Lucifer Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Ελπίζω να το λες με περισσή υπερηφάνεια γιατί γενικά η βία λύνει πολλά προβλήματα σ' αυτό τον κόσμο... Δε τα λύνει, αλλά σίγουρα τα τελειώνει. 2
Mau-Maus Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Είμαι ενάντια σε κάθε μορφή βίας! Πόσο μάλλον δε όταν πρόκειται κατά ανυπεράσπιστων αδέσποτων ψυχών και φόνο μπορώ να κάνω ... 1
defacer Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Κοίτα μονάχα να μην σας τρακάρουν (όχι εσένα) τα παιδάκια που σου είπα ότι κάνουν βόλτες στις γειτονιές (όχι εγώ) μήπως και τσακωσουν κανέναν να πειράζει αδέσποτα, δεν θες να ξέρεις τι θα κάνουν αν πάρουν αυτοί την κατάσταση στα χέρια τους.. Υπάρχουν άραγε και παιδάκια που κάνουν βόλτες μήπως και τσακώσουν άλλα παιδάκια που κάνουν βόλτες μήπως και τσακώσουν κανέναν να πειράζει αδέσποτα; Και παιδάκια που κάνουν βόλτες να τσακώσουν τα παιδάκια που κάνουν βόλτες να τσακώσουν τα παιδάκια που κάνουν βόλτες να τσακώσουν κανέναν να πειράζει αδέσποτα; Θα έπρεπε να υπάρχουν, τα προβλήματα όλης της ανθρωπότητας θα λύνονταν σε χρόνο ρεκόρ. Μόνιμα. 1
Mau-Maus Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Ναι Οκ να χαμε να λέγαμε!Κοίτα , λέει ο ts πως ξέρει προς τα που πάει η δουλειά 100% και πως κάποιοι συνάδερφοι του θα τα θανατώσουν!~σημείωση 'όποιος θανατώνει ζώα επειδή του χέζουν μπροστά στο μαγαζί είναι ψυχασθενής, Τέλος! ~Ε, του λέω και γω λοιπόν να τους πει να προσέχουν γιατί κάποια παιδάκια αυτούς τους ψυχασθενείς τους κάνουν μαύρους στο ξύλο!! Αυτό, τίποτε άλλο end of story. 2
Runner25 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Ναι Οκ να χαμέ να λέγαμε! Κοίτα ~ με απλά ελληνικά ~ λέει ο ts πως ξέρει προς τα που πάει η δουλειά 100% και πως κάποιοι συνάδερφοι του θα τα θανατώσουν! ~σημείωση 'όποιος θανατώσει ζώα επειδή του χέζουν μπροστά στο μαγαζί είναι ψυχασθενής. Τέλος! ~ Ε, του λέω και γω λοιπόν να τους πει να προσέχουν γιατί κάποια παιδάκια αυτούς τους ψυχασθενείς τους κάνουν μαύρους στο ξύλο!! Αυτό, τίποτε άλλο end of story. να αγιασει το χερι τους φιλε μου 2
groot Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Την ίδια ευχή πάντα βρίσκεται κάποιος να την πει για την ίδια πράξη. Δυστυχώς, το δέντρο είναι ποιος θα έχει την εξουσία να έχει δίκιο.
defacer Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Ε, του λέω και γω λοιπόν να τους πει να προσέχουν γιατί κάποια παιδάκια αυτούς τους ψυχασθενείς τους κάνουν μαύρους στο ξύλο!! Αυτό, τίποτε άλλο end of story. Αμα δεν ήξερα πως είσαι 100% κατά της βίας μπορεί να φανταζόμουν ότι το επικροτείς αυτό.
Mau-Maus Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Αμα δεν ήξερα πως είσαι 100% κατά της βίας μπορεί να φανταζόμουν ότι το επικροτείς αυτό. Είμαι 100% κατά της βίας ειδικά στην βια κατά των ανυπεράσπιστων και των αδυνάτων ... edit Επίσης έτσι εντελώς εγκυκλοπεδιακα μπορείς να μου λύσεις μια απορία ? σε ένα υποθετικό σενάριο που θα μπορούσαμε να βαθμολογήσουμε μια πράξη βίας με πόσο θα βαθμολογούσες την βια ενός που θα σκότωνε 5/6 αθώα ανυπεράσπιστα αδέσποτα επειδή έχεσαν μπροστά από το μαγαζί του , και με πόσο ενός άλλου που τον βρήκε και τον σάπισε στο ξύλο? και μην μου απαντήσεις βια η μια βια και η άλλη, βια στην βια κτλ οκ το ξέρω και συμφωνώ απόλυτα δεν το συζητάνε αυτό μακριά από εμάς η βια, απλά για το υποθετικό σενάριο και μόνο σε ρωτάω. Εχουν καμία σχέση το ενα με το αλλο ? Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2016 από Mau-Maus 2
ANHLIKOS Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Αλλά από το καταλήξουμε σε φόλες με ρίσκο να τον δούνε να τον καταγγείλουν να φάει ξύλο από τίποτα φιλόζωους και μετά θα έαχει και το ποινικό κομμάτι, καλύτερα να αλλάξει μέρος. Δηλαδή αν δεν τον έπιανε κανένας ή να κινδύνευε να φάει ξύλο θα ήταν οκ να ρίξει κάποιος φολα; Πάντως τον αστικό μύθο των τεντιμπόιδων, που ψάχνουν αυτούς που ρίχνουν φόλες τον έχω ακούσει και γω. Φήμες λένε πως δεν απαρτίζονται μόνο από εξηνταρες γεροντοκορες, αλλά και από λίγο πιο μάχιμους. Τ/S καταλαβαίνω το πρόβλημά σου. Αν δεν πιάνουν ξύδια και ένα ειδικό προϊόν που βάζουν (Όχι βλαβερό) για να τα απομακρύνει, θεωρώ πως η καλύτερη λύση είναι να βάλετε ένα μπολάκι νερό εδώ, λίγη τροφή παραπέρα. Τα ζωντανά συνήθως δεν κάνουν την ανάγκη εκεί που τρώνε. Από την άλλη είναι σίγουρο πως φταίνε τα αδέσποτα; Μπορεί να βγάζει κάνας βλαμμενος το σκυλάκι του βόλτα, να τα κάνει το ζωντανό και αυτός να μην τα μαζεύει. 5
Vapir Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Συγνώμη για ποιο λόγο δεν έχω δικαίωμα να δείρω κάποιον που κακοποιεί ένα ζώο ? θα τρελαθούμε τελείως σε αυτή τη χώραδηλαδή αυτοί που τα λένε αυτά αμα φάνε φέρμα κανα βράδυ κ τύχει να περνάω να μην δώσω σημασία ? ε?ποια η διαφορά αν περνάω κ δω να χτυπάνε/κακοποιούν/σκοτώνουν ένα ζώο ? τι φάση ? περίεργη λογική έχετε ορισμένοι 2
totem_lost Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Είναι το γνωστό είμαι κατά της βίας εκτός και αν δέρνω εγώ. 3
*nenya* Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Αν τα προβλήματα λύνονταν τόσο εύκολα με την βία θά'μουν η πρώτη που θά'χε σκοτώσει έναν προς έναν αυτούς που απαρτίζουν την κυβέρνηση αυτής της χώρας και όχι μόνο αλλά αν τό'κανα αυτό ξαφνικά θα έσωζα την χώρα μου; Ούτε καν! Πάλι κάποιοι θα ψήφιζαν την επόμενη ταλαντούχα κυβέρνηση. Η βία λοιπόν θα μου έδινε μεν μια στιγμιαία απόλαυση αλλά δεν θα είχε αντίκτυπο στο μέλλον. Έχουμε επιλέξει να ζούμε σε μια κοινωνία με κανόνες και νόμους! Η βία θα φέρει κι άλλη βία κι άλλη κι άλλη κι άλλη...και το εκάστοτε πρόβλημα θα παραμένει εκεί. Βλέπετε κάποιον να χρησιμοποιεί βία ενάντια στα ζώα κ να τους ρίχνει φόλες; Επί τόπου αστυνομία/φιλοζωικές κλπ, τον καθυστερείτε μέχρι νά'ρθουν. Ρε σεις, αν αρχίσουμε όλοι να παίρνουμε τον νόμο στα χέρια μας και να σκορπίζουμε μπουνίδια εδώ κι εκεί τότε τί νόημα έχει η έννοια της κοινωνίας; Να το διαλύσουμε άμα είναι και να πιάσει ο καθένας μας από μια σπηλιά. 2
Mau-Maus Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Για να το λύσουμε γιατι μάλλον δεν καταλαβαινόμαστε και γίνονται παρεξηγήσεις δεν είσαι μόνο εσυ ενάντια στην βια νενυ , όλοι είμαστε και πρώτος και καλύτερος εγώ απλά όπως είπε και ο ανήλικος φήμες και αστικούς μύθους επιβεβαιώνω ..
groot Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Είναι το γνωστό είμαι κατά της βίας εκτός και αν δέρνω εγώ. Εάν δέρνω εγώ... εάν έχω δίκιο εγώ... εάν το λέει η θρησκεία που εγώ πιστεύω, εάν αφορά την ομάδα που εγώ ακολουθώ, εάν "εγώ'. Εάν ο άλλος; Μα "εγώ" έχω δίκιο. Και πάλι από την αρχή. 4
ANHLIKOS Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Προσωπικά δεν είμαι κατά της βίας. Η βία σαφέστατα δεν μπορεί να είναι η λύση ενός προβλήματος, αλλά μπορεί να συμβάλει στη διαχείρισή του σε μια πρώτη φάση. Δεν είμαι πασιφιστης διότι πιστεύω πως οι πασιφιστες χάνουν από πρώτο χέρι, χωρίς καν να δώσουν μια μάχη. Από την άλλη βέβαια, αυτό δεν με κάνει ουγκανο, αντικοινωνικό ή επικίνδυνο για την κοινωνία, γιατί πολύ απλά μπαίνει ως τροχοπέδη η κοινή λογική, η κουλτούρα, η διαγωγή και οι προσλαμβάνουσες που έχει ο καθένας απ'το σπίτι του. (Θα μου πεις, στη περίπτωση που ο άλλος δεν είναι κατά της βίας και δεν έχει την ίδια παιδεία, προσλαμβάνουσες και κοινή λογική με τη δική μου, τι γίνεται; Ειλικρινά δεν έχω να δώσω κάποια απάντηση. Αλλά επειδή υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι, ο πασιφισμος δεν είναι η λύση και μόνο δύναμη τους δίνει να συνεχίσουν.) Σε γενικότερα πλαίσια δεν πιστεύω πως η βία έχει απαραίτητα ένα πρόσημο. Απλά κάθε φορά διαφοροποιείται ανάλογα σε ποια ομάδα είσαι όταν την ασκείς ή στην ασκούν. Το ίδιο ισχύει και με τον θάνατο. Αν ο θάνατός σου με συμφέρει είναι κατι το θετικό, αλλιώς είτε είναι αδιάφορο είτε αρνητικό. Λόγου χάριν ο θάνατος του Χίτλερ για τους Εβραίους ήταν λογος να ανοίξουν σαμπάνιες και ο θάνατος του Στάλιν ήταν λόγος για όσους κατεδιωκε να πίνουν βότκα μέχρι και με την ουρήθρα τους. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι, όσοι συμφορουμιτες με γνωρίζουν προσωπικά έστω στο ελάχιστο, ξέρουν πως μισώ τους τσαμπουκάδες, τους τραμπούκους και τους τσακωμους. Δεν θεωρώ πως θα πέσει το πουλί σου ή ο ανδρισμος σου αν κάνεις πίσω σε μια πρόκληση, έστω και αν ξέρεις πως τον "έχεις". Γιατί; Γιατί Είναι ηλίθιο να χρησιμοποιείς βία χωρίς λόγο. Βέβαια τον λόγο, τον τοποθετεί ο καθένας όπως θέλει και σύμφωνα με τη παιδεία του που λέγαμε παραπάνω. Μακάρι να μην υπήρχε βία και να τρέχαμε όλοι ξεβρακωτοι περιτριγυρισμένοι από παρθένες με λευκό στήθος ή από ψηλούς μαντραχαλαδες με μια τσουτσου μπαζουκα για τις κοπελες. Αλλά καλώς ή κακώς η βία είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης και η εξέλιξη του πολιτισμού και των νόμων την τιθασεύoυν κάπως. Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2016 από ANHLIKOS
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα