Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού έχει η οικογένεια σου όπως φαινεται απ'τα λεγομενα σου την οικονομική δυνατότητα να μπορέσει να σε στείλει για σπουδές αγγλία τότε φύγει ασυζητητί. Με διαφορά η καλύτερη επιλογή.Σε 3 χρονια θα εχεις παρει το πτυχιο σου...στα 4 χρονια συνολο το μαστερ σου (σε ελληνικο ΑΕΙ θα παλευες καμια πενταετια μονο για το πτυχιο) και θα εισαι ετοιμος για αγορα εργασίας εκει περα. Μην γυρισεις καν για στρατους και ανοησιες. 

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ακούσαμε  "δεν άντεχα τις άπειρες ώρες στο φροντιστήριο και τα διαγωνίσματα κάθε δεύτερη μέρα και άρχισα τα ιδιαίτερα.", "η αλλαγή δεν βοήθησε καθόλου αλλά χειροτέρεψε την κατάσταση αφού έμεινα 2 μήνες πίσω στην ύλη και απο τον Οκτώβριο ξεκίνησε τον άγχος και οι αμφιβολίες".

Συγνώμη κιόλας αλλά το πρόβλημα σου δεν είναι οι πανελλήνιες, τα ελληνικά ή αγγλικά πανεπιστήμια ή τα ιδιωτικά.

Το πρόβλημα σου είναι ότι και αν αποφασίσεις να κάνεις  θα χρειστεί να στρωθείς να διαβάσεις. Και το άγχος και το διάβασμα που θα χρειαστεί για το εξωτερικό δεν είναι ιδιαίτερα διαφορετικό από το αντίστοιχο για τις πανελλήνιες

Ποτέ δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα με το διάβασμα απλά δεν διάβαζα και ποτέ με σύστημα.Απλά με τις πανελλήνιες είχα μία άρνηση βλέπωντας την άθλια δόμηση του συστήματος.Για εμένα μόνο και μόνο που υπάρχουν φροντιστήρια το σύστημα θέλει ριζικές αλλαγές.Είναι ποτέ δυνατόν να κάνω 7ωρο στο σχολείο με καθηγητές που η πλειοψηφία είναι στον κόσμο τους και με το που γυρνάω σπίτι να τρέχω να κάνω 5ωρο στο φροντιστήριο και μετά να πρέπει να διαβάσω περίπου άλλες 2 ώρες?Το ξέρω ότι το περάσανε όλοι και ότι έτσι είναι εδώ και δεκαετίες αλλά είναι τόσο φανερές οι αδυναμίες του.Αυτό σε συνδυασμό με την πίεση απο καθηγητές και γονείς και την αυπνία που προερχόταν απο τα προηγούμενα με επηρέασαν σε τεράστιο βαθμό.Είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι απλά τεμπέλης και μπορώ να διαβάσω και να προσπαθήσω όπου και να πάω ή αν δώσω του χρόνου εξετάσεις

Δεν μπορείς να δωσεις στις επαναληπτικές;

Δεν μπορώ να βγάλω χαρτί απο νοσοκομείο για πριν δύο εβδομάδες που έδινα μαθηματικά

Τι συμβουλή περιμένεις από κάποιους που δεν σε γνωρίζουν καν

Μπορεί εσείς να έχετε μεγαλύτερη εμπειρία σε θέματα πανεπηστιμίων,εξετάσεων,κολλέγιων από τον κύκλο μου :)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Απλώς, μια διευκρίνηση, σε τοπ Βρετανικό πανεπιστήμιο δεν πας τουλάχιστον χωρίς πανελλήνιες και 1-2 A level, ή 4 A level ή ΙΒ.

Επίσης, το σύστημα έτσι είναι (φέτος μάλιστα μειωσαν και τον αριθμό μαθημάτων) και έχουν περάσει χιλιάδες υποψήφιοι από αυτό (δεν λέω αν είναι κακό ή καλό), άρα δεν είναι μόνο το πρόβλημα το σύστημα.

Δεύτερον, αν έβρισκες αυτό το πρόγραμμα βαρύ, μην νομίζεις ότι θα πας εξωτερικό και ότι το διάβασμα θα είναι λίγο ή μέτριο. Θα είναι πάρα πολύ, περισσότερο από τώρα (βέβαια αυτό εξαρτάται και από το πανεπιστήμιο). Πώς θα το βγάλεις χωρίς έστω και ένα μικρό πρόγραμμα;

Σχετικά με τα Αγγλικά, θέλουν πτυχίο γλωσσομαθειας το μέγιστο 2 χρονια πριν κάνεις την αίτηση. Το πιο συνηθισμένο είναι το ielts, αλλά τα περισσότερα δέχονται και το CPE.

Δημοσ.

Εγώ είμαι αντίθετος. Μιας και πέρασα σε σχολή που μου άρεσε, δεν είχα ποτέ πρόβλημα να κάθομαι να διαβάζω με τις ώρες τα μαθήματα της σχολής. Αντιθέτως τα μαθήματα του σχολείου θεωρώ ότι δεν μου έδωσαν τίποτα και τα περισσότερα ήταν εντελώς άσχετα με το αντικείμενο σπουδών μου, και το διάβασμα το έβλεπα σαν αγγαρεία.

Νομίζω έχεις δίκιο μιας και θέλω να σπουδάσω πληροφορική και φέτος είχα πάρει την θετική κατεύθηνση επειδή στο φροντιστήριο που πήγαινα είχα καθηγητές που κάνανε μαθηματικα,χημεια,φυσικη και ήθελα να συνεχίσω μαζί τους.Πέρα απο τα μαθηματικά κανένα άλλο μάθημα δεν μου άρεσε.Ειδικότερα την χημεία δεν την συμπάθησα καθόλου

Απλώς, μια διευκρίνηση, σε τοπ πανεπιστήμιο δεν πας τουλάχιστον χωρίς πανελλήνιες και 1-2 A level, ή 4 A levels ή ΙΒ.

Έχω επικοινωνήσει με αρκετά καλά τμήματα πληροφορικής της Αγγλίας που με δέχοντε με Foundation year.Όχι Cambrige και Imperial προφανώς αυτά δέχονται μόνο με A-levels και πανελλαδικές.

Δημοσ.

Νομίζω έχεις δίκιο μιας και θέλω να σπουδάσω πληροφορική και φέτος είχα πάρει την θετική κατεύθηνση επειδή στο φροντιστήριο που πήγαινα είχα καθηγητές που κάνανε μαθηματικα,χημεια,φυσικη και ήθελα να συνεχίσω μαζί τους.Πέρα απο τα μαθηματικά κανένα άλλο μάθημα δεν μου άρεσε.Ειδικότερα την χημεία δεν την συμπάθησα καθόλου

Kαλα βρε,ηθελες πληροφορικη και δε πηγες να δωσεις?? Εδω τα ΤΕΙ πληροφορικης εχουν πολυ χαμηλα μορια!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχω επικοινωνήσει με αρκετά καλά τμήματα πληροφορικής της Αγγλίας που με δέχοντε με Foundation year.Όχι Cambrige και Imperial προφανώς αυτά δέχονται μόνο με A-levels και πανελλαδικές.

Τα πολύ καλά πάντως ζητάνε να πας να κάνεις foundation στην Αγγλία. (Αυτά που βέβαια το υποστηρίζουν).

Υ.Σ Γενική παρατήρηση, εκτός και αν υπάρχει ιατρικός λόγος, και τίποτα να μην ξέρεις πας και δίνεις λευκή κόλα.

Δημοσ.

Kαλα βρε,ηθελες πληροφορικη και δε πηγες να δωσεις?? Εδω τα ΤΕΙ πληροφορικης εχουν πολυ χαμηλα μορια!

Ναι έκανα μαλακία,ειδίκα τώρα που βλέπω τα θέματα μπορούσα να περάσω και στο ΑΕΙ που ήθελα στο Ηράκλειο 

Δημοσ.

Ναι έκανα μαλακία,ειδίκα τώρα που βλέπω τα θέματα μπορούσα να περάσω και στο ΑΕΙ που ήθελα στο Ηράκλειο 

Για το ΑΕΙ δεν ξερω αλλα ΤΕΙ σιγουρα το επιανες με πολυ λιγο διαβασμα κιολας,εχω φιλους στη Λαρισα που περασαν ΤΕΙ πληροφορικης με σχεδον μηδενικο διαβασμα... Δε καταλαβαινω γιατι αγχωθηκες τοσο αφου ηθελες μια σχολη που ηταν ευκολο να την πιασεις :/

Αφου θες τετοια σχολη εγω θα σου προτεινα και το ΕΑΠ ή το ΑΠΚΥ.

Δημοσ.

Ποτέ δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα με το διάβασμα απλά δεν διάβαζα και ποτέ με σύστημα.Απλά με τις πανελλήνιες είχα μία άρνηση βλέπωντας την άθλια δόμηση του συστήματος.Για εμένα μόνο και μόνο που υπάρχουν φροντιστήρια το σύστημα θέλει ριζικές αλλαγές.Είναι ποτέ δυνατόν να κάνω 7ωρο στο σχολείο με καθηγητές που η πλειοψηφία είναι στον κόσμο τους και με το που γυρνάω σπίτι να τρέχω να κάνω 5ωρο στο φροντιστήριο και μετά να πρέπει να διαβάσω περίπου άλλες 2 ώρες?Το ξέρω ότι το περάσανε όλοι και ότι έτσι είναι εδώ και δεκαετίες αλλά είναι τόσο φανερές οι αδυναμίες του.Αυτό σε συνδυασμό με την πίεση απο καθηγητές και γονείς και την αυπνία που προερχόταν απο τα προηγούμενα με επηρέασαν σε τεράστιο βαθμό.Είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι απλά τεμπέλης και μπορώ να διαβάσω και να προσπαθήσω όπου και να πάω ή αν δώσω του χρόνου εξετάσεις

Γράφεις ένα κατεβατό όπου σου φταίει το σύστημα, οι αϋπνίες τα φροντιστήρια οι γονείς και αυτοκριτική καμία . Τεμπέλης είσαι, αν δεν το παραδεχτεις δεν θα το διορθώσεις ποτέ.

• Like 2
Δημοσ.

Γράφεις ένα κατεβατό όπου σου φταίει το σύστημα, οι αϋπνίες τα φροντιστήρια οι γονείς και αυτοκριτική καμία . Τεμπέλης είσαι, αν δεν το παραδεχτεις δεν θα το διορθώσεις ποτέ.

Βασικα τωρα που ειπε τι σχολη στοχευε νομιζω πως συμφωνω λιγακι :P

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις δίκιο,αλλά σίγουρα δεν βοήθησαν οι καταστάσεις

Βασικα τωρα που ειπε τι σχολη στοχευε νομιζω πως συμφωνω λιγακι :P

Κοίτα έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για την σχολή του Ηρακλείου.Το τμήμα της πληροφορικής είναι πολύ δυνατό τμήμα νομίζω ξεπερνάει στα ranking το ΕΚΠΑ(δεν πέρνω και όρκο) και είμαι απο την Κρήτη,μου αρέσει πολύ και θα ήθελα να μείνω εκεί

Επισκέπτης
Δημοσ.

Φίλη έδινε πανελλήνιες και την 1η εβδομάδα πέθανε ο πατέρας της από καρκίνο. Μια χαρά έγραψε, παρ' όλο το ψυχολογικό σοκ που έπαθε. Εκτός και αν έχεις ιατρικό/ψυχολογικό πρόβλημα (κατάθλιψη, υπερβολικό άγχος κτλ), δεν νομίζω ότι υπάρχουν δικαιολογίες, πλην του δεν μου αρέσει το διάβασμα/βαριέμαι/δεν θέλω να δώσω πανελλήνιες. Αλλά αν ισχύουν όλα αυτά ή ένα από αυτά , σκέφτεσαι από πιο νωρίς τις εναλλακτικές.

Δημοσ.

Κοίτα έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για την σχολή του Ηρακλείου.Το τμήμα της πληροφορικής είναι πολύ δυνατό τμήμα νομίζω ξεπερνάει στα ranking το ΕΚΠΑ(δεν πέρνω και όρκο) και είμαι απο την Κρήτη,μου αρέσει πολύ και θα ήθελα να μείνω εκεί

Αμα δε θες να φυγεις Αγγλια(που οπως και να εχει ειναι η καλυτερη ολων των επιλογων),δοκιμασε να ξαναδωσεις τοτε. Και το τμημα στη Κρητη να μη πιασεις ,θα πιασεις σιγουρα καποιο αλλο,εχει χαμηλα μορια. Αλλα καταρχας,εισαι σιγουρος πως θες τετοια σχολη?? Μπορει σε μορια να ειναι χαμηλη αλλα σε διαβασμα ειναι αρκετα δυσκολη! Και δεν εχει μονο μαθηματικα,αλλα κι άλλα μαθηματα οπως Φυσικη απο οσο ξερω που οπως ειπες δε σου αρεσει. Και μονο που δε πηγες να δωσεις τωρα ηταν τεραστιο λαθος και πιστευω το καταλαβες γιατι δεν υπηρχε περιπτωση να μην ειχες πιασει καποια απο αυτες,ειδικα αφου οπως λες διαβασες καποιο διαστημα. Αμα τεμπελιασες τωρα για τις πανελλαδικες επειδη δε σου αρεσαν καποια μαθηματα σκεψου ποσο θα τεμπελιασεις μετα στη σχολη αν δε σου αρεσουν παλι καποια ! Τωρα αφου εχεις και το χρονο σιγουρεψου πρωτα τι σου αρεσει και ψαξτο καλα, να μη σπαταλας το χρονο σου παλι σε κατι που δε θα σου αρεσει.

Δημοσ.

Άνθρωπος από άνθρωπο διαφέρει, δεν μπορείς να συγκρίνεις το ψυχικό σθένος του καθενός και τις αντοχές του. Μπράβο στο κορίτσι, αλλά ως εκεί.

Μικρέ, βρες τρόπο να διαχειρίζεσαι το άγχος σου, το έχεις ανάγκη για αρχή και ύστερα αποφασίζεις για πανεπιστήμια. Στα έχουν γράψει πολύ ωραία.

Δεν είναι σε κανένα καλό πανεπιστήμιο ρόδινα τα πράγματα, πολλές φορές ούτε και στα μέτρια πανεπιστήμια. Στη σχολή σου δεν έγινε και κάτι να πας και στον επόμενο χρόνο, ειδικά εφόσον οι γονείς σου έχουν μια Α οικονομική δυνατότητα, το άγχος όμως βλάπτει την υγεία σου -ψυχική και σωματική- και θα το κουβαλάς σε όλη σου τη ζωή. Αν μπορείς να τα κάνεις παράλληλα, τόσο το καλύτερο. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Άνθρωπος από άνθρωπο διαφέρει, δεν μπορείς να συγκρίνεις το ψυχικό σθένος του καθενός και τις αντοχές του. Μπράβο στο κορίτσι, αλλά ως εκεί.

Μικρέ, βρες τρόπο να διαχειρίζεσαι το άγχος σου, το έχεις ανάγκη για αρχή και ύστερα αποφασίζεις για πανεπιστήμια. Στα έχουν γράψει πολύ ωραία.

Δεν είναι σε κανένα καλό πανεπιστήμιο ρόδινα τα πράγματα, πολλές φορές ούτε και στα μέτρια πανεπιστήμια. Στη σχολή σου δεν έγινε και κάτι να πας και στον επόμενο χρόνο, ειδικά εφόσον οι γονείς σου έχουν μια Α οικονομική δυνατότητα, το άγχος όμως βλάπτει την υγεία σου -ψυχική και σωματική- και θα το κουβαλάς σε όλη σου τη ζωή. Αν μπορείς να τα κάνεις παράλληλα, τόσο το καλύτερο.

Απλώς πιο μεγάλη μου φάνηκε η αποστροφή του προς τον όγκο του διαβάσματος, παρά το άγχος που είχε.

Σε όλα τα άλλα συμφωνώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...