Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Καλώς ή κακώς ο άνθρωπος από την φύση του υπάρχει για να ζει εντός μιας κοινωνίας. Και κάνει τα πάντα για να μείνει μέσα σε αυτή. Παρόλα αυτά, αυτά που λες είναι όλα πάρα πολύ σωστά αν ο ΟΡ καταλάβει ότι δεν πρέπει να τον νοιάζει τι λένε οι γύρω. Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην ιστορία της ανθρωπότητας έγιναν από ομάδες ανθρώπων που δεν τους ένοιαζε τι λενε οι άλλοι. Για αυτό και μεγαλούργησαν. Γιατί αν καθόντουσαν στα στενά όρια του status quo, από την αυγή των πιθήκων μέχρι σήμερα θα ήμασταν ζωά που μόνο τρώνε και πηδιούνται τίποτα άλλο.

Εντέλει, αυτό που θα ήθελα να μείνει από το μήνυμα μου είναι να μην σε νοιάζει τι θα λένε οι άλλοι για εσένα. Είσαι ένας και αυτός είσαι. Δεν πρέπει και δεν θα ήταν σωστό να άλλαζες ώστε τα τρία-πέντε-δέκα άτομα που θεωρείς εσύ σημαντικά να σε δεχτούν.

δε πρέπει να με νοιάζει αλλά με επηρεάζει όσο και αν δεν το θέλω..σε ευχαριστώ για τις συμβουλές και το κόπο που κατέβαλες για να με βοηθησεις :) μακάρι να βρω το δρόμο μου...

Δυστυχώς πολύ μεγάλο θέμα το άγχος και ακόμα μεγαλύτερο, τα προβλήματα που δημιουργεί. Μπορεί να πάθεις από πολύ σοβαρά (πχ εγκεφαλικό , έπαθε ο πατέρας μου το καλοκαίρι) έως πιο απλά όπως ένα δερματικό.

Δυστυχώς επίσης συγκαταλέγομαι στους ανθρώπους που δε μπορούν να ελέγξουν το άγχος τους. Η ψυχοθεραπεία μου χει κάνει καλό, μακάρι να μη την είχα κόψει... Είχα ΤΡΟΜΕΡΟ άγχος στις πανελλήνιες το οποίο την ώρα της εξέτασης μου προκαλούσε ταχυκαρδίες , εφίδρωση και διάρροια. Αποτέλεσε ίσως τον βασικότερο λόγο που δεν έγραψα όσο καλά μπορούσα. Σκεφτείτε...ποιος μπορεί να γράψει υπό τέτοιες συνθήκες; Τότε οι γονείς μου θεωρούσαν απατεώνες τους ψυχολόγους δυστυχώς πάλι. Κι έτσι δεν είχα βοήθεια..

Σήμερα πια κοιτάω όταν παθαίνω κρίση άγχους και νιώθω κάτι να μη πανικοβάλομαι. Εμένα με χτυπάει πολύ στους σφυγμούς, μπορεί να τους νιώθω ακανόνιστους , πολύ έντονους, ή πολύ Άργους. Επειδή όμως έχω κάνει όλες τις εξετάσεις κ είναι οκ, κοιτάω όταν το νιώσω να πείσω τον εαυτό μου ότι έλα μαλακά χαλάρωσε δεν έχεις τίποτα. Και κάποιες φορές πιάνει.

Μου χε δείξει κ η ψυχολόγος μια τεχνική με αναπνοές αλλά την έχω ξεχάσει :P

Τέλος πάντων το θέμα είναι πολύ σοβαρό, κι όσοι το έχουν καλό είναι να το κοιτάξουν, πριν καταλήξει κάπου άσχημα...και για να χουν ποιότητα ζωής βέβαια.

άρα να πάω σε ψυχολόγο;

Ποτέ δεν το κατάφερε, έχει φτάσει πολλές φορές κοντ΄όμως.

Δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα οι μάγισσες. Έτσι κι αλλιώς η μάτζικα δεν είναι πανίσχυρη.

Ναι

Είμαστε off topic :P

με συνεπήρε η κομιξοφιλια

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γιατί ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Καλώς ή κακώς ο άνθρωπος από την φύση του υπάρχει για να ζει εντός μιας κοινωνίας. Και κάνει τα πάντα για να μείνει μέσα σε αυτή. Παρόλα αυτά, αυτά που λες είναι όλα πάρα πολύ σωστά αν ο ΟΡ καταλάβει ότι δεν πρέπει να τον νοιάζει τι λένε οι γύρω. Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην ιστορία της ανθρωπότητας έγιναν από ομάδες ανθρώπων που δεν τους ένοιαζε τι λενε οι άλλοι. Για αυτό και μεγαλούργησαν. Γιατί αν καθόντουσαν στα στενά όρια του status quo, από την αυγή των πιθήκων μέχρι σήμερα θα ήμασταν ζωά που μόνο τρώνε και πηδιούνται τίποτα άλλο.

Εντέλει, αυτό που θα ήθελα να μείνει από το μήνυμα μου είναι να μην σε νοιάζει τι θα λένε οι άλλοι για εσένα. Είσαι ένας και αυτός είσαι. Δεν πρέπει και δεν θα ήταν σωστό να άλλαζες ώστε τα τρία-πέντε-δέκα άτομα που θεωρείς εσύ σημαντικά να σε δεχτούν.

Όντως είναι κοινωνικό όν. Και όντως είναι δύσκολο για κάποιον που είναι σε νεαρή ηλικία να μην ταιριάζει με τους συνομήλικους του.

Όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι. Οι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη είναι δις. Κάποιον θα βρεις με τον οποίο θα ''αλληλοσυνδεθείς''.

Δημοσ.

Ναι να πας σε ψυχολόγο με τα χίλια. Αν είσαι Αθήνα μπορω να σου πω που πήγαινα εγώ.. Να ξέρεις όμως ότι η ψυχοθεραπεία και η ψυχανάλυση είναι κάποιες φορές επίπονη διαδικασία. Όταν ψάχνεις τόσο βαθιά μέσα σου θα φέρεις στην επιφάνεια πράγματα που δε θα σ αρέσουν. Πόσες και πόσες φορές μ έπιαναν δάκρυα εκεί... Και γι αυτό πρέπει ο θεραπευτής που θα πας να σου ταιριάζει σαν άνθρωπος. Αν δε σου κάνει το και να μιλήσεις, πας άλλου

Επισκέπτης
Δημοσ.

άρα να πάω σε ψυχολόγο;

με συνεπήρε η κομιξοφιλια

Τόσα ποστ σου λέω να πας σε ψυχολόγο :Ρ

Υπάρχουν και τα pm  ;)

Δημοσ.

Εγω πρωτη φορα επαθα δερματιτιδα που οφειλεται σε αγχος αλλα γενικα αγνοω τετοια σημαδια. Αντιισταμινικα και κρεμα μου εγραψε η δερματολογα, ασχοληθηκα μια μερα και το παρατησα, δε νομιζω οτι με νοιαζει αρκετα.
Αποδομηση και εξορθολογισμος. Τι με αγχωνει, γιατι με νοιαζει, οφειλει καν να με απασχολει, με αφορα? Κατανομη ευθυνωνε και παμε παρακατω.
Θυμαμαι μικροτερος αγχωνομουν να παω σχολειο αν εβλεπα ανθρωπους που δε συμπαθουσα αλλα ειναι ολα θεμα διαχειρισης. Δε γινεται να δινεις σημασια σε αποψεις ανθρωπων αν αυτες δεν εχουν καποια βαση. Αυθαιρετες αποψεις ειναι απλα μπουρδες.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

δε πρέπει να με νοιάζει αλλά με επηρεάζει όσο και αν δεν το θέλω..σε ευχαριστώ για τις συμβουλές και το κόπο που κατέβαλες για να με βοηθησεις :) μακάρι να βρω το δρόμο μου...

Πρώτον, τιποτα φίλε μου δεν είναι κόπος.

Σκέψου το εξής. Μια προειδοποίηση όμως πριν αρχίσω. Τα επόμενα λεγόμενα μου πηγάζουν αυστηρά και μόνο από την προσωπική μου εμπειρία και σε καμία περίπτωση πρέπει να θεωρηθούν στατιστικώς αποδεδειγμένα στοιχεία.

Μιας και μιλάς και για τις κοπέλες στο αρχικό σου ποστ. Να σου πω ότι οι από τις δικές μου εμπειρίες, οι κοπέλες νοιάζονται πιο πολύ για την διαφορετικότητα παρά για την ομοιότητα. Εσένα, δεν σε παίρνει να είσαι όμοιος με τον κάθε Χρήστο ή Ζήση ή ξέρω 'γω γιατί ήδη από αυτά που μας λες φαίνεται η διαφορετική ιδιοσυγκρασία σου και η κοσμοθεωρία σου. Οπότε δεν πρέπει να σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι για εσένα.

Εκτός αν σκοπεύεις να γίνεις σαν αυτούς. Που σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγω πρωτη φορα επαθα δερματιτιδα που οφειλεται σε αγχος αλλα γενικα αγνοω τετοια σημαδια. Αντιισταμινικα και κρεμα μου εγραψε η δερματολογα, ασχοληθηκα μια μερα και το παρατησα, δε νομιζω οτι με νοιαζει αρκετα.

Αποδομηση και εξορθολογισμος. Τι με αγχωνει, γιατι με νοιαζει, οφειλει καν να με απασχολει, με αφορα? Κατανομη ευθυνωνε και παμε παρακατω.

Θυμαμαι μικροτερος αγχωνομουν να παω σχολειο αν εβλεπα ανθρωπους που δε συμπαθουσα αλλα ειναι ολα θεμα διαχειρισης. Δε γινεται να δινεις σημασια σε αποψεις ανθρωπων αν αυτες δεν εχουν καποια βαση. Αυθαιρετες αποψεις ειναι απλα μπουρδες.

Μόνο που δυστυχώς πολλά άτομα μόνα τους δεν μπορούν να κάνουν, όπως σωστά λες, αυτή την αποδόμηση και τον εξορθολογισμό. Γι' αυτό και πρέπει να καταλάβουμε σε αυτή τη χώρα ότι δεν είναι κακό να ζητήσουμε τη βοήθεια ψυχολόγου ή ψυχίατρου, όταν θεωρούμε ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα.

Αν πονάει το γόνατο μου θα πάω στον ορθοπεδικό να δει αν έχω κάτι και πώς θα μπορέσω να γίνω καλά, σε αυτούς που πονάει το μυαλό ή η ψυχή τους γιατί να μην πάνε στον ειδικό;

Ποτέ δεν θα καταλάβω τη δαιμονοποίηση της ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα.

(Για να μην παραξηγηθούμε κιόλας οι 3 τελευταίες γραμμές είναι γενικές, δεν απευθύνονται σε εσένα alxlightning).

Δημοσ.

εμενα συμπαθεστατος μου φαινεται ο TS
οσων αφορα την εφιδρωση, δοκιμασε διαφορετικα αποσμητικα και διαφορετικα ρουχα απο αλλα υφασματα να "αεριζεται" καλυτερα

Μόνο που δυστυχώς πολλά άτομα μόνα τους δεν μπορούν να κάνουν, όπως σωστά λες, αυτή την αποδόμηση και τον εξορθολογισμό. Γι' αυτό και πρέπει να καταλάβουμε σε αυτή τη χώρα ότι δεν είναι κακό να ζητήσουμε τη βοήθεια ψυχολόγου ή ψυχίατρου.

και μετα τι θα απογινει το μπλα μπλα του ινσο?!

Δημοσ.

Ναι να πας σε ψυχολόγο με τα χίλια. Αν είσαι Αθήνα μπορω να σου πω που πήγαινα εγώ.. Να ξέρεις όμως ότι η ψυχοθεραπεία και η ψυχανάλυση είναι κάποιες φορές επίπονη διαδικασία. Όταν ψάχνεις τόσο βαθιά μέσα σου θα φέρεις στην επιφάνεια πράγματα που δε θα σ αρέσουν. Πόσες και πόσες φορές μ έπιαναν δάκρυα εκεί... Και γι αυτό πρέπει ο θεραπευτής που θα πας να σου ταιριάζει σαν άνθρωπος. Αν δε σου κάνει το και να μιλήσεις, πας άλλου

Θεσσαλονικη μένω..όταν λες να με ταιριάζει εννοεις πως άμα δω ότι δεν είναι σαν άνθρωπος πως να το πω...δε ταιριάζουν τα γούστα μας οπότε δε νιώθω ανετα να του ανοιχτώ (επειδή η ψυχανάλυση είναι σαν εξομολόγηση άμα βγαλεις το θρησκευτικό περιεχόμενο) να πάω σε άλλον;

Τόσα ποστ σου λέω να πας σε ψυχολόγο :Ρ

Υπάρχουν και τα pm  ;)

ναι αλλά η μαργαρίτα τώρα ήρθε στη παρέα και λέω να τα πω και μαζί της για αλλαγή :)

Συμφωνω σε αυτό...απλά ξέρεις τι,δε μ'αρεσει να διαφωνω με άλλους επειδή μπαίνω στη διαδικασία να τους εξηγω ΓΙΑΤΙ διαφωνω και επειδή είναι προκατειλημμένοι στις απόψεις τους,δε πρόκειται να καταλήξει κάπου η κουβέντα ,απλά θα διαφωνουμε μέχρι να ξεμείνουμε από αιτίες διαφωνίας και μετά θα κακιωθουμε..

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γιατί οι περισσότεροι προτείνουν ψυχολόγο άρων-άρων; Δεν μπορώ να καταλάβω. Πάντοτε ήξερα ότι ο ψυχολόγος είναι η τελευταία διέξοδος και εμείς τον έχουμε κάνει καραμέλα.

Δημοσ.

Συμφωνω σε αυτό...απλά ξέρεις τι,δε μ'αρεσει να διαφωνω με άλλους επειδή μπαίνω στη διαδικασία να τους εξηγω ΓΙΑΤΙ διαφωνω και επειδή είναι προκατειλημμένοι στις απόψεις τους,δε πρόκειται να καταλήξει κάπου η κουβέντα ,απλά θα διαφωνουμε μέχρι να ξεμείνουμε από αιτίες διαφωνίας και μετά θα κακιωθουμε..

μα δε χρειαζεται να τους ανακοινωσεις τα πορισματα σου, στο μυαλο σου να γινει αυτη η διαδικασια ερωταπαντησεων. απ οσο καταλαβα μιλαμε για ραντομ τυπακια στη σχολη, μπορεις καλλιστα να μην εχεις καμια επικοινωνια μαζι τους.

• Like 2
Δημοσ.

Πρώτον, τιποτα φίλε μου δεν είναι κόπος.

Σκέψου το εξής. Μια προειδοποίηση όμως πριν αρχίσω. Τα επόμενα λεγόμενα μου πηγάζουν αυστηρά και μόνο από την προσωπική μου εμπειρία και σε καμία περίπτωση πρέπει να θεωρηθούν στατιστικώς αποδεδειγμένα στοιχεία.

Μιας και μιλάς και για τις κοπέλες στο αρχικό σου ποστ. Να σου πω ότι οι από τις δικές μου εμπειρίες, οι κοπέλες νοιάζονται πιο πολύ για την διαφορετικότητα παρά για την ομοιότητα. Εσένα, δεν σε παίρνει να είσαι όμοιος με τον κάθε Χρήστο ή Ζήση ή ξέρω 'γω γιατί ήδη από αυτά που μας λες φαίνεται η διαφορετική ιδιοσυγκρασία σου και η κοσμοθεωρία σου. Οπότε δεν πρέπει να σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι για εσένα.

Εκτός αν σκοπεύεις να γίνεις σαν αυτούς. Που σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει.

Δε θέλω να γίνω σαν αυτούς αλλά άμα έχει πέραση ο Χρηστός και ο Ζησης στις κοπέλες επειδή είναι ....... (στο ..... μπαίνει ο χαρακτήρας τους) εγώ κατά κάποιον τροπο νιώθω την ανάγκη να γίνω σαν αυτούς για να έχω κεγω πέραση και να αρεσω στις κοπέλες που σε διαφορετικές συνθήκες (άμα ήμουν ο εαυτός μου) δε θα αρεσα...καταλάβες πως το εννοώ; μας ωθούν να μοιάσουμε στα πρότυπα αντί να γίνουμε εμείς τα πρότυπα του εαυτού μας... (αυτοί που μας ωθούν είναι οι γονείς,οι φίλοι,οι σχέσεις,οι γειτονες,η κοινωνία γενικοτερα!)

πάω στη σχολή παιδια τα λέμε πείτε τα μεταξυ σας μέχρι να γυρίσω, καλή συνέχεια...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δε θέλω να γίνω σαν αυτούς αλλά άμα έχει πέραση ο Χρηστός και ο Ζησης στις κοπέλες επειδή είναι ....... (στο ..... μπαίνει ο χαρακτήρας τους) εγώ κατά κάποιον τροπο νιώθω την ανάγκη να γίνω σαν αυτούς για να έχω κεγω πέραση και να αρεσω στις κοπέλες που σε διαφορετικές συνθήκες (άμα ήμουν ο εαυτός μου) δε θα αρεσα...καταλάβες πως το εννοώ; μας ωθούν να μοιάσουμε στα πρότυπα αντί να γίνουμε εμείς τα πρότυπα του εαυτού μας... (αυτοί που μας ωθούν είναι οι γονείς,οι φίλοι,οι σχέσεις,οι γειτονες,η κοινωνία γενικοτερα!)

Θίγεις ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι. Θα μπορείς να γίνεις εσύ πρότυπο, ή να ακολουθείς πρότυπο. Ποτέ δεν είπα ότι η διαφορετικότητα έχει πέραση. Μάλλον το αντίθετο. Τους διαφορετικούς πολλοί τους κράζουν. Και ας μην έχουν βάση. Παρόλα αυτά, οι καλύτερες ευκαιρίες δίνονται στους διαφορετικούς (πάλι, από προσωπική εμπειρία και όχι απο στατιστικά δείγματα). Πρέπει να είσαι και ολίγον τι ισχυρογνώμων για να επιβιώσεις ως διαφορετικός. Δεν μπορείς να είσαι λιγοψυχος και ταυτόχρονα διαφορετικός. Βασικά μπορείς αλλά θα είσαι τελείως απομονωμένος.

Επισκέπτης
Δημοσ.

πάω στη σχολή παιδια τα λέμε πείτε τα μεταξυ σας μέχρι να γυρίσω, καλή συνέχεια...

Αυτή είναι τελείως λάθος νοοτροπία. Πες ότι γίνεσαι σαν τον Χρήστο και έχεις πέραση και αρέσεις στις κοπέλες. Μετά; Θεωρείς ότι θα είσαι ευτυχισμένος, όταν δεν θα είσαι εσύ στη πραγματικότητα;

Δεν θα είσαι... Θα είσαι απλά καταπιεσμένος σε ένα διαφορετικό ''περιτύλιγμα''. Πρώτα απ' όλα, θα εξαπατάς τον ίδιο σου τον εαυτό.

Γιατί οι περισσότεροι προτείνουν ψυχολόγο άρων-άρων; Δεν μπορώ να καταλάβω. Πάντοτε ήξερα ότι ο ψυχολόγος είναι η τελευταία διέξοδος και εμείς τον έχουμε κάνει καραμέλα.

Γιατί όταν δεν μπορείς να λύσεις μόνος σου τα προβλήματα, χρειάζεσαι τη βοήθεια κάποιου άλλου.

Το άγχος σε έντονο επίπεδο, μπορεί να είναι καταστροφικό. Καλύτερα να το αντιμετωπίσεις όταν είναι αρχή.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτή είναι τελείως λάθος νοοτροπία. Πες ότι γίνεσαι σαν τον Χρήστο και έχεις πέραση και αρέσεις στις κοπέλες. Μετά; Θεωρείς θα είσαι ευτυχισμένος, όταν δεν θα είσαι εσύ στη πραγματικότητα.

Δεν θα είσαι... Θα είσαι απλά καταπιεσμένος.

Γιατί όταν δεν μπορείς να λύσεις μόνος σου τα προβλήματα, χρειάζεσαι τη βοήθεια κάποιου άλλου.

Το άγχος σε έντονο επίπεδο, μπορεί να είναι καταστροφικό. Καλύτερα να το αντιμετωπίσεις όταν είναι αρχή.

Συμφωνώ. Όταν είναι αρχή το αντιμετωπίζεις με ψυχοσωματική άσκηση άντε και σε καμιά περίπτωση με χάπια. Δεν πας στον ψυχολόγο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...