, τις παραγωγές που… με τη βοήθεια της κονσόλας σας μετέτρεψαν το σαλόνι σας σε κινηματογραφική αίθουσα κι ας μην έχουν “ζήσει” ακόμα τη χαρά της πρεμιέρας και του κόκκινου χαλιού. Με όλες εκείνες τις παραγωγές που δεν θα μας εξέπληττε καθόλου αν μια μέρα στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον τις βλέπαμε στα “προσεχώς” του σινεμά, στις λίστες με τα τρέιλερ των φιλμ που τόσο καρτερικά περιμένουμε να βγουν. Με τα παιχνίδια –ή, έστω, τις σειρές- που “φωνάζουν” πως μια κινηματογραφική μεταφορά είναι ό,τι πιο φυσικό για το μέλλον τους, κι ας περιμένουν μέχρι τώρα τη… σειρά τους. Εμείς έχουμε μια δεκαριά στη λίστα μας και ανυπομονούμε να τα μοιραστούμε μαζί σας. Εσείς;

 

 

Uncharted

 

Ελάτε, ας μην το πολυκουράζουμε. Οι αναμνήσεις του Uncharted 4 είναι ακόμα τόσο πρόσφατες που στα περισσότερα PS4, το δισκάκι του παιχνιδιού δεν έχει βγει ακόμα απ’ το tray. Μιλάμε άλλωστε πιθανότατα για το πλέον κινηματογραφικό παιχνίδι που έχουμε δει ποτέ στην ιστορία του gaming. Οι περιπέτειες του Nathan Drake δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από εκείνες της Lara Croft ή, παλαιότερα, του Indiana Jones: και μπόλικο πιστολίδι διαθέτουν, και γεμάτες σκηνές δράσης είναι, και εντυπωσιακά σκηνικά μας έχουν προσφέρει –με αποκορύφωμα βεβαίως το κυνήγι του θησαυρού του πειρατή Χένρι Έιβρι στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς.

 

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο: Μπράντον Ρουθ ή Ζάκαρι Λεβάι. Ο πρώτος έχει την εμφάνιση, ο δεύτερος το στυλ.

 

BioShock

 

Στην περίπτωση ενός κινηματογραφικού BioShock, την παράσταση δεν θα έκλεβαν ο πρωταγωνιστής, οι Big Daddies ή οι Little Sisters. Όλα τα βλέμματα θα ήταν συγκεντρωμένα στη Rapture, την υποθαλάσσια πόλη με την αρτ ντεκό αισθητική που φιλοξένησε τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς. Φανταστείτε απλά τι σκηνές θα είχαμε να δούμε, τι πλάνα θα ήταν σε θέση να μας χαρίσει ο τυχερός σκηνοθέτης, χώρια βέβαια τα εφέ από τη χρήση των plasmids. Το σενάριο είναι ήδη έτοιμο και όσο για τους χαρακτήρες, μια αναζήτηση για cosplays Little Sisters στο Google θα σας δώσει μια μικρή γεύση των όσων θα μπορούσαν να μας προσφέρουν οι επαγγελματίες μακιγιέρ του Χόλιγουντ…

 

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο: Ειλικρινά δεν έχουμε ιδέα. Απαιτούμε όμως Μπεν Κίνγκσλεϊ στον ρόλο του Frank Fontaine και Τίλντα Σουίντον ως Sophia Lamb.

 

 

The Last of Us

 

Μέχρι το λανσάρισμα του Uncharted 4, αποτελούσε πιθανότατα το πιο “κινηματογραφικό” παιχνίδι που είχαμε δει. Οι δημιουργοί του, βλέπετε, φρόντισαν εξ αρχής να χτίσουν μια υπέροχη σχέση ανάμεσα στους δύο αταίριαστους πρωταγωνιστές, πάνω στην οποία πάτησαν εν συνεχεία, χαρίζοντάς μας μια προσεγμένη περιπέτεια με ουκ ολίγες “δυνατές” στιγμές. Με δεδομένο ότι το σενάριο, ο κόσμος και η φωτογραφία είναι έτοιμα (στη Naughty Dog άλλωστε έχουν “μάτι” για κάτι τέτοια), δεν θα χρειαζόταν τίποτα παραπάνω από τη διευθέτηση ορισμένων… λεπτομερειών προκειμένου να μεταφερθεί το The Last of Us στη μεγάλη οθόνη.

 

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους: Τζος Μπρόλιν ως Joel και Μέισι Γουίλιαμς (μιας που η Έλεν Πέιτζ… τριαντάρισε) ως Ellie.

 

Watch Dogs

 

Σαν παιχνίδι δεν έφερε την επανάσταση που περίμενε ο Τύπος. Σαν ταινία όμως θα μπορούσε να προσφέρει δυο ωρίτσες γεμάτες δράση, πιστολίδι, κυνηγητό, ξύλο και σασπένς στους δρόμους του Σικάγο. Κακά τα ψέματα, το Watch Dogs έχει όλο εκείνο το “πακετάκι” που χρειάζεται μια ταινία δράσης για να σταθεί στα πόδια της –μέχρι και το απλοϊκό, στοιχειώδες στόρι που απαιτείται για μια τέτοια περιπέτεια, έτοιμο είναι! Οι πρώτες εξελίξεις ήθελαν τις Ubisoft, Columbia και New Regency να αναλαμβάνουν την παραγωγή και τις Sony και 20th Century Fox τη διανομή. Αυτά έγιναν το 2013. Από τότε μέχρι σήμερα, μηδέν εις το πηλίκο.

 

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο: Τομ Κρουζ ως Aiden γιατί έχει όλο το “πακέτο”. Λίγο γρήγορα μόνο πριν γεράσει κι άλλο…

 

 

God of War

 

Όταν οι τριαντάρηδες έχουν μεγαλώσει βλέποντας στο Star Ζήνα και Ηρακλή, όταν οι λάτρεις της έβδομης τέχνης έχουν δειπνήσει στην κόλαση (sic) παρέα με τον Λεωνίδα και τους 300 του, ειλικρινά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί αυτός ο κακομοίρης ο Kratos (Κράτος, να, στα Ελληνικά) να αναγκάζεται να μας επισκέπτεται μέσω του PlayStation. Ξύλο ρίχνει, με θεούς και δαίμονες τα βάζει, τουλουμιάζει κάθε μυθικό τέρας και μάλιστα σε απίστευτα σκηνικά, “σολάροντας” σε κάθε γνωστή –ή και όχι- μυθική τοποθεσία. Με χρήση αλά Jurassic Park ειδικών εφέ μάλιστα, το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε πραγματικά να αφήσει εποχή.

 

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο: Έλα, μην το σκέφτεστε, Τζέισον Μομόα για ένα ανεπανάληπτο “one-man show”!

 

Deus Ex

 

Η αλήθεια είναι πως στα πρώτα της βήματα, η σειρά δεν έπειθε ιδιαίτερα τουλάχιστον ως προς τις προοπτικές της στη “μεγάλη οθόνη”. Βέβαια με το Human Revolution του 2011 τα πράγματα άλλαξαν αφού οι άνθρωποι της Eidos Montreal μας παρέδωσαν έναν απίστευτα δομημένο κόσμο σε μία “cyberpunk” πραγματικότητα η οποία, ομολογουμένως, σπανίζει στον κινηματογράφο –για πόσο ακόμα θα τη βγάζουμε μ’ αυτά τα έρμα τα Tron και το Blade Runner; Με τη δουλειά των Καναδών να συνεχίζεται μάλιστα στο Mankind Divided, η ιδέα μιας ταινίας που θα διαδραματίζεται στον κόσμο των Deus Ex φαίνεται ολοένα και πιο ενδιαφέρουσα…

 

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο: Έχοντας κατά νου τον Adam Jensen, ο ρόλος ανήκει δικαιωματικά στον Κιάνου Ριβς.

 

 

Dead Space

 

Ακόμα ένα πολλά υποσχόμενο franchise, τουλάχιστον όσον αφορά μια ενδεχόμενη μεταφορά του στον κινηματογράφο, το Dead Space θα μπορούσε κάλλιστα να μας χαρίσει μια sci-fi περιπέτεια στο διάστημα. Αν και υπάρχει ήδη ομότιτλη ταινία (καμία σχέση με τα παιχνίδια) αλλά και φιλμ κινουμένων σχεδίων (συνοδευτικά στους τίτλους της σειράς), το “δικό μας” Dead Space θα μπορούσε να εξελίσσεται σχεδόν αποκλειστικά στο USG Ishimura με τον Isaac Clarke, πρωταγωνιστή των παιχνιδιών, να τα βάζει με τις ορδές των necromorphs. Προσθέστε και τα κάμποσα στοιχεία τρόμου με τα οποία θα διανθιζόταν μοιραία η ταινία και θα είχαμε ένα πραγματικό “κόσμημα” για το είδους.

 

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο: Έντουαρντ Νόρτον. Έχει αυτό το “κάτι”…

 

Heavy Rain

 

Η αφήγηση τεσσάρων παράλληλων ιστοριών σε μία ταινία, αναγνωρίζουμε πως δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα για έναν σκηνοθέτη αφού θα πρέπει μέσα σε δύο, βία δυόμισι ώρες, να μεταφέρει στο κοινό όλα όσα έχει καταγράψει ο σεναριογράφος σε εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες σελίδες χαρτί. Μόνο που στην περίπτωση του Heavy Rain, ο τρόπος που έχει προσεγγίσει τις ιστορίες αυτές η Quantic Dream, είναι το κάτι άλλο. Με ελαφρώς συντετμημένες εκδοχές των σεκάνς δράσης, το αρτιότερο έργο του Ντέιβιντ Κέιτζ θα μπορούσε πάρα πολύ εύκολα να αποτελέσει μια δυνατή περιπέτεια μυστηρίου που θα είχε πολλά περισσότερα να προσφέρει από καθαρή δράση.

 

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους: Κλάιβ Όουεν στον ρόλο του ταλαίπωρου πατέρα Ethan Mars, Αν Χάθαγουεϊ ως Madison Page, Ντέιβιντ Ντάκοβνι ως Norman Jayden, Τζον Γκούντμαν ως Scott Shelby.

 

 

Metal Gear Solid

 

Έλα, αδικία. Ακούμε για ταινία βασισμένη στη σειρά Metal Gear από το 2006, έχουμε 2016 και στη δεκαετία που έχει μεσολαβήσει, η πρόοδος είναι αντίστοιχη μ’ αυτή του Κυπριακού: ανύπαρκτη. Εδώ που τα λέμε, τι του λείπει; Ένας μουσάτος τύπος που συνδυάζει ικανότητες των καλύτερων πρακτόρων που έχουν περάσει ποτέ απ’ το σινεμά, τα βάζει με ορδές κακών και σώζει τον κόσμο. Σαν τους Αναλώσιμους (The Expendables) αλλά στη συσκευασία του ενός, ένα πράμα. Αν ποτέ οι φαντασιώσεις μας πάρουν σάρκα και οστά, η λογική λέει πως θα έπρεπε να το κάνουν ξεκινώντας από τα πεπραγμένα του πρώτου παιχνιδιού της σειράς. Και μετά βλέπουμε…

 

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο: Η πρώτη μας επιλογή θα ήταν ο Βίγκο Μόρτενσεν αλλά όσο υπάρχει ο Χιου Τζάκμαν

 

Mirror’s Edge

 

Ταινία δράσης με γρήγορους ρυθμούς, άπειρο παρκούρ και με μία θηλυκού γένους πρωταγωνίστρια που με όπλα την ευελιξία, την αλτικότητα και την οξυδέρκειά της , δεν διστάζει να τα βάλει όχι μόνο με έναν ολόκληρο ιδιωτικό στρατό σε μία πλήρως αφιλόξενη πόλη αλλά με ένα ολόκληρο σύστημα. Πόσο πιο πιασάρικο πια; Κι αν νομίζετε πως το κόνσεπτ μιας ταινίας βασισμένης στο Mirror’s Edge δεν είναι και τόσο “σέξι”, κάντε έναν κόπο και βρείτε το District B13 (Γκέτο 13 στα ελληνικά ή Banlieue 13 όπως είναι ο τίτλος της στα γαλλικά –παραγωγή του 2004): θα το ξανασκεφτείτε, το δίχως άλλο.

 

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο: Μάγκι Κιου. Και φυσιογνωμικά φέρνει στη Faith, και κορμάρα είναι και στο Nikita του 2010 τη θαυμάσαμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Το dead space δεν έχει γίνει movie αλλά έχουν κάνει 2 τουλάχιστον animation τα οποία είναι αρκετά καλά μπορώ να πω.Το ίδιο έκαναν και για το mass effect τα οποία ήταν και αυτά οκ.

Επίσης να πω ότι το quantum break είναι ουσιαστικά το deus ex σε sci με ταινία μέσα...και υπήρξαν αρκετά κομμάτια που ήταν τραγικά.

Αλλά νομίζω η ταινία που θα έσπαγε τα ταμεία θα ήταν το dark souls.Η edge of tomorrow ηταν πολύ καλή αναπαράσταση ,βάλε μέσα μεσσαίωνα και χορογραφίες (και όχι μόνο dodge dodge dodge) με λίγο στυλ από game of thrones...holy shit!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι ειδαμε και την ταινια του Ratchet and clank τι επιτυχια ειχε και ποσο καλη ηταν...

 

Αν δεν υπαρχει απο πισω ορεξη στις ταινιες(χειροτερο παραδειγμα οι ταινιες resident evil)και γνωση του παιχνιδιου τα αποτελεσματα ειναι αυτα που βλεπουμε.

 

Uncharted ταινια δεν ξερω γιατι ειναι στην λιστα αφου εχει ανακοινωθει για του χρονου

http://www.imdb.com/title/tt1464335/

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eτσι για το ινφο,οπου metal gear= escape from new york-la

 

Επισης,η μοναδικη ταινια που βλεπετε και ειναι βασισμενη σε παιχνιδι ειναι το mortal kombat 1.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Deus Ex ειδικά αν γινόταν βάση του παιχνιδιού του 2000 σεναριακά για μένα θα ήταν ίσως το καλύτερο sci-fi.

Aν φυσικά δεν το ''λούζανε''

 

p.s Η αλήθεια είναι πως στα πρώτα της βήματα, η σειρά δεν έπειθε ιδιαίτερα τουλάχιστον ως προς τις προοπτικές της στη “μεγάλη οθόνη”

Θα διαφωνήσω κάθετα καθώς για την εποχή του ήταν τρομερά καλοφτιαγμένο.Απο την άλλη ποιος κοιτούσε τα γραφικά όταν η υπόθεση ήταν 11/10,ότι πρέπει για ταινία.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παράλειψη από τον γράφοντα η μη αναφορά του Τhe Witcher με τον τιτανοτεράστιο μεταλλαγμένο τυπά Geralt, τους άλλους πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες (Yennifer, Zoltan, Dandelion, Τriss κλπ) και το πραγματικά σπουδαίο lore (άλλωστε η τριλογία των παιχνιδιών βασίζεται σε εξαιρετικά βιβλία και έχει "γεννήσει σειρά κόμικ). Ο low fantasy κόσμος του Geralt, οι πολιτικές διεργασίες και οι α λα Game of Thrones βυζαντινισμοί κάνουν το The Witcher ταμαμ για ταινία. Bάλε στην εξίσωση αίμα και σπέρμα (δεν τον λες και κοσμοκαλόγερο τον Geralt) και έχεις ένα ωραιότατο R φιλμ. Πρωταγωνιστής; Ο Travis Fimmel των Βίκινγκ το 'χει.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...