aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Και εμάς γιατί να μας ενδιαφέρει τι λέει η κοινωνία; Ποιος είπε ότι η σημερινή κοινωνία είναι το πρότυπο που πρέπει να ακολουθούμε; Κοίτα το αν είσαι άχρηστος ή χρήσιμος, καλός ή κακός το ξέρεις εσύ ο ίδιος. Δεν χρειάζεσαι την επιβεβαίωση ή όχι του κοινωνικού περίγυρου για να το μάθεις. Γι' αυτό και δεν πρέπει να δίνεις σημασία στα λόγια των άλλων. Οι άνθρωποι (το είπα και πιο πάνω) και στη σελήνη να πας που λέει ο λόγος, κάτι αρνητικό θα βρουν να το πουν. Οπότε που καταλήγουμε πάλι; Στο να μην μας επηρεάζουν οι άλλοι, γιατί όσο μας επηρεάζουν (αρνητικά), δεν θα μπορέσουμε ποτέ να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας. ναι αλλά όταν αλληλεπίδρας συνεχώς με άλλους είναι αδύνατον (για μένα δηλαδή) να μην επηρεαστείς έστω και λιγο...εκτός φυσικά άμα δε σε νοιάζει καθόλου η γνώμη του καλύτερου σου φιλούν,της μητέρας/πατέρα σου και της κοπέλας σου για το ο,τι δε πέρασες στο πανεπιστήμιο...άρα δε τους υπολογίζεις...
φιρίκι Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 απορω με όλα αυτά που λες πως έχεις αβαταρ τον ζόμπι - ντοναλντ και όχι το σήμα της Green Peace.. Γιατι σαν ζόμπι αισθάνομαι με όσα βλέπω! Βάλε κι' αυτά που δεν βλέπω...
aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μπορείς όμως να μην αγχώνεσαι. Πολλά είναι θέμα οπτικής γωνίας, μες στο μυαλό μας όπως είδε ειπώθηκε. Γι' αυτό σου λέω αποκρυστάλλωση. Το να συγκρίνεσαι με τους άλλους είναι θεμιτό μέχρι έναν βαθμό. Οι άνθρωποι διαφέρουν όμως για χιλιουσδυό λόγους. Οσο για τους γονείς, φαντάζομαι θα 'χεις παρατηρήσει την αντιφατική αυτή συμπεριφορά: 1) Δες τον Κώστα/Τάκη/Μήτσο 2 Δεν μ' ενδιαφέρει τι κάνει ο (ίδιος) Κώστας/Τάκης/Μήτσος Δες τι σου αρέσει να κάνεις και πως μπορείς να είσαι δημιουργικός/παραγωγικός. Γίνε καλός σε αυτό κι' απο 'δω παν' κι' άλλοι. Τώρα, άμα είσαι/γίνεις καλός πληρωμένος εκτελεστής, την πατήσαμε! χαχα αμσ γίνω καλός εκτελεστής δε θα σκότωνσ ποτε κσποιον/α που έπαιξε ρόλο μέντορα/motivation coach είσαι ασφαλής
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Γιατι σαν ζόμπι αισθάνομαι με όσα βλέπω! Βάλε κι' αυτά που δεν βλέπω... Έπρεπε να βάλεις και τον μπόμπι το ζόμπι τότε :Ρ
aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Γιατι σαν ζόμπι αισθάνομαι με όσα βλέπω! Βάλε κι' αυτά που δεν βλέπω... ναι αλλά ο ντοναλντ που κολλάει σε όλα αυτά; ή Disneyland είναι ένα αθώο μέρος και ο Walt Disney ήταν οραματιστής ενός καλύτερου μέλλοντος ...δεν ήταν ζομπι ο ντονσλντ είναι ναυτικός άρα θα μας σώσει άμα βυθιστουμε (επειδή η χώρα αυτή τη περίοδο με την οικονομική ύφεση είναι σαν καράβι χωρίς καπετάνιο)
Vapir Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Vapir τα λες πάρα πολύ σωστά. Και έντος πολλά άτομα που το παίζουν νταήδες, πάσχουν από πολλές ανασφάλειες και σύνδρομα κατωτερότητας. Ακόμα και εδω μέσα, μη πάμε μακριά ,έχεις δει τι συμβαίνει, προσωπικά δεν δίνω καν σημασία σε τέτοια άτομα που θα μου πουν έλα απο κοντά και μαλακίες (99,9% είναι χέστες και το λένε επειδή ακριβώς ξέρουν πως σχεδόν κανένας δεν θα ασχοληθεί να πάει σε μια τέτοια συνάντηση , επειδή μάλωσαν στο internet για το wow ξέρω γω, ηλίθιες καταστάσεις απο ηλίθιους ανθρώπους ) . Στο internet μπορείς να βρεις απο troll, ψυχοπαθείς (χωρίς να αναιρεί το πρώτο) , βλαμμένους τύπους γενικότερα να χαλαστείς , σημασία έχει να μην τους δώσεις σημασία και να τους αφήσεις στην κατάντια τους. Εγώ όταν μπω πχ εδω μέσα θα μπω για να ξεσκάσω, να γελάσω, να φτιάξω διάθεση όχι να την χαλάσω, ε αμα δω δυσκοίλιους συνήθως δεν δίνω σημασία, σπάνια έχω δώσει κ αυτό επειδή ήμουν φορτωμένος με άλλα. Τώρα όσον αφορά real life , τα άτομα που πουλάνε νταηλίκια σε άτομα χαμηλών τόνων "ήσυχους" ας πούμε, αν και δεν μ αρέσει η έκφραση ,θα το πω καλύτερα "εκεί που τους παίρνει" το κάνουν για να καλύψουν δικά τους θέματα. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 ναι αλλά όταν αλληλεπίδρας συνεχώς με άλλους είναι αδύνατον (για μένα δηλαδή) να μην επηρεαστείς έστω και λιγο...εκτός φυσικά άμα δε σε νοιάζει καθόλου η γνώμη του καλύτερου σου φιλούν,της μητέρας/πατέρα σου και της κοπέλας σου για το ο,τι δε πέρασες στο πανεπιστήμιο...άρα δε τους υπολογίζεις... Αλλό παίρνω μια γνώμη, την επεξεργάζομαι και κρατάω αυτά που πρέπει να κρατήσω και άλλο πέφτω στα πατώματα εξαιτίας αυτής της γνώμης. Και στις 2 περιπτώσεις επηρεάζομαι, στη πρώτη μεν θετικά, στη δεύτερη δε αρνητικά. Και όχι δεν χρειάζεται να τους υπολογίζουμε όλους, επειδή είναι φίλοι/συγγενείς/γκόμενοι κτλ. Σεβόμαστε τις απόψεις των άλλων προφανώς, αλλά αν δεν θέλουμε και θεωρούμε ότι δεν μας προσφέρουν κάτι, τις απορρίπτουμε.
aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 προσωπικά δεν δίνω καν σημασία σε τέτοια άτομα που θα μου πουν έλα απο κοντά και μαλακίες (99,9% είναι χέστες και το λένε επειδή ακριβώς ξέρουν πως σχεδόν κανένας δεν θα ασχοληθεί να πάει σε μια τέτοια συνάντηση , επειδή μάλωσαν στο internet για το wow ξέρω γω, ηλίθιες καταστάσεις απο ηλίθιους ανθρώπους ) . Στο internet μπορείς να βρεις απο troll, ψυχοπαθείς (χωρίς να αναιρεί το πρώτο) , βλαμμένους τύπους γενικότερα να χαλαστείς , σημασία έχει να μην τους δώσεις σημασία και να τους αφήσεις στην κατάντια τους. Εγώ όταν μπω πχ εδω μέσα θα μπω για να ξεσκάσω, να γελάσω, να φτιάξω διάθεση όχι να την χαλάσω, ε αμα δω δυσκοίλιους συνήθως δεν δίνω σημασία, σπάνια έχω δώσει κ αυτό επειδή ήμουν φορτωμένος με άλλα. Κεγω αυτό προσπαθώ vapir να μη δίνω σημασία αλλά αφτια έχω και ακούω...μάτια έχω και βλέπω...όσο ζεν φιλοσοφία και αν έχει κανείς,οι ίδιες του οι αισθήσεις του κάνουν δύσκολο το να τους έχει ολους όσους του σπάνε τα νεύρα για αόρατους.. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Ακόμα και εδω μέσα, μη πάμε μακριά ,έχεις δει τι συμβαίνει, προσωπικά δεν δίνω καν σημασία σε τέτοια άτομα που θα μου πουν έλα απο κοντά και μαλακίες (99,9% είναι χέστες και το λένε επειδή ακριβώς ξέρουν πως σχεδόν κανένας δεν θα ασχοληθεί να πάει σε μια τέτοια συνάντηση , επειδή μάλωσαν στο internet για το wow ξέρω γω, ηλίθιες καταστάσεις απο ηλίθιους ανθρώπους ) . Στο internet μπορείς να βρεις απο troll, ψυχοπαθείς (χωρίς να αναιρεί το πρώτο) , βλαμμένους τύπους γενικότερα να χαλαστείς , σημασία έχει να μην τους δώσεις σημασία και να τους αφήσεις στην κατάντια τους. Εγώ όταν μπω πχ εδω μέσα θα μπω για να ξεσκάσω, να γελάσω, να φτιάξω διάθεση όχι να την χαλάσω, ε αμα δω δυσκοίλιους συνήθως δεν δίνω σημασία, σπάνια έχω δώσει κ αυτό επειδή ήμουν φορτωμένος με άλλα. Και καλά κάνεις. Όσοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν έτσι αυτά τα άτομα και τη ζωή γενικότερα, είναι τα πιο ευτυχισμένα
aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Αλλό παίρνω μια γνώμη, την επεξεργάζομαι και κρατάω αυτά που πρέπει να κρατήσω και άλλο πέφτω στα πατώματα εξαιτίας αυτής της γνώμης. Και στις 2 περιπτώσεις επηρεάζομαι, στη πρώτη μεν θετικά, στη δεύτερη δε αρνητικά. Και όχι δεν χρειάζεται να τους υπολογίζουμε όλους, επειδή είναι φίλοι/συγγενείς/γκόμενοι κτλ. Σεβόμαστε τις απόψεις των άλλων προφανώς, αλλά αν δεν θέλουμε και θεωρούμε ότι δεν μας προσφέρουν κάτι, τις απορρίπτουμε. Πολύ ωραία το διευκρινήσες στη 1η παράγραφο!! Ναι δίκιο έχεις απλά δε θέλω να τους αππκαρδιωνω όταν απορριπτω τις προτάσεις/συμβουλές τους..
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Πολύ ωραία το διευκρινήσες στη 1η παράγραφο!! Ναι δίκιο έχεις απλά δε θέλω να τους αππκαρδιωνω όταν απορριπτω τις προτάσεις/συμβουλές τους.. Δεν γίνεται να ζεις με τον φόβο να μην αποκαρδιώσεις τους γονείς/φίλους/συγγενείς. Απλώς μπορείς να κάθεσαι να τους ακούς και να μην πράττεις, αυτά που δεν θες να πράττεις. Από τα γραφόμενα σου μάλλον είσαι ενήλικος, οπότε εσύ καθορίζεις τη ζωή σου.
aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 τι εννοείς εγώ καθοριζω τους γονείς μους;....
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 τι εννοείς εγώ καθοριζω τους γονείς μους;.... Λάθος στο γράψιμο. Άλλο σκεφτόμουν, άλλο έγραψα :Ρ
aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 σορυ λάθος διάβασα...ναι εγώ τη καθοριζω αλλά όλοι λένε τις απόψεις τους και είναι λίγο δύσκολο να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις εσύ όταν δεν έχεις κ τόση υποστήριξη από λες τις πλευρές... Λάθος στο γράψιμο. Άλλο σκεφτόμουν, άλλο έγραψα :Ρ χαχαψα νόμιζα πως εγώ διάβασα λάθος επειδή το επεξεργάστηκες αλλά δεν το κατάλαβα λολ Οι έντονοι ρυθμοί ζωής, οι απαιτήσεις της καθημερινότητας οδηγούν πολλούς ανθρώπους στο να βιώνουν άγχος. Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να το μειώσετε; Στο παραπάνω ερώτημα θα απαντήσουμε με 15 απλές συμβουλές που θα κάνουν τη ζωή σας πιο ήρεμη οι οποίες είναι οι εξής: 1. Επιλέξτε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των πρωϊνών ωρών να βρίσκεστε σε απόλυτη σιωπή καθώς η κορτιζόλη (ορμόνη του στρες) βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα εκείνες τις ώρες. Για παράδειγμα απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή ή το κινητό σας, οδηγείστε χωρίς μουσική, κάντε εργασίες στο σπίτι χωρίς να έχετε ανοιχτή την τηλεόραση. 2. Χαρίστε καθημερινά στον εαυτό σας 15 λεπτά για να ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας προσφέρουν ικανοποίηση. Πιο συγκεκριμένα με δραστηριότητες όπου χρησιμοποιείτε τη φαντασίας σας, απαιτείτε επικέντρωση της προσοχή σας, σας απελευθερώνουν από τον φόρτο της ημέρας. 3. Επικοινωνήστε με τους φίλους σας πηγαίνοντας μια βόλτα μαζί, παρακολουθώντας μια ταινία στο σινεμά, προσκαλώντας τους στο σπίτι σας για να ετοιμάσετε παρέα ένα γεύμα. Έτσι έχετε τη δυνατότητα να μιλήσετε, να γελάσετε, να ξεφύγετε από τις καθημερινές σας ανησυχίες. Σύμφωνα με έρευνες γυναίκες που περνούν χρόνο με τις φίλες τους έχουν αυξημένα επίπεδα προλακτίνης, μιας ορμόνης που μειώνει τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό σας. 4. Ελέγξτε τον ρυθμό της αναπνοής σας! Όταν είσαστε στρεσαρισμένοι παίρνετε γρήγορες, κοφτές αναπνοές οι οποίες οδηγούν σε αύξηση των χτύπων της καρδιάς, εφίδρωση. Για αυτό χρειάζεται να εισπνέετε αργά και βαθιά από τη μύτη μετρώντας ως το 6, να κρατάτε την αναπνοή σας μετρώντας αργά ως το 4 και να εκπνέετε από το στόμα μετρώντας και πάλι αργά ως το 6. 5. Ακούστε μουσική. Σύμφωνα με έρευνα του Παν/μίου Stanford η μουσική επηρεάζει σημαντικά τη διάθεσή σας και η καλή διάθεση οδηγεί σε χαμηλή πίεση, ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, μειωμένη αίσθηση του πόνου. 6. Δημιουργήστε χώρους στο σπίτι σας στους οποίους θα χαλαρώνετε. Οι χώροι αυτοί χρειάζεται να βρίσκονται σε σημείο όπου θα υπάρχει φυσικός φωτισμός, θα είναι χρωματισμένοι σε γήινους τόνους. Μπορείτε επίσης να τους διακοσμήσετε με κεριά, λουλούδια και φωτογραφίες αγαπημένων σας προσώπων. 7. Καταναλώνετε φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C,όπως πορτοκάλι και ακτινίδιο, καθώς σύμφωνα με έρευνες έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση βιταμίνης C σχετίζεται με χαμηλά επίπεδα κορτιζόλης (ορμόνης του στρες) και χαμηλά επίπεδα αρτηριακής πίεσης. 8. Την επόμενη φορά που θα είσαστε υπό την επίδραση του στρες, καθήστε και γράψτε σε ένα φύλλο χαρτιού πέντε πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες τη συγκεκριμένη στιγμή. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν ταυτόχρονα αγχογόνα και ευχάριστα πράγματα την ίδια στιγμή. Αλλάζοντας τα συναισθήματά σας από τον εκνευρισμό, το θυμό σε ευγνωμοσύνη, αγάπη είναι δυνατόν να νιώσετε πιο χαλαροί. 9. Αγκαλιάστε, φιλήστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Το άγγιγμα μπορεί να σας ανακουφίσει από το στρες. 10. Γράψτε σε ένα φύλλο χαρτιού το γεγονός που σας προκάλεσε στρες, πώς αισθανθήκατε, πώς αντιδράσατε. Με αυτό τον τρόπο αποστασιοποιείστε συναισθηματικά από το γεγονός και έχετε τη δυνατότητα να βρείτε εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης του. 11. Ασκηθείτε. Για παράδειγμα ασχοληθείτε με την ποδηλασία, την ορειβασία, την κολύμβηση, το περπάτημα και νιώστε ευεξία. 12. Μην αναλαμβάνετε παραπάνω πράγματα από αυτά τα οποία μπορείτε να βγάλετε εις πέρας. Αρνηθείτε, βάλτε τα όρια σας. 13. Δημιουργήστε ένα πλάνο δραστηριοτήτων έξι εβδομάδων αναθέτοντας σε κάθε μέλος της οικογένειάς σας τις εργασίες που χρειάζεται να κάνει έτσι ώστε το βάρος των εργασιών να μην πέφτει μόνο σε εσάς. 14. Όταν νιώσετε στρες προσπαθείστε να ανακαλέσετε στη μνήμη σας μια ευχάριστη εικόνα που θα σας κάνει να νιώσετε όμορφα. 15. Όταν μια κατάσταση σας προκαλεί στρες προσπαθήστε να την απλοποιήσετε διαιρώντας την σε μικρότερα κομμάτια, έτσι ώστε το αρχικά αγχογόνο γεγονός να μειωθεί σε ένταση για να νιώσετε ότι μπορείτε να ανταπεξέλθετε. αυτά τα tipακια βοηθαν καθόλου ή χαμένος κόπος;;; http://medlabgr.blogspot.com/2012/06/blog-post_8532.html
φιρίκι Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Έπρεπε να βάλεις και τον μπόμπι το ζόμπι τότε :Ρ Αυτόν εδώ; Ρε 'σείς, πολύ γρήγορα γράφετε, δεν σας προλαβαίνω! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα