aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Έχω παρατηρήσει πως τις τελευταίες 2 βδομάδες έχω κάποια θεματακια και δε ξέρω που οφείλονται συγκεκριμένα όμως μου κάνουν τη καθημερινοτητα μου δύσκολη.. - Όταν πηγαίνω στη σχολή και πεφτω πάνω σε μερικά παιδιά που δε πολύ γουσταρω (νταηδες και έτσι) νιώθω πως ασφυκτυω είναι σα να κραταω την αναπνοή μου και μόνο όταν ή εγώ απομακρυνθω από αυτούς ή αυτοί από μένα,θυμάμαι πως υπολειτουργω κατά κάποιο τρόπο επειδή εδώ και πόση ώρα δεν αναπνεα φυσιολογικά...όταν κοιτιεμαι σε κάποιο καθρέφτη παρατηρώ πως η επιδερμίδα μου είναι λιπαρή,δε ξέρω κατά πόσο οφείλεται αυτό στη μη φυσιολογική αναπνοή όμως μόνο τότε συμβαίνει σα φαινόμενο.. - άλλο ψυχοσωματικό πρόβλημα.. (δε ξέρω άμα πρέπει να το κατάταξω στα "προβλήματα" ή όχι τεσπα) όταν είμαι online περνάνε οι ώρες γρήγορα και ασυλλογιστα ,συνήθως κάθομαι μέχρι τις πρώτες πρωϊνες ώρες και μόνο όταν φτάσω σε σημείο να κλείνουν τα μάτια μου απτή νυστα τότε καταλαβαίνω πως πέρασε η ώρα και πώς χαραμισα πόσες ώρες χωρίς κάποιο όφελος σε κανέναν τομέα (procrastinating νομίζω πως λέγεται) δηλαδή ή βλέπω ταινίες ή διαβάζω άρθρα/blog ή βλέπω διάφορα βίντεο ή οτιδήποτε που στο τέλος θα πω "δεν έμαθα κάτι που δεν το ήξερα" απλά χάνομαι.. - όταν είμαι κοντά σε μία κοπέλα ανεξαιρετου το άμα είναι όμορφη ή όχι , (επειδή συνήθως αυτό το παθαίνουν όσοι βρίσκονται κοντα σε όμορφες κοπέλες) ιδρωνω υπερβολικά πολύ,δε ξέρω που μπορεί να οφείλεται αυτό...δεν νιώθω απαραίτητα κάποια έλξη για την κοπέλα που θα είναι δίπλα μου και τις περισσότερες φορές σκέφτομαι (ή προσπαθω να σκεφτώ) κάτι ώστε να μην έχω το μυαλό μου στο ποσό πολύ ιδρωσα .... Τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάζονται εξελικτικά ,δηλαδή ,τα τρία που έγραψα παραπάνω δεν υπήρχαν ανέκαθεν αλλά για τελευταίες 2 βδομάδες έγιναν πιο φανερά.... να συμπεριλάβω πως υπάρχουν μερικές ενέργειες που με χαλαρώνουν...π.χ όταν διαβάζω online βιβλία ιστορίας ή πληροφορίες σχετικά με κάτι περίεργο ( http://listverse.com/2012/11/29/10-more-bizarre-unexplained-mysteries/ ) ξεχνιεμαι κάπως....θα ήταν καλή ιδέα να έχω μαζί μου περιοδικά ή βιβλιαρακια μικρά τα οποία να τα διαβάζω ταν θα είμαι σε περιβάλλον που μου προκαλεί άγχος;
Tempor Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Πρεπει να σε δει γιατρος. Εχεις συμπτωματα ψυχιατρικης νοσου αλλα δεν εισαι τρελος. 1
aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Πρεπει να σε δει γιατρος. Εχεις συμπτωματα ψυχιατρικης νοσου αλλα δεν εισαι τρελος. Ποιας νόσου; Άγχος δεν είναι;
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Άγχος είναι. Αν δεν μπορέσεις να το ξεπεράσεις μονος σου, καλό θα ήταν να δεις έναν ειδικό. Καλό θα ήταν όταν σε πιάνει να παιρνεις αργές και βαθιές ανάσες. Άλλη ιδέα θα ήταν να ξεκινήσεις κάποιο χόμπι, στο οποίο θα διωχνεις το άγχος.
aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Άγχος είναι. Αν δεν μπορέσεις να το ξεπεράσεις μονος σου, καλό θα ήταν να δεις έναν ειδικό. Καλό θα ήταν όταν σε πιάνει να παιρνεις αργές και βαθιές ανάσες. Άλλη ιδέα θα ήταν να ξεκινήσεις κάποιο χόμπι, στο οποίο θα διωχνεις το άγχος. Δε μπορώ να το ξεπεράσω εκείνη τη στιγμή που το παθαίνω αλλά όταν κάνω δραστηριότητες και συγκεντρώνονται απόλυτα σε αυτές τότε δεν έχω άγχος ....συνήθως αυτό με τις κοπέλες και το άλλο με τους νταηδες συμβαίνει όταν δεν έχω κάτι να κάνω και δεν είμαι με κάποιον (από αυτούς που έχω φίλους) οπότε απλά τα δέχομαι όλα παθητικά...
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δε μπορώ να το ξεπεράσω εκείνη τη στιγμή που το παθαίνω αλλά όταν κάνω δραστηριότητες και συγκεντρώνονται απόλυτα σε αυτές τότε δεν έχω άγχος ....συνήθως αυτό με τις κοπέλες και το άλλο με τους νταηδες συμβαίνει όταν δεν έχω κάτι να κάνω και δεν είμαι με κάποιον (από αυτούς που έχω φίλους) οπότε απλά τα δέχομαι όλα παθητικά...Κοίτα επειδή την τελευταία φορά που είχα ψυχοσωματικά από το άγχος ήμουν περίπου 5 χρόνων :Ρ και δεν θυμάμαι πως είχε επιλυθεί, η καλύτερη λύση είναι να δεις έναν ψυχολόγο. Δεν είναι κάτι κακό.Όσον αφορά το ότι δεν καταλαβαίνεις πως περνάει ο χρόνος, όταν είσαι στο διαδίκτυο, δεν νομίζω ότι είναι ψυχοσωματικό,επειδή ξεχνιέσαι. Βέβαια αν έχεις αϋπνίες είναι άλλο θέμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Τα πρώτα δύο που έθιξες δεν θα τα θεωρούσα κατευθείαν ψυχιατρική νόσο. Θα έλεγα ότι απλώς περνάς μια περίεργη φάση στην ζωή σου και απλώς εξελίσσεται έτσι. Μην ανησυχείς. Κάνε από την πλευρά σου ότι μπορείς για να ξεαγχωθείς ως πρώτη φάση: Διάβαζε για την σχολή σου, κάνε κάποιο άθλημα γενικά κάτι το οποίο σου παρασέρνει το μυαλό. Έπειτα, αφού δεις να ελαττώνεται, πάνε και γίνε ανοικτός. Αυτοί οι "νταήδες" που ανέφερες που λίγο φριζάρεις όταν τους βλέπεις, πάνε μπροστά στον καθρέφτη και ρώτα: "Γιατί;". Αφού καταλάβεις το γιατί, που είναι ένας χαζούλικος λόγος, θα το ξεπεράσεις λιαν γρήγορα. Το procrastinating που δήλωσες είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Θεωρώ ότι για να το ξεπεράσεις ως πρώτη φάση θα πρέπει να αναπτύξεις την αυτοπειθαρχία. Τι εννοώ: Θα πεις σήμερα ότι στο pc θα κάτσεις το πολύ 3 ώρες και τις άλλες δύο θα κάτσεις και θα διαβάζεις για την σχολή, θα κάνεις άθληση ή κάτι τέτοιο. Αλλά πρέπει να το τηρείς αυστηρά και με θρησκευτικό τρόπο. Στην αρχή θα είναι το πιο δύσκολο και βαρετό πράγμα που θα κάνεις, αλλά αφού περάσει ο καιρός θα το δεις να βελτιώνει την ζωή σου κατά πολύ.Όσο για το τρίτο, μην κάνεις τίποτα, στα κορίτσια νομίζω αρέσουν οι ντροπαλούληδες Απλώς νταξει, μην ιδρώνεις. Προσπαθείς να μην φανείς βλάκας γιατί θες να αρέσεις στα κορίτσια, και καλά κάνεις. Όλοι μας θέλουμε. Γίνε άνετος. Πάνε σε μια άσχετη κοπέλα που ούτε καν σου αρέσει και κάντης καμάκι ώστε να σταματήσει αυτό το άγχος που έχεις όταν βλέπεις μια κοπέλα και να καταλάβεις ότι και αυτές οι ρουφιάνες άνθρωποι είναι (!)
aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Κοίτα επειδή την τελευταία φορά που είχα ψυχοσωματικά από το άγχος ήμουν περίπου 5 χρόνων :Ρ και δεν θυμάμαι πως είχε επιλυθεί, η καλύτερη λύση είναι να δεις έναν ψυχολόγο. Δεν είναι κάτι κακό. Όσον αφορά το ότι δεν καταλαβαίνεις πως περνάει ο χρόνος, όταν είσαι στο διαδίκτυο, δεν νομίζω ότι είναι ψυχοσωματικό,επειδή ξεχνιέσαι. Βέβαια αν έχεις αϋπνίες είναι άλλο θέμα. έχω αϋπνίες αλλά όχι επειδή δε μπορώ να κοιμηθώ/δε με πιάνει ο ύπνος αλλά επειδή κοιμάμαι αργά και ξυπναω αργά οπότε είναι έτσι ο βιολογικός μου κύκλος ...κάπως μπερδεμένος χαχα Τα πρώτα δύο που έθιξες δεν θα τα θεωρούσα κατευθείαν ψυχιατρική νόσο. Θα έλεγα ότι απλώς περνάς μια περίεργη φάση στην ζωή σου και απλώς εξελίσσεται έτσι. Μην ανησυχείς. Κάνε από την πλευρά σου ότι μπορείς για να ξεαγχωθείς ως πρώτη φάση: Διάβαζε για την σχολή σου, κάνε κάποιο άθλημα γενικά κάτι το οποίο σου παρασέρνει το μυαλό. Έπειτα, αφού δεις να ελαττώνεται, πάνε και γίνε ανοικτός. Αυτοί οι "νταήδες" που ανέφερες που λίγο φριζάρεις όταν τους βλέπεις, πάνε μπροστά στον καθρέφτη και ρώτα: "Γιατί;". Αφού καταλάβεις το γιατί, που είναι ένας χαζούλικος λόγος, θα το ξεπεράσεις λιαν γρήγορα. Το procrastinating που δήλωσες είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Θεωρώ ότι για να το ξεπεράσεις ως πρώτη φάση θα πρέπει να αναπτύξεις την αυτοπειθαρχία. Τι εννοώ: Θα πεις σήμερα ότι στο pc θα κάτσεις το πολύ 3 ώρες και τις άλλες δύο θα κάτσεις και θα διαβάζεις για την σχολή, θα κάνεις άθληση ή κάτι τέτοιο. Αλλά πρέπει να το τηρείς αυστηρά και με θρησκευτικό τρόπο. Στην αρχή θα είναι το πιο δύσκολο και βαρετό πράγμα που θα κάνεις, αλλά αφού περάσει ο καιρός θα το δεις να βελτιώνει την ζωή σου κατά πολύ. Όσο για το τρίτο, μην κάνεις τίποτα, στα κορίτσια νομίζω αρέσουν οι ντροπαλούληδες Απλώς νταξει, μην ιδρώνεις. Προσπαθείς να μην φανείς βλάκας γιατί θες να αρέσεις στα κορίτσια, και καλά κάνεις. Όλοι μας θέλουμε. Γίνε άνετος. Πάνε σε μια άσχετη κοπέλα που ούτε καν σου αρέσει και κάντης καμάκι ώστε να σταματήσει αυτό το άγχος που έχεις όταν βλέπεις μια κοπέλα και να καταλάβεις ότι και αυτές οι ρουφιάνες άνθρωποι είναι (!) Απλώς νταξει,μην ιδρωνεις....αυτό ακριβώς...sweat mode off έτσι απλά!!! μα πως δε το σκέφτηκα...
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 έχω αϋπνίες αλλά όχι επειδή δε μπορώ να κοιμηθώ/δε με πιάνει ο ύπνος αλλά επειδή κοιμάμαι αργά και ξυπναω αργά οπότε είναι έτσι ο βιολογικός μου κύκλος ...κάπως μπερδεμένος χαχα Απλώς νταξει,μην ιδρωνεις....αυτό ακριβώς...sweat mode off έτσι απλά!!! μα πως δε το σκέφτηκα... ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩΩΩΩΩΩ :P :P
aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Απλά ρε συ όταν οι άλλοι είναι τόσο άνετοι και έτσι σταρχιδιστες (ή wannabe σταρχιδιστες ίσως) και εγώ νοιάζομαι τόσο πολύ τι εντύπωση θα δώσω σε μία κοπέλα (μάλλον για αυτό και ιδρωνω,άμυνα του οργανισμού κάτι τέτοιο διάβασα πως είναι ο ιδρώτας όπως όταν είσαι έτοιμος να πλακωθεις οι τρίχες σου είναι κάπως σηκωμένες αυτά είναι δηλαδή ενστικτα περισσότερο και όχι κάτι που το κάνουμε συνειδητά) και ποτέ δεν ήμουν πολύ καλός με τις κοπέλες δε ξέρω τι σκέφτονται και το θέλουν είναι πολύ εσωστρεφείς συνήθως ή και υποκρίνονται..
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Απλά ρε συ όταν οι άλλοι είναι τόσο άνετοι και έτσι σταρχιδιστες (ή wannabe σταρχιδιστες ίσως) και εγώ νοιάζομαι τόσο πολύ τι εντύπωση θα δώσω σε μία κοπέλα (μάλλον για αυτό και ιδρωνω,άμυνα του οργανισμού κάτι τέτοιο διάβασα πως είναι ο ιδρώτας όπως όταν είσαι έτοιμος να πλακωθεις οι τρίχες σου είναι κάπως σηκωμένες αυτά είναι δηλαδή ενστικτα περισσότερο και όχι κάτι που το κάνουμε συνειδητά) και ποτέ δεν ήμουν πολύ καλός με τις κοπέλες δε ξέρω τι σκέφτονται και το θέλουν είναι πολύ εσωστρεφείς συνήθως ή και υποκρίνονται.. Η εφίδρωση (γενικώς) είναι κάτι φυσιολογικό. Η υπερβολική εφίδρωση λόγω μιας συγκεκριμένης κατάστασης όμως δεν είναι.Γιατί εσείς θες να πεις είστε τελείως ειλικρινείς και δεν υποκρίνεστε :Ρ
aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Η εφίδρωση (γενικώς) είναι κάτι φυσιολογικό. Η υπερβολική εφίδρωση λόγω μιας συγκεκριμένης κατάστασης όμως δεν είναι. Γιατί εσείς θες να πεις είστε τελείως ειλικρινείς και δεν υποκρίνεστε :Ρ όχι δεν το εννοουσα έτσι απλά τα κορίτσια προσπαθούν πάντα να βγάζουν προς τα έξω τη καλύτερη πλευρά του εαυτού τους και να αρέσκονται ενώ τα αγόρια δεν είναι τόσο της εικόνας (εξαιρούνται τα ποζερια) Ή ειλικρίνεια δεν έχει σχέση με το φύλο γενικά αλλά με το άτομο/το χαρακτήρα του καθένα... Εγώ απορω πως γίνεται να ιδρωνω τόσο αφού δε πινω πολύ νερό ζήτημα να πινω 2 ποτήρια νερό την ημέρα...βέβαια,στο καφέ βάζω νερό και όταν φτάσω σε σημείο να στεγνώσει η γλώσσα μου πινω...
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) όχι δεν το εννοουσα έτσι απλά τα κορίτσια προσπαθούν πάντα να βγάζουν προς τα έξω τη καλύτερη πλευρά του εαυτού τους και να αρέσκονται ενώ τα αγόρια δεν είναι τόσο της εικόνας (εξαιρούνται τα ποζερια) Ή ειλικρίνεια δεν έχει σχέση με το φύλο γενικά αλλά με το άτομο/το χαρακτήρα του καθένα... Εγώ απορω πως γίνεται να ιδρωνω τόσο αφού δε πινω πολύ νερό ζήτημα να πινω 2 ποτήρια νερό την ημέρα...βέβαια,στο καφέ βάζω νερό και όταν φτάσω σε σημείο να στεγνώσει η γλώσσα μου πινω... Μα και σχεδόν καθόλου νερο να μην πίνεις, δεν σημαίνει ότι δεν θα ιδρώσεις.Δεν πάει με το πόσα λίτρα πίνεις. Εσύ που από ότι φαίνεται στρεσάρεσαι έντονα σε κάποιες καταστάσεις, παθαίνεις υπεριδρωσία, γι'αυτό και ιδρώνεις πάρα πολύ. Ξαναλέω ότι έστω και μια επίσκεψη σε ψυχολόγο θα βοηθήσει. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2016 από Επισκέπτης
sphinxgr Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Φυσικά δεν είμαστε γιατροί και ο καθένας μας σου απαντάει όπως το βλέπει απο την δικιά του μεριά. Εγω λοιπόν απο τη μεριά μου έτσι όπως το βλέπω, έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση του εαυτού σου. Αυτό φυσικά και είναι παντελώς λάθος γιατί πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως χέστηκε ο κόσμος για το ποιοι είμαστε και τι κάνουμε, οπότε και δεν πρέπει να μας απασχολεί. Τι να κάνεις λοιπόν? Να γίνεις καλός σε κάτι. Να γίνεις γαμάτος σε κατι ρε παιδί μου, σε κάτι που εμπεριέχεται η συναναστροφή με κόσμο. Σε κάτι που ανά πάσα στιγμή να μπορείς να πεις μέσα σου "Τι να μου πεις και εσυ απο τη ζωή σου? Ξέρεις πόσα έχω κάνει εγω?" Οπότε ασχολήσου με κάτι που με το πέρας του χρόνου θα σε βάζει σε παρεες και θα χτίζεις και τη γνώση σου πάνω σε αυτό γιατί θα το αγαπας. Προτάσεις: Φωτογραφία χορός κάποιο άθλημα ή χόμπι που δεν έχει στόχο τον πρωταθλητισμό κλπ Και φυσικά γέμισε το γ@μημένο χρόνο με πράγματα που έχουν ουσία και όχι στον υπολογιστή βλέποντας video για το πως γίνεται η εγχείρηση της κατσαρίδας ξέρω γω
aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μα και σχεδόν καθόλου νερο να μην πίνεις, δεν σημαίνει ότι δεν θα ιδρώσεις. Δεν πάει με το πόσα λίτρα πίνεις. Εσύ που από ότι φαίνεται στρεσάρεσαι έντονα σε κάποιες καταστάσεις, παθαίνεις υπερίδρωση, γι'αυτό και ιδρώνεις πάρα πολύ. Ξαναλέω ότι έστω και μια επίσκεψη σε ψυχολόγο θα βοηθήσει. Ναι; τότε από που παίρνει νερό το σώμα; είναι μεν 70% νερό αλλά και πάλι,τα αποθέματα αδειάζουν όταν ιδρωνεις ή πηγαίνεις τουαλέτα....πιο πολύ παθολογικό είναι πάρα ψυχολογικό άμα ήταν ψυχολογικό δε θα έβλεπα τις συνέπειες στο σώμα μου... Φυσικά δεν είμαστε γιατροί και ο καθένας μας σου απαντάει όπως το βλέπει απο την δικιά του μεριά. Εγω λοιπόν απο τη μεριά μου έτσι όπως το βλέπω, έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση του εαυτού σου. Αυτό φυσικά και είναι παντελώς λάθος γιατί πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως χέστηκε ο κόσμος για το ποιοι είμαστε και τι κάνουμε, οπότε και δεν πρέπει να μας απασχολεί. Τι να κάνεις λοιπόν? Να γίνεις καλός σε κάτι. Να γίνεις γαμάτος σε κατι ρε παιδί μου, σε κάτι που εμπεριέχεται η συναναστροφή με κόσμο. Σε κάτι που ανά πάσα στιγμή να μπορείς να πεις μέσα σου "Τι να μου πεις και εσυ απο τη ζωή σου? Ξέρεις πόσα έχω κάνει εγω?" Οπότε ασχολήσου με κάτι που με το πέρας του χρόνου θα σε βάζει σε παρεες και θα χτίζεις και τη γνώση σου πάνω σε αυτό γιατί θα το αγαπας. Προτάσεις: Φωτογραφία χορός κάποιο άθλημα ή χόμπι που δεν έχει στόχο τον πρωταθλητισμό κλπ Και φυσικά γέμισε το γ@μημένο χρόνο με πράγματα που έχουν ουσία και όχι στον υπολογιστή βλέποντας video για το πως γίνεται η εγχείρηση της κατσαρίδας ξέρω γω Δίκιο έχεις θεωρητικά αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει αλλά δεν έχω ποτέ το mood να κάνω ποδήλατο ή να βγω έξω..νιώθω πως με το διαδίκτυο μπορώ να τα κάνω όλα,πάντα υπάρχει κάτι να κάνεις δεν υπάρχει πρόγραμμα όπως στη τηλεόραση ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα