cobliari Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Αγαπώ και εμπιστεύομαι την cozy κοινωνία του insomnia!Το πιστό μου "σκυλί", imac 24" του 2009, πέθανε από ασφυξία (βούλωσε από σκόνη και ανέβασε θερμοκρασία).Αυτά είναι τα spec που θυμάμαι:iMac 24", early 2009Processor: 2.93Gh Intel Core 2 duoMemory: 4Gb 1067MHz DDR3Graphics: NVIDIA GeForce GT 120 256MBΤο ιστορικό:- Ο iMac ξεκίνησε shutdown από μόνος του.- Η apple με απέτρεψε να το επισκευάσω λόγω του ότι θεωρείτε vintage και δεν έχει ανταλλακτικά.- Το πάλεψα μόνος με έναν φίλο και ενώ υποθέσαμε bad sectors σε σκληρό, παρόλο που αλλάξαμε τα shutdown συνεχίστηκαν.- Διαπιστώσαμε άνοδο της θερμοκρασίας σε ένα τσιπάκι και συμπεράναμε ότι ή είναι το τροφοδοτικό (200euro) ή είναι η μητρική (500ευρώ).- Ο φίλος μου, μου έκανε μια πρόταση να τον πάρει ανταλλακτικά για 200euro ή να μου δώσει έναν καινούργιο laptop Dell E6420 latitude.Ερωτήσεις πριν το θάψουμε:1) Πιστεύετε ότι αξίζει να τον δώσω για ανταλλακτικά ή να το παλέψω παραπάνω για revive;2) Τα 200euro είναι οκ όπως το ακούτε για να έχει κέρδος και το παιδί;3) Λεφτά ή laptop;4) Σε περίπτωση που πάρω ένα άλλο iMac, μπορώ να σώσω τίποτα από το παλιό; Πχ το καινούργιο δεν έχει CD ενώ το παλιό έχει, μπορώ να σώσω το CD. To μονιτορ για δεύτερο μόνιτορ ίσως; (αδαής)5) Ενδιαφέρεται κανένας για τα ανταλλακτικά; Ευχαριστώ πολύ το community!
TheDevilMayCare Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 - Διαπιστώσαμε άνοδο της θερμοκρασίας σε ένα τσιπάκι και συμπεράναμε ότι ή είναι το τροφοδοτικό (200euro) ή είναι η μητρική (500ευρώ). Εξηγησε τι εννοεις με το ^^ παραπανω! Υποθετω αλλη cpu δεν του δοκιμασατε σωστα? Μια μικροτερη ισως ταλαιπωρουσε λιγοτερο... Λογικα εναν καθαρισμο-λαμπικο του κανατε και επισης με αλλες μνημες δοκιμασατε, σωστα?
atheatos Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Μόνο ανταλακτικά. Δεν συμφερει να ασχοληθείς άλλο μαζί του . Ειχα και εγω το ιδιο και τα επαιξε το τροφοδοτικό γιατί εκανα την βλακεια να το βγάλω απο το ups. To εδωσα σε ενα φίλο να παίξει μαζί του που πιανουν τα χερια του. Αλλα δεν σκοπεύω να το επισκευάσω. Εχω ενα macbook pro retina και δεν με νοιαζει τόσο. Αν σε ενδιαφερει να παίξεις ξανα με mac os x καλύτερα hackintosh,mac mini ή macbook pro.
TheDevilMayCare Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Εαν για παραδειγμα, φταινε καποιοι ταλαιπωρημενοι πυκνωτες@ τροφοδοτικο/psu ειναι 'κριμα' να μην επιδορθωθει, αν γινεταιhttp://badcaps.net/forum/showthread.php?t=18316Αυτη μαλιστα ειναι η φθηνη λυση! Για νεο τροφοδοτικο -> αν σιγουρα ταυτοποιηθει πως φταιει αυτοθα χρειαστεις ~ 100 ευρω. Μα και μονο οτι μετα, τον πουλας περισσοτερο > απο 300ευ. εχει νοημα. Ασχετο, αλλα αυτη η ιστορια μου θυμιζει τα υδροψυκτα-εντος-κουτιου* Power Mac G5:ολα ειναι καταδικασμενα τελικως να...πεθανουν! Και ειναι κριμα γιατι καποια Imac,δεν δουλεψαν πολυ -οχι απαραιτητα πανω > 4-5 χρονια- πρωτου την ακουσουν τοσο Aχ βρε Apple παντα (μας) πουλουσες επαγγελματικα μηχανηματα πρωτοβαζοντας τηναισθητικη μουροπολιτικη και πωλητικη, πανω απο την ασφαλεια (της εργασιας) μας..* http://www.everymac.com/systems/apple/powermac_g5/faq/powermac-g5-liquid-cooling-info-leaks-issues.html
cobliari Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Ευχαριστώ πολύ για το γρήγορο feedback. Θα επιχειρήσω να τον "σώσω" με τροφοδοτικό... Θα postάρω σχετικά
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Αν εισαι σιγουρος οτι φταιει το τροφοδοτικο, ειναι δυνατοτητα σωτηριας,μα πρεπει να το εχεις εντοπισει εκει, προτου μπεις σε ενεργειες & αγορες
Haldol Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Θα βγω λίγο offtopic, αλλά πως κατάφερες και έπνιξες με σκόνη το iMac; Έχω το ίδιο μηχάνημα (δες υπογραφή) κι ενώ το έχω ανοίξει 3-4 φορές για μικρο-δουλειές (αλλαγή HHD->SSD, αναβάθμιση SSD, κλπ) η σκόνη που βρήκα μέσα ήταν ελάχιστη! Ενώ είναι ανοιχτό 24/7 από όταν αγοράστηκε!
cobliari Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Γεια σας και πάλι community here comes your brief daily dosage of αυτολύπηση Αρχικά... ο imac μας εγκατέλειψε. Ο "μάστορης" μου είπε ότι όλα δείχνουν την πλακέτα, οπότε πάω για obituary. Αυτός ο imac ήταν ο καλύτερος υπολογιστής που είχα και όχι μόνο! Ήταν και δώρο... *κλαψ, λιγμ και τα συναφή*. Λυπάμαι που θα πάει για ανταλλακτικά. Η αυτολύπηση συνεχίζεται με αφορμή την ερώτηση του Haldol. Θα βγω λίγο offtopic, αλλά πως κατάφερες και έπνιξες με σκόνη το iMac; Έχω το ίδιο μηχάνημα (δες υπογραφή) κι ενώ το έχω ανοίξει 3-4 φορές για μικρο-δουλειές (αλλαγή HHD->SSD, αναβάθμιση SSD, κλπ) η σκόνη που βρήκα μέσα ήταν ελάχιστη! Ενώ είναι ανοιχτό 24/7 από όταν αγοράστηκε! Και ο δικός μου iMacαρήτης ήταν 24/7 ανοιχτός, δηλαδή ποτέ shut down, απλά σε sleep mode. Δεν τον ζόριζα πολύ. Κάποτε έπαιζα WoW και halflife 2. Μετά μεγαλώνοντας τα παιδιά μου (αγόρια δίδυμα), έπειτα ήρθε και η κόρη και σιγά σιγά δεν είχα ούτε χρόνο, ούτε spare money για παιχνίδια. Περισσότερο τον χρησιμοποιούσα για γραφιστικά (photoshop, coreldraw etc) και αργά το βράδυ έριχνα ένα speed run diablo III.Εκεί που ο imac πιστεύω άρχισε να τα φτύνει, ήταν όταν τα παιδιά μου ξεκίνησαν να τον λιώνουν στο παιχνίδι. Team fortress 2, Gmod, minecraft, με τις ώρες ανοιχτός! Η "καταπίεση αυτή" κράτησε 2 χρόνια γεμάτα, ίσως και παραπάνω. Κάπου στα μέσα αυτής της περιόδου, I saw before my eyes το "καμάρι" να κάνει slowdown. Αργούσε να ανοίξει, αργούσε να τρέξει τα προγράμματα. Του έκανα και μια μλκια που ντρέπομαι να την αναφέρω... ίσως να φταίει κι αυτό. Anyway, δεν ξέρω πως είναι εκεί που ζεις εσύ Haldol, Κρήτη ύπαιθρος; Έχω ακούσει τα καλύτερα για το νησί! Εγώ είμαι Αθήνα και εδώ έχει απελπιστική σκόνη. Έχω και την λαϊκή κάθε δευτέρα κάτω από το σπίτι και από εκεί κι έπειτα είναι νομίζω φυσικό επακόλουθο... R.I.PCRUCIAL ΕΡΩΤΗΣEIΣ:Σκέφτομαι κάποια στιγμή να πάρω έναν καινούργιο iMac. Αν και το design που έχει τώρα η σειρά δεν είναι του γούστου μου καθόλου, σκέφτομαι και πάλι να πάω για iMac. Έψαξα για i7 Ελλάδα και δεν βρήκα να πουλάνε πουθενά...1. Ξέρει κανένας που μπορώ να βρω i7 και αν αξίζει σε σχέση με τον i5;2. Υπάρχει τρόπος να φέρω έναν iΜac από μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα και να αξίζει τον κόπο λόγο χαμηλότερου κόστους; (από America δεν παίζει) I ask the community Thank you
atheatos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Γεια σας και πάλι community here comes your brief daily dosage of αυτολύπηση Αρχικά... ο imac μας εγκατέλειψε. Ο "μάστορης" μου είπε ότι όλα δείχνουν την πλακέτα, οπότε πάω για obituary. Αυτός ο imac ήταν ο καλύτερος υπολογιστής που είχα και όχι μόνο! Ήταν και δώρο... *κλαψ, λιγμ και τα συναφή*. Λυπάμαι που θα πάει για ανταλλακτικά. Η αυτολύπηση συνεχίζεται με αφορμή την ερώτηση του Haldol. Και ο δικός μου iMacαρήτης ήταν 24/7 ανοιχτός, δηλαδή ποτέ shut down, απλά σε sleep mode. Δεν τον ζόριζα πολύ. Κάποτε έπαιζα WoW και halflife 2. Μετά μεγαλώνοντας τα παιδιά μου (αγόρια δίδυμα), έπειτα ήρθε και η κόρη και σιγά σιγά δεν είχα ούτε χρόνο, ούτε spare money για παιχνίδια. Περισσότερο τον χρησιμοποιούσα για γραφιστικά (photoshop, coreldraw etc) και αργά το βράδυ έριχνα ένα speed run diablo III. Εκεί που ο imac πιστεύω άρχισε να τα φτύνει, ήταν όταν τα παιδιά μου ξεκίνησαν να τον λιώνουν στο παιχνίδι. Team fortress 2, Gmod, minecraft, με τις ώρες ανοιχτός! Η "καταπίεση αυτή" κράτησε 2 χρόνια γεμάτα, ίσως και παραπάνω. Κάπου στα μέσα αυτής της περιόδου, I saw before my eyes το "καμάρι" να κάνει slowdown. Αργούσε να ανοίξει, αργούσε να τρέξει τα προγράμματα. Του έκανα και μια μλκια που ντρέπομαι να την αναφέρω... ίσως να φταίει κι αυτό. Anyway, δεν ξέρω πως είναι εκεί που ζεις εσύ Haldol, Κρήτη ύπαιθρος; Έχω ακούσει τα καλύτερα για το νησί! Εγώ είμαι Αθήνα και εδώ έχει απελπιστική σκόνη. Έχω και την λαϊκή κάθε δευτέρα κάτω από το σπίτι και από εκεί κι έπειτα είναι νομίζω φυσικό επακόλουθο... R.I.P CRUCIAL ΕΡΩΤΗΣEIΣ: Σκέφτομαι κάποια στιγμή να πάρω έναν καινούργιο iMac. Αν και το design που έχει τώρα η σειρά δεν είναι του γούστου μου καθόλου, σκέφτομαι και πάλι να πάω για iMac. Έψαξα για i7 Ελλάδα και δεν βρήκα να πουλάνε πουθενά... 1. Ξέρει κανένας που μπορώ να βρω i7 και αν αξίζει σε σχέση με τον i5; 2. Υπάρχει τρόπος να φέρω έναν iΜac από μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα και να αξίζει τον κόπο λόγο χαμηλότερου κόστους; (από America δεν παίζει) I ask the community Thank you Oπως ειχα γραψει και προηγουμενως αν θες mac OS ξανα, καλυτερα να μην πας σε imac. To imac ειναι υπολογιστης για γραφείο και οχι για σπιτι. Ενα pc να παιζουν τα παιδια και ενα macbookpro με εξωτερικη οθονη στην αναγκη,ειναι η καλυτερη λυση. Ακομα και το macmini με ssd όμως, εχει αξιοπρεπεις επιδοσεις αν δεν θες φορητο.
cobliari Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Mr Atheatos, thanks for the advise! Θα επιμείνω σε iMac όμως. Πρέπει να ασχοληθώ με video editing πέρα από το γραφιστικά και όσο περισσότερα διαβάζω τόσο καταλήγω στον iMac ως καλύτερη επιλογή. Θέλω να σε ευχαριστήσω για την γνώμη σου, καθώς και όλους τους υπόλοιπους insomniacs που ασχολήθηκαν με το θέμα μου. Thank you very very much guys... And now... let us all allow this post to decent into the archival abyss of oblivion... FOREVAH!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα