Andy Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 ο πατερας μου ο οποιος εχει πεθανει μου ειχε αφησει την ψιλη κυριοτητα ενος σπιτιου και την επικαρπια στην γιαγια μου η οποια πεθανε προσφατα.ετσι πηρα την πληρη κυριοτητα και το ερωτημα μου ειναι :τα πραγματα που υπαρχουν μεσα στο σπιτι αν δεν υπαρχει διαθηκη σε ποιον ανηκουν?(η γιαγια μου ειχε αλλα 2 παιδια). 1
NikosKallithea Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Τι να τα κανεις ρε φιλε τα πράγματα, μια οικογένεια ειστε, κάλεσε τους στο σπιτι και οτι θελει ο κάθε ένας ας πάρει σε ανάμνηση 6
Andy Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 ε αν ειμασταν μια οικογενεια δεν θα ρωταγα!αυτο ειναι το θεμα!! εδω δεν μου δινουν το κλειδι για το σπιτι(το οποιο ειναι δικο μου) μεχρι να βγαλουν τα πραγματα απο μεσα 2
kfyros Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Ρωτάς δικηγόρο ΑΜΕΣΑ.Αλλά νομίζω ότι κληρονόμοι είναι οι πρώτου βαθμού συγγενείς (δηλαδή συζυγος και παδιά της γιαγιάς σου).το θέμα είναι αν υπάρχει εξοπλισμός του σπιτιού που ήταν μέσα στο σπίτι.. 1
kirileman Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 ο πατερας μου ο οποιος εχει πεθανει μου ειχε αφησει την ψιλη κυριοτητα ενος σπιτιου και την επικαρπια στην γιαγια μου η οποια πεθανε προσφατα.ετσι πηρα την πληρη κυριοτητα Φίλε μου! 1
Andy Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Ρωτάς δικηγόρο ΑΜΕΣΑ. Αλλά νομίζω ότι κληρονόμοι είναι οι πρώτου βαθμού συγγενείς (δηλαδή συζυγος και παδιά της γιαγιάς σου). το θέμα είναι αν υπάρχει εξοπλισμός του σπιτιού που ήταν μέσα στο σπίτι.. να πω την αληθεια δεν με ενδιαφερουν καν τα πραγματα στο σπιτι.με νοιαζει που με το ετσι θελω μου λενε δεν σου δινουμε το κλειδι.για αυτο θελω να τους τρεξω λιγο. αυτο θα κανω(θα ρωτησω δικηγορο) απλα ελεγα μηπως ειχε κανει παρομοια εμπειρια Ρωτάς δικηγόρο ΑΜΕΣΑ. Αλλά νομίζω ότι κληρονόμοι είναι οι πρώτου βαθμού συγγενείς (δηλαδή συζυγος και παδιά της γιαγιάς σου). το θέμα είναι αν υπάρχει εξοπλισμός του σπιτιού που ήταν μέσα στο σπίτι.. οταν λες εξοπλισμος?το σπιτι μεσα ειναι πληρως επιπλωμενο κτλπ κτλπ
Moderators Malthador Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Αν είναι έτσι όπως τα περιγράφεις, γιατί δεν πας απλά να αλλάξεις κλειδαριά; Μένει κάποιος στο σπίτι αυτή τη στιγμή; 1
kfyros Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 να πω την αληθεια δεν με ενδιαφερουν καν τα πραγματα στο σπιτι.με νοιαζει που με το ετσι θελω μου λενε δεν σου δινουμε το κλειδι.για αυτο θελω να τους τρεξω λιγο. αυτο θα κανω(θα ρωτησω δικηγορο) απλα ελεγα μηπως ειχε κανει παρομοια εμπειρια οταν λες εξοπλισμος?το σπιτι μεσα ειναι πληρως επιπλωμενο κτλπ κτλπ νομίζω ότι πρέπει να αποσφραγιστεί το σπίτι παρουσία δικηγόρων για να μη γίνει τίποτα περίεργο. Αλλά δεν έχω ακριβή εικόνα, κάθε περίπτωση διαφέρει. Νομίζω αλλάζουν κλειδαριές με δικαστικό επιμελητή μέχρι να γίνει αυτό, και τα κλειδιά τα κρατάει αυτός. Αν πχ. το σπίτι έχει μέσα πράγματα που ανήκαν στον πατέρα σου, αυτά τα παίρνεις εσύ και όχι τα κοράκια..
NikosKallithea Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Αν είναι έτσι όπως τα περιγράφεις, γιατί δεν πας απλά να αλλάξεις κλειδαριά; Μένει κάποιος στο σπίτι αυτή τη στιγμή; Ακριβώς αυτο, ανοίγεις την πορτα με κλειδαρά και αλλάζει κλειδί και άστους να τρέχουν, δεν υπάρχει θεμα κληρονομικότητας
Andy Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 πηρα δικηγορο και μιλησα και με ρωτησε αν το σπιτι εχει σφραγιστει.κατι το οποιο δεν εχει γινει. επομενως λογικα θα μπορω να αλλαξω κλειδαρια.ομως τωρα ειναι σουκου και θα πρεπει να περιμενω μεχρι δευτερα να μιλησω και απο κοντα με την δικηγορο να ειμαι 100% σιγουρος Αν είναι έτσι όπως τα περιγράφεις, γιατί δεν πας απλά να αλλάξεις κλειδαριά; Μένει κάποιος στο σπίτι αυτή τη στιγμή; ετσι ειναι απλα επειδη υπαρχουν πραγματα μεσα στο σπιτι,τα οποια ειναι της γιαγιας μου, φοβαμαι αν αλλαξω κλειδαρια μηπως μετα κατηγορηθω οτι εκλεψα τιποτα ξερω γω
Moderators Malthador Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 ετσι ειναι απλα επειδη υπαρχουν πραγματα μεσα στο σπιτι,τα οποια ειναι της γιαγιας μου, φοβαμαι αν αλλαξω κλειδαρια μηπως μετα κατηγορηθω οτι εκλεψα τιποτα ξερω γω Να κατηγορηθείς ότι έκλεψες από πού; Από το σπίτι που σου ανήκει; Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να σε κυνηγούσαν για αυτό το λόγο. Ποπ κορν φάση δηλαδή.
Andy Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 χαχα ναι,αλλα ποτε δεν ξερεις.θα περιμενω 2 μερες απλα να μιλησω με δικηγορο!
NikosKallithea Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Ο νόμος το περιγράφει σαφώς _____________________________________________________________________ Η ψιλή κυριότητα (όχι η πλήρης) μεταβιβάζεται από τον κύριο χωρίς την έγκριση του επικαρπωτή, δεν ισχύει όμως το αντίστροφο για την επικαρπία. Επειδή η επικαρπία είναι προσωπική και παύει να υπάρχει (αποσβήνεται) με το θάνατο του επικαρπωτή ή την παραίτησή του από το δικαίωμα αυτό, ενώ αν δεν ορίστηκε διαφορετικά είναι αμεταβίβαστη και ως εκ τούτου μπορεί να υποθηκευτεί.
Andy Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 ναι αυτα τα ξερω.το θεμα ειναι με τα πραγματα μεσα στο σπιτι τι γινεται!
cosmos000 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Τα πράγματα που είναι μέσα στο σπίτι ποιός τα αγόρασε?? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα