Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόνο εμένα ενοχλεί η λογική που λέει "ε τι να κάνουν και οι κακόμοιροι που βάζουν φόλες, όταν τα αδέσποτα χέζουν παντού...." ;;;

Λύσεις δεν ακούω. μόνο ενοχλήσεις της λογικής σου. Και όχι δεν συμφωνώ γιατι κάτι τέτοιο θα μου απαντήσεις.

Αν έχεις χρόνο κάνε ένα έγγραφο και επώνυμα ενηπόγραφα υπογράψτε το όσο περισσότεροι καταστηματάρχες των γύρω δρόμων. Και πηγαινέτο στον αρμόδιο αντιδημαρχο. Δεν χρειάζεται να το κάνεις σε μια μέρα, μαζεψε υπογραφες σιγα σιγα.

Υπάρχει και δεύτερη λύση. Παρε τηλέφωνο φιλοζωϊκές οργανώσεις(καμια κοντά ίσως). Ίσως καποια κινητοποιηθεί

• Like 1
  • Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Επισκέπτης
Δημοσ.

Λύσεις δεν ακούω.

Λύσεις για τις φόλες; Όντως δεν έχω. Ούτε δικαιολογίες.

Αφου επιασε η χλωρίνη με ξίδι, μήπως να ρίχνεις πιό συχνά?

Λύσεις!

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν είναι όμως όλοι σαν εμένα, αν δεν λυθεί το πρόβλημα subito ήδη ξέρω τι πρόκειται να γίνει. Μεζέδες πεταμένοι με βίδες ή φόλα ή άλλα ωραία σκηνικά. Το έχουμε ξαναδεί, το βλέπουμε συνέχεια και το ίδιο πρόκειται να γίνει και πάλι.

Μα αυτό λέω και γω! Αγαπώ τα παιδάκια αλλά δεν είναι όλοι σαν κι εμένα! Και αν σε μια γειτονιά κάνουν πολύ φασαρία, λερώνουν με τσίχλες και παγωτά τα πεζοδρόμια, κλπ κλπ, ειναι λογικό ένας πολύ περίργος τύπος με χάλια νεύρα (όχι εγώ ξαναλέω), να τους μοιράσει πορτοκαλάδα και καραμέλες με ...κόνιο! :)

Καταλαβαίνεις προφανώς γιατί το γράφω αυτό. Γιατί πολύ απλά μου φαίνεται εξίσου εξωπραγματικό/εξοργιστικό και αυτό που περιγράφεις εσυ σαν κατάλληξη! 

• Like 6
Δημοσ.

Καλα και εδω στην γειτονιά εχουμε κατι περίεργους {οχι εγω} που αν πιασουν κανεναν να ριξει φολα η να πειράξει αδέσποτο τον σκοτώνουν στο ξύλο , ουτε αστυνομία ουτε τίποτα , για πολυ ξυλο μιλάμε, εναν που πηγε να κλωτσήσει ενα ναδεσποτο επειδή έχεσε στο μαγαζί του τον έστειλαν στο νοσοκομείο ! ασε έχουμε τέτοιους εδω [οχι εγω} και εχω μάθει οτι τριγυρνάνε  και σε άλλες γειτονιές μήπως πιάσουν κανέναν να ρίχνει βίδες κ τέτοια  ..

• Like 8
Δημοσ.

Παιδιά δεν ζούμε σε κοινωνίες αγγέλων, νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε τι λέμε. Μην προσπαθούμε να εξισώσουμε τα παιδάκια με τα αδέσποτα ή γενικότερα ζώα.

Λοιπόν, η δουλειά έγινε ακόμα και τώρα που ήταν καθαρισμένο και ποτισμένο το μέρος με ξύδι και χλωρίνη. Είναι όμως ανέφικτο να γίνεται αυτό συνέχεια προφανώς γιατί περνάει κόσμος και δεν γίνεται σε ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου να βρωμάει έντονα ξύδι και χλωρίνη. Καλό ήταν για λίγο αλλά το αραιώσαμε μέσα στην εβδομάδα λόγο παραπόνων.

Το θέμα των υπογραφών δεν θα κάνει τίποτα, πρίζουμε την δημαρχεία εδώ και μήνες για το θέμα των αδέσποτων που το χέσιμο είναι το λιγότερο και το περισσότερο είναι να σκοτώνονται σε αυτοκινητικά εξ'αιτίας τους. Φιλοζωικές δεν το σκεφτήκαμε και μάλλον θα προτείνω να κινηθούμε προς τα εκεί.

• Super Moderators
Δημοσ.

Πάντως η πιο λογική απάντηση είναι: deal with it ή καθάριζε όσο πιο συχνά μπορείς. Σε δημόσιους χώρους δεν μπορείς να ελέγχεις 100% το τι περνάει και τι αφήνει. Θα μπορούσε να ήταν περιστέρια που θα γέμιζαν κουτσουλιές κλπ κλπ.

Επιπλέον εκτιμώ (το τονίζω πως αυτό είναι δική μου σκέψη) πως παραείσαι υπερβολικός. Δηλαδή πόσα από τα σκυλιά κάνουν την ανάγκη τους κάθε μέρα έξω απο το μαγαζί σου? Τόσο πολύ το αγάπησαν? Αν είναι ένα ας πούμε ή άντε 2, δεν είναι και τίποτα τραγικό να καθαρίζεις που και που (εκτός αν και τα 2 έχουν ...διάρροια)  ;)

• Like 3
Δημοσ.

Καμια φιλοζωική δε θα κανει το οτιδηποτε.

Το "παρε τη φιλοζωική" το λενε οσοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ της κατάστασης.

Τι νομίζετε οτι ειναι τιποτα χρηματοδοτούμενες υπηρεσίες που μαζεύουν και φιλοξενούν οσα αδεσποτα χρειαζεται;;

Μάθετε λοιπον οτι τα καταφύγια ειναι ΓΕΜΑΤΑ , οτι ο,τι κανουν οι εθελοντές το κανουν απο τη τσεπη τους και απο δωρεές.

Τα αδεσποτα ειναι παρα πολλα κυριως επειδη ο ελληνας ειναι ΜΑΛΑΚΑΣ και αφηνει τα σκυλια του να γεννάνε ανεξέλεγκτα ή παρατάει τα ζωα του στο δρομο.

Επισης, το κρατος δεν εχει κανενα προγραμμα προστασίας, μονο καποιοι δήμοι ο,τι κανουν με καμια στειρωση -εμβολιασμό. Και παλι τα αφηνουν στο δρομο.

Καποια λεφτα που εθχαν δωθεί απο την ΕΕ για τα ζωα, εγιναν βίλες και Mercedes .

Αν υπαρχουν πολλα αδεσποτα σε καποια γειτονια μπορουν τουλαχιστον να τα στειρώσουν , συντονισμένα εχοντας μαζεψει χρηματα, για να μην αναπαραχθούν. Λεω εγω....50€ το ζωο ξερω γω, αν μαζευτούν 5-6 ανθρωποι για πλακα μαζεύονται.

Αλλα μερικοι και δε καταλαβαίνουν ποσο μεγαλο προβλημα υπαρχει και περιμενουν κιολας λυσεις απο το πουθενα.

Ο ανθρωπος συντηρεί αυτη τη κατασταση, κι απο πανω παραπονιέται.

Δις ιζ γκρις.

• Like 11
Δημοσ.

Εγω ταΐζω γατάκια στην γειτονιά , κάποια απο αυτα σχεδόν 3 ολόκληρα χρονια !!

3 θηλυκά τα εχω στειρώσει, τα έβαλα ενα ενα καθε φορα στο κλουβάκι τα πήγα στον κτηνιατρείο {με πολυ καλύτερη τιμή απο 50,γιατι ειναι άνθρωπος οχι ζωο} και σε μιση ωρίτσα ηταν παλυ πίσω! Λιγη ξηρά τροφή θελουν, λιγο χαδάκι και ειναι κομπλέ, δεν ενοχλούν κανέναν, αν τα πειράξει κανείς θα ειναι μόνο επειδή είναι ψυχασθενής και για κανέναν αλλον λογο ..

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα και εδω στην γειτονιά εχουμε κατι περίεργους {οχι εγω} που αν πιασουν κανεναν να ριξει φολα η να πειράξει αδέσποτο τον σκοτώνουν στο ξύλο , ουτε αστυνομία ουτε τίποτα , για πολυ ξυλο μιλάμε, εναν που πηγε να κλωτσήσει ενα ναδεσποτο επειδή έχεσε στο μαγαζί του τον έστειλαν στο νοσοκομείο ! ασε έχουμε τέτοιους εδω [οχι εγω} και εχω μάθει οτι τριγυρνάνε  και σε άλλες γειτονιές μήπως πιάσουν κανέναν να ρίχνει βίδες κ τέτοια  ..

Χειροτερα διποδα ζωα απο τους μαγαζατορες δεν υπαρχουν καλα τους κανουν.Οταν αυτοι κοβουν τα δεντρα για να φαινεται το βρωμομαγαζο τους εγω τι φταιω?

Οταν καταπατουν τα πεζοδρομια εγω τι φταιω?

Οταν δεν θελουν τους καδους απορριματων μπροστα στις μαγαζαρες τους αλλα πιο διπλα(σε πολυκατοικιες) ενω αυτοι τους γεμιζουν με χαρτονια και αλλα σουπιδια.

Επεξ/σία από Dannie
  • Like 3
Δημοσ.

Καμια φιλοζωική δε θα κανει το οτιδηποτε.

Το "παρε τη φιλοζωική" το λενε οσοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ της κατάστασης.

Τι νομίζετε οτι ειναι τιποτα χρηματοδοτούμενες υπηρεσίες που μαζεύουν και φιλοξενούν οσα αδεσποτα χρειαζεται;;

Μάθετε λοιπον οτι τα καταφύγια ειναι ΓΕΜΑΤΑ , οτι ο,τι κανουν οι εθελοντές το κανουν απο τη τσεπη τους και απο δωρεές.

Ποιος είπε οτι είναι χρηματοδωτούμενες, τι σχέση έχει ποιος τις χρηματοδωτεί; Εθελοντές είναι.

Η Ελληνική Φιλοιζωική εταιρεία, και μαζεύει(προσφέρει ιοθεσία και σπίτι) και προσφέρει περίθαλψη σε αδεσποτα, και την στείρωση που είπες και αυτό το κάνει όσο μπορεί. Προφανώς και δεν μπορούν να κανουν το 100% ουτε καν το 50%. Ε και λοιπόν; Εχεις να παραθέσεις τίποτα καλυτερο; Που κόλλησες εσυ; Δεν γνωρίζεις τις δράσεις τους.

Εσυ τι προτείνεις να μαζευτούν 5-6 να βαλουν απο 50€(ψιλοποσό μωρέ) και να τα στειρώσουν;

ΤS βρες τις απο εδώ:  (πολλές)

http://socialpolicy.gr/2013/04/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B6%CF%89%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5.html

http://www.filozoiki.gr/epikoinwnia/epikoinwnia-me-th-filozwikh

Δημοσ.

Πάντως η πιο λογική απάντηση είναι: deal with it ή καθάριζε όσο πιο συχνά μπορείς. Σε δημόσιους χώρους δεν μπορείς να ελέγχεις 100% το τι περνάει και τι αφήνει. Θα μπορούσε να ήταν περιστέρια που θα γέμιζαν κουτσουλιές κλπ κλπ.

Επιπλέον εκτιμώ (το τονίζω πως αυτό είναι δική μου σκέψη) πως παραείσαι υπερβολικός. Δηλαδή πόσα από τα σκυλιά κάνουν την ανάγκη τους κάθε μέρα έξω απο το μαγαζί σου? Τόσο πολύ το αγάπησαν? Αν είναι ένα ας πούμε ή άντε 2, δεν είναι και τίποτα τραγικό να καθαρίζεις που και που (εκτός αν και τα 2 έχουν ...διάρροια)   ;)

Νομίζω ήμουν ξεκάθαρος ότι σε προσωπικό επίπεδο εκτός από κάποια νευράκια της στιγμής και το καθάρισμα δεν έχω άλλο θέμα όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν είναι μόνο σε εμένα οι εκπλήξεις. Οι άλλοι είναι το θέμα που ξέρω πολύ καλά τι θα κάνουν άπαξ και συνεχιστεί η όλη φάση. Ούτε θεωρώ ότι είμαι υπερβολικός όταν κάθε πρωί που πας στη δουλειά σου αυτόματα θα ξέρεις ότι έχεις να καθαρίσεις και μερικές σβουνιές με το καλημέρα.

Τέλος πάντων, εγώ αύριο θα τηλεφωνήσω να δω τι μπορεί να γίνει και να το αναφέρω και στους υπόλοιπους συναδέλφους και ο Θεός βοηθός.

Δημοσ.

Πλεον υπαρχουν μαγαζια που δηλωνουν "pet friendly"

Δεν τους ενοχλει να κοιμαται ενα σκυλακι απο εξω και εχουν στην βιτρινα ενα σημα που το γραφει

Φιλόζωα μαγαζιά στην Ελλάδα / Pet-friendly shops in Greece(γκρουπ στο φαις)

Γιατι καποτε πρεπει να καταλαβουμε οτι ο κοσμος δεν φτιαχτηκε μονο για τους ανθρωπους...

• Like 7
Δημοσ.

Γιατι καποτε πρεπει να καταλαβουμε οτι ο κοσμος δεν φτιαχτηκε μονο για τους 'ανθρωπους'...

Τώρα είναι πιο σωστό ..

Δημοσ.

ο ανθρωπος που βοηθάει ανθρώπους -> φιλάνθρωπος

ο ανθρωπος που βοηθάει τα ζώα χωρίς να βοηθάει ανθρώπους(δεν του καίγεται καρφάκι) δεν ξέρω τι είναι και πως λέγεται. Μισάνθρωπος, φιλόζωος your call. Σε καμία περίπτωση όμως ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

και βέβαια, αυτός που σκοτώνει ή χτυπάει ζώα είναι κάθαρμα/ψυχασθενής. Διώκεται και απ τον νόμο άλλωστε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...