Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Φευγω για φαντάρος απο Σεπτέμβρη και δεν θέλω να αφήσω το σπίτι που νοικιάζω αυτη την στιγμή, ούτε έχω την δυνατότητα να πληρώνω για ένα σπιτι που δεν θα μένω για 9 μηνες. Σκέφτομαι να το βάλω στο Airbnb προκειμένου να βγάζει τα έξοδά του και να αφήσω τον κολλητό μου να το διαχειρηστεί.

Έχω αυτη την δυνατότητα μιας και το σπίτι δεν ειναι δικό μου; Φαίνεται σαν επινοικίαση και ειμαι παράνομος ή σαν απλη φιλοξενία;

Επεξ/σία από gn.karageo
Δημοσ.

Ναι αλλα νομιζω οτι το airbnb φαινεται σαν φιλοξενια, οποτε μπορει να ειμαι καλυμμένος σε σχέση με αυτο. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Δημοσ.

Τι airbnb μου λες κλπ, που τα ξερεις αυτα ο ιδιοκτήτης, εκτος αν μιλας για τα μετέπειτα δικαστήρια και αν θα δικαιωθείς ή οχι οταν σε τρέξει

Δημοσ.

Πρεπει να το μαθει? Ο ιδιοκτητης του σπιτιου σου ειναι απο αυτους που κανουν εφοδους? Αν οχι, και τα λεφτα τα στελνεις μεσω τραπεζας τοτε θα εισαι οκ.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

για το airbnb δεν ξέρω, αλλά ρε παιδιά κάνετε κάτι ερωτήσεις γενικές και αόριστες.....

-έχω ένα σπίτι τι θα πληρώσω;

-έχω ένα αυτοκίνητο τι θα πληρώσω;

το τεκμήριο αφορά την πρώτη κατοικία.

για το 2ο σπίτι έχεις τον ΕΝΦΙΑ και όχι τεκμήριο

Δημοσ.

σε αυτην ενοτητα που γραφει "internet" δεν εχω καταλαβει που ακριβως κολλανε οι ερωτησεις που αφορουν αστικο δικαιο και τις φορολογικη νομοθεσια που καλα καλα ουτε οι φοροτεχνικοι δεν ειναι σε θεση να παρακολουθησουν...

σκεπτικο---> στο "ιντερνετ"  γραφει για πυρηνικα , οποτε ας ρωτησω τους υπολοιπους πυρηνικους επιστημονες που αρθρογραφουν στο τεχνολογικο σαιτ και γραφει "ιντερνετ" πανω...., τι να κανω με το πλουτωνιο που βρηκα στην αυλη μου....  

το 95%  των παραπανω σχολιων ειναι λανθασμενα στο συνολο ή τουλαχιστο ελλειπη... ειναι οι ιδιες απαντησεις που θα επαιρνες στο καφενειο  της γειτονιας, μην παιρνετε αποφασεις στηριζομενοι σε αυτες... ρωτηστε καποιον ειδικο

για την αρχικη ερωτηση , η υπενοικιαση δεν επιτρεπεται , εκτος αν το αναφερει ρητα το μισθωτηριο.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εχω ακουσει για αρκετους οι οποιοι κανουν airbnb το σπιτι που νοικιαζουν χωρις να το ξερει ο ιδιοκτητης.

Το καλυτερο πιστευω ειναι να εξηγησεις στον ιδιοκτητη περι τινος προκειται και να του δινεις κατι παραπανω στο ενοικιο αν δεχτει.

Το θεμα ειναι πως τον πειθεις ομως... Το εχει κανει καταφερει κανεις εδω αυτο?

Δημοσ.

Απίστευτη γυφτιά μου ακούγεται να νοικιάσεις το διαμέρισμα κάποιου άλλου χωρίς να το γνωρίζει και να βγάλεις κέρδος από αυτό;

Πραγματικά αν το έκαναν σε δικό σας διαμέρισμα θα σας άρεσε; 

Μιλήστε με τον ιδιοκτήτη και αν τον ενδιαφέρει δώστε του κάτι παραπάνω όπως είπε Cyberdemon87 με την πρόφαση ότι δεν θέλεις να χάσεις το σπίτι.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά έλα στην θέση του.

Έχεις σπίτι το νοικιάζεις σε ένα παλικάρι και μετά αυτός χωρίς να σου πει τίποτα το νοικιάζει αλλού...

Βασικά εκτος ότι είναι καργα παράνομο,ο ιδιοκτήτης αν το μάθει θα σας κηνυγησει 100%

(Και θα έχει και όλα τα δικιά με το μέρος του)

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν κάπιος ειναι ιδιοκτητης διαμερισματος και θελει να βαλει στο Airbnb ξερετε τι ενεργειες πρεπει να κανει απο θέμα εφοριας ?

καπου διαβασα οτι θα μπει στο μελον καπιο ποσοστο 2% επι των χρεωσεων στον ενοικιαστη αλλα τιποτα άλλο συγκεκριμένο ..

αν ξερει καπιος που εχει ασχοληθει κι εχει ενοικιασει το διαμερισμα του μεσω του Airbnb ας πει οδηγίες γιατι θελουμε να το νοικιασουμε  και δεν ξερουμε τι πεζει με το θέμα εφορια κυρίως μη την πατισουμε ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...