Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μη λες ότι οι αϋπνίες είναι πρόβλημα σε φόρουμ που λέγεται insomnia γιατί θα σε παρεξηγήσουν :P

χαχα όντως ....αν και πιστεύω πως ονομάστηκε insomnia επειδή κάποιος βρήκε logo με ανθρωπάκι με πιτζάμες πάνω απτον υπολογιστή και σκέφτηκε "αυτό θα είναι ιδανικό σήμα κατατεθέν για τεχνολογικό φόρουμ" και το όνομά εμπνεύστηκε απτον αυπνούλη...

βλέπεις τα πρησμένα μάτια του αυπνούλη που έχουν κόκκινες φλεβιτσες; έτσι είμαι εγώ σε καθημερινή βάση χαχαχα

τώρα που το πρόσεξα....τι φάση; τα μαλλιά του βγαίνουν απτό σκούφο του; ή μήπως πρόκειται για bug; (εκτός άμα άνοιξε τρύπες για να περνάνε τα μαλλιά)

ή μάλλον τα φρύδια του είναι αυτά...

post-397035-0-17620200-1464339327_thumb.jpg

Δημοσ.

Αυτό δεν είναι φωτοσύνθεση.

Φωτοσύνθεση είναι αυτό

https://en.wikipedia.org/wiki/Photosynthesis

Το οποίο οι άνθρωποι δεν μπορούμε να κάνουμε. Η σύνθεση της βιταμίνης D δεν είναι φωτοσύνθεση.

Μάλισταααα. Δεν θα διαφωνήσω επι ζητημάτων που δεν γνωρίζω καλά.

Η ουσία είναι οτι η βιταμίνη D παράγεται απο τον οργανισμό μας κυρίως μέσω της έκθεσης στον ήλιο, γι' αυτό και χαριτολογώντας ονόμασα την διαδικασία αυτή φωτοσύνθεση, και αυτός είναι ένας επαρκής λόγος για να παροτρύνω τον θεματοθέτη να βγεί καμμιά βόλτα.

τα φιρίκια με τα μήλα ποια η διάφορα; μόνο στο μέγεθος; επειδή σα γεύση ίδια μου φαίνονται... (έφαγα πριν γι'αυτο το λέω )

Εξαρτάται. Για ποια ποικιλία μήλων λέμε; ;)

Δημοσ.

όπως το περιέγραψες παραπάνω ,έτσι το νιώθω κεγω...νιώθω πως δεν είμαι αρκετός για την κοινωνία,πως όλοι (γονείς,φίλοι,κοινωνικός περίγυρος) περιμένουν κάτι από μένα -να αποδείξω την αξία μου,ίσως;- και εγώ τους απογοητευω ό,τι και αν κανω..εσύ μιλώντας εμπειρικά,πως το αντιμετώπισες και έγινες χαλαρός;

Κατάλαβα πως 90% απο αυτό που νόμιζα ήταν καθαρά στο μυαλό μου 

και σταμάτησα να βρίσκομαι κοντά σε αρνητικό κόσμο , δεν αξίζουν την ώρα σου 

Δημοσ.

δεν έχω ιδέα από ποικιλίες...απτή λαϊκή τα πήραμε...μάλλον από κάμα χωριό θα είναι,οργανικά και έτσι (είναι πολύ μεγάλα λες και έβαλαν στεροειδή στο λίπασμα)

ναι,όμως εγώ δε μπορώ να αποφύγω το να βρίσκομαι κοντά τους αφού είναι στη σχολή ...και δε θέλω να σταματήσω εξαιτίας τους...μακάρι να υπήρχε block και στην αληθινή ζωή όπως στο Facebook....

Δημοσ.

ναι,όμως εγώ δε μπορώ να αποφύγω το να βρίσκομαι κοντά τους αφού είναι στη σχολή ...και δε θέλω να σταματήσω εξαιτίας τους...μακάρι να υπήρχε block και στην αληθινή ζωή όπως στο Facebook....

απομυθοποίηση τώρα 

σκέψου καλά και βρες τα ελαττώματα αυτού που σε κάνει να νιώθεις άσχημα κ θα δεις πόσο μικρότερος θα γίνει , συνήθως οι νταήδες είναι κομπλεξικά ανθρωπάκια και προσπαθούν να νιώσουν δυνατοί με το να χώνονται στους "ήσυχους", μέχρι να βρουν ένα μεγαλύτερο νταή και να τους δώσει αυτό που αξίζουν 

• Like 2
Δημοσ.

απομυθοποίηση τώρα 

σκέψου καλά και βρες τα ελαττώματα αυτού που σε κάνει να νιώθεις άσχημα κ θα δεις πόσο μικρότερος θα γίνει , συνήθως οι νταήδες είναι κομπλεξικά ανθρωπάκια και προσπαθούν να νιώσουν δυνατοί με το να χώνονται στους "ήσυχους", μέχρι να βρουν ένα μεγαλύτερο νταή και να τους δώσει αυτό που αξίζουν

ένα χέρι ξύλο,εεε;

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

1.Με τους ψυχολόγους δε τα πάω καλά ο λόγος είναι επειδή παλιά πήγαινα που είχα δυσλεξία και διάσπαση προσοχής στο γυμνάσιο και μου συμπεριφερόταν λες και ήμουν κάνα μογκολακι ξέρω γω μιλούσε αργά και ήρεμα λες και θα την ετρωγα ζωντανή χαχα γενικά οι ψυχολόγοι πάντα προσπαθούν να σε βγάλουν άρρωστο έτσι ώστε να συνεχίσεις να τους επισκέπτεσαι για να "θεραπευτείς" και εντωμεταξυ 50€ / ραντεβού..οπότε καλύτερα να το λύσω μόνος μου άμα γίνεται....υπάρχει κάποιος τρόπος; (που να μη περιλαμβάνει τη yolo-ική τακτική "αντιμετώπισε τους φόβους σου" και να πρέπει να τα φτιάξω με καμία για να μην έχω άγχος)

2.Αυτό προσπαθώ κεγω,να είμαι ο εαυτός μου...όμως είναι δύσκολο να είσαι πραγματικά εσύ όταν όλοι σε επηρεάζουν και η κοινωνία πάντα επιβραβεύει συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων που δεν είναι απαραίτητα άξιοι,απλά είναι πρότυπα που "πουλάνε" (π.χ αυτές που ντύνονται προκλητικά είναι αυτόματα διάσημες ενώ αυτές που διαβάζουν και είναι μαθήτριες του 20 ποτέ δεν θα γυρίσει να τις κοιτάξει κάποιος)

3.το χόμπυ μου,κάτι που μ'αρεσει να κάνω είναι η διερεύνηση πληροφοριών γύρω από ένα θεμα..έχεις ακούσει που λένε μερικές φορές "αυτός την ψάχνει" ;; ε κάτι τέτοιο ισχύει για μένα...π.χ σε ένα άλλο θέμα στο "μπλα μπλα" διάβασα για αφυγραντηρα και σκέφτηκα τι να ναι αυτό (δεν είχα ιδέα πριν κάτι λεπτά) και το γκουγκλαρα,διάβασα διαφορετικές γνώμες γύρω από το τι κάνει,ποιος αξίζει τα λεφτά του κτλπ και μπορεί για ώρες να διαβάζω για αφυγραντηρες κάτι το οποίο πιθανότατα να μη μου χρειαστεί καθόλου στη ζωή μου (αυτό που έλεγα πριν για το πώς περνάνε οι ώρες γρήγορα στο διαδίκτυο) όμως εγώ θα τα μάθω όλα γύρω απ τον αφυγραντηρα λες και είμαι αντιπρόσωπος του Κωτσοβολου...(κάτι σαν εμμονή για γνώση γύρω από κάποιο random θέμα)

Οι καταστάσεις όμως που μου το προκαλούν είναι αμετάβλητες εννοώ πώς δε μπορώ να κάνω τη κοπέλα να μη με αγχωνει....

4.όπως το περιέγραψες παραπάνω ,έτσι το νιώθω κεγω...νιώθω πως δεν είμαι αρκετός για την κοινωνία,πως όλοι (γονείς,φίλοι,κοινωνικός περίγυρος) περιμένουν κάτι από μένα -να αποδείξω την αξία μου,ίσως;- και εγώ τους απογοητευω ό,τι και αν κανω..εσύ μιλώντας εμπειρικά,πως το αντιμετώπισες και έγινες χαλαρός;

1. Δεν θέλουν όλοι οι γιατροί,ψυχολόγοι κτλ να μας πάρουν τα λεφτά μας.  Σε κάθε ειδικότητα υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες , δεν χρειάζεται να τους βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι. Οπότε το προσπαθούν να σε βγάζουν συνέχεια άρρωστο, δεν ισχύει.

Ο κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει το άγχος του διαφορετικά, καθώς είμαστε διαφορετικές προσωπικότητες και έχουμε διαφορετικές ασχολίες. Εγώ π.χ ακούω μουσική ή παίζω μπάσκετ, δεν σημαίνει ότι επειδή δουλεύει για εμένα δουλεύει και για εσένα.

Όχι, το αντιμετώπισε τους φόβους σου δεν είναι yolo-τακτική. Είναι μια πάρα πολύ καλή τακτική, απλώς δεν έχουμε όλοι το ψυχικό σθένος να τους αντιμετωπίσουμε.

2. Να συνεχίσεις να είσαι ο εαυτό σου.

Δεν ισχύει αυτό που λες. Και τις 2 ομάδες κοιτάζουν (στην εφηβεία μπορεί κάπως να ισχύει αλλά όχι απόλυτα), όταν μεγαλώνεις όμως τα δεδομένα και οι καταστάσεις αλλάζουν. Επίσης, τα γούστα των ανθρώπων είναι διαφορετικά και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποδεχτούμε.

3. Και να συνεχίσεις να μαθαίνεις.

4. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις σε κανέναν τίποτα. Πολλές φορές ό,τι και να κάνεις για μερικούς ποτέ δεν θα είναι αρκετό. Μην είσαι ανασφαλής. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και δεν μπορούμε να καταφέρουμε όλοι τα ίδια πράγματα, αυτό όμως δεν μας κάνει κατώτερους ή ανώτερους από όλους τους άλλους.

Και γενικώς, πρέπει να αποδεχτείς και να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου, αλλιώς δεν θα μπορείς να προχωρήσεις εύκολα στη ζωή σου. Τον δρόμο θα πρέπει να τον βρεις εσύ, γι' αυτό το ξαναλέω αν δεν μπορείς, πήγαινε σε ένα ειδικό για να σου δείξει απλά την κατεύθυνση :)

Δημοσ.

δεν έχω ιδέα από ποικιλίες...απτή λαϊκή τα πήραμε...μάλλον από κάμα χωριό θα είναι,οργανικά και έτσι (είναι πολύ μεγάλα λες και έβαλαν στεροειδή στο λίπασμα)

Τα μήλα γίνονται το φθινόπωρο, μάλλον κατεψυγμένα για εισαγωγής θα 'τανε.

Τις πνίγουν στο λίπασμα και στην ορμόνη τις καλλιέργειες. Η εντατική καλλιέργεια δε έχει μειώσει την θρεπτική αξία αλλά και την γεύση φρούτων και ζαρζαβατικών. Χώρια οι ποικιλίες που χάνονται γιατι δεν προτιμούνται απο τους παραγωγούς για διάφορους λόγους. Φρίκη.

Με πιάνει απελπισία όταν σκέφτομαι πόσο πολύ έχει χάσει την επαφή με την φύση ο άνθρωπος. Εσείς τα πιτσιρίκια της σήμερον μεγαλώνετε σε ένα παντελώς τεχνητό και αλλοπρόσαλλο περιβάλλον. Καταλαβαίνω καλά πως νοιώθεις, παιδί της πόλης είμαι κι' εγώ αλλά μ' αρεσει το έξω, το χώμα, το πράσινο. Ετυχε να κρατάω απο χωριό κι' έτσι έμαθα δυο πράματα. Στεναχωριέμαι για το παιδί μου.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μάλισταααα. Δεν θα διαφωνήσω επι ζητημάτων που δεν γνωρίζω καλά.

Η ουσία είναι οτι η βιταμίνη D παράγεται απο τον οργανισμό μας κυρίως μέσω της έκθεσης στον ήλιο, γι' αυτό και χαριτολογώντας ονόμασα την διαδικασία αυτή φωτοσύνθεση, και αυτός είναι ένας επαρκής λόγος για να παροτρύνω τον θεματοθέτη να βγεί καμμιά βόλτα.

Το κατάλαβα. Απλώς είναι διαφορετικές διαδικασίες, με διαφορετικούς σκοπούς. Σε απλά ελληνικά αν φωτοσυνθέταμε, δεν θα χρειάζοταν να φάμε.

Δημοσ.

1. Δεν θέλουν όλοι οι γιατροί,ψυχολόγοι κτλ να μας πάρουν τα λεφτά μας.  Σε κάθε ειδικότητα υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες , δεν χρειάζεται να τους βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι. Οπότε το προσπαθούν να σε βγάζουν συνέχεια άρρωστο, δεν ισχύει.

Ο κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει το άγχος του διαφορετικά, καθώς είμαστε διαφορετικές προσωπικότητες και έχουμε διαφορετικές ασχολίες. Εγώ π.χ ακούω μουσική ή παίζω μπάσκετ, δεν σημαίνει ότι επειδή δουλεύει για εμένα δουλεύει και για εσένα.

Όχι, το αντιμετώπισε τους φόβους σου δεν είναι yolo-τακτική. Είναι μια πάρα πολύ καλή τακτική, απλώς δεν έχουμε όλοι το ψυχικό σθένος να τους αντιμετωπίσουμε.

2. Να συνεχίσεις να είσαι ο εαυτό σου. Δεν ισχύει αυτό που λες. Και τις 2 ομάδες κοιτάζουν (στην εφηβεία μπορεί κάπως να ισχύει αλλά όχι απόλυτα), όταν μεγαλώνεις όμως τα δεδομένα και οι καταστάσεις αλλάζουν. Επίσης, τα γούστα των ανθρώπων είναι διαφορετικά και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποδεχτούμε.

3. Και να συνεχίζεις να μαθαίνεις.

4. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις σε κανέναν τίποτα. Πολλές φορές ό,τι και να κάνεις για μερικούς ποτέ δεν θα είναι αρκετό. Μην είσαι ανασφαλής. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και δεν μπορούμε να καταφέρουμε όλοι τα ίδια πράγματα, αυτό όμως δεν μας κάνει κατώτερους ή ανώτερους από όλους τους άλλους.

"Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και δεν μπορούμε να καταφέρουμε όλοι τα ίδια πράγματα, αυτό όμως δεν μας κάνει κατώτερους ή ανώτερους από όλους τους άλλους."

Δε μας κάνει όμως για τα μάτια της κοινωνίας είμαστε κατώτεροι άμα δε κάνουμε ο,τι οι άλλοι...άμα ο/η κολλητός/η σου δώσει πανελλήνιες και περάσει σε ΑΕΙ και εσύ δώσεις και δε περάσεις,μπορεί εσένα να μη σε πειράξει και τόσο όμως ο κοινωνικός σου περίγυρος (κυρίως οι γονείς σου και οι κοντινοί σου φίλοι) θα σου λένε διάφορα που θα σε κάνουν να νιώθεις άχρηστος...ξέρεις πως αυτό που λέω είναι αλήθεια είναι η γ@μω νοοτροπία του έλληνα να κοιτάει το τι κάνει ο άλλος και αυτό πάντα συγκριτικά ....

Τα μήλα γίνονται το φθινόπωρο, μάλλον κατεψυγμένα για εισαγωγής θα 'τανε.

Τις πνίγουν στο λίπασμα και στην ορμόνη τις καλλιέργειες. Η εντατική καλλιέργεια δε έχει μειώσει την θρεπτική αξία αλλά και την γεύση φρούτων και ζαρζαβατικών. Χώρια οι ποικιλίες που χάνονται γιατι δεν προτιμούνται απο τους παραγωγούς για διάφορους λόγους. Φρίκη.

Με πιάνει απελπισία όταν σκέφτομαι πόσο πολύ έχει χάσει την επαφή με την φύση ο άνθρωπος. Εσείς τα πιτσιρίκια της σήμερον μεγαλώνετε σε ένα παντελώς τεχνητό και αλλοπρόσαλλο περιβάλλον. Παιδί της πόλης είμαι κι' εγώ αλλά μ' αρεσει το έξω, το χώμα, το πράσινο, κρατάω απο χωριό, έμαθα δυο πράματα. Στεναχωριέμαι για το παιδί μου.

απορω με όλα αυτά που λες πως έχεις αβαταρ τον ζόμπι - ντοναλντ και όχι το σήμα της Green Peace..

Επισκέπτης
Δημοσ.

απομυθοποίηση τώρα 

Vapir τα λες πάρα πολύ σωστά.

Και έντος πολλά άτομα που το παίζουν νταήδες, πάσχουν από πολλές ανασφάλειες και σύνδρομα κατωτερότητας.

Δημοσ.

απορω πως οι νταηδες δεν τα εξωτερικευουν όλα αυτά και είναι τόσο (φαινομενικά) cool....

αυτό άμα δεν απατωμαι είναι το χαρακτηριστικό του ψυχοπαθή να υποκρίνεται/μιμείται πως είναι κάποια άλλη προσωπικότητα που δεν είναι στα αλήθεια.....άρα οι νταηδες έχουν ψυχολογικά;;;

Επισκέπτης
Δημοσ.

"Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και δεν μπορούμε να καταφέρουμε όλοι τα ίδια πράγματα, αυτό όμως δεν μας κάνει κατώτερους ή ανώτερους από όλους τους άλλους."

Δε μας κάνει όμως για τα μάτια της κοινωνίας είμαστε κατώτεροι άμα δε κάνουμε ο,τι οι άλλοι...άμα ο/η κολλητός/η σου δώσει πανελλήνιες και περάσει σε ΑΕΙ και εσύ δώσεις και δε περάσεις,μπορεί εσένα να μη σε πειράξει και τόσο όμως ο κοινωνικός σου περίγυρος (κυρίως οι γονείς σου και οι κοντινοί σου φίλοι) θα σου λένε διάφορα που θα σε κάνουν να νιώθεις άχρηστος...ξέρεις πως αυτό που λέω είναι αλήθεια είναι η γ@μω νοοτροπία του έλληνα να κοιτάει το τι κάνει ο άλλος και αυτό πάντα συγκριτικά ....

Και εμάς γιατί να μας ενδιαφέρει τι λέει η κοινωνία; Ποιος είπε ότι η σημερινή κοινωνία είναι το πρότυπο που πρέπει να ακολουθούμε;

Κοίτα το αν είσαι άχρηστος ή χρήσιμος, καλός ή κακός το ξέρεις εσύ ο ίδιος. Δεν χρειάζεσαι την επιβεβαίωση ή όχι του κοινωνικού περίγυρου για να το μάθεις. Γι' αυτό και δεν πρέπει να δίνεις σημασία στα λόγια των άλλων.

Οι άνθρωποι (το είπα και πιο πάνω) και στη σελήνη να πας που λέει ο λόγος, κάτι αρνητικό θα βρουν να το πουν. Οπότε που καταλήγουμε πάλι; Στο να μην μας επηρεάζουν οι άλλοι, γιατί όσο μας επηρεάζουν (αρνητικά), δεν θα μπορέσουμε ποτέ να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας.

απορω πως οι νταηδες δεν τα εξωτερικευουν όλα αυτά και είναι τόσο (φαινομενικά) cool....

αυτό άμα δεν απατωμαι είναι το χαρακτηριστικό του ψυχοπαθή να υποκρίνεται/μιμείται πως είναι κάποια άλλη προσωπικότητα που δεν είναι στα αλήθεια.....άρα οι νταηδες έχουν ψυχολογικά;;;

Πολλοί μιμούνται ότι είναι κάποιος άλλος, αυτό δεν τους κάνει ψυχοπαθείς. Oι Ιάπωνες το εκφράζουν π.χ με το honne και tatemae.

Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Μερικοί ναι έχουν προβλήματα (τουλάχιστον μερικούς που εγώ έχω γνωρίσει), κάποιοι είναι , γιατί απλώς έτσι είναι. Δεν χρειάζεται να υπάρχει εξήγηση.

Δημοσ.

Οι καταστάσεις όμως που μου το προκαλούν είναι αμετάβλητες εννοώ πώς δε μπορώ να κάνω τη κοπέλα να μη με αγχωνει....

Μπορείς όμως να μην αγχώνεσαι -πολύ. Πολλά είναι θέμα οπτικής γωνίας, μες στο μυαλό μας όπως ήδη ειπώθηκε. Γι' αυτό σου λέω αποκρυστάλλωση.

Το να συγκρίνεσαι με τους άλλους είναι θεμιτό μέχρι έναν βαθμό. Οι άνθρωποι διαφέρουν όμως για χιλιουσδυό λόγους. Οσο για τους γονείς, φαντάζομαι θα 'χεις παρατηρήσει την αντιφατική αυτή συμπεριφορά:

1) Δες τον Κώστα/Τάκη/Μήτσο

2 Δεν μ' ενδιαφέρει τι κάνει ο (ίδιος) Κώστας/Τάκης/Μήτσος

Δες τι σου αρέσει να κάνεις και πως μπορείς να είσαι δημιουργικός/παραγωγικός. Γίνε καλός σε αυτό κι' απο 'δω παν' κι' άλλοι.

Τώρα, άμα είσαι/γίνεις καλός πληρωμένος εκτελεστής, την πατήσαμε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...