Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά δεν κάνω πλάκα, έχω θέμα με κάποιον(ους) σκύλους ο οποίος έρχεται και μου διακοσμεί το πεζοδρόμιο και την είσοδο του μαγαζιού μου. Κάθε πρωί είτε εγώ είτε η μάνα μου έχουμε σοβαρή δουλειά να κάνουμε καθαρίζοντας σκυλόσκατα. Είναι πολύ άσχημο θέαμα. Το πρόβλημα ξεκίνησε από κάτι ένοικους της από πάνω παλυκατοικίας όταν ξεκίνησαν να ταΐζουν αδέσποτα αβέρτα αλλά φυσικά μην αναλαμβάνοντας και την υπόλοιπη φροντίδα των σκύλων με αποτέλεσμα να έρχονται όπου βρουν και να τα κάνουν ακατάπαυστα και ειδικά τη νύχτα οπότε το πρωί έχεις ωραία πράγματα να σε περιμένουν. Η πολυκατοικία φυσικά επίσης ουδέν ευθύνη αναλαμβάνει για τη βλακεία τους αλλά να τα ταΐζει και να έρχονται να χέζουν σε εμάς το θεωρεί "σιγά το πράμα μωρέ".

Τι μπορεί να γίνει γιατί ο δήμος που πήραμε τηλέφωνο να το λύσει το θέμα δεν συγκινείται και ο κόσμος (μαζί και εγώ) έχουμε τα νεύρα μας και στην γειτονιά δεν είμαστε όλοι καλοί. Κάποιοι σίγουρα θα ρίξουν φόλα αν δεν φτιάξει το πράγμα. Υπάρχει κάτι που να το ψεκάσουμε ως μυρωδιά που να τα απωθεί ή κάτι τέλος πάντων; Δεν γίνεται να συνεχιστεί για πολύ αυτό πάντως και θέλω να προλάβω καταστάσεις (όσο είναι δυνατόν και στο χέρι μου).

• Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα μαζεύεις και πας κ τα τοποθετείς στα ταπέτα έξω απο την πόρτα τους. 
1,2,3 θα βαρεθούνε να πατάνε σκατά και θα σταματήσουν οπότε και τα αδέσποτα θα μετακινηθούν σε άλλη περιοχή που θα βρίσκουν φαγητό. Αυτό το πράγμα της επιλεκτικής φιλοζωίας δεν το καταλαβαίνω, δηλαδή ναι βοηθάω τα αδέσποτα ταΐζοντας τα αλλα και με τον τρόπο μου τα στέλνω στο θάνατο . 

• Like 7
  • Moderators
Δημοσ.

Υπάρχουν απωθητικά σπρέι στα pet shops. Επίσης, τα σκυλιά λόγω της ισχυρής όσφρησης απεχθάνονται ουσίες με δυνατή οσμή όπως ξίδι, αμμωνία, ναφθαλίνη κλπ. Το πρόβλημα είναι ότι η ναφθαλίνη ή η αμμωνία είναι δηλητηριώδεις αν τις καταπιεί το ζωντανό, οπότε δεν συστήνονται.

Πάντως, επειδή εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα με γάτα που ανέβαινε στο μπαλκόνι μου, τίποτα από αυτά δεν δούλεψε και κατέληξα απλά να φράξω τα σημεία που ανέβαινε για να γλυτώσω. Οπότε, καλή τύχη.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ακριβώς ο,τι είπε και ο παραπάνω. Και όταν έρθουν και σε κάνουν διαμαρτυρία θα πεις: "Λυπάμαι, αλλά δεν τα ταΐζω εγώ."

Δημοσ.

Εντάξει παιδιά ούτε αυτό γίνεται (να τα μαζέψω και να τα πετάξω στις πόρτες τους εννοώ) γιατί τη δικαιολογία την έχουν και αυτοί στο τσεπάκι "μα δεν τα ταΐζουμε εμείς" τη στιγμή που οι ίδιοι και τα παιδιά τους πράγματι τα ταΐζουν αλλά δεν τους βλέπει και κανείς να το κάνουν συστηματικά. Η καλύτερη λύση που είδα είναι του malthador με απωθητικά σπρέι ή/και ξύδι και ο θεός βοηθός. Ειδικά σήμερα η κατάσταση ξέφυγε, συνήθως έβλεπες 1-2 παχυλές κουράδες (που ούτε αυτό είναι καλό) και πλέον κοντεύει να γίνει στάβλος το μέρος αφού φαντάζομαι ότι τα σκυλιά πλέον θεωρούν δικό τους το μέρος και είναι και μεγάλα ρε γαμώτο (σε μέγεθος).

• Like 1
Δημοσ.

θα μπορουσες να βαλεις κι εσυ λιγο φαγητο τα χαραματα μπροστα στην εισοδο της πολυκατοικιας για να βρουν μετα μπροστα τους οι ενοικοι το παγωτο μηχανης B)

• Like 3
Δημοσ.

Καθάρισε με χλωρίνη το πεζοδρόμιο/πάτωμα και δεν θα σε επισκέπτονται για την ανάγκη τους.Προσοχή δεν μιλάω να ρίξεις στα ζωντανά.Απλά να ρίχνεις ανα διαστήματα χλωρίνη ή κάποιο απωθητικό στο εδαφος ειδικά έντονα για 2-3 μέρες και θα το αποφύγουν το μέρος.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης, βάλε/τρύψε λίγο τα περιττώματα των ζώων μπροστά από την πολυκατοικία για 5 - 6 φορές. Έτσι, θα αρχίσει να μυρίζει γνώριμα σε εκείνο το σημείο και τα ζώα θα πηγαίνουν εκεί για την ανάγκη τους και από μόνα τους.

• Like 2
Δημοσ.

άρχισε να τα ταΐζεις κι εσύ. Βάλε ένα μπολ με λίγο νερό και φαγητό έξω από το σημείο που δεν θες να τα κάνουν. 
Τα σκυλιά δεν χέζουν εκεί που τρώνε. 
Όταν θεωρούν "σπίτι" τους κάποιο σημείο, δεν το λερώνουν. 

Βάλε ένα μπολ με φαγητό/νερό και θα υπάρξει διαφορά. 

• Like 5
Δημοσ.

Χαχαχα! Ο εκβιασμός των σκυλιών! Είτε με ταΐζεις, είτε σε χέζω!

Εάν το ακολουθήσουμε και οι άνθρωποι και δεν αλλάξει προς το χειρότερο η φίλο-ζωική νοοτροπία που επικρατεί, λέτε να είναι ο επόμενος μηχανισμός των σκυλιών για να συνυπάρξουν με τους ανθρώπους στις πόλεις;

• Like 1
Δημοσ.

Όταν οι δήθεν φιλόζωοι μεριμνήσουν για ομαδικές στειρώσεις, και υιοθεσία τότε θα σταματήσουν αυτά τα προβλήματα κ οι φόλες. Το ότι εμείς αγαπάμε τα ζωντανά δε σημαίνει ότι πρέπει να παίζουμε με την ανοχή ενός τρίτου που στο κάτω κάτω μπορεί να σιχαίνεται την ύπαρξη του σκύλου ή της γάτας όπως εμείς τις κατσαρίδες, πόσο μάλλον να του βρωμίζουν το χώρο του. αυτό πρέπει να το καταλάβουν κάποιοι. Αυτό που έχω δεί εγώ από τους περισσότερους φιλόζωους είναι μια προκλητική κι ελιτιστική συμπεριφορά που στο τέλος την πληρώνουν τα ζωντανά. Ξέρω τύπο που δεν έδινε φόλες στα σκυλιά άλλα σοκολάτα με 80% κακάο, τον πήγανε στο τμήμα και τη σκαπούλαρε επειδή ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ενώ ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Δύο σκυλιά όμως την πούλεψαν μετά από ώρες εμετού κ πόνων.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Όταν οι δήθεν φιλόζωοι μεριμνήσουν για ομαδικές στειρώσεις, και υιοθεσία τότε θα σταματήσουν αυτά τα προβλήματα κ οι φόλες. 

Αυτό είναι το πρόβλημα βασικά: τα περιμένουμε όλα απο τους άλλους ώστε να βολευτούμε κι εμείς... :)

• Like 6
Δημοσ.

Παιδιά σοβαρευτείτε, δεν γίνεται αυτό με ταΐσματα και πετάματα σκατών σε πόρτες άλλων καθώς είμαστε κέντρο της πόλης σε πολυσύχναστο σημείο με κόσμο και παιδιά και ποδήλατα κτλ κτλ. Απλές λύσεις όπως σπρέι ή κάτι τέτοιο ψάχνω για να γλυτώσουμε και εμείς αλλά και αυτά σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να τα ρίξει φόλα. Εχουμε αγοράσει τώρα σερί 4 καταστήματα από 2 μπουκάλια ξύδι και μόλις κλείσουμε θα καθαρίσουμε τα πεζοδρόμια μας με χλωρίνη και θα τα ποτίσουμε με ξύδι. Βλέπουμε από αύριο αποτελέσματα.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Παιδιά σοβαρευτείτε, δεν γίνεται αυτό με ταΐσματα και πετάματα σκατών σε πόρτες άλλων καθώς είμαστε κέντρο της πόλης σε πολυσύχναστο σημείο με κόσμο και παιδιά και ποδήλατα κτλ κτλ. Απλές λύσεις όπως σπρέι ή κάτι τέτοιο ψάχνω για να γλυτώσουμε και εμείς αλλά και αυτά σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να τα ρίξει φόλα. Εχουμε αγοράσει τώρα σερί 4 καταστήματα από 2 μπουκάλια ξύδι και μόλις κλείσουμε θα καθαρίσουμε τα πεζοδρόμια μας με χλωρίνη και θα τα ποτίσουμε με ξύδι. Βλέπουμε από αύριο αποτελέσματα.

Επίσης αν τους βάλετε εκεί σε καμιά άκρη κάποιο δοχείο με νερό για να πίνουν, δεν θα λερώνουν εκεί ταυτόχρονα.

Χαχαχα! Ο εκβιασμός των σκυλιών! Είτε με ταΐζεις, είτε σε χέζω!

Εάν το ακολουθήσουμε και οι άνθρωποι και δεν αλλάξει προς το χειρότερο η φίλο-ζωική νοοτροπία που επικρατεί, λέτε να είναι ο επόμενος μηχανισμός των σκυλιών για να συνυπάρξουν με τους ανθρώπους στις πόλεις;

Η άγνοια σκοτώνει (σε συνδυασμό με την άρνηση) :P

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης αν τους βάλετε εκεί σε καμιά άκρη κάποιο δοχείο με νερό για να πίνουν, δεν θα λερώνουν εκεί ταυτόχρονα.

Αυτό λέμε ότι δεν γίνεται. Μην προτείνεται τέτοιες λύσεις γιατί είναι ανέφικτες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...