Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Είμαι τελειόφοιτος του δπθ στο τμήμα οικονομικών επιστημών  και αυτόν τον καιρό ψάχνω για μεταπτυχιακό. Γενικά θέλω να σχοληθώ στον τομέα της τεχνολογίας (management, πληροφορική). Έχω δει το μεταπτυχιακό του παμακ "πληροφοριακά συστήματα" όμως από καθήγητές έχω ακούσει ότι από αυτό το τμήμα μετά ουσιαστικά δε θα με πάρουν σε εργασία ούτε ως πληροφορικάριος αλλα ούτε ως οικονομολόγος γιατί θα έχω μόνο ένα πτυχίο. Θα προτιμούσα, λόγω οικονομικών θεμάτων, το μεταπτυχιακό να είναι στη Θεσσαλονίκη. Αν μπορείτε, πείτε μου γνώμες για αυτό το μεταπτυχιακό, ή για κάποιο άλλο καλό μεταπτυχιακό που προτείνετε.

Σας ευχαριστώ  :-)  :-)  :-)

Δημοσ.

Ο προβληματισμός σου αν κατάλαβα σωστά είναι ή επαγγελματική αποκατάσταση. Εσύ θες να εργαστεις ως πληροφιρικαριος ή ως οικονομολόγος ή θες και τις 2 πόρτες ανοιχτές;

Δημοσ.

Να πω την αλήθεια θα μου άρεσε να εργαστώ ως πληροφορικάριος αλλά πιστεύω πως δεν έχω τις επαρκείς γνώσεις (προγραμματισμό) για κάτι τέτοιο αν και θα ήθελα πολύ να μάθω προγραμματισμό. Θα με ενδιέφερε πολύ το management. Ο προβληματισμός μου γενικά είναι αφενός η επαγγελματική αποκατάσταση αλλα πιστεύω έχει σημασία να μου αρέσει και αυτό που κάνω και όχι μόνο για την αποκατάσταση.

Δημοσ.

Θα σε ενδιεφερε το management πανω σε πιο αντικειμενο; 

Επιπλεον πως το ξερεις οτι θα σου αρεσε να εργαστεις σαν πληροφορικαριος, αφου οπως αναφερεις δεν εχεις ιδεα απο προγραμματισμο; 

Δημοσ.

Θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω. Ασχολούμαι γενικά από πολύ παλιά με υπολογιστές αλλά δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό (ωστόσο ξέρω ότι είναι δύσκολος). Όταν λες πάνω σε ποιο αντικείμενο τι εννοείς ακριβώς; Γενικά θα ήθελα να ασχολούμαι με προϊόντα τεχνολογίας.

Δημοσ.

Θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω. Ασχολούμαι γενικά από πολύ παλιά με υπολογιστές αλλά δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό (ωστόσο ξέρω ότι είναι δύσκολος). Όταν λες πάνω σε ποιο αντικείμενο τι εννοείς ακριβώς; Γενικά θα ήθελα να ασχολούμαι με προϊόντα τεχνολογίας.

Τι εννοεις δεν ειχες την ευκαιρια; Τωρα που καθομαστε και μιλαμε, ειναι μια υπεροχη ευκαιρια να κλεισεις το ινσομνια, να ανοιξεις ενα απο τα πολλα σαιτ που προσφερονται και να αρχισεις να μαθαινεις προγραμματισμο.

PS : 1000 μηνυματα !

Δημοσ.

Τι εννοεις δεν ειχες την ευκαιρια; Τωρα που καθομαστε και μιλαμε, ειναι μια υπεροχη ευκαιρια να κλεισεις το ινσομνια, να ανοιξεις ενα απο τα πολλα σαιτ που προσφερονται και να αρχισεις να μαθαινεις προγραμματισμο.

χαχαχ συμφωνώ και όντως θα το έκανα. Απλά αυτόν τον καιρό (τελευταίο έτος) είμαι γενικά πολύ φορτωμένος. Έδωσα αυτές τις μέρες για proficiency και ταυτόχρονα σε 1 βδομάδα έχω εξεταστική. Και λόγω του ότι θέλω να ανεβάσω λίγο ακόμα τον μέσο όρο μου στη σχολή (έχω 7.5), θέλω να αφοσιωθώ στα μαθήματα που έχω. Αλλά σκοπεύω όταν τελειώσω να αρχίσω να ψάχνομαι.

Δημοσ.

Γω πάντως δε θα πήγαινα για μάστερ στην πληροφορική απο οικονομικά χωρίς εργασιακή εμπειρία.

Δημοσ.

Γω πάντως δε θα πήγαινα για μάστερ στην πληροφορική απο οικονομικά χωρίς εργασιακή εμπειρία.

Το μεταπτυχιακό που είχα αναφέρει πιο πάνω (πληροφοριακά συστήματα) είναι ουσιαστικά του τμήματος οικονομικών επιστημών του παμακ. Τώρα δε γνωρίζω πόσο δύσκολο θα είναι το επίπεδο πληροφορικής εκεί και αν σου κάνουν μια εισαγωγή.

Δημοσ.

Πληροφοριακά συστήματα είναι βατό για εσένα, εάν κινηθείς στο εντελώς business modelling aspect (π.χ. business process re-engineering κτλ). Βέβαια, και πάλι θα έχεις λειψές γνώσεις γιατί ενώ θα μπορείς να καταλάβεις την οικονομική διάσταση των αποτελεσμάτων, δεν θα ξέρεις χριστό για το τι τα έκανε και εάν αυτό που τα έκανε αξίζει τόσο, είναι ΟΚ στο value for money κτλ. (και χωρίς να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες αυτά). 

Ενώ, ένας πληροφορικάριος με γνώσεις από πληροφοριακά συστήματα θα ξέρει όλα τα παραπάνω και το μόνο που θα χρειαστεί είναι μία ερώτηση στον λογιστή της εταιρίας. Εσύ, ποιον θα ρωτήσεις; Τους τύπους στην μηχανοργάνωση/μηχανογράφηση που, πολύ πιθανόν, να είναι ΙΕΚ και ΤΕΙ και, άντε, ο head να ξέρει απέξω - απέξω αυτά που θα ήθελες να μάθεις; Γιατί, εάν ο head τα ξέρει, τότε τους συμφέρει να μην πάρουν εσένα και να χρησιμοποιήσουν αυτόν που ήδη ξέρει και το μόνο που του λείπει είναι μία ερώτηση στον λογιστή της εταιρίας. 

Δημοσ.

Πληροφοριακά συστήματα είναι βατό για εσένα, εάν κινηθείς στο εντελώς business modelling aspect (π.χ. business process re-engineering κτλ). Βέβαια, και πάλι θα έχεις λειψές γνώσεις γιατί ενώ θα μπορείς να καταλάβεις την οικονομική διάσταση των αποτελεσμάτων, δεν θα ξέρεις χριστό για το τι τα έκανε και εάν αυτό που τα έκανε αξίζει τόσο, είναι ΟΚ στο value for money κτλ. (και χωρίς να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες αυτά). 

Ενώ, ένας πληροφορικάριος με γνώσεις από πληροφοριακά συστήματα θα ξέρει όλα τα παραπάνω και το μόνο που θα χρειαστεί είναι μία ερώτηση στον λογιστή της εταιρίας. Εσύ, ποιον θα ρωτήσεις; Τους τύπους στην μηχανοργάνωση/μηχανογράφηση που, πολύ πιθανόν, να είναι ΙΕΚ και ΤΕΙ και, άντε, ο head να ξέρει απέξω - απέξω αυτά που θα ήθελες να μάθεις; Γιατί, εάν ο head τα ξέρει, τότε τους συμφέρει να μην πάρουν εσένα και να χρησιμοποιήσουν αυτόν που ήδη ξέρει και το μόνο που του λείπει είναι μία ερώτηση στον λογιστή της εταιρίας. 

Οπότε και συ προτείνεις κάποιο άλλο μεταπτυχιακό που να εξειδικεύεται περισσότερο στις ήδη υπάρχουσες γνώσεις μου, σωστά;

Δημοσ.

Γιατί δεν ψάχνεις για δουλειά; Έστω και κακοπληρωμένη σε εταιρεία στο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει;

Ξέρω ότι υπάρχει ανεργία, κρίση, κλπ κλπ, αλλά αντικειμενικά έχεις ένα πτυχίο και γνώσεις σε ένα ευρύ τομέα, αυτό των οικονομικών. Προσπάθησε να μπεις στον κλάδο που σου φαίνεται ελκυστικός και αν όντως σου αρέσει, κάνε παράλληλα το μεταπτυχιακό.

Είσαι 22-23 χρόνων, με 0 μηδέν εργασιακή εμπειρία, δεν έχεις λόγο να εξειδικευτείς σε κάτι χωρίς ουσιαστικά να το γνωρίζεις.

• Like 1
Δημοσ.

Για δουλεια στο τομεα σου το εψαξες; Και μπορεις μετα να το κοιταξεις για μεταπτυχιακο σε 2-3 χρονια οταν θα ξερεις περισσοτερα για το τι θελεις.

Στην πορεια μπορεις να κανεις μαλιστα το μεταπτυχιακο παραλληλα με την δουλεια αμα το θελεις, ειχα φιλο που εκανε αυτο ακριβως ενω μαλιστα εμενε και εργαζοτανε 2,5 ωρες μακρια απο το πανεπιστημιο.

Δημοσ.

Οπότε και συ προτείνεις κάποιο άλλο μεταπτυχιακό που να εξειδικεύεται περισσότερο στις ήδη υπάρχουσες γνώσεις μου, σωστά;

Εγώ προτείνω σχεδόν κάτι σαν αυτό που είπε ο Ψιτ.

Όμως το thread είναι για να βρεις μεταπτυχιακό, όχι τι είναι το σωστότερο (βάσει της άποψης του καθενός) γενικά.

Δημοσ.

Δύσκολη επιλογή :P Είχα στο μυαλό μου τα πληροφοριακά συστήματα αλλά αυτές τις μέρες με έχουν όλοι γειώσει :P Όσον αφορά αυτό που είπατε, σκεφτόμουν μαζί με το μεταπτυχιακό να έβρισκα και καμιά δουλειά. Αλλά αυτή τη στιγμή δε ξέρω ακριβώς ποιο μεταπτυχιακό να κάνω. Μάλλον θα πάω για MBA.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...